Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הייתי לוקח בחשבון גם את העלות השנתית של הביטוח ומשווה ביניהם לראות אם יש הפרשים גבוהים.

האוקטביה מן הסתם תהיה היקרה מבין השלש

פורסם

הייתי לוקח בחשבון גם את העלות השנתית של הביטוח ומשווה ביניהם לראות אם יש הפרשים גבוהים.

עניין הביטוח הוא באמת חשוב, תודה. אני מצלצל מחר לביטוח לקבל הצעות, אעדכן.

למרות שתא המטען של המזדה 3 האצ'בק צנוע לכאורה, כאשר מקפלים את גב המושבים האחרוריים (חלקי/מלא) הנפח בפועל גדל משמעותית, וגם ניתן להעמיס חפצים שלא ניתן להעמיס בסדאן בעלת תא מטען גדול ככל שיהיה - לא סתם באירופה לא תראה כמעט מכוניות סדאן, גם דגמי מנהלים וסאלון נמכרים בעיקר בתצורת סטיישן שימושית להפליא.

דיברתי עם האישה והיא לא שוללת את תא המטען הקטן יותר של ה-3 האצ'בק, כך שהיא גם אופציה. אני מסכים שאוטו האצ'בק יותר קל להעמיס, אבל אני לא בטוח כמה זה פרקטי להסתמך על השכבת מושבים...ברגע שיש לך שני ילדים (וזה יקרה, אם יהיה מזל, כבר בתקופתו של הרכב הזה) האופציה הזו נעלמת לך.

אני דווקא מצטרף למה שאמרו פה לנסות לא לרכוש את משפחתומטית-סדאן הרגילה.

גם כי ירידת הערך הרבה יותר משמעותית שם וקשה מאוד למכור עקב ריבוי משומשות באותה תצורה, וגם כי יש באותו רף מחירים יש תצורות מעניינות יותר.

מה עם סוזוקי SX4?

פג'ו 3008?

אופציה לא רעה - מגאן סטיישן DCI - טורבו דיזל חסכונית וחזקה, נוחה מאוד ומרווחת, תצורת סטיישן עם שפע של מקום. ובנוסף כנראה (!) שמירת הערך תהיה מעולה עקב מיעוט אקזמפלרים בשוק הפרטי.

לגבי פיג'ו 3008 - הרכב עולה 160,000. זה הרכב הנכון או שיש אחר?

לגבי הסוזוקי - נראית קטנה למדי ולא מאובזרת כל כך.

לגבי המגאן - אנחנו פחות בעניין.

ברור לי שברגע שיצאנו מהסוכנות הלכו עשרים אחוז מהאוטו, אבל הרי מלכתחילה אנחנו לא רואים בזה משהו כלכלי; ברור שמפסידים פה - מדובר במוצר צריכה.

לגבי הסחירות - אני חושב שמוקדם מדי להתנבא, אבל נדמה לי שאוטו שמור מפרטי (בניגוד, נגיד, לרכב יוצא ליסינג או חברה) עדיין יצליח להימכר. כך או כך, הכוונה היא להחזיק אותו במשך חמש-שש שנים (ואולי יותר - ההורים שלי לדוגמא החזיקו את הרנו 19 הקשישה שלהם 13 שנה, והיא נסעה על הכיפאק).

פורסם

הייתי שוקל לרכוש את השברולט טראקס,

זאת פעם ראשונה שאני ממליץ על רכב מתוצרת שברולט, אבל ראיתי כמה כאלו על הכביש בזמן האחרון והוא נראה ממש מצויין, כמעט כמו גי'פון בגודל מלא.

הרבה יותר מרשים מכל מיני ג'יפון אחר בקטגוריה ויותר מעניין לדעתי מרכבים משפחתיים.

הוא גם מגיע עכשיו עם מנוע 1.4 טורבו שנותן חבילה טובה של ביצועים ונתוני צריכת הדלק התיאורטיים גם בסדר, יותר טובים מאלו של האסטרה למשל.

ממבחני רכב שקראתי עליו הוא גם בכלל לא רע, מרווח כמו רכב משפחתי, תא המטען גדול כמו ברכב האצבק טיפוסי ושימושי מאד.

תנוחת הנהיגה גבוהה כמעט כמו ג'יפון רגיל, יותר מהמתחרות הישירות שלו כמו סוזוקי קרוסאובר.

הייתי לפחות הולך לאולם התצוגה להסתכל עליו ואם הוא יעניין אותך הייתי לוקח נסיעת מבחן.

מאחר ומדובר בשברולט שהיא לא מותג לא חזק במיוחד, הייתי רוכש אותו רק בהנחות ו/או הטבות.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אמנון, כתבו שהוא נראה טוב, גם מרווח ממה שהיה נדמה, מאובזר למדי ואפילו תא המטען שלו בסדר בגודלו. מנגד גם נכתב שנוחות הנסיעה לא מדהימה ותא הנוסעים אינו מלהיב (בעיקר בתחומי איכות החומרים והרכבה).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לקראת בחירת רכב הליסינג המחליף הלכתי גם לאולם של UMI וישבתי בתוך הטראקס. תא המטען סביר (אמנם לא קרוב להיות גדול כמו באוקטביה שלי), אבל תא הנוסעים לטעמי מזעזע בתחושה הזולה.

פורסם
עניין הביטוח הוא באמת חשוב, תודה. אני מצלצל מחר לביטוח לקבל הצעות, אעדכן.

דיברתי עם האישה והיא לא שוללת את תא המטען הקטן יותר של ה-3 האצ'בק, כך שהיא גם אופציה. אני מסכים שאוטו האצ'בק יותר קל להעמיס, אבל אני לא בטוח כמה זה פרקטי להסתמך על השכבת מושבים...ברגע שיש לך שני ילדים (וזה יקרה, אם יהיה מזל, כבר בתקופתו של הרכב הזה) האופציה הזו נעלמת לך.

לגבי פיג'ו 3008 - הרכב עולה 160,000. זה הרכב הנכון או שיש אחר?

לגבי הסוזוקי - נראית קטנה למדי ולא מאובזרת כל כך.

לגבי המגאן - אנחנו פחות בעניין.

ברור לי שברגע שיצאנו מהסוכנות הלכו עשרים אחוז מהאוטו, אבל הרי מלכתחילה אנחנו לא רואים בזה משהו כלכלי; ברור שמפסידים פה - מדובר במוצר צריכה.

לגבי הסחירות - אני חושב שמוקדם מדי להתנבא, אבל נדמה לי שאוטו שמור מפרטי (בניגוד, נגיד, לרכב יוצא ליסינג או חברה) עדיין יצליח להימכר. כך או כך, הכוונה היא להחזיק אותו במשך חמש-שש שנים (ואולי יותר - ההורים שלי לדוגמא החזיקו את הרנו 19 הקשישה שלהם 13 שנה, והיא נסעה על הכיפאק).

אתה מתכנן רכב משפחתי ל 2 ילדים בקרוב שזה אומר עגלה לתינוק...2 מושבי בטיחות וציוד.

לדעתי..אתה יותר מדבר על סניק או גראנד סניק

הרבה יותר מתאים למה שאתה מדבר

אבל זאת דעתי

פורסם
אתה מתכנן רכב משפחתי ל 2 ילדים בקרוב שזה אומר עגלה לתינוק...2 מושבי בטיחות וציוד.

לדעתי..אתה יותר מדבר על סניק או גראנד סניק

הרבה יותר מתאים למה שאתה מדבר

אבל זאת דעתי

תודה על ההצעה, אבחן אותה.

ביררתי מחירי ביטוח - המאזדה 3 והקורולה שתיהן קיבלו הצעות בסביבות 5,000 ו-5,500 בהתאמה, ואילו האוקטביה "הפציצה" עם הצעות בסביבות ה-8,700...

פורסם

לגבי הביטוח של האוקטביה, תבדוק ב"אלייד ביטוח" סוכנות הבית של צ'מפיון - אתה עשוי להיות מופתע לטובה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היינו היום בנסיעת מבחן בסוכנות מאזדה. הדגם שנסענו עליו היה ה-2 ליטר ספיריט.

אפתח ואומר - הרכב פשוט יפה, במיוחד יחסית לאוקטביה שניסינו ביום שישי שעבר. הוא נוסע היטב ובידוד הרעשים מוצלח, בקושי שמענו. האישה אמרה שהוא מאוד מזכיר בנסיעה את המאזדה 2, איתה יש לה נסיון קודם ומוצלח. סביבת הנהג מאוד מאובזרת (אולי טיפה יותר מדי מאובזרת - המון המון כפתורים). התצוגה העילית נאה ומועילה, וכוללת התראה על סטייה מהנתיב (מערכת שמגיעה אגב רק בספיריט, ולא באקטיב). עם הפנסים המשודרגים (קסנון, שפונים איתך) לא יצא לי להתנסות, לאור השעה בה נסענו.

מערכת המולטימדיה לא העלתה ולא הורידה. בכנות, אני לא חושב שהיא להיט גדול, וממילא כשאני נוהג אני מעדיף להתרכז בנהיגה ולא בלשחק במסכים. אולי אם מסנכרנים איתה את המכשיר הסלולרי זה משדרג את החוויה, אבל בסך הכל המסך די תקוע שם, וחבל שאין אפשרות לקפלו. בכלל, נראה שפשוט הדביקו אותו על הדשבורד.

מבחינת תא מטען - בתצורת ההצ'בק פתח ההטענה רחב אך תא המטען קטן (315 ליטר), ולמעשה לא גדול בהרבה מזה של המאזדה 2 (פער של שישים ליטר), וזה אומר הכל. בתצורת הסדאן (שהאישה מעדיפה, יש לציין) יש יותר מקום, אך פתח ההטענה לא מאוד נוח לטעמי.

חשוב לציין הוא שמדובר ברכב לארבעה מבוגרים. "המושב האמצעי" הוא לא ממש מושב, אלא מין אזור חיץ בין שני המושבים האחרים. משלימה את התמונה התעלה (לא בדיוק תעלה - היא בולטת כלפי מעלה - אבל מה לעשות), שהיא גבוהה ורחבה למדי, כך שאין איפה להניח את הרגליים. בקיצור- לא מושב.

ספציפית לדגם הספיריט - הסאן-רוף יפה. הדברים האלה לא חשובים לי, ואין לי בעיה לוותר וללכת על האקטיב, אבל אם מדווחים אז מדווחים: הוא גדול מימדים ולעניות דעתי מוסיף לחווית הנסיעה. החישוקים הקלים נאים גם הם. לגבי חיישני האורות והגשם - לא יצא לי להתנסות.

בשורה התחתונה - הייתה נסיעה מהנה ונעימה. מבחינת האישה היה אפשר לבחור צבע ולתת מקדמה, אבל אני עדיין רוצה לנסות את הקורולה, למרות שנדמה לי שהיא תחוויר לעומת המאזדה, ובמידה ידועה גם לעומת האוקטביה.

ומילה על המחיר - כמו שנחזה כאן במדויק, אנשי המכירות מסבירי פנים אך לא מוכנים לזוז סנטימטר מהמחיר. הכי קרוב שהגענו להנחה הייתה הצעה לקבל קודן וחיישנים חינם עם דגם ה-1.5 ליטר בגרסת קומפורט. אנחנו לא מעוניינים בגרסה הזו (מטעמי סחירות עתידית), כך שזה לא היה רלבנטי.

אם למישהו יש שאלות - אשמח לענות.

פורסם
על ה2 ליטר ספיריט הם נתנו לכם משהו?

המלצה חמה, אבל זהו.

נדמה לי שמדובר כאן בעניין של יוקרת המותג...יתכן שהיבואן לא רוצה להיראות כמי שנותן הנחות על הדגם שהוא מפרסם כחדש ומוצלח.

פורסם

כמו שכבר כתבו, 3 הרכבים הם אכן הטובים בקטגוריה.

מעבר לנתונים "על הנייר" רצוי מאוד להגדיר את אופן השימוש והצרכים.

להתרשמותי, מזדה 3 צפופה מאחור לעומת האחרות. בהנחה שבשלב מסויים מתכננים להגדיל את המשפחה, צריך לחשוב על מקום לכסא/כסאות מאחור ומקום לעגלה בתא המטען.

רצוי לבחון בכל אחת מהן את תנוחת הישבה מקדימה ומאחור, לבצע בהן נסיעות מבחן ואז כשיש את כל הנתונים להחליט.

לדעתי כדאי לנטרל את ה"שמועות" והדעות הקדומות על כל אחד מסוגי הרכב.

המזדה והקורולה הן רכבים שונים לחלוטין לעומת הדורות הקודמים שלהן.

בנוסף אני מציע גם לבדוק את נושא השרות .

בהצלחה.

פורסם
כמו שכבר כתבו, 3 הרכבים הם אכן הטובים בקטגוריה.

מעבר לנתונים "על הנייר" רצוי מאוד להגדיר את אופן השימוש והצרכים.

להתרשמותי, מזדה 3 צפופה מאחור לעומת האחרות. בהנחה שבשלב מסויים מתכננים להגדיל את המשפחה, צריך לחשוב על מקום לכסא/כסאות מאחור ומקום לעגלה בתא המטען.

רצוי לבחון בכל אחת מהן את תנוחת הישבה מקדימה ומאחור, לבצע בהן נסיעות מבחן ואז כשיש את כל הנתונים להחליט.

לדעתי כדאי לנטרל את ה"שמועות" והדעות הקדומות על כל אחד מסוגי הרכב.

המזדה והקורולה הן רכבים שונים לחלוטין לעומת הדורות הקודמים שלהן.

בנוסף אני מציע גם לבדוק את נושא השרות .

בהצלחה.

תודה!

מזדה 3 אכן צפופה, אבל בהחלט יכנסו בה שני מבוגרים ושני מושבי תינוק, יחד עם עגלה בבגאז'.

עשינו נסיעות מבחן באוקטביה ובמזדה 3. אפשר לומר שהתרשמנו יותר מהמזדה. לגבי הקורולה - כנראה נוותר. נראה שספציפית לנו המזדה מתאימה יותר.

לגבי השירות - מטופלים כבר מספר שנים באותו מוסך מורשה של מאזדה, ומבסוטים. צ'מפיון לעומת זאת...

פורסם

כבעלים של אוקטביה 1.2 2010 אני יכול להמליץ בחום!

הרכב נוח ויציב,מע שמע מצוינת! גורר עגלה עם 3 אופנועים ולא מתאמץ,צריכת דלק במשולב 1/12 ובנסיעות ארוכות מפתיע לכיוון ה 1/17

אציין שאם יש לך רגל כבדה על הגז אז הרב ישתה בלי היכר.... באיזור 1/7

מבחינת הביטוח הוא אכן יקר ,כ 1000 ₪ יותר מהרכבים האחרים שציינת (בדקתי עור גיל 30+) ובסוכנויות ביטוח אחרות הגיע לרף 5000K,אם הבנת נכון אז זאת בגלל ריבוי גניבת מוניות...

עלויות טיפולים לא יקרות,לאחרונה עשיתי טיפול גדול כולל ברקסים (חלופיים) ב 1500ש"ח (מקורי יקר ב 50%)

מבחינת אחריות הם מאוד פרים ובאים לקראת הלקוח כולל הרחבת אחריות והנחה גדולה בתום התקופה{קרה לחבר שלי..}

היה לי טויוטה-אחלה רכב!!! בחדש תא מטען קטן (בהשוואה לסקודה...)

לא מכיר את המאזדה, יפיפיות עם עיצוב מנצח!!!

אבי.

• תוכן חדש...