Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

את האוטו שלי אני מנקה בתהליך הבא:

1. שטיפה יסודית עם דלי מים עם סבון של מגווירס

2. שטיפה של הגלגלים והג'אנטים עם ספריי של מגווירס שמקל על שטיפת הליכלוך מהג'אנט

3. פלסטלינה של מגווירס עם מים עם מעט סבון - כי הספריי שלהם נגמר כבר ממזמן :wink:

4. ווקס של קארפלן.

לגבי תהליכים 1-3 אני בסה"כ מרוצה, אך מרגיש שהווקס לא מחזיק מעמד. אני שוקל רכישה של Fusso coat 12 wax כפי שראיתי בפורום המלצות עליו.

האם יש תהליך נוסף שכדאי לשלב בנקיון כזה? האם יש תהליך מניעה כלשהו לפנסים למניעת עכירות?

בנקיון הפנימי אני פחות יסודי, אני חושש להשתמש בתכשירים למניהם ומנקה בסמרטוט עם מעט סבון את חלקי הפלסטיקה השונים.

קרם לעור של הגה וידית הילוכים, מברשת עם מים ומעט סבון לשטיחי בד.

אבל מה עם המושבים? יש לי מושבים מריפוד בד שחור ואלו מתחילים לקבל גוון אפרפר עם הזמן...כיצד אוכל לחדש את המראה שלהם?

פורסם

פנים: הייתי מנסה apc מדולל ואם זה לא עוזר אז את הstain extractor של cg. אם אתה ירושלמי אתה מוזמן לקפוץ ולנסות. כמובן שבשילוב מברשת מתאימה.

אצלי זה נתן שיפור יפה, עדיין לא מושלם, אני צריך לנסות מעבר נוסף.

בנוגע לחוץ - הייתי מתקדם לשלב הבא - אוטם. גם יעזור לשמור על הפנסים.

M-TECH E46

פורסם

ה-fusso coat הוא אוטם.

בכל מקרה איזה המלצות ראית עליו בפורום?

יש פה חבר אחד שניסה דוגמית שלו, ואני, שהזמנתי את המוצר כדי לנסות אותו ועדיין מחכה לו.

לך, הייתי ממליץ לרכוש תחילה מוצרים שניתן למצוא בארץ.

אוטם כמו optiseal יהיה מעולה, כשלושה חודשים של הגנה, יישום הכי קל בעולם, מתאים לכל מכלולי החוץ של הרכב, למעט צמיגים (בגדול זה אומר פלסטיקה, גומיות, פנסים).

שלב שכדאי לך לבצע לפני יישום ההגנה: ריסוס של הרכב וניגובו עם ipa (אלכוהול מדולל במים - בצע חיפוש קטן).

מסיר את כל השומנים שנותרו על הפח ולא נעלמו בשטיפה, מבטיח קשירה מקסימלית של ההגנה שתיישם אל הצבע.

"יאללה בירי".

פורסם

במידה ואתה רוצה לקבל ביקורת על תהליך השטיפה שלך, תצטרך לפרט יותר על זה.

שטיפה עם דלי וסבון של מגווירס זה כללי מדי.

אתה משתמש בשיטת 2 הדליים?

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם
תתחיל בלנקות את הגאנטים לפני שאר האוטו.

למה רופני? עדיף הפוך.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

לפעמים עף לכלוך מהגאנטים על האוטו ואם הוא כבר נקי זה מבאס כי צריך לשטוף ולייבש שוב את הג׳אנטים עונת זאת אפשר אפילו להשאיר רטובים והם ייתיבשו בכמה בלימות הראשונות

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
פנים: הייתי מנסה apc מדולל ואם זה לא עוזר אז את הstain extractor של cg. אם אתה ירושלמי אתה מוזמן לקפוץ ולנסות. כמובן שבשילוב מברשת מתאימה.

אצלי זה נתן שיפור יפה, עדיין לא מושלם, אני צריך לנסות מעבר נוסף.

בנוגע לחוץ - הייתי מתקדם לשלב הבא - אוטם. גם יעזור לשמור על הפנסים.

האם אוטם זה שונה מאשר ווקס?

נתקלתי לא אחת בסוג מוצר הזה ולא הבנתי איפה הוא בא לידי ביטוי. הרי הווקס נותן כמו שכבת הגנה, אז מה האוטם עושה?

האם מותר למרוח ווקס על פנסים? זה גם מקנה הגנה כלשהי מפני עכירות?

לגבי פנים, אין לי ממש כתמים, זה יותר כמו..התיישנות. שהבד השחור טיפה מאפיר. ובמקומות שבהם למשל נפל לי משהו קטנטן וליכלך נקודתית, מיד ניגבתי עם מגבון לח וכל האיזור הזה עכשיו בעל גוון שונה. ה cg stain extractor טוב למטרות שלי? אם כן, היכן ניתן להשיג אותו?

אני מירושלים, אבל אני צריך לנקות יסודי :-D

ה-fusso coat הוא אוטם.

בכל מקרה איזה המלצות ראית עליו בפורום?

יש פה חבר אחד שניסה דוגמית שלו, ואני, שהזמנתי את המוצר כדי לנסות אותו ועדיין מחכה לו.

לך, הייתי ממליץ לרכוש תחילה מוצרים שניתן למצוא בארץ.

אוטם כמו optiseal יהיה מעולה, כשלושה חודשים של הגנה, יישום הכי קל בעולם, מתאים לכל מכלולי החוץ של הרכב, למעט צמיגים (בגדול זה אומר פלסטיקה, גומיות, פנסים).

שלב שכדאי לך לבצע לפני יישום ההגנה: ריסוס של הרכב וניגובו עם ipa (אלכוהול מדולל במים - בצע חיפוש קטן).

מסיר את כל השומנים שנותרו על הפח ולא נעלמו בשטיפה, מבטיח קשירה מקסימלית של ההגנה שתיישם אל הצבע.

אין לי בעיה להזמין מאיביי ושות', השאלה אם זה מומלץ יותר מאשר אחרים. הקארפלן שברשותי מחזיק מעט (ככה מרגיש לי) ואני צריך לקנות בכל מקרה, אז אם אני כבר מוציא את הכסף אני מעדיף את מה שהכי מומלץ

לגבי IPA, אני אחפש שם של מוצר ספציפי בדפי הפורום. תודה

במידה ואתה רוצה לקבל ביקורת על תהליך השטיפה שלך, תצטרך לפרט יותר על זה.

שטיפה עם דלי וסבון של מגווירס זה כללי מדי.

אתה משתמש בשיטת 2 הדליים?

אני מתחיל עם דלי עם שמפו GOLD שלהם, שוטף היטב את כל האוטו ועם המים המטונפים יחסית מנקה את הג'אנטים. לאחר מכן עוד מעט מים נקיים לניגוב נוסף על כל הפח. לבסוף מעבר נוסף על הג'אנטים.

אחרי זה, מה שאני עושה זה מעבר מלא עם פלסטלינה על כל הרכב

אחרי זה, תרסיס נוסף של מגוויירס שאינני זוכר איך קוראים לו והחומרי ניקוי לא נמצאים נגישים כדי שאוכל לבדוק, אך זה משהו שהם ממליצים ליישם בין פוליש לווקס, או בין נקיון לווקס. Ultimate detailer בקבוק שחור, אני דיי בטוח.

לפעמים עף לכלוך מהגאנטים על האוטו ואם הוא כבר נקי זה מבאס כי צריך לשטוף ולייבש שוב את הג׳אנטים עונת זאת אפשר אפילו להשאיר רטובים והם ייתיבשו בכמה בלימות הראשונות

אני מנקה אותם אחרונים, וגם זה עם תרסיס כלשהו של מגווירס שמוריד טוב יותר את הליכלוך העיקש מהגלגל.

לקינוח מפנק את הצמיגים עם טרטל להברקה של הגומי :-)

דבר נוסף שאני צריך לקנות זה פלסטלינה, זו שיש לי כבר מתפוררת. משנה פלסטלינה של מי? איפה המחירים הכי נוחים?

ושאלה שכרגע אני לא מתכוון לעשות, אבל מסקרנות - האם יש פוליש עדין שיכול לסייע עם swirl marks, ושאינו מחייב מכונת פוליש?

אני מניח שמלטשת אקצנטרית לעץ לא באה בחשבון :-P

פורסם

אני מנקה אותם אחרונים, וגם זה עם תרסיס כלשהו של מגווירס שמוריד טוב יותר את הליכלוך העיקש מהגלגל.

לקינוח מפנק את הצמיגים עם טרטל להברקה של הגומי :-)

אני יכול להמליץ בחום על התכשיר של מגס׳ להורדת אבק בלמים הדבר הזה פשוט מכחיד את אבק הבלמים מהג׳אנט ים אצלי השתמשתי בו פעמיים בלבד בדילול 10:1 והפסקתי כיוון שהוא מאוד אגרסיבי בשימוש קבוע פוגע בלכה שיש על הג׳אנט,אני למשל מנקה את הרכב פעם בשבוע עם onr בשיטה של צ׳יפופו שהוא פירסם וגם האבק בלמים יורד דיי בקלות אם לא משאירים אותו יותר מידי זמן על הג׳אנט וגורמים לו להאפות(משורש המילה אפייה)עליו,לא תמיד מה שנוח לנו טוב לרכב

m7kj.jpg
פורסם

נתקלתי לאחרונה בסט הנ"ל -

http://www.amazon.com/Meguiars-G55107-Power-System-Kit/dp/B00A4ABF8W/ref=sr_1_11?s=hi&ie=UTF8&qid=1401107502&sr=1-11&keywords=Polisher

ממש קורץ לי כי כבר יש לי מברגה נטענת והראש מאפשר לי לעשות פוליש\ווקס אוטומטי.

הראש לבדו נמכר בכ-50$ ואילו הסט כולו 100$, וזה נראה לי שווה.

מה אומרים? איך לשלב את זה בתהליך נקיון? פשוט לפני הווקס, אחרי הפלסטלינה, נכון?

פורסם
אני למשל מנקה את הרכב פעם בשבוע עם onr בשיטה של צ׳יפופו שהוא פירסם וגם האבק בלמים יורד דיי בקלות אם לא משאירים אותו יותר מידי זמן על הג׳אנט וגורמים לו להאפות(משורש המילה אפייה)עליו,לא תמיד מה שנוח לנו טוב לרכב
מה השיטה ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

השטיפה היסודית נעשית על ידי שימוש בשיטת שני הדליים? אם לא, אני ממליץ בחום. שיטה מאוד פשוטה ויעילה ביותר.

לגבי השאלה על עכירות הפנסים, גם אני חקרתי לא מזמן כל מיני שיטות לניקיון ושמירה על הפנס, וראיתי שישנה שיטה של שימוש בלכה שקופה בדילול טרפנטין. לפי מה ששמעתי וראיתי זה הופך את הפנס לשקוף ונוצץ לאורך זמן גדול ביותר.

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

• תוכן חדש...