Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רבותי קודם כל צהריים טובים וחג שמח לכולם מי חוגג פסח ומי שחוגג פסחא וכל שאר החגים בזמן הזה.

קראתי מעט על הבעיה אבל אני שם לב להרבה ויכוחים ואי תאימויות בין אותה בעיה ברכבים שונים.

בכל אופן קניתי פורד פוקוס 2010 היו לי רעידות בהתחלה אבל החלפתי צלחות וצמיגים והבעיה נפתרה.

בחודש האחרון אפילו מעט יותר מחודש ההגה התחיל לרעוד לי בבלימה בכל בלימה חרום רגילה הכל כשאני במהירות שגדולה מי 100 קמ"ש.

עכשיו גם הגלגלים התחילו לעשות קול של צפצוף שריקה כזה.

האם הבעיה בפרפידות ובבלמים או כל הצלחת מה אני צריך לעשות הרכב עומד כרגע על 115 K.

תודה לעוזרים.

אה והאם לטפל בזה מיד או להמתין עוד 5K עד לטיפול 120K ?

בעבר Mazda 3 Comfort 2008 :twisted: (תענוג מאבא)

היום Toyota Corola GLI 2009 :twisted: (תענוג מאבא)

כרגע Ford Focus Trand 2010 :evil: (רכב ראשון שלי)

פורסם

טוב, חג שמח קודם כל.

אני דיי בטוח שזאת הבעיה שלך. ודווקא אין קשר בין הדברים.

א. לעניין השריקה. אם מדובר בחלקים שאינם מקוריים, התופעה מתגברת. אך בעיקרון מדובר על פאזה שהמכונאי שלך היה אמור לעשות לרפידות וזה צריך להעלים את הבעיה, לפחות זמנית.

ב. לעניין הרעידות בבלימה:

אפשר לומר בביטחון מלא שמדובר בצלחות עקומות. הדבר בא לידי ביטוי בעיקר בגלל שהצלחות שלך חדשות. ברגע שהן טיפטיפה לא סימטריות, אז בכל בלימה אתה מרגיש את זה. מה שאתה אמור לעשות, זה לחזור למוסך שבו הרכבת את הצלחות, לבקש שיבדקו עם מכשיר מיוחד אם הצלחות עקומות. ואז להסירן ולשלוח אותן לחריטה. זה אמור להעלים לך את הבעיה.

פורסם

הצלחות לא חדשות לא כלום לא היתי במוסך אני יודע שהאוטו עבר טיפול ב 105 K אבל אין מושג מה היה

האם אפשר להמתין עד הטיפול או לא ? הרעידות קיימות מעט רק בזמן בלימה מי 100 קמ"ש ומעלה והרעידות יש עד שלא יורד את המאה קמ"ש רק כשעובר את ה 100 קמ"ש בכיוון היורד הרעד ניפסק.

פורסם

חג שמח.

אז קודם כל אתנצל על חוסר הידע במכונאות רכב.

לגבי הבעיה הייתי ממליץ לבדוק אם התופים שעליהם יושבות בצלחות בלימה לא עקומים. זה יכול לגרום לבעיה.

פורסם

אין קשר. זה קורה בצלחות חדשות וגם בישנות. צלחות בלמים עקומות ב-98%.

אם בא לך להמתין, תמתין. ואם זה מציק לך, אז לא.

ולעניין התופים, זה לא תופים.

פורסם

צלחות מתעקמות בגלל שימוש אגרסיבי מאוד בבלמים או בלימה ממושכת מאוד בנסיעה במורד שגורם לחום גבוה ועוות אז אולי בדוק איך אתה נוהג אחרת זה יקרה שוב ושוב

פורסם
צלחות מתעקמות בגלל שימוש אגרסיבי מאוד בבלמים או בלימה ממושכת מאוד בנסיעה במורד שגורם לחום גבוה ועוות אז אולי בדוק איך אתה נוהג אחרת זה יקרה שוב ושוב

תודה לך על עצמתך

למען האמת אני נוהג כבר לא שנה ולא שנתיים הנהיגה שלי היא בסדר . אבי טוען לפעמים שאני נוהג מהר אבל אין לי בלימות פתע מרובות או בלימות חזקות לאומת זאת לא אשקר שלפעמים ברמזורים יש לי בלימות ממושכות. מעבר לזה נהגתי כבר הרבה זמן ב-3 רכבים זה הרכב הראשון בו אני נתקל בתופעה של השריקה.

פורסם

לשריקה אין קשר לצלחות העקומות, לרוב היא תוצאה של רפידות לא איכותיות במיוחד. לדעתי יש איזשהו חומר שמסוגל להשתיק אותה. בכל אופן השריקה הזאת לא קריטית, כל עוד הרפידות עצמן במצב טוב. כמובן שעדיף לקנות מראש רפידות איכותיות.

צלחות שמתעקמות מהר יכולות להיות גם תוצאה של מעברים במים כשהבלמים חמים, זה יוצר את אותו אפקט עיוות שדני דיבר עליו. ובכללי יש כאן מכלול של גורמים שיכולים להשפיע, כולל - שוב - צלחות לא מאוד איכותיות. יש גם סיכוי שחרטו לך את הצלחות ולא החליפו אותן.

גם לי יצא להחליף צלחות בהפרשים של קילומטרז'ים לא גבוהים במיוחד (10,000 ק"מ בערך).

פורסם

רעידות מהגלגלים אם אני לא טובה זה מדובר במסבי גלגל.יכול ליהיות הוא התחמם יתר על המידה.

אופצייה שנייה לרעידות אתה צריך לעשות איזון פרונט.

שריקות מהברקסים מגיע לתוצאה מכך לכלוך בברקסים או שימוש בדסקיות בלם תקולות.

צלחות שמתעקמות מהר ? מוזר אחרי החלפת צלחות..

איך אתה בטוח בזה שהן מתעקמות?

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

רעידות בבלימה לא מדובר במיסבים. רוב הסיכויים שמדובר בצלחות עקומות. והן מתעקמות גם ללא שום קשר לצורת הנהיגה.

בדרך כלל מדובר בצלחות שאינן מקוריות ולא איכותיות במיוחד. מוציאים, חורטים ומחזירים. לא בעיה גדולה.

פורסם

יכול להיות שעד עכשיו הוא כבר החליף שני סטים [emoji15]

פורסם

וואו עבר קצת זמן מאז שהגבתי בכל אופן השריקות נעלמו אחרי הטיפול החליפו לי רפידות ובלמים והכל הסתדר

פורסם

אם עשו לך חריטה לצלחות בעבר זה יכולה להיות הסיבה

אם לא מפריע יותר מידי תחכה ותחליף צלחות+רפידות לתואם מקורי או מקורי ותשכח מהבעיה

• תוכן חדש...