Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא מיטו

gozal
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

בקרוב ככל הנראה אני רוכש לי גלגלים, חשבתי כרגע על פולו יאנג (2011-2012) אבל בשיטוטים גם אלפא מיטו 1.4 עלתה על הפרק.

הבעיה שאני לא ממש מכיר את הרכב מבחינת עלויות, מבחינתי זה סוג של רכב פרימיום כזה, אז כנראה העלויות בהתאם, פה אני צריך את עזרתכם.

השאלה שלי עד כמה היא כדאית מבחינת אחזקה, עלות ביטוח, טיפולים וצריכת דלק.

ועוד נושא שאני יודע שהוא בעייתי עם אלפא, ירידת ערך

אשמח לפרטים,

תודה.

Polo 2012

פורסם

אם שמת עיניך על המיטו 120, ממליץ לך לרדת מזה - ורק בגלל התפעול תיבה הנוראי שלה (ידנית 5 היל') והשילוב למנוע היחסית לא מרגש שלה (עגלה היא לא, אבל צריך מנוע עצבני יותר - בהתאם ללוק :wink:). לטעמי האישי, המיטו הנעימה ביותר היא דווקא ה-155, היא מרגישה כחבילה מאוזנת ונעימה.

אני הייתי בודק בשטח אם יש איזה בראבו 1.4T ידנית למכירה (בעיקר אם יש מאובזרת) - מאוד חביבה לנהיגה, מרווחת, נוחה ומאובזרת למדי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בוא נגיד שאני מתגבר על העניין הזה של הגיר ומנוע, מה הן עלויות אחזקה של הרכב?

יש מצב שאני נכנס מחר לטיפול ואוטומטית יוצא בנזק של 3K+-?

Polo 2012

פורסם

עמרי, לעניות דעתי - המנוע שלך ושל ה-120 זהה כמעט לחלוטין (תוכנה שונה), כך שיהיה מאוד לשמוע מצידך מהן עלויות האחזקה.

אנחנו לבסוף פסלנו את ה-120 כי תפעול הגיר היה נוראי, האיבזור לא הרשים (ביחס למחיר) והפער ל-155 היה גבוה מידי :-(

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מבחינת דלק, המחשב דרך מראה צריכה ממוצעת של כ-11.4 לליטר, (האוטו אצלי 4 חודשים) לא יודע עד כמה זה נכון אבל יש לי רגל ימין קצת כבדה, ואני נוהג 90% מהזמן על מצד דינמי, אני מאמין שאפשר להוציא צריכה טובה יותר.

מבחינת קילומטרים, בהתחלה הייתי מגיע לאיזור ה-420-430 ק"מ על פול טנק, היום אני מגרד בלחץ את ה-400. ממה נובע ההבדל? אני לא יודע, אולי סגנון הנהיגה שלי השתנה, אולי אופן הנסיעות שלי השתנה, אולי בגלל ששמתי תוכנה באוטו.

אחזקה וטיפולים, כן קצת יקר יותר מאוטו אחר, לעניות דעתי זה שווה את ה"ייחודיות". עשיתי לפני שבועיים טיפול החלפת שמן, פילטר שמן וברקסים, אני אחפש את הקבלה ואגיד לך בדיוק כמה עלה.

מעבר לזה לא עשיתי עוד שום טיפול לאוטו מכיוון שקניתי אותו אחרי שעבר טיפול 60 אלף ואני עשיתי "טיפול" משלי שכלל סוג של יישור קו.

ביטוח, פה הנפילה, יש סיכוי שאם הייתי בודק את זה מראש לא הייתי קונה את האוטו (לא עשיתי מספיק שיעורי בית), קודם כל היו כמה חברות שלא רצו בכלל לבטח אותי (נהג צעיר) בטענה שזה אוטו גניב וכל מיני דברים שלדעתי זה שטויות במיץ!

עלות הביטוח הכוללת בסביבות ה-8K, לא זוכר כמה חובה כמה מקיף אני צריך לבדוק.

הכל כמובן מתייחס לדגם עם 155 כוח.

אם תרצה לשמוע עוד דברים אשמח לעזור.

פורסם
מבחינת דלק, המחשב דרך מראה צריכה ממוצעת של כ-11.4 לליטר, (האוטו אצלי 4 חודשים) לא יודע עד כמה זה נכון אבל יש לי רגל ימין קצת כבדה, ואני נוהג 90% מהזמן על מצד דינמי, אני מאמין שאפשר להוציא צריכה טובה יותר.

מבחינת קילומטרים, בהתחלה הייתי מגיע לאיזור ה-420-430 ק"מ על פול טנק, היום אני מגרד בלחץ את ה-400. ממה נובע ההבדל? אני לא יודע, אולי סגנון הנהיגה שלי השתנה, אולי אופן הנסיעות שלי השתנה, אולי בגלל ששמתי תוכנה באוטו.

אחזקה וטיפולים, כן קצת יקר יותר מאוטו אחר, לעניות דעתי זה שווה את ה"ייחודיות". עשיתי לפני שבועיים טיפול החלפת שמן, פילטר שמן וברקסים, אני אחפש את הקבלה ואגיד לך בדיוק כמה עלה.

מעבר לזה לא עשיתי עוד שום טיפול לאוטו מכיוון שקניתי אותו אחרי שעבר טיפול 60 אלף ואני עשיתי "טיפול" משלי שכלל סוג של יישור קו.

ביטוח, פה הנפילה, יש סיכוי שאם הייתי בודק את זה מראש לא הייתי קונה את האוטו (לא עשיתי מספיק שיעורי בית), קודם כל היו כמה חברות שלא רצו בכלל לבטח אותי (נהג צעיר) בטענה שזה אוטו גניב וכל מיני דברים שלדעתי זה שטויות במיץ!

עלות הביטוח הכוללת בסביבות ה-8K, לא זוכר כמה חובה כמה מקיף אני צריך לבדוק.

הכל כמובן מתייחס לדגם עם 155 כוח.

אם תרצה לשמוע עוד דברים אשמח לעזור.

זאת התשובה, הביצועים באים על חשבון צריכת הדלק.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

לפני כשנה קניתי מיטו 2009 155 כ"ס, כמובן אחרי שקראתי עליה כל פיסת מידע שהגוגל שם לי על המסך ונסיעת מבחן בהרי הכרמל...

לא יצא לי לבטח אותה, ולא אלאה אותך בסיבה...

צריכת דלק יצאה לי 1:13 במשולב (קצת יותר מחצי בינעירוני, לא רגוע ולא ספורטיבי, 120 קמ"ש...)

בגדול לא אהבתי את הרכב, נוקשה מידי, נמוך מידי, ההגה החשמלי לא משהו בכלל ובאופן כללי הייתה הרגשה של מכונית לא מגובשת מאוד שיש בה יותר מידי חסרונות, לבסוף החלטתי להישאר עם ה206 XS המזדקנת שהרבה יותר מתאימה לצרכיי ודורשת פחות פשרות בחיי היומיום.

אולי הגירסאות החלשות יותר מעט פחות נוקשות....

• תוכן חדש...