Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הילד שלי עכשיו בן שנה ועשרה חודשים, ואם בקיץ הקודם עוד התחמקנו מזה כי הוא היה בעיקר בצל, ברור לי לגמרי שמהשנה והלאה הוא חייב משקפי שמש.

הדברים שהבנתי עד לרגע זה:

1. חובה משקפי שמש גדולות שאוטמות ככל האפשר כניסת שמש גם מהצדדים.

2. חובה משקפיים עם הגנת UV

בכל חנויות הילדים ובכל האופטיקות/סופר פארמים למיניהם יש משקפי שמש לילדים ממותגים על החנות או מכל מיני מותגים אנונימיים, וכששואלים את כולם התשובה היא "ברור שהמשקפיים מגינות נגד UV", אולם כמו שזה נראה התשובה הזו היא משהו שהם למדו לדקלם ואין להם באמת מושג אפילו מה זו קרינת UV.

אני לא יודע אם יש כאן אופטיקאים מדופלמים, אבל הורים מנוסים בטוח יש פה שיוכלו ליעץ איך ואיפה קונים משקפי שמש טובות לילדים.

פורסם

לא אופטיקאי ולא מדופלם, אבל עובד כבר שנתיים בחנות למשקפי שמש וראיה.

יש בחנות מכשיר לנסמטר, שבין שלל הפונקציות יש בו גם אפשרות לבדוק סינון קרינה.

מידי פעם אני בודק בו משקפיים של לקוחות, בעיקר זיופים למיניהם מחו"ל, התוצאות ברוב הפעמים הן שאפילו הזיופים מסננים קרינה. יש כמה יוצאי דופן, בעיקר מתאילנד.

עם הייצור המאסיבי שעבר לסין, יש סיכוי טוב שמאותו מפעל שהוציא זיוף מסוים, יצא גם מותג כלשהו.

אני כמובן לא דוחף אותך לקנות לילד זיוף.

הנקודה היא שהיום מאוד פשוט למצוא משקפיים מספקים, וכל משקפיים שתקנה מחנות מסודרת שמכבדת את עצמה יהיו טובים. זה שהמחיר הוא 79.90 לא אומר שיש סכנה ברכישה.

אם יש לך ספקות כלשהן תבקש לראות את האריזה בה מגיעים המשקפיים, בד"כ כתוב התקן בהם המשקפיים עומדים. סבירות גבוהה שיהיה מדובר בתקן האירופאי שנושא את השם EN 1836:2005

אם בא לך להציק למוכר/ת, תבקש גם שיראו לך בלנסמטר שאכן המשקפיים מסננים קרינה.

יש גם את הסרטון הבא, שכבר פירסמתי כמה פעמים בפורום בהקשרים דומים, ובו טוענים לאחר בדיקות מדוקדקות, שההבדלים בין מותגי על למותגי ביניים במחירים נמוכים, אינם גבוהים ואינם מצדיקים את ההפרש במחיר:

http://www.mako.co.il/news-channel2/Economy-Newcast/Article-047e44c80a3d831017.htm

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אני יכול רק להעיד שאני בגיל שנתיים לא הרכבתי משקפי שמש, יכול להיות שאפילו עד גיל 16-17.

והייתי המון שעות בחוץ, בשמש ויצאתי בסדר גמור. (ואולי עוד כמה אלפי אנשים)

אני לא אומר אל תקנה, רק בתור הורה דאגן אולי כדאי לא להיסחף.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

בהנחה שהילד באמת ילבש את המשקפיים ולא יוריד אותם אחרי דקה, אני מניח שכל משקפיים מרשת כלשהיא יעשו את העבודה גם בעשרות בודדות של שקלים..

לרכוש מותג במאות שקלים זה עבודה של שיווק מסיבי ומיועד בעיקר לפלח השוק של הורים דאגנים והיסטריים.

פורסם
אני יכול רק להעיד שאני בגיל שנתיים לא הרכבתי משקפי שמש, יכול להיות שאפילו עד גיל 16-17.

והייתי המון שעות בחוץ, בשמש ויצאתי בסדר גמור. (ואולי עוד כמה אלפי אנשים)

אני לא אומר אל תקנה, רק בתור הורה דאגן אולי כדאי לא להיסחף.

זה לא אומר כלום, פעם רק מעטים מרחו קרם הגנה...

ככל שהעיניים בהירות יותר, כך יש יותר חשיבות למשקפי שמש/סינון קרינת UV.

• תוכן חדש...