Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנו זוג נשוי (ללא ילדים...בינתיים). התמזל מזלנו ומתאפשר לנו לקנות רכב חדש, ולאור רצוננו להרחיב את המשפחה, כמו גם לאור הכוונה לקנות רכש שישמש למספר שנים, החלטנו לבחון את האפשרות לקנות מכונית משפחתית.

קראנו מבחני דרך וביקורות, הקשבנו קשב רב להמלצות הורים וחברים, ונראה שניתן לסמן שלוש מועמדות סופיות: סקודה אוקטביה (ככה"נ 1.4, למרות שאנחנו לא פוסלים את גרסת ה-1.2), מאזדה 3 (מכוונים לגרסת ה-2.0, מטעמי סחירות) וטויוטה קורולה (כי למשפחה של אשתי יש טויוטות והם מבסוטים).

אשתי נוטה לכיוון המאזדה (לאור נסיון עבר מוצלח עם מאזדה - נהגה על 2 ו-3) והקורולה (לאור נסיון העבר של אחרים), והיא סולדת מהאוקטביה, שאין לה נסיון איתה. אני נוטה דווקא לכיוון האוקטביה בגלל הנתונים המרשימים (תא מטען, מרחב לנוסעים וצריכת דלק), אבל אני בסדר גם עם המאזדה 3 2.0 (בהנחה שניקח את גרסת הארבע דלתות, לטובת הבגאז'). מהקורולה אני לא מתלהב, ולכן אני לא מעוניין.

נשמח לשמוע את דעתכם.

תודה!

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדובר בשלוש מכוניות טובות.

האוקטביה נצחה את הקורולה וה-3 בנקודות אך לא בפער כזה גדול.

אם אתה ואשתך יכולים לבוא לעמק השווה ולרכוש את ה-3, נראה שזה יהיה Win-Win.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היי zvit, תודה על התשובה!

אכן נראה שזה יהיה win-win אם נצליח להסכים על ה-3. עברתי על ההבדלים בין שני הגימורים בהם ה-3 מוצעת; לא התרשמתי שבגימור ה-"ספיריט" יש משהו שמצדיק פער של 9,000 שקלים. האם לגימור תהיה השפעה על הסחירות בעתיד, חוץ מהאפשרות לכתוב ביד 2 שמדובר ב"גרסה המפוארת"?

פורסם

שלושתן משפחתיות מצוינות והן הטובות שבנמצא כיום בשוק בקטגוריה הזאת.

על המאזדה יש לכם כבר חצי הסכמה. מהאוקטביה האישה סולדת, מהקורולה אתה סולד.

כשמדובר ברכישה פרטית (לא דרך ליסינג) והתכנון הוא להישאר עם הרכב גם מעבר לאחריות, אני אישית הייתי שוקל או את המאזדה או את הטויוטה. את האוקטביה נראה לי הייתי מוריד למרות שמבחינת איכות, בידוד רעשים, ביצועים תא מטען ושימושיות היא עדיפה. למה בכל זאת הייתי מוריד אותה? דבר ראשון והכי חשוב זה שהאחריות היא רק לשנתיים וביחד עם האמינות של מנועי ה-TSI וגירי ה-DSG המעורערת זה מרתיע אותי קצת. הסיבות האחרות הן זה שהיא גם לא מאובזרת, לדעתי היא מכוערת (לא כ"כ חשוב, אבל עדיין...) ועלויות האחזקה הגבוהות יחסית לטויוטה ולמאזדה (מבחינת טיפולים). השמועה אומרת שהאמינות של הגירים והמנועים שופרה, ייתכן וזה נכון. כרגע זה עוד מוקדם לגלות.

הטויוטה שימושית יותר מהמאזדה, תא המטען שלה קצת גדול יותר, האווירה בה יותר "משפחתית" ואוורירית והיא הכי מרווחת מאחורה בזכות בסיס גלגלים גדול ורצפה שטוחה (בלי תעלת הינע בולטת כמו ברוב המכוניות).

מצד שני המאזדה תספק אותכם בכל הבחינות האלה, חזקה יותר בגרסאת ה-2 ליטר, די חסכונית (לפי מבחנים), איכותית יותר, מאובזרת יותר, מרגישה הרבה יותר איכותית בנסיעה מאשר הקורולה (שהמתלים שלה קצת רופסים מדי לטעמי), הגיר שלה מעולה, זריז וחלק ובכללי יחידת ההנעה נעימה מאוד. בנוסף התנהגות הכביש מהנה והתחושה יותר מיוחדת מבאחרות.

אני הייתי הולך על המאזדה. ישבתי בה באולם התצוגה והיא הרגישה לי הרבה יותר טוב מהקורולה וגם קצת יותר טוב מהאוקטביה למרות מרווח קצת פחות טוב ותא מטען יותר קטן, אך בכל זאת מספקים. גם הרשמים שיש לי מנהיגה ב-6 החדשה (שמבחינת נהיגה והנעה לא כ"כ שונה מה-3 2.0, ואפילו ה-3 ממבחנים נשמעת קצת יותר טובה לנהיגה) והרושם הטוב שיש לי מהדורות הקודמים (אני גם מחזיק באחת מ-2008...) היו גורמים לי ללכת על ה-3.

אבל, אם אתה הולך על ה-3 תשקול רק את גרסת ה-2L. לא משנה כ"כ רמת האיבזור (ה-2.0 נמכרת ברמת אבזור אקטיב, וספיריט שהאחרונה היא המאובזרת ביותר), כי גם באקטיב הפשוטה היא מאובזרת יפה מאוד ואם אתה לא חובב גאדג'טים ואבזור מושבע אתה תסתדר גם בלי הספיריט. מבחינת סחירות עתידית זה עוד מוקדם לדעת, אבל עושה רושם שרמות האבזור הגבוהות יותר והמנוע החזק יותר, שומרים טוב מאוד על ערכם (לפי הדגמים הישנים יותר של ה-3).

פורסם

תודה לכל העונים!

ראיתי שההבדל בין האקטיב לבין הספיריט הוא שבספיריט יש גג שמש, חיישני אורות, חיישני גשם, חישוקים קלים ופנסי קסנון. אלו שדרוגים נחמדים, אבל הם עולים די הרבה (9,000 לפי המחירון). באף רכב שנסעתי עליו לא היו את הדברים האלה (חוץ מחישוקים קלים אולי...). האם לדעתכם התוספות הללו שוות את התוספת למחיר?

פורסם

לדעתי הדגם המאובזר יחזיר את רוב התוספת במחיר בעת המכירה - לפיכך הייתי לוקח אותו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

9 אלף שקל זה כלום לתוספות האלה ... אם היית יודע כמה עולה קסנון אצל הקונצרן הגרמני ( תוסיף עוד 3 אלף שקל ל 9 )

בנוסף אתה מקבל סאן רוף וחיישני גשם שזה תוסף אדיר לדעתי ( רק השנה הבנתי כמה זה נוח ), שלא לדבר עם חישוקים קלים. בקיצור שווה כל שקל .

אוטו-מאניה :-)

פורסם

קח את הדגם המאובזר ,רוב באנשים רוכשים את הדגם הפשוט ,שיש הרבה ממנו ויש פחות מהמאובזר ולכן גם יהיה ביקוש גדול יותר לדגם המאובזר (בתור משומשת ) .

פורסם

לגבי תוספת האבזור. לדעתי בד"כ התוספת מחיר על התוספות לא עוזרת בעת המכירה במידה שמצדיקה את ההשקעה (אלא אם במסגרת מבצע).

ככל שחולף הזמן אז המשמעות של התוספות במכירה נשחקת. רכב משפחתי בין 6 יד שניה ישיג מחיר בהתאם למודל ולמצבו של הרכב. פחות מושפע מהאבזור.

אני מניח שאם מוכרים אחרי שנתיים, שלוש אז יש לתוספות יותר ביטוי במחיר המכירה, אבל מכירה של רכב אחרי זמן כה קצר גם כך מהווה מהלך לא כלכלי.

בקיצור אם התוספות שוות לך את הכסף לתקופה הצפוייה עם הרכב אז לך על זה. אם לא אז וותר.

פורסם
תודה לכולם!

עכשיו נשאר לתאם נסיעות מבחן ולראות כמה היבואנים מוכנים להתגמש...

מצוין. לא לרכוש רכב חדש מבלי לתאם נסיעת מבחן.

אין לי נסיון עם המאזדה 3 החדשה, אבל היא נורא מסקרנת אותי. אם היא נוחה כמו האוקטביה, אז יחד עם האבזור המצוין שלה היאא הופכת למכונית מצוינת. מצד שני אם היא דומה ליוצאת, אז אין אבזור בעולם שהיה גורם לי לקחת אותה על פני האקטביה. בכל מקרה, לפי מבחנים בארץ ובחו"ל אז הנוחות השתפרה מאוד במאזדה. בצע נסיעת מבחן כפי שתכננת ותתרשם בעצמך.

אגב,

נורא קשה להוציא הנחות מדלק מוטורס. אני מקווה בשבילך שתצליח אבל אל תבנה על זה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כזוג עדין ללא ילדים לא הייתי נופל לקטגוריה של המשפחתיות הרגילות אלא הייתי שוקל כיוון אחר לגמרי כמו למשל ה C3 פיקאסו, סקודה יטי, ואולי אפילו ממתין לניסאן נוט החדשה.

יש לכם הזדמנות לרכוש רכב שונה אשר לדעתי מתאים יותר למשפחה צעירה מאשר משפחתית קונבנציונאלית..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

תודה לכל העונים!

CX25GTI - תודה על ההצעות, אך אנחנו מכוונים דווקא לקונבנציה.

ניקו - תודה על העצה, אדווח על המאזדה לאחר נסיעת המבחן.

אם זה יהיה מאזדה, כנראה נלך על הגרסה המאובזרת (בבחינת "אם כבר - אז כבר").

בינתיים קבעתי נסיעת מבחן בסקודה; אעדכן אחרי לטובת מעוניינים עתידיים.

• תוכן חדש...