Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה לכל העונים!

ראיתי שההבדל בין האקטיב לבין הספיריט הוא שבספיריט יש גג שמש, חיישני אורות, חיישני גשם, חישוקים קלים ופנסי קסנון. אלו שדרוגים נחמדים, אבל הם עולים די הרבה (9,000 לפי המחירון). באף רכב שנסעתי עליו לא היו את הדברים האלה (חוץ מחישוקים קלים אולי...). האם לדעתכם התוספות הללו שוות את התוספת למחיר?

אני לא חושב שיש גג שמש, אתה בטוח? מה שכן, בספיריט יש מערכת בקרה על אור גבוה, מערכת בקרה על סטיה מהנתיב, התנעה ללא מפתח והקסנון הוא עוקב פניות.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא חושב שיש גג שמש, אתה בטוח?

בטוח. ראה באתר של מאזדה (הייתי מצרף לך לינק, אבל הפורום לא נותן לי]

mazda3.mazda.co.il/Content/Specifications.pdf

פורסם
תודה לכל העונים!

CX25GTI - תודה על ההצעות, אך אנחנו מכוונים דווקא לקונבנציה.

ניקו - תודה על העצה, אדווח על המאזדה לאחר נסיעת המבחן.

אם זה יהיה מאזדה, כנראה נלך על הגרסה המאובזרת (בבחינת "אם כבר - אז כבר").

בינתיים קבעתי נסיעת מבחן בסקודה; אעדכן אחרי לטובת מעוניינים עתידיים.

אשמח לשמוע על כל התרשמות. גם על האוקטביה וגם על המאזדה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בטוח. ראה באתר של מאזדה (הייתי מצרף לך לינק, אבל הפורום לא נותן לי]

mazda3.mazda.co.il/Content/Specifications.pdf

טוב, אז נראה שההפרש הוא ממש קטן עבור כל התוספות האלה. אגב, מעניין האם הגג הוא מקורי או התקנה מקומית.

פורסם
לא משנה מה תבחר אלה אחלה מכוניות...

כך את ה-3 בשביל לא לריב עם האישה

תומך ולו רק מהסיבה שאם תיקח משהו שהאישה לא רצתה, כל תקלה הכי קטנה אתה תשמע "אמרתי לך". לא שווה.

פורסם

היי לכולם,

אשתי ואני עשינו היום נסיעת מבחן על האוקטביה 1.2 אלגנס (גיר אוטומאטי DSG). בשורה התחתונה - היה על הכיפאק, והתרשמנו לטובה.

הגענו עם כמה עניינים ספציפיים לבדוק - הראשון היה הגמגום של הגיר בהילוכים נמוכים ובזחילה עירונית. הזדמן לנו לזחול קצת, והרעידות היו חלשות ביותר - אשתי לא הרגישה אותן בכלל. דבר נוסף שהדאיג היה עניין הזינוק בעלייה - גם כאן אין בעיה: אם מורידים את הרגל מהברקס האוטו פשוט עוצר במקום, ולמעשה צריך רק ללחוץ על הגז כדי להמשיך.

יש באוטו המון מרחב, והנסיעה חלקה ממש. הרכב יציב, ובקושי שומעים את המנוע - לאשתי זה מאוד הזכיר את הפריאוס.

כמה דברים שפחות היו טובים: אין הרבה מקום לאחסון בסביבת הנהג, והעיצוב אכן לא מרשים. אשתי הרגישה שהמערכות ברכב (כמו מוט ההילוכים והג'ויסטיק שאחראי על המראות) לא היו מאוד אינטואיטיביות. אני לא הרגשתי את זה. עוד שווה לציין שהמערכת ברכב היא באנגלית, וזה טוב, כי בדרך כלל ניסיון לתרגם לעברית נותן מערכת בינונית ומטה.

אדווח אחרי שניסע על הקורולה ועל ה-3.

פורסם

רעידות במהירויות נמוכות אופייני לגירי dsg. אני אהבתי את האוקטביה עם המנוע 1.4 החדש אבל גם ה1.2 מספיק אם לא מחפשים משהו מעבר.

פורסם
רעידות במהירויות נמוכות אופייני לגירי dsg. אני אהבתי את האוקטביה עם המנוע 1.4 החדש אבל גם ה1.2 מספיק אם לא מחפשים משהו מעבר.

אשתי הייתה מ"נפגעות" הגיר הרובוטי של הקורולה, ולכן זה היה עניין רגיש במיוחד. היא אמרה שאין מה להשוות, והיא כאמור לא הרגישה את הרעידות באוקטביה.

אנחנו אכן לא מחפשים משהו מעבר, ובכלל, אוקטביה 1.4 אלגנס זה עסק יקר - 145.5 אלף ש"ח...

פורסם

1.2 TSI זה מנוע מצוין ולא צריך יותר מזה למשפחה הממוצעת. כמו שנאמר, האוקטביה נוחה ושקטה (גם פלוצוואגן לצורך העניין), וכיום בשבילי באופן אישי זה הדבר הכי חשוב ברכב (אמר אדם שנוהג במאזדה 3 2007). מצד שני, אשמח לשמוע דיווח ממך על המאזדה 3 החדשה. לפי כתבות רכב נעשו שיפורים בתחום הנוחות, ואם בזה היא לא נופלת מהאוקטביה, אז בוודאי שהיא תהיה עסקה כדאיית יותר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הייתי הולך על האוקטביה. גדולה יותר ומרגישה יוקרתית יותר.

כמו כן האמינות טובה בשל קבלת הטכנולוגיה מפולקסווגן.

מנועי הTSI מעולים וכך גם תיבת ה-DSG.

פשוט מכונית תענוג!

בכל מקרה כל אחת מהבחירות תהיה טובה, למרות שראוי לציין כי המאזדות החדשות עברו שיפור מבחינת נוחות ומראה, דווקא הSKYACTIVE זה קצת מאכזב, לאחר הסבר מפורט מבעל מוסך מורשה מאזדה הבנתי שמדובר בבחינה מחודשת של מה שעבד טוב עד כה ומין אופטימיזציה יותר עדכנית שמתאפשרת בשל טכנולוגיה עדיפה. אני יודע נשמע כמו מכבסת מילים, אבל זה היה ההסבר...

בהצלחה ותתחדשו!

פורסם

לא אכנס לדיון על דגמים אלה ואחרים, אבל רציתי להציג שאלה: האם הרכישה גוררת אצלכם גירוד של כל החסכונות או אפילו נטילת הלואה, או שמדובר ברכישה שאינה פוגעת משמעותית בחסכונות? אם האפשרות השניה היא המקרה - דרך צלחה עם המשפחץחץ אם מדובר במקרה הראשון צמצמו את ההוצאה - גם הראשונת וגם השוטפת - ורכשו סופרמיני או "תת משפחתית" (משה בסוגנושל הריו סדאן או האקסנט).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המלצה שלי - מה שלא תבחרו, על תיקחו סדאן, מבחינת שימושיות (כמו נוחות הטענה, וכד') אין מה להשוות תצורת סדאן מול סטיישן או 5 דלתות. זה מבדל את האוקטביה, כי למרות שהיא מתחרה בקבוצת הסדאן, היא מצויידת בדלת חמישית.

תחשבו על עגלות, אופניים, בימבה, טראקטורון לילד/ילדה - העמסה שלהם במכונית סדאן תהיה הרבה יותר מאתגרת ופחות נוחה.

אם מזדה 3, הייתי בוחר בדגם ה-5 דלתות ולא הסדאן.

ממליץ לבדוק גם אתה הקיה סיד, מכונית מצוינת ברמה גבוהה מאד והבונוס שהיא משווקת עם 7 שנות אחריות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

1.2 TSI זה מנוע מצוין ולא צריך יותר מזה למשפחה הממוצעת. כמו שנאמר, האוקטביה נוחה ושקטה (גם פלוצוואגן לצורך העניין), וכיום בשבילי באופן אישי זה הדבר הכי חשוב ברכב (אמר אדם שנוהג במאזדה 3 2007). מצד שני, אשמח לשמוע דיווח ממך על המאזדה 3 החדשה. לפי כתבות רכב נעשו שיפורים בתחום הנוחות, ואם בזה היא לא נופלת מהאוקטביה, אז בוודאי שהיא תהיה עסקה כדאיית יותר.

הייתי הולך על האוקטביה. גדולה יותר ומרגישה יוקרתית יותר.

כמו כן האמינות טובה בשל קבלת הטכנולוגיה מפולקסווגן.

מנועי הTSI מעולים וכך גם תיבת ה-DSG.

פשוט מכונית תענוג!

בכל מקרה כל אחת מהבחירות תהיה טובה, למרות שראוי לציין כי המאזדות החדשות עברו שיפור מבחינת נוחות ומראה, דווקא הSKYACTIVE זה קצת מאכזב, לאחר הסבר מפורט מבעל מוסך מורשה מאזדה הבנתי שמדובר בבחינה מחודשת של מה שעבד טוב עד כה ומין אופטימיזציה יותר עדכנית שמתאפשרת בשל טכנולוגיה עדיפה. אני יודע נשמע כמו מכבסת מילים, אבל זה היה ההסבר...

בהצלחה ותתחדשו!

האוקטביה באמת נראית על הכיפאק. הבעיה היחידה שנראית כרגע היא שהבנתי שבעוד שהאוקטביה מתוחכמת למדי, המוסכים שאמורים לטפל בה מתוחכמים פחות.

לגבי המאזדה - יש כרגע בעיה לקבוע נסיעת מבחן ב-3 2.0...הדרישה רבה. נמתין ונראה.

לא אכנס לדיון על דגמים אלה ואחרים, אבל רציתי להציג שאלה: האם הרכישה גוררת אצלכם גירוד של כל החסכונות או אפילו נטילת הלואה, או שמדובר ברכישה שאינה פוגעת משמעותית בחסכונות? אם האפשרות השניה היא המקרה - דרך צלחה עם המשפחץחץ אם מדובר במקרה הראשון צמצמו את ההוצאה - גם הראשונת וגם השוטפת - ורכשו סופרמיני או "תת משפחתית" (משה בסוגנושל הריו סדאן או האקסנט).

למרבה המזל, אנחנו עם האפשרות השנייה.

המלצה שלי - מה שלא תבחרו, על תיקחו סדאן, מבחינת שימושיות (כמו נוחות הטענה, וכד') אין מה להשוות תצורת סדאן מול סטיישן או 5 דלתות. זה מבדל את האוקטביה, כי למרות שהיא מתחרה בקבוצת הסדאן, היא מצויידת בדלת חמישית.

תחשבו על עגלות, אופניים, בימבה, טראקטורון לילד/ילדה - העמסה שלהם במכונית סדאן תהיה הרבה יותר מאתגרת ופחות נוחה.

אם מזדה 3, הייתי בוחר בדגם ה-5 דלתות ולא הסדאן.

ממליץ לבדוק גם אתה הקיה סיד, מכונית מצוינת ברמה גבוהה מאד והבונוס שהיא משווקת עם 7 שנות אחריות.

זו נקודה טובה, תודה. מאזדה 3 עם חמש דלתות "מתהדרת" בתא מטען של 314 ליטר...זה כלום. בגרסת הסדאן יש 100 ליטר יותר, וגם שם הבגאז' נחשב מהקטנים. נראה שתצורת הנוצ'בק של האוקטביה היא אכן מוצלחת יותר.

פורסם

למרות שתא המטען של המזדה 3 האצ'בק צנוע לכאורה, כאשר מקפלים את גב המושבים האחרוריים (חלקי/מלא) הנפח בפועל גדל משמעותית, וגם ניתן להעמיס חפצים שלא ניתן להעמיס בסדאן בעלת תא מטען גדול ככל שיהיה - לא סתם באירופה לא תראה כמעט מכוניות סדאן, גם דגמי מנהלים וסאלון נמכרים בעיקר בתצורת סטיישן שימושית להפליא.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אני דווקא מצטרף למה שאמרו פה לנסות לא לרכוש את משפחתומטית-סדאן הרגילה.

גם כי ירידת הערך הרבה יותר משמעותית שם וקשה מאוד למכור עקב ריבוי משומשות באותה תצורה, וגם כי יש באותו רף מחירים יש תצורות מעניינות יותר.

מה עם סוזוקי SX4?

פג'ו 3008?

אופציה לא רעה - מגאן סטיישן DCI - טורבו דיזל חסכונית וחזקה, נוחה מאוד ומרווחת, תצורת סטיישן עם שפע של מקום. ובנוסף כנראה (!) שמירת הערך תהיה מעולה עקב מיעוט אקזמפלרים בשוק הפרטי.

• תוכן חדש...