Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם עדיין ניתן להזדכות במע"מ על "ביגוד\בגדי עבודה"?

Transporter
שימו לב! השרשור הזה בן 4025 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

זאת שאלה שהעסיקה אותי המון זמן, ומאז ומתמיד הרואה חשבון שלי אמר לי ששינו את החוק ולא ניתן לקבל שום החזרי מע"מ על ביגוד, אלא אם אני רשת גדולה \ מוסך שמזמינה לעובדים שלה בגדי עבודה שמתלכלכים ומתבלים,

אבל בשום אופן לא להזכות על ביגוד מחוייט שאני קונה ומופיע איתו בפגישות \ אירועים שאני נוכח בהם (כי זה באמת מביא לפריצת החוק).

שבוע שעבר דברתי עם כמה חברים שטענו שהרואה חשבון שלהם כן מכניס "ביגוד" להוצאות השוטפות, והיום שאלתי את הרואה חשבון והוא הסביר לי שוב את הסיבה שלא ניתן לעשות את זה ואמר שמי שכן עושה את זה הוא עבריין.

אני קצת מבולבל, לא הגיוני שלפחות עשרה חברים שלי עובדים עם רואי חשבון "עבריינים", ולכן רציתי לשאול,

אלא העצמאיים מביניכם, שצריכים ללבוש אלגנט בעבודה שדורשת הופעה ייצוגית - האם אתם מכניסים את זה להוצאות ?

כי לפי התאוריה שלו, אם כל אחד יזדכה על כל הלבוש שהוא קונה, המדינה תהיה חייבת לנו כסף. אז איך כולם טועים חוץ ממנו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז איך כולם טועים חוץ ממנו?

חיימקה שלי

http://www.youtube.com/watch?v=4w82W1eRBug דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

וברצינות - גיגול של דקה העלה, לדוגמא, את זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה שהראית לא עוזר לי, קודם כל כי מדובר על חוג מ 1972, שהרואה חשבון שלי טוען שתיקנו אותו בשנים האחרונות.

שנית:

לעניין המעביד, על פי תקנות מס הכנסה (ניכוי הוצאות מסויימות), התשל"ב-1972, "ביגוד" מוגדר בגדים, לרבות נעליים, שנתקיים בהם אחד מאלה: ניתן לזהות בהם באופן בולט השתייכות לעסקו של הנישום כגון סמל, לוגו; או שעל פי דין קיימת חובה ללבוש את הביגוד במסגרת העבודה.

זה נשמע מאוד מעורפל, הרי אף אחד לא הולך ערום לעבודה.

משמע גם אם אתה רואה חשבון, בעל דוכן פלאפל או פסיכולוג - אתה מתלבש לעבודה ויכול לדרוש זיכוי על הבגדים האלה, מה שהופך את התחום הזה לתחום פרוץ, כי אז נתחיל להצהיר על כל שעון, גרב, תחתון וכו'.

יש כאן מישהו שיוכל לעשות קצת סדר בדברים ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה, גם אני לקוח של רואה חשבון (או, לצורך העניין, יועץ מס). לא איש החוק.

החוק לא יכול להיות מ-1972 מסיבה פשוטה - מה"מ הוחל בישראל רק ב-1976 .

ודוד גוגל יכול לעזור עוד לי נדמה שזה די פשוט. אבל אולי סוף סוף ישה יחזור ויסייע לנו?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה, גם אני לקוח של רואה חשבון (או, לצורך העניין, יועץ מס). לא איש החוק.

החוק לא יכול להיות מ-1972 מסיבה פשוטה - מה"מ הוחל בישראל רק ב-1976 .

ודוד גוגל יכול לעזור עוד לי נדמה שזה די פשוט. אבל אולי סוף סוף ישה יחזור ויסייע לנו?

מה שציטטתי זה לא פרי דמיוני אלא משהו שהעתקתי בדיוק מדוד גוגל :)

אבל במה שאתה העתקת מצאתי את התשובה שחפשתי:

ביגוד: במידה ועליך לרכוש ביגוד או הנעלה מיוחדים לצרכי עבודתך, למשל, סרבל ונעלי עבודה לצורך עבודתך במוסך, הוצאותיך יוכרו עד לתקרה של 80% מהסכום שהוצאת. חשוב לציין, כי ביגוד לצרכי עבודה המחויב מתוקף התפקיד מחד, אך לא ניתן לעשות בו שימוש בחיי היום יום מאידך, כגון חלוק רופא, גלימת עורך דין וכדומה, יוכרו ב-100% מסכום ההוצאה

במילים אחרות - בדיוק מה שכתבתי למעלה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דעתי האישית בלבד:

אם תכניס עד כ 1000 ש"ח בשנה הוצאות ביגוד - אף אחד לא יבוא אליך בטענות

ואם חלילה הוא עולה במדגם ביקורת של מע"מ/מס הכנסה?

מה שנכתב לעיל הוא מדויק - אין זיכוי על ביגוד/בגדי עבודה אלא במקרים שפורטו לעיל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תלוי בעיסוק ובתפקיד.

אצלי בגדי עבודה לעובדים (ג'ינסים מלעובד וחולצות עם לוגו) מוכר ולאיש המכירותף לי ולאבא שלי הוכר גם ביגוד ייצוגי (חליפות ונעליים בשווי של כ 5000 ש"ח לכל אחד).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואם חלילה הוא עולה במדגם ביקורת של מע"מ/מס הכנסה?

מה שנכתב לעיל הוא מדויק - אין זיכוי על ביגוד/בגדי עבודה אלא במקרים שפורטו לעיל.

קשה לי להאמין שיעשו משהו מכיוון שפותח השרשור אכן משתמש בבגדים הללו בעסק שלו.

אם יראו שהבחור לא "מנצל" את זה ומצהיר בלי סוף - לא חושב שיעשו משהו כי בסה"כ יש לו קייס לבגדים האלו.

ושוב, זוהי דעתי האישית בלבד, היא לא מקצועית כמובן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תלוי בעיסוק ובתפקיד.

אצלי בגדי עבודה לעובדים (ג'ינסים מלעובד וחולצות עם לוגו) מוכר ולאיש המכירותף לי ולאבא שלי הוכר גם ביגוד ייצוגי (חליפות ונעליים בשווי של כ 5000 ש"ח לכל אחד).

הרואה חשבון שלי בעצמו לא מצהיר על ביגוד, אפילו שהוא מחוייב ללבוש חליפות ורוב העבודה שלו היא פגישות עם לקוחות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רואה החשבון שלך לא מחוייב ללבוש חליפות אלא רוצה ללבוש חליפות (אני עובד אם אחד ממשרדי רואי החשבון הגדולים בארץ והם לא הולכים עם חליפות). חליפה זה ביגוד ייצוגי לצרכי תערוכות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רואה החשבון שלך לא מחוייב ללבוש חליפות אלא רוצה ללבוש חליפות (אני עובד אם אחד ממשרדי רואי החשבון הגדולים בארץ והם לא הולכים עם חליפות). חליפה זה ביגוד ייצוגי לצרכי תערוכות.

זה בדיוק מה שהוא הסביר לי. לכן אין סיבה שיזכו אותו או אותי על שום בגדי עבודה במקצועות שלנו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...