Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פונטו 3 דלתות,

לכסא יש מנגנון מתקפל שעובד תקין. אך בכסא נהג כשאני יושב, הכסא לא תומך את הגב ומתעקם/הולך אחורה כמו בסרטון:

כשהסתכלתי על הכסא השני התקין, ראיתי שחסר לי קפיץ כזה וחלק שמונע מהכסא לזוז, אך ורק כשמקפלים אותו:

bfmg6e.jpg

האם יש דרך לסדר את זה או שאצטרך להשיג חלק כזה?

מישהו מכיר מומחה לכסאות? הראתי לכמה רפדים ואף אחד לא רוצה להתעסק עם זה.

פורסם

ממליץ לך לא להתעסק עם המנגנון .עדיף להחליף את כל הכסא ומדובר הרי בכסא לא נדיר של פיאט פונטו שכנראה תוכל לרכוש בפירוקיות במחיר זול יותר מתיקון המנגנון.

בברכה אריק

פורסם

הוא דווקא כן נדיר, כל הבסיס של הכסא הוא אחר משל פונטו רגילה ובטח שאין למצוא כמעט כסא כזה כי אף פירוקיה לא מחזיקה פונטו 3 דלתות.

מנגנון הקיפול כן עובד. הבעיה שאין את פלח הברזל הזה שעוצר את הכסא בזמן ישיבה.

מה שחסר בכסא אצלי זה הפלח ברזל שבתמונה + הקפיץ.

פורסם

לאן נעלם החלק המקורי ?. ישנן שתי אפשרויות האחת שהוא נשבר בבסיסו שמתלבש על הציר והשניה שה-C- CLIP יצא ממקומו.

אפשר ליצר את החלקים החסרים אבל עדיף שתשיג מקוריים כי כסא נהג זה אביזר בטיחותי.

בהנחה שאין ימין ושמאל בפלח המדובר אז ניתן לפרקו ולייצר לפי הדוגמה וזאת לאחר הוצאת קפיץ ה-C שתפוס על הציר ושיחרור הקפיץ הסיבובי. גם קפיץ כזה אפשר לייצר אך צריך לבדוק את חוזק המתכת ממנה מיוצר הפלח.

אולי תחליף בין הכסאות ותתקן את כסא הנוסע כדי שלנהג יהיה כסא מושלם, האם הם זהים ?

בברכה אריק

פורסם

אין לי לא את הפלח ולא את הקפיץ. יש רק חור שם במקום. כנראה נשבר או משהו בעבר ונזרק.

זה נראה כמו ניט ולא C clip מה שתופס את הקפיץ.

הכסאות זהים אך לכיוון ההפוך כמובן, אם אפרק אותו מכסא הנוסע אצטרך להרכיב אותו 180 מעלות בכסא השני

פורסם

צר לי אבל אחזור על המלצתי לחפש כסא אחר.

ישנו ציר פנימי המניע את הזרוע ואם הוא חסר או שבור זה מסבך את העניין שכבר אינו חיצוני כפי שחשבתי ומצריך פירוק וכניסה לקרבי הכסא. אולי לדגם אחר של פיאט עם שתי דלתות יש כסא מתאים ?. אולי כדאי לנסות אצל היבואן ?.

בברכה אריק

פורסם

האמת שזה לא נראה משהו מתוחכם מדי.

קודם כל אני בטוח ב 99% שלא אמצא כסא כזה, גם עם אותו הריפוד.

בכל מקרה אחרי שיטוטים באינטרנט מצאתי איך הכסא בנוי ואין באיור את החלק הנ"ל.

2ykmmtt.jpg

קפיץ מס' 28 בתמונה לא שייך לבעיה והוא קיים אצלי.

נראה כי הקפיץ הספציפי הזה מורכב עם ניט, או מולבש על בורג שפשוט יושב על עיגול פלסטיק שהוא חלק אינטגרלי מהכסא (מס' 25 בתמונה).

בעיגול הצהוב, הפלח סה"כ עוצר את הפין מלזוז יותר כלפי מטה.

אני מאמין שאפילו סתם פלח עם בורג קודח לכסא יתאים, רק כדי לעצור את הפין הזה.

כשמקפלים את הכסא בעזרת הידית הפין הזה עולה למעלה והפלח לא מהווה תפקיד.

• תוכן חדש...