Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לאחר כשנתיים+ עם הרכב התחלתי די להשתעמם איתו מהרבה הבחינות. גם בנסיעות המנהלתיות וגם בגיחות קצרות לכבישים היותר מעניינים שבאזור מגוריי. שקלתי לאחרונה לקחת הלוואה קטנה ולהשתדרג לרכב אחר, אך לצערי הבנתי שבשביל שדרוג משמעותי שיצדיק את הטרחה לא אוכל להסתפק רק בהלוואה קטנה. לכן החלטתי שאשאר לבינתיים עם הרכב הנוכחי, עד לזמנים טובים יותר כלכלית. כאן בעצם נולד לי הרעיון להשקיע קצת ב206 בשביל לחדש את הפרפרים בבטן שיתרמו לזוגיות שבינינו.

קצת רקע -

מדובר ב 206XS שנת 99' שאוטוטו חוגג 180K ק"מ. הרכב מתוחזק ומטופל בצורה הטובה ביותר במיטב המוסכים המומלצים בפורומים בחלקים הטובים ביותר, גם אצל הבעלים הקודמים וכך גם אצלי. לאחרונה עבר טיפול גדול ודי רציני, וכל הדברים שהיו זקוקים לתשומת לב טופלו. הרכב נועל כרגע צמיגי מקסיס MA-Z1 טריים במידה 195/55/15 שאני מאוד מרוצה מהם.

בשביל לקבל פרופורציות, אזכיר שהרכב הקודם שלי היה 306XSI ובהחלט יש מספר דברים שאני מתגעגע אליהם. הדבר שהכי מפריע לי ב206 כרגע שלא היה ב306, זה הזוית גלגול הדי רצינית בפניות חדות במהירות בינונית. מצד שני ה206 הרבה יותר סלחנית והרבה יותר צפויה, והכי חשוב לא פחות כיפית - ואלה הם הדברים שאני אוהב בה ומפחד להרוס.

כרגע אני מתלבט וחושב בכיוון של שדרוג לרבייעת בולמים, שיהיו מעט קשיחים יותר מהמקוריים. אין לי מושג איזה בולמים מותקנים אצלי כרגע (אולי אפילו המקוריים), כמה עברו ומה מצבם. אז אני חושב שאפילו שדרוג לבולמים שלא בהכרח ספורטיביים כבר ישפר את המצב באופן ניכר.

אז לאחר הקדמה קצרה :lol: אגש לעיקר, איזה בולמים כדאי לי לבדוק בהתאם לדרישות שלי, או אולי בכלל כדאי ללכת בכיון אחר?

אציין רק שהתקציב די מוגבל (סטודנט וזה), לכן מחפש את היחס המחיר\תועלת המנצח.

אשמח לדעות של מנוסים בעניין.

רב תודות והמשך ערב מעולה!

פורסם

1)יישור קוו במתלים .

2)המלצה לבולמים , אני אישית מעדיף KONI צהוב , יש לי רביעייה ב306 XSI שברשותי ואני נהנה מכל רגע , גם בגלל שיש אפשרות של כיוון קשיחות למאוד רך ולקשיחות מרבית .

יש לך אפשרות לרכוש גם בילשטיין B6 שהם מהסוג ה"רגיל" , אבל עדיין בולמים מחברה ידועה וחדשים .

עצה שלי , תבדוק מה עובי האנטירול ב206 XS 90 כ"ס לעומת של ה110 כ"ס , או הדגם הבכיר : GTI , כנ"ל לגביי מוטות הפיתול. לדעתי השיפור הכי גדול יהיה בהחלפת האנטירול ליותר עבה וכנ"ל גם המוטות פיתול שיגרמו משמעותית לירידת הזווית גלגול ברכב , וכמובן עם שילוב בולמים חדשים זה יהיה מהנה מאוד ושיפור מורגש מאוד לטובה .

בהצלחה .

פורסם

אתה אמור לבחור קשיחות (בולם+קפיץ) ביחס לעובי האנטירול האחורי שלך.

אני ממליץ על בילשטיין B6 ו EIBACH PRO KIT 25mm , אל תקנה KONI. חבל.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

יש לך אפשרות לרכוש גם בילשטיין B6 שהם מהסוג ה"רגיל" , אבל עדיין בולמים מחברה ידועה וחדשים .

לאחר הבדיקות הבנתי שדווקא B6 זהו בולם קשיח מסדרת ה-performance. דגם הרגיל ברמת OEM זהו B4 שגם הוא אמור לתת קשיחות קלה ושיפור ביצועים מסויים יחסית לבולמים מקוריים (וישנים).

לגבי האנטירול - מנסה למצוא מידע ברשת.

אתה אמור לבחור קשיחות (בולם+קפיץ) ביחס לעובי האנטירול האחורי שלך.

אני ממליץ על בילשטיין B6 ו EIBACH PRO KIT 25mm , אל תקנה KONI. חבל.

ל EIBACH PRO יש רמות הנמכה שונות ל206? מחיפושים ברשת ראית שמדובר ב40ממ הנמכה.

היכן אני יכול לברר לגבי המחירים?

תודה.

פורסם

אייבך פרו-קיט מנמיך בערך 30-35 מ"מ, ספורטליין מנמיכים 45.

מחירים אפשר לבדוק בסדנאות השונות. לסט חדש זה נע סביב ה-1000 ש"ח לזוג קפיצים.

306T

פורסם

מה זה מנמיך בערך ?

תחליט .

א םזה - 25 זה מנמיך - 25

אם זה - 40 זה מנמיך - 40 .

דא !!

הנמכה עם בולמים מקוריים פוגמת באיכות נסיעה .

עדיף אל תנמיך .

פורסם

אילוחה, כמובן שלחדד 206 זה נחמד אני גם מאמין לא סיפור מאד יקר.

לדעתי אולי עדיך לדבר על זה עם יותר פרטים מה מפריע לך בדיוק מה לשפר וסכום שאתה מקציב לכל החבילה.

אם אתה לא רוצה כאן אפשר בפרי גם.

אני מאמין שניתן לך כמה עצות.

פורסם

בגדול, כרגע לא מפריע לי שום דבר והרכב די קולע לטעם שלי ועושה את העבודה היטב. מצד אחד זה רכב עממי לגמרי בהתניידות יום-יומית, באחזקה שלו ובצריכת דלק, ומצד שני הוא כן יודע לספק קצת כיף כאשר לוחצים עליו בכבישים הנכונים. מן פשרת ביניים כזאת לרכב מעניין עם אחזקה שפוייה לתקופת הלימודים (הסטודנטים שבקהל בטח יבינו). אני באמת לא מצליח לחשוב על רכב נוסף בסכומים שהוא נמכר שיצליח לעשות את המוטל עליו בצורה כה טובה.

מצד שני, אנחנו כבר הרבה זמן יחד, וההתלהבות הולכת ודואכת.

לאחר סבב מיילים לסדנאות השונות, הבנתי שהמחירים גבוהים מדי עבורי ואני כנראה לא אצליח לשים את ידיי על סט קפיצים\בולמים חדש וטוב מהניילונים. לכן כרגע במקביל לדרישות לאישור התקציבים (:lol:) סורק מודעות בתקווה לשים יד על איזה סט מעניין במצב טוב.

נ.ב - יש למשיהו נסיון עם חברת FK בקפיצים? זה הקפיצים הכי זולים שמצאתי. אבל אין אותם כרגע במלאי. באסה.

פורסם

טעות שלי בנוגע לB6 , לרגע שכחתי שקיימים גם ה B4 , אבל לדעתי תבדוק אופציה של אנטירול עבה יותר , לא אמורה להיות הוצאה גדולה ותקבל שינוי משמעותי , ברכב שלי הורגש שינוי מאוד משמעותי בעלייה של כ1.5 מ"מ עובי באנטירול האחורי.

בגדול רק בפירוקיות תמצא כנראה , בנוגע לקפיצים ובולמים , עדיף שתחכה ותחסוך עוד קצת ותביא סט בולמים+קפיצים קוני\בילשטיין+אייבך פרו קיט , אבל הכל תלוי בכיס שלך וסדר עדיפויות שלך.

ד"א , אפשר לשבת יום אחד ולדבר על זה :) .

סטס 306 XSI :) .

פורסם

לפי התרשים הזה עובי האנטירול אצלי (NFZ) הוא 19 ממ, בדיוק כמו ב206XS עם 110 כס (NFU).

האנטירול עבה יותר (20 ממ) קיים רק בGTI ו206CC עם 1.6 ו 2.0. הסיכוי למצוא אחת כזאת בפירוקיה עם פרונט שלם... :|

יש עכשיו למכירה B4 ב1200 מבחור פה בפורום. מצאתי כבר מישהו ששילב אותם עם PROKIT של אייבך והיה מאוד מרוצה מהתוצאה. מהתיאור שלו היה משתמע שזה בדיוק מה שאני מחפש, "לא קשיח אבל מוצק עם ביטחון מוגבר בכל סוגי פניות. פחות זויות גלגול וגובה נמוך יותר" - בתרגום חופשי:-) .

ד"א , אפשר לשבת יום אחד ולדבר על זה :)

בכיף, רק תגיד מתי :-P

פורסם

תחפש בפורום מכירה יש כמה שפירסמו למכירה אייבך ל206

לבינתיים, תוכל גם להנמיך על בולם מקורי, לא יקרה דבר תהיה רגוע.

ברגע שתנמיך, כבר תקבצ שיפור בהתנהגות על אף בולמים לא אופטימלים.

פורסם

כשרשמתי לגביי האנטירול , התכוונתי לאנטירול אחורי שנמצא בתוך הסרן האחורי של הרכב , לא הקדמי , הקדימה אמור להיות רך יחסית לאחורה.

פורסם
הבחור הזה קנה אנטירול אחורי 22 מ"מ מלובינסקי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=223539&page=3

ד"א, בקישור שלך מדובר על אנטירולים קדמיים.

תודה על השרשור המועיל! קראתי אותו בעבר, אך כבר שכחתי על קיומו. מעניין אם עדיין בלובינסקי יוכלו לעזור לי. שווה בדיקה.

תחפש בפורום מכירה יש כמה שפירסמו למכירה אייבך ל206

לבינתיים, תוכל גם להנמיך על בולם מקורי, לא יקרה דבר תהיה רגוע.

ברגע שתנמיך, כבר תקבצ שיפור בהתנהגות על אף בולמים לא אופטימלים.

הרעיון המקורי היה להחליף את הבולמים לחדשים. הנוכחיים במצב צבירה לא ידוע, שעברו ככל הנראה קרוב ל 180K. רעיון של בולמים קשיחים יותר + ההנמכה הגיעו יחד עם התאבון - "אם כבר אז כבר.." :shock:

כשרשמתי לגביי האנטירול , התכוונתי לאנטירול אחורי שנמצא בתוך הסרן האחורי של הרכב , לא הקדמי , הקדימה אמור להיות רך יחסית לאחורה.

אכן, לאחר בדיקה חוזרת הבנתי שזה יכול להיות כיוון מעניין. מאיפה קנית את שלך? מה המחיר?

פורסם

בתור הבעלים הקודם של הרכב, אני חייב להגיב :)

קודם כל, אני שמח לראות שאתם עדיין יחד, אני עדיין מתגעגע אליה לפעמים.

בכל מקרה, בולמי הזעזועים הקדמיים הוחלפו במוסך שאפט כשלרכב היו 140,000 ק"מ לבולמים תחליפיים שדודי וניצן המליצו עליהם בזמנו.

• תוכן חדש...