Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור השאלות הרבות אודות פילטרים פתוחים, החלטתי לשאול גם אני. האם יש משמעות לגודל הפיזי של הפילטר הפתוח?

האם כמות האוויר שיכנס תלויה רק בגודל הפילטר או בגורמים נוספים?

האם חום האוויר שעובר מן הפילטר והלאה למנוע ישתנה עם הגודל?

האם הרעש יגבר עם הגודל?

נא לא להפנות אותי לת'רדים ישנים, עברתי עליהם, ולמרות שהשאלה נשאלה, היא לא זכתה שם למענה.

תודה

הכי טוב FSI!

פורסם

:)

לאור התשובה שנתת בת'רד הקודם - למה לא להרים טלפון למלמד ולשאול אותו... :)

ולעניינינו - ככל שהפילטר גדול יותר - יש לו יותר שטח מגע עם האוויר - כלומר יותר אוויר מסונן יכול לעבור דרכו בכל זמן נתון - פחות התנגדות לזרימה. (נניח - אתה רוצה להעביר קוב אוויר דרך פתח שגודלו X (שטח הפנים של הפילטר) - הפעולה תעשה ב-X1 זמן וX2 התנגדות. את אותה כמות אוויר אתה רוצה להעביר עכשיו דרך פילטר שגודלו 2X. הפעולה מין הסתם תעשה עכשיו בחצי X זמן ובחצי X התנגדות - לפחות - כי אין לי מושג אם זה לינארי או אקספוננטה...)

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

ואם אני אקח נגיד פילטר אויר, או יותר נכון רק את הכותנה שלו! ואני אלביש ישר על הצינור שהולך למצערת, זה לא יתן כניסה יעילה יותר?

זה אומר שהצינור הוא פילטר (רק שהצינור הוא בגודל של המצערת בקוטר) גם בנוסף להיותו מוליך אויר

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
ואם אני אקח נגיד פילטר אויר, או יותר נכון רק את הכותנה שלו! ואני אלביש ישר על הצינור שהולך למצערת, זה לא יתן כניסה יעילה יותר?

זה אומר שהצינור הוא פילטר (רק שהצינור הוא בגודל של המצערת בקוטר) גם בנוסף להיותו מוליך אויר

לא ממש - כי הכותנה צריכה שיעבור דרכה אוויר כדי לסנן אותו - אם אתה מותח אותה על פתח של צינור אז שטח הפנים שלה שבא במגע עם האוויר יהיה כשטח העיגול שקוטרו הוא קוטר הצינור - שזה אומר ממש לא הרבה.

כל הרעיון מאחורי פילטר פתוח - אם זה פילטר קוני או פילטר בעל קונוס כפול (פנימה והחוצה) הוא ליצור כמה שיותר שטח מגע של פני הפילטר עם האוויר.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אבל אל תשכח שכמה שאתה רוצה לשאוב יותר, עדיין המצערת לא גדולה מספיק כדי לשאוב כאלה כמויות בסופו של דבר.

ואם אתה אומר כמה שיותר שטח מגע, זה אומר יותר עומס לא? לא יודע איך להסביר ממש אבל הרעיון שלי זה כמו צמיג, כמה שהוא יותר צר ויש פחות אחיזה ככה הוא נוסע יותר מהר.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...