Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש נכנס בי מאחור כלי רכב (הרכב שלי ליסינג).

כשעצרנו להחליף פרטים, הצהיר שאין לו ביטוח.

צילמתי את הרכב שלו ולקחתי את התעודת זהות שלו.

הוא ביקש לסגור את הנושא בנינו מאחר שהוא במצב של חדל פרעון.

חברת הליסינג שוחחה עימו והסכימו שהפוגע ישלם במוסך של חברת הליסינג את הערכת הנזק.

באופן צפוי, היום הוא מתכחש שפגע ברכב.

מה אפשר לעשות?

האם להתלונן במשטרה?

האם חברת הביטוח תעשה משהו בנידון או שפשוט אני אשלם השתתפת עצמית ואני אצטרך לרדוף אחר הפוגע?

מה להבא כדאי לעשות במצב של נהג בלי ביטוח? להזמין ניידת?

תודות

פורסם

אני לא חושב שאתה צריך לעשות משהו. חברת הליסינג בשיתוף עם קצין הרכב שלך ידאגו לתבוע אותו על סך הנזקים. סיפקת להם הוכחות על דבר הנזק? צילומים מאזור התאונה, וכו'?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש לך את התמונות?

נסח (בעזרת חברת הליסינג שלך) כתב תביעה שמן לביהמ"ש לתביעות קטנות, והגש אותו בצירוף אותן תמונות.

כשהוא יקבל את כתב התביעה, הכולל תמונות של הרכב שלו בתוך הרכב שלך, הארנק שלו כבר יפתח מעצמו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

אם הוא חדל פרעון (פושט רגל, חייב מוגבל באמצעים), אין לו ארנק לפתוח וככל הנראה גם אין לו בעיה שיתווסף עוד חוב, ממילא הוא משלם (ככל שמשלם) תשלום יחיד עם כל חובותיו. לכן, הסיכוי לראות ממנו כסף קלוש.

בשביל זה יש לך חברת ליסינג, שהיא תשבור את הראש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

השאלה היא על מה אתה חתום מול חברת הליסינג?

אם חתמת בזמן קבלת הרכב שאתה אחראי לשלם את ההשתתפות עצמית במקרה של תאונה בגדול אכלת אותו ואתה תאלץ לשלם ותוכל להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות, אבל כמו שרשמו עלי אם אין לו כסף (אתה בטוח שאין לו?) הסיכוי לגבות כמעט אפסי וכרוך על הדרך בכאב ראש לא קטן.

על כמה עומד ההשתפות העצמי שלך?

אם אתה עדיין מחזיק בתעודת זהות שלו אכן תוכל להגיש תלונה למשטרה. באם זה יעזור לך הרבה אני לא חושב.

פורסם

לחדלות פרעון יש הרבה גוונים.

ובכל מקרה- יש דרכים (חוקיות כמובן) למרר את החיים גם לחדלי פרעון, ולגרום להם לשלם.

פורסם

ודאי שיש תמונות.

אני חתום מול הליסינג שאני צריך לשלם השתתפות עצמית.

אך חברת הליסינג נסגרת ולא נראה לי שיש להם מוטיבציה לתבוע אותו ולהחזיר לי את הכסף.

לא מבין למה אני צריך לתבוע אותו בתביעות קטנות ולא הליסינג...

לאיזה דרכים חוקיות אתה מתכוון?

אלך להגיש תלונה במשטרה בכל מקרה.

פורסם

אני חושב, תקנו אותי אם אני טועה.

אם האשמה אינה שלך, אתה לא צריך לשלם דבר.

בעיה של חברת הליסינג, הם (הביטוח של הליסינג) יכולים לתבוע את הביטוח שלו בעבור הנזק שנגרם לרכב.

כאשר זאת אשמתך, אתה משלם את ההשתתפות העצמית והביטוח מכסה את השאר.

לא נראה לי שחברת הליסינג יכולה להינות גם מכספי ההשתתפות העצמית של הלקוח, וגם מכספי התביעה...

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם
ודאי שיש תמונות.

אני חתום מול הליסינג שאני צריך לשלם השתתפות עצמית.

אך חברת הליסינג נסגרת ולא נראה לי שיש להם מוטיבציה לתבוע אותו ולהחזיר לי את הכסף.

לא מבין למה אני צריך לתבוע אותו בתביעות קטנות ולא הליסינג...

אלך להגיש תלונה במשטרה בכל מקרה.

שלום לך.

אין לך מה לגשת למשטרה ,ברגע שנתן לך פרטים והתאונה זה נזק בלבד המשטרה לא מתערבת,

אתה רק יכול לתבוע אותו על ההישתתפות העצמית שאתה משלם,כולל כל הפרטים שלו ואת התמונות שצילמת,

פורסם

אספר בקצרה על שני מקרים דומים שקרו לי:

1) עם רכב פרטי, הבחורה הודתה במקום ואח"כ אבא שלה תפס בעלות והכחיש. אין מה לעשות. מלכתחילה הייתי צריך לשלם את

ההשתתפות העצמית ולאכול את הלב. כל ניסיון לתבוע אותה בתביעות קטנות עלה לי ביותר כסף

2) מקרה דומה עם רכב ליסינג. הגעתי לבית משפט השלום בת"א כעד (לא כתובע!!) וקיבלתי 250 ש"ח על הפסד של חצי יום

עבודה

בהצלחה

פורסם

ע"י הוצל"פ- צו עיכוב יציאה מהארץ, עיקול על נכסים (איך האוטו שפגע בך? יהיה נחמד לקבל את שוויו בתור פיצוי?) עיקול על חשבונות בנק, משכורות,צוי הבאה/מעצר...

גם אם הוא הגיע ע"י איחוד תיקים/חקירת יכולת לאיזה שהוא הסדר חוב, זה לא מחייב את בית המשפט לגבי חובות חדשים שהוא יוצר.

• תוכן חדש...