Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, מראש אתנצל על מה שישמע כחוסר בידע או שימוש במושגים לא נכונים אבל היי! אני פה ללמוד! :-)

מותקנים אצלי מורל מקסימו שיחלפו בקרוב מאוד לרוקפורד T1652S מקדימה, ואינפיניטי קאפה 629.2I, עם HU פיוניר DEHP6050UB, הרמקולים מוגברים ע"י JBL GTO1004 ולמרות הדעה הרווחת בפורום לגבי המגבר אני מרוצה ממנו.

השאלה שלי היא על אילו תדרים לחתוך מהHU ואיך לכוון את הגיין בהתאם כדי להימנע מקליפינג כשלצערי אין לי רב מודד או מודד גרפי, אם זה משנה הטוויטרים מכוונים לא בדיוק מולי אבל לכיווני אז אני מעריך שהזווית לא מביאה אותי למצב של אוף אקסיס.

לשאלה הבאה, אני מתכנן לבנות תיבה אטומה לסאב שלי, אני משתמש בקיקר CVR12 שגם עליו אני יודע מה חושבים אבל הוא נותן לי מענה מספק לצרכים שלי, הוא מוגבר עם רוקפורד P3001 מהסדרה הישנה תוצרת ארהב ורציתי לדעת אם המידות שניתנות בחוברת המצורפת נותנות את המידות לתיבה שתיתן לי את הבאס הנקי ביותר, אני מעוניין בתיבה אטומה והנפח הכתוב בחוברת הוא 28 ליטר או 1 רגל רבוע בשימוש עם MDF בעובי 1.9 ס"מ, כמה חשובה ההקפדה על המידות הממש מדויקות במ"מ בודדים או שאפשר לעגל כלפי מעלה?

הסאב חתוך ב63HZ דרך הHU וחתוך בתדרים דומים דרך המגבר כששם הגיין מכוון על המקסימום ואין שינוי באוקטבה ולפי מה שקראתי וחקרתי זה מראה שאין קליפינג אבל שוב אני פה כדי ללמוד ואם צריך לתקן לא תהיה בעיה.

תודה מראש על הסבלנות :)

פורסם

לגבי החיתוכים, אין כל טעם לבצע חיתוך גם דרך ה hu וגם דרך המגבר, זה רק הורס.

יותר נוח לחתוך דרך ה hu (כי יש אופציית משחק עם עוצמות, הנק' חיתוך האופטימאלית תמיד תשאר זהה), לעומת זאת חיתוך דרך המגבר הינו חיתוך "אנלוגי" ללא דגימה של האות- אמור להשמע יותר טוב, עם הציוד שלך (בלי להעליב) אני לא מאמין שתשמע הבדל.

לכן המלצתי בנושא הזה להעביר את המגבר למצב flat ולבצע חיתוכים דרך ה hu (הקומפוננט מחובר עם קרוס כן?, כבר היו מקרים).

לפני משחק עם נק' החיתוך, סגור גיין, תנמיך את ה hu, בטל כל פונקציית לאודנס/באסבוסט אפס את האקולייזר מאופס, וקבע את החיתוך על שמונים.

לכיוון הגיין רצוי מאד להשתמש בדיסק אודיו/קובץ wav.

נגן שיר שאתה מכיר הייטב שים את הוולים בhu על 75% (בפיוניר שים על 40-45), תתחיל לפתוח את הגיין בזהירות (כל ההתעסקות עם הגיין בעדינות) עד אשר תתחיל לשמוע עיוותים, ברגע שאלו יצצו, סגור טיפה את הגיין עד שיעלמו העיוותים השמיעים, ועוד סגירה קטנה בשביל ללכת על הצד הבטוח (רק בגלל שציינת שאתה חסר ידע, חבל להסתבך עם עיוותים ודרייברים שרופים, סה"כ המגבר הזה חזק) סיימת עם הגיין.

מה שהכי חשוב כשמכוונים גיין זו ההבנה שזה לא ווליום, מטרתו היחידה היא קביעת רגישות הכניסה.

לגבי נק' חיתוך- זה לא קבוע ומשתנה כתלות בפרמטרים של הסט/הרכב/המגבר/hu/האיטום, בגדול רוב הסטים 6.5" מתמודדים יפה עם חיתוך בשמונים הרץ, תתחיל מזה אחרי כיוון הגיין תנסה להוריד ותראה איך/אם המידבאסים מתמודדים עם נק' נמוכה יותר, בגדול הסט אמור לעבוד בשמונים הרץ ללא שיהוק.

כמו כן ב faq יש מדריכים מעולים, וחיפוש בפורום יכול לעזור מאד.

בהצלחה.

SCANSPEAK

פורסם

אני אגיד לך מה, דרך הHU האיקולייזר מכוון דיי נמוך על כך התדרים ואפשרות הHPF מכוונת על 100HZ, ניסיתי את כל התדרים האפשריים שם ואני לא מצליח לשמוע הבדל, יש נקודות שם מעבר לאיקולייזר הגרפי ב50, 63,80, 100 ו125 הרץ ובאלה אני לא מצליח לשמוע את ההבדל, כרגע הכיוון נשמע לא רע אבל מרגיש לי משהו חסר, אני לא יודע איך זה יהיה כשאני אחליף את המורל לטובת הרוקפורד היום בערב וכן בוודאי שהקומפוננט מחובר עם קרוס, אומנם הידע שלי לא נרחב וגדול אבל את זה אני יודע חח

פורסם

כנראה שמכיוון שנעשה חיתוך גם דרך המגבר אז אתה לא שומע בהבדלים.

וודא שב hu מוגדר חיתוך hp לקומפוננט, ו lp לסאב, שניהם בשמונים, לך למגבר ותעביר את הבוררי מסננים ל flat, ככה תרגיש שיש הבדל בין הנק' השונות דרך ה hu וסביר שמה שחסר לך עכשיו יופיע.

SCANSPEAK

פורסם

אני אנסה קצת מאוחר יותר, כנראה היום אחליף את המורל ברוקפורד שנמצאים אצלי, חסרים לי כמה ברגים להתקין את הקרוסים שלהם במקום של המורל, בHU הHP והLP מכוונים נכון, למרות שבסאב אני כן מרגיש את ההבדל בין התדרים והתדר שנשמע לי הכי טוב הוא 63 הרץ אבל אני אנסה ב80 כמו שאמרת, הרמקולים האחוריים שלי משמשים כהשלמת סאונד ועושים את עבודתם נאמנה וגם להם אתן כיוון מחדש.

שכחתי לומר שלאחר ההתקנה של הקומפוננטים מופיעים יללות אלטרנטור ברמקולים הקדמיים, הקרוסים הנוכחיים מחוברים קרוב למגבר וחוטי הרמקולים עוברים בצד שעובר גם כבל ה+, את שתי המיקומים אני אחליף אבל איזה מהם יפתור בוודאות את הבעיה? כי אם זה רק להזיז את הקרוסים אז זו לא בעיה ואת החיווט של הרמקולים יהיה קצת יותר קשה להזיז וזה יאלץ לחכות לסוף השבוע, יש לך עצה לגבי התיבה לסאבוופר?

• תוכן חדש...