Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלתי שאלה תיאורטית, התרגיל כבר גמור והוגש.

השאלה שלי הייתה כזו, אם לא היה מסופק לי main שבו נקלטה קודם סטרינג שאותה עלי היה להמיר לעץ, האם הצורה הנכונה ביותר הייתה לבנות את העץ תוך כדי קליטת נתונים מהמשתמש או כפי שנדרש בתרגיל- לקלוט סטרינג ואותה להמיר לעץ.

(אתה צודק, השאלה שלי לא הייתה ברורה בעליל! מצטער)

ותודה על ההסבר בנוגע לתטא :-)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה מתכוון לקליטת חלק מהביטוי מהמשתמש, המרתו לעץ, וכך הלאה עד שיתקבל עץ שכולל את כל הביטוי?

אם כן, אני חושב שאתה מפספס את הנקודה - כי זה בעצם שינוי הבעיה המקורית לתתי-בעיות קטנות יותר.

במקום לתת ביטוי ארוך אחד, אתה נותן מספר ביטויים קצרים יותר.

לא מדובר פה בהבדל ביעילות, אלא בצורת עבודה שנדרשה מכם ובצדק.

פורסם
[...] אז השאלה שלי היא כזו, האם במצב כזה, אם לא היה מוגדר לי הmain שאכן מכיל סטרינג שמקבל את הביטוי קודם, האם היה עדיף לי להכניס את הנתונים ישירות לעץ או שבאמת הדרך שבה הם הם ביקשו היא העדיפה?

זה הבדל של תפיסה, יש את התפיסה של מחשבון של Windows שתוך כדי הקליטה גם עושה את החישובים של ה-Nodes הזמינים.

יש את התפיסה שמקבלת את כל התרגיל ואז בונה את העץ (או מחסנית) ומחשבת אותו.

הבחירה בדרך זו או אחרת נתונה לשיקול הלקוח / מנהל המוצר / במקרה שלך המרצה, לא שיקול שלך כמפתח התוכנה.

אם אתה שואל לגבי בחירה אישית, אני מעדיף את הדרך שבה אתה מכניס את התרגיל השלם ומקבל תוצאה, בתור משתמש לא אכפת לי אם אתה בונה בסוף או תוך כדי ההקלדה.

דרך אגב,

עוד לא למדנו אבל אשמח לדעת באופן כללי, מה זה תטא של N? לא נתקלתי במושג (רק סמסטר שני)

תראה את ההסבר של ליאב, הוא מצוין, ואם מעניין אותך ההסברים המתמטיים, אז מדובר על כך ש-O מקיים תנאי:

f(n)  0

/LEFT]

אומגה מקיימת את התנאי:

f(n) >= c * g(n) | c > 0

/LEFT]

ותטא מקיימת את שני התנאים גם יחד עבור קבועי C שונים.

כלומר O מבטיח לך זמן ריצה בסדר גודל כלשהו או נמוך ממנו.

אומגה מבטיח לך זמן ריצה בסדר גודל כלשהו או גבוה ממנו.

תטא מבטיח לך זמן ריצה בדיוק בסדר גודל מסוים, אם זה תטא של N^2 לא תקבל פתאום זמן ריצה של N (אתה כן יכול לקבל את זה ב-O).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תודה רבה ליאור וליאב.

וידוא הריגה:

o זה worst case scenario (חסומה מלעיל)

w זה best case scenario (חסומה מלרע)

תטא זה הטווח שביניהם (חסומה)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אני לא בטוח שנכון להשתמש במונחים הללו.

מכיוון שנקודת ההנחה עבור יעילות אלגוריתמים היא שכמעט תמיד מניחים את ה-worst case scenario כדי לקבל את סדר הגודל.

אבל אם הבנת את זה אז כן הכוונה שלך נכונה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• 11 חודשים מאוחר יותר...

• תוכן חדש...