Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

VOLVO S-60R - יישור קו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

רכשתי זה עתה את הדגם שבכותרת, מודל 2006, עם 90,000 ק"מ.

כללית היא במצב טוב, בבדיקה במכון לא נרשמו שום איבודי לחץ, ונמצאה רק תקלה אחת ספיציפית חמורה של קרטוע,

אך זו כבר נפתרה ע"י ניקוי בית מצערת, והחלפת המודול של ניהול אספקת הדלק.

יחד עם זאת, ביצעתי מס' מדידות שמהן אני מעריך שתפוקת המנוע היא כ-75% ממה שהוא נתן כשהיא היתה חדשה לגמרי.

(מדובר במנוע בנפח 2500 סמ"ק שאמור לתת 300 כ"ס ו-40.8 קג"מ).

הייתי רוצה להחזירה עד כמה שניתן למצב המקורי, ובתקציב שפוי... (כמה אלפי שקלים - כן. 10K - לא...)

האם יש "סט" מומלץ של פעולות שכדאי לבצע לצורך "יישור קו"?

האם מישהו יכול להמליץ על מוסך שמכיר טוב את הדגם הזה ויודע את העבודה?

עדיף לא מוסך שירות של "מאיר", משום שהנטייה שלהם היא מצד אחד להחליף רק את מה שלגמרי מקולקל,

ומצד שני - "להפציץ" במחיר... לא נראה לי מתאים ל-"יישור קו" מהסוג שאני מצפה לו...

יש כמובן את האופציה הזולה והבטוחה של החלפת צ'יפ , שאמורה להוסיף כמה עשרות כוחות סוס- יעיל במיוחד למנועי טורבו.

יש לי גם נסיון טוב עם אופציה זו מ-850 שהיתה לי פעם...

אך בכל זאת, במקרה הנוכחי, לאור מצבו הטוב יחסית של הרכב וגילו, זה נראה לי "בריא" יותר למצות קודם את האופציה

של ישור קו.

יש גם עוד משהו שדי מחזק את התחושה שלי - הצלחתי למצוא ביוטיוב מספר לא קטן של סרטונים שמאמתים את נתוני

הביצועים המרשימים של 60R, גם ללא שום שיפורים מיוחדים, ולאחר קילומטראז' גדול משלי...

כמו למשל...

תודה!

עידו

פורסם

עידו, הספק שאתה רואה זה בגלגלים, נתונים שכתובים בפרוספקט זה לא בגלגלים. 25% לאומת נתוני יצרן זה סביר מאוד.

גם רכב חדש שיורד מפס יצור אם תשים אותו על דיינו לא יתן בגלגלים 100% ממה שכתוב בפרוספקט.

הנה אתד מוזמן ליראות דוגמא: http://rototest-research.eu/popup/performancegraphs.php?ChartsID=127

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
עידו, הספק שאתה רואה זה בגלגלים, נתונים שכתובים בפרוספקט זה לא בגלגלים. 25% לאומת נתוני יצרן זה סביר מאוד.

גם רכב חדש שיורד מפס יצור אם תשים אותו על דיינו לא יתן בגלגלים 100% ממה שכתוב בפרוספקט.

הנה אתד מוזמן ליראות דוגמא: http://rototest-research.eu/popup/performancegraphs.php?ChartsID=127

ובכל זאת... בנתוני הביצועים - 0-100 ולא פחות חשוב מכך - האצות ביניים,

היצרנים לא יכולים לפרסם מה שבא להם. יש סטנדרטים לביצוע המבחנים,

ורכב חדש, לא סביר שיפגר באופן משמעותי מהנתונים הרשמיים.

היו לי גם בעבר מספר רכבים חדשים מהניילונים,

חלקם ספורטיביים וחלקם לא.

ומנסיוני, רמת האמינות של הנתונים הרשמיים מדוייקת

עד כדי סטייה של עשיריות שנייה בודדות , גג חצי שנייה..

בטח לא 2 שניות!

לגבי רכב משומש, טוב ברור שזה תלוי בהרבה גורמים

שקשורים לרמת השחיקה של המכללים השונים.

ושוב, מנסיוני שלי, כל עוד המנוע עצמו במצב טוב

עם דליפות לחץ זניחות, בהחלט ניתן ליישר קו

ומאד להתקרב לנתוני הביצועים המקוריים.

השאלה רק באיזה מחיר...

דוגמא: קניתי פעם איביזה טורבו חדשה לגמרי,

הצלחתי לאמת איתה את הנתון הרשמי -

8.2 שניות שזה בסך הכל 3 עשיריות "גרוע" מהנתון הרשמי.

לאחר 4 שנים מכרתי אותה עם 100,000 קמ',

ולכאורה מצב גרוע: רק 10 שניות 0-100.

במקרה הזה הספיקה רק החלפה של חיישן

חמצן ב-2000 שח כדי להחזיר עטרה ליושנה..

כמו פנתר חזרה לאיזור ה-8.5 שניות.

נשמע קטנוני משהו, מסכים.

אני האחרון שיגיד שסדר גודל של 8 שניות זה נתון גרוע. ממש לא!

ובכל זאת, כשיצא לך להרגיש פעם מה ההבדל בין

תאוצה ל-100 תוך 8 שניות לבין 5.7 שניות בלבד נדבר שוב.. ;-)

אגב, הנתונים הנ"ל הם הביצועים של הוולוו שלי נכון לרגע זה,

לעומת הביצועים אליהם אני שואף להגיע לאחר ישור קו...

רק טוב.

עידו

פורסם

היה פה בפורום איזה שירשור על חומר מיוחד שהיה אמור לנקות ממש טוב את המנוע.

היו גם חברי פורום שניסו אותו ודיווחו על שיפור גם בצד הביצועים וגם בצד החיסכון בדלק (אני כמעט בטוח שאיתמר ובאגירה גם השתתפו בניסוי).

מעבר לכך- תנסה לעשות טיפול גדול. כזה שכולל החלפות שלך כל הפילטרים וכל השמנים (כולל של תיבת ההילוכים, הטורבו וכו'). 90K זה בדר"כ אומר רצועת טיימינג (יש בוולוו?).

אלו נראים לי הדברים הראשונים. שיהיה בהצלחה

פורסם

אני אנסה להיות הקול של ההיגיון פה , לפי מה קבעת שהמנוע לא בשיאו?

אתה נשמע בחור מבין עניין , אבל מבין עניין גם היה צריך לציין באיזה דיינו מדדת את ההספק , באיזה תנאים נעשתה המדידה וגם לחשב את איבוד ההספק העצם שיש ב-4x4 (ויש מספיק גרפים באינטרנט של ה-R כדי שתוכל לראות שכולם מקבלים הספקים נמוכים יותר בגלגל) , וזה במקרה שאכן ביצעת דיינו ולא איזה מד כוחות G או שטות אחרת .

נהגתי על S60R , למרות שמרגישים שם מומנט בריא היא עדיין מרגישה מעט יותר מחלשה מבנתונים .

חשוב קודם כל לפענח אם אתה צודק , לפני שדוחפים למנוע כל מיני תוספים ומתחילים לשחק לו במפות ניהול .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תוכן חדש...