Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עוד שרשור נוסח "זבנג וגמרנו"

לאחר שהחלפתי את הרכב של אשתי, החלטנו כי ברכב הנוכחי שלה אין צורך מעבר למערכת דאבל דין, מסכי משענות ראש, רמקולים מקוריים, חיישני רוורס, מצלמת רווס.

אי לכך ובהתאם לזאת נשארתי עם הציוד ממנה היתה מורכבת המערכת ברנו היוצאת - מאוכסן בחדר עבודה ללא שימוש.

כבר חשבתי למכור את הסאב הכל כך חביב הזה שרכשתי מאיתמר אבל אז, חבר מצפון קרוליינה ארה"ב שעשה התקנה מדהימה של סאב וופר מדהים מבית Stereo Integrity מדגם BMIV (הגרסא הרביעית) (זה סאב 12 אינטש שטוח שלא דורש יותר מ0.5CF של תיבה אטומה) - עורר בי השראה ואת הרצון לנסות גם כן סאב קדמי ברכב.

ואז אני מביט בMICROSUB.

הMICROSUB מביט בי חזרה :shock:

אני מרים אותו בשתי ידי ופשוט מניח אותו בבאר הרגליים של הנוסע הקדמי באוונסיס - מה אתם יודעים - התאמה מושלמת אם כי נראה שצריך לפרק את הקיק פאנל הבנוי ולהביא אחד מקורי כי הבנוי קצת פולש ומפריע.

עכשיו - איך אני מגביר אותו?

אין בעיה! הרי עברתי מסט שלושה חלקים אקטיבי לסט שני חלקים אקטיבי ויש לי מגבר שישה ערוצים שמוציא במוצהר 400 וואט בגישור (בפועל יותר לאזור ה600) והסאב וופר הקטנטן הזה מוצהר לספוג סה"כ 150 וואט - אז אין כאן שום בעיה.

אבל אני גם לא רוצה שיראו אותו כי זה פשוט דורש שבירת שמשות - נכנס לחדר העבודה, שולף את בד הויניל השחור איתו עשיתי קורות, קונה נעצים ב2 שקלים שלמים! ומחפש את הפטיש כי להכניס אותם לתוך MDF עם היד - לא הולך.

לא מוצא פטיש - שלושה פטישים צריכים להיות לי בחדר הזה - כשצריך! לא מוצא אחד! :evil:

לוקח מפתח ברגים ויאללה!

הלכה לי האגודל! :evil:

אבל אחרי עשרה נעצים שהתעקמו לי ואגודל אחת ורודה משהו - הצלחתי להכניס שמונה נעצים ולגרום לסאב להיות "בלתי נראה" :-P

הולך למכון - עושה אימון - נכנס שור, יוצא חמור (האמת נכנסתי סמרטוט יצאתי סחבה)

לוקח את הסאב - כמה מחברי BULLET - לוחץ למקום, מחבר.

מכניס את הסאב למקום הסופי שלו - כמה אגרופים לקיק פאנל שיכנס למקום :-D ועיניכם רואות את התוצאה הסופית.

----- כוונים ------

היות ואני יודע עד כמה הסאב הזה עדין.

היות ואני יודע עד כמה הלווייתן הזה חזק ועוד בגישור בכלל זה רוצח קטן.

הורדתי את הגיין כמעט למינימום (ואחכ גיליתי שזה בדיוק הגיין הנכון)

העברתי את הכבלים של רמקול מיד ימין לשעבר לחיבור בגישור במגבר.

הפעלתי את הלפטופ וכוונתי את ערוצים 3+4 בביט אחד בצורה הבאה -

סלופ 24

תחום חיתוך 40 הרץ עד 90 הרץ

פאזה ישרה

הנחתה על 0

TC - מכוון כמו שכל הסט הקדמי מכוון כלפי הסאב - 0.15 מילישניה לשני הערוצים 3+4

לאחר שמיעה של המערכת השינויים שעשיתי הם -

הסאב וופר של DD בתא המטען היה על פאזה הפוכה (רשמתי זאת כאשר עשיתי כוונים במעבר לסט שני חלקים - ציינתי שזה נשמע פחות נכון אבל נתן לי קצת יותר נפח ובגלל זה בחרתי להשאיר זאת)

לאחר הוספת הסאב וופר הקדמי זה פשוט היה נשמע מזעזע - הDD איבד את כל הדיוק שלו ונשמע מרוח - החלפתי את הפאזה לפאזה ישרה - בינגו!

הסאב האחורי דרש הנחתה של 3 דציבל (לא זוכר אם בסוף העליתי אותו קצת יותר) והסאב הקדמי הונחת בסוף 1.5 דציבל .

----תוצאה סופית - רשמים --------

בשבילי - זה היה מאוד לא צפוי אבל זה השיג WOW אפקט.

אני תמיד חייתי בידיעה שסאב וופר מנגן תחומי תדר ארוכים מאוד, הוא לא כווני בעליל ולכן אין שום צורך להתאמץ ולהשקיע בהתקנה של סאב בקדמת הרכב.

דבר זה התברר אתמול כטעות, אמנם כל מה שרשמתי משפט אחד מעלה זה בהחלט מה שמאפשר לנו לקבל הנחה אדירה ע"י כך שהסאב וופר יכול להיות ממוקם בתא המטען ובעזרת כוונים נכונים המיקום שלו יורגש כאילו והוא בתוך השמשה הקדמית.

אבל מיקום של סאב וופר בקדמת הרכב זה אפקט הרבה יותר ברור, מדוייק - נקי!

שכן הוא לא צריך לעבור אף מכשול בדרך כמו מושב אחורי.

שכן הוא מגיע בתזמון מושלם עם הסט הקדמי.

ועכשיו הסאב האחורי בעצם נותן בעיקר השלמת נפח והעלאת הספק כללי של המערכת.

עדיין לא מדובר בבאס "נושך" או באס שמרגיש כמו "מכת פטיש" כמו למשל JL 10W6 אבל אני גם לא מחפש את זה - מה שכן ניתן לאמר הוא שהבאס בתוך הרכב הוא פשוט מימד בפני עצמו - כזו נוכחות מדהימה של תחום התדר הנמוך.

גיטרת באס טובה פשוט גורמת ללסת ליפול - ההבדל הוא שמיע מאוד ולא במובן של הספק עוצמה אלא פשוט במובן של "בשרניות" במערכת.

לא עשיתי שום מדידות או משהו כזה כי לא ראיתי כל צורך בכך.

לסיכום - תענוג! מומלץ!

שקלתי מקודם אם להתאמץ ולשנות את הדלתות הקדמיות בשביל להתקין L8 - אני פשוט לא רואה מה הטעם בזה עכשיו כשיש לי אלמנט שמנגן בקדמת הרכב את התחום הנמוך בצורה מיטבית הודות לתיבה מותאמת ע"י היצרן.

תמונות לעיניכם הרואות:

Frontsub3_zpseac49190.jpg

שימו לב - כל משבצת כזאת היא 30 על 30 - הוא פצפון!

Frontsub1_zps3796cca5.jpg

ואחרון חביב

Frontsub2_zps27957e7d.jpg

וכן - זה גריל מקורי של L8 שניתן לקנות ב12V אלקטרוניקס - המשווק הכי גדול שלהם בארה"ב

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי נראה ממש נחמד , הייתי כמובן מאוד רוצה לשמוע , נראה טוב , מ שנחמד מאוד גם שכמעט ולא רואים את זה.

כל הכבוד !

כמו כן קבל חח על הפירוט והכתיבה :)

2017 Type R

פורסם

אדי, כמה אני מבין אתך. אני אחרי כל הנסיונות שלי לא מחליף יותר מיקום לסאב שלי. הוא ממוקם בין המושבים קדמיים שלי, קצת מאחוריהם. מקסימום אולו,אולי משהו

טיפה יותר חזר ואגרסיבי. אך מיקום של סאב בסלון זה דבר ענק.

באוטו שלך הוא לא מפריע לרגליים של הנוסע?

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

איזה יופי!

אדי זה סאב פשוט מעולה, היה במפגש צפון בשבוע שעבר, ואפילו שאני מכיר את הסאבים של jl, נדהמתי ממנו (8w3 כן?).

סאב מקדימה נשמע מעולה, אם נכנס, ונכנס! אז על הכיפאק.

תנסה לכבות את הdd, ולתת לjl לרדת אל מתחת ל 40 ותן רשמים

, מה שכן קצת לא ברור לי למה אתה חותך אותו ב 40, הרי גם ככה הרכב שלך ממוגן וויברציות ולסאב הזה יש שטח קטן.

SCANSPEAK

פורסם

קצת מפריע לרגליים אבל יש מקום בצידי התיבה, הכסא גם הולך הרבה אחורה, זה לא רכב קטן במיוחד ואלו היו חלק מהשיקולים לרכישה שלו.

לנסיעות ארוכות אני פשוט יכול להוציא אותו. כרגע אשתי עדיין יושבת מאחורה עם הילדה בדרך כלל אז בשנים הקרובות זו לא בעיה.

בני זה 8w1

150 וואט ולא מאתיים אבל גם ה3 אמור להתאים ו30 הרץ זה תדר שקוטר כזה לא אמור להפיק טוב אז אני חותך ב40

אל תדאג לזה כי אני גם ככה לא מת על כל מה שמתחת ל40 הרץ אם כי אני בונה על שדרוג מסויים בקיץ הקרוב ואת הרמז כבר קיבלתם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, אני לא מבין רמזים.

ואני לא דואג, זו הייתה שאלה, כיון שאני יודע שבתדרים נמוכים סאבים קטנים מגיבים פחות טוב, אז אני שואל למה להוסיף על ההתנהגות הזו גם חיתוך?

SCANSPEAK

פורסם

בני, גם אני חותך את שלי, 40 או 36 סלופ 24. כי פשוט לא רוצה לשמוע ולא ממש שומע את כל מה שיש מתחת לזה. אז למה לתת לסאב לנסות לנגן את זה, כאשר הוא לר ממש יכול!?

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

בני, אתה צודק

הסאבים הקטנים לא טובים בנמוכים ובגלל זה אני חותך את הסאב בנד פס.

כל מה שמתחת ל40 הרץ בעקרון לא משוחזר טוב על ידי ממברנה בקוטר שמונה אינטש ולכן, חותך.

אם כל התכניות שלי יצאו לפועל בקיץ אני אנסה לחזור לממלכת ה12 אינטש עם הסאב השטוח החדש של סטריאו אינטגריטי. אבל זו רק תכנית יכול להיות שלהשאר בשמונה אינטש זה פשוט אני, אבל אז אני מכוון לשמונה אינטש מפלצת.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

אדי אם שמונה אינטץ, יש אחד מאד מעניין בפורום המכירה.

גם הסאב שלי מקבל bpf, אבל ב 25hz, ב 40 יש כבר הבדל שמיע, עניין של טעם.

עריכה אחרונה על ידי bengee

SCANSPEAK

פורסם

בני הסאב שלך הוא 10 אינטש - הוא נועד לנגן גם בתדר 30 הרץ, בתדר 40 הרץ לחתוך סאב 10 או 12 בדרך כלל יגרום להם להשמע מאוד אנמי, תנסה את זה עם סאב 8 ואתה תראה שזה מנקה מהם את מה שהם לא אמורים לנגן מלחתכילה.

Pioneer TS-X150

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

נסיעה ארוכה מהבית דרך זכרון משם לעכו ומשם לגשר הזיו, תא מטען מלא, ללא הסאב האחורי ופשוט תענוג.

התאהבתי בזה אבל אני רוצה משהו חזק יותר, שמונה אינטש מקדימה אבל חזק יותר!

אני מתלבט בין המיקרו סאב של jl שמבוסס על ה 8w3 שהוא מוצהר ל150 וואט או על משהו קצת שונה

גם כן של cdt אחרי שהתאהבתי לחלוטין במיד טוויטרים, להביא את ה qes 820 שמוצהר ל400 וואט ויכול לתפקד היטב בצורה מירבית בתיבה אטומה 8 ליטר :twisted:

מאחורה אני שוקל לעבור למידה גדולה יותר רק בשביל לקבל יותר בום כשאני רוצה אז אני חושב לקחת מאבא שלי חזרה את הsa10 אבל מעדיף להמנע כי זה כבר כבד על מערכת החשמל.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...