Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(השרשור הזה בחלקו בשביל עצות אבל בעיקר בשביל לגרום לכם להגיד "What the fuck?")

אז יש לי חבר שמתנהג כמו אידיוט.

הוא עושה טעויות עם החיים שלו, גם כלכליות, גם בריאותיות (שוקל 190 קילו) ועכשיו גם כאלו שמשפיעות על הסביבה שלו.

כל עוד ההרס העצמי שלו לא משפיע יותר מדי לאף אחד לא אכפת.

אבל בשבוע שעבר הוא כבר עבר את הגבול.

קצת רקע:

הוא הגיע לארץ ממקסיקו לפני 10 שנים בערך, ב2003. יש תהליך המרת רישיון שלי לקח שבוע, שבו משלמים על 2-3 שיעורים וניגשים לטסט מאוד קל. כל מי שיש לו רישיון מחו"ל יותר משנה יכול לעשות את זה ולקבל רישיון ישראלי.

הוא לא חשב שחשוב לעשות את זה אז ב2009 הוא קנה אוטו בלי שיהיה לו רישיון ישראלי (הרישיון מחו"ל תקף 3 חודשים עד חצי שנה מהכניסה האחרונה שלו לארץ) ונהג עליו.

אבל!

הוא אמר לעצמו "למה לי לעשות ביטוחים? יש לי 150000 ש"ח בבנק אז אני יכול לכסות כל נזק שיהיה (בלי לדעת שיש כזה דבר ביטוח חובה).

רצה הגורל והוא נכנס ברכב חונה.

הוא שילם לבעל הרכב 50000 ש"ח וקיבל הזמנה למשפט, שאיכשהו לא התקיים עדיין כי התיק נאבד איפשהו או משהו בסגנון.

לפני שנתיים העירייה החליטה שאם הרכב שלו בלי טסט כבר שנתיים והוא כולו עם פרונט מרוסק, הם גוררים אותו.

אז באתי אליו, גררנו את הרכב למוסך, תיקנו אותו והוא עבר טסט.

אחרי זה הוא אמר לי "תעשה ביטוח ותנהג עליו כמה שתרצה".

אז היה לי ולכל החבר'ה רכב זונה שכולנו נסענו עליו אבל אני דאגתי לקחת מדי פעם למוסך.

אחרי זה הייתי כמעט שנה בצ'ילה אז הרכב עמד רוב הזמן אבל הוא התלוצץ איתי בטלפון שהוא נוהג עליו מדי פעם, לא לדאוג.

מן הסתם לא חשבתי שהוא ינהג עליו באמת בלי טסט, בלי ביטוח ובלי רישיון, אחרי הפעם הקודמת.

בכל אופן, הרכב לא ממש במצב הכי תקין בעולם והוא מסובך כלכלית.

אז הוא החליט שהדבר הכי טוב לעשות עם האוטו כדי להכין אותו לעוד טסט הוא לצבוע אותו. השקיע כמה אלפים והאוטו נראה עכשיו כמו פח זבל (שזה שיפור!) אבל לא עובר טסט כי אין לו כסף לשלם על האגרה.

כמה פעמים הוא התלוצץ (או חשבתי שהוא מתלוצץ) על זה שהוא מוציא את האוטו מדי פעם וכל פעם שהוא אומר לי משהו כזה אני מתעצבן ואומר לו שכיום יש קמפיין רציני למצוא נהגים בשלילה וזה כבר לא צחוק, זה קנסות מטורפים וגם כלא.

יש תשדירים ברדיו והכל.

התשובה שלו היא "יהיה בסדר".

אז כל מה שסיפרתי עד עכשיו הוא רק רקע לבעיה האמיתית.

הבעיה האמיתית היא שיש לנו חבר אחר שלא יודע להגיד לא. הוא פשוט בן אדם טוב מדי ולא יודע להגיד לו לא ותמיד נדפק.

זו בעיה אמיתית אבל היא תיפתר עם הזמן.

הם היו צריכים לנסוע לפני שבועיים לאנשהו והמקסיקני החליט שהוא נוהג.

ליד טבעון עוצר אותם רב משטרתי סמוי אחרי שהוא לקח פניה קצת באלימות והוא העביר לילה במעצר עד שבאה ידידה לחלץ אותו. מן הסתם לא קראו לי כי הוא ידע שאני אכנס בו חזק.

הרכב של החבר (לא שלו אלא של החבר השני) הוחרם ל30 יום.

יש לו מזל שהחבר טס לפני יומיים לחו"ל לחודשיים אז הוא לא מרגיש שהרכב לא אצלו אבל זה עדיין מתסכל.

המשפט יהיה בספטמבר הקרוב.

הם סיפרו לי על זה לפני כמה ימים וזה נורא מעצבן אותי ומעסיק אותי.

מצד אחד הוא חבר קרוב אבל מצד שני הוא עשה בערך את הדבר הכי לא חברי שאפשר לעשות, שזה לסבך חבר ושיחרימו לו את האוטו (גם שברולט אוואו זה אוטו, גם אם בקושי).

זה גורם לי לא להיות מסוגל לסמוך עליו בשום רמה שהיא.

דיברנו על להשכיר דירה ביחד לשנה בשביל להוריד עלויות אבל לא ברור לי איזה סוג של תעלול הוא מסוגל לעשות אחרי זה.

גם לא מדאיגה אותו האפשרות המאוד אמיתית שהוא יילך לכלא לכמה שבועות.

הוא אומר "חיים על חשבון המדינה, אוכל חינם, בלי הוצאות. מה רע?"

אני לא יודע מה לעשות כי זה משפיע על כל החברים הקרובים שלנו וזה מפרק את הקבוצה.

מספיק מה שהאקסית שלי עשתה לקבוצה הזאת, שכמה אנשים לא מדברים אחד עם השני.

מוקדש לך, יא מקסיקני דביל:

http://www.youtube.com/watch?v=mfxfNonSiAc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

שים לו איזה משהו "חריף" בטורטיה ופתרת את הבעיה.

וברצינות, אם לכולכם נמאס ממנו למה אתם ממשיכים להיות בקשר איתו?

אני שונא להיות בקשר עם אנשים שאני "לא צריך"- כאלה שאין סיבה אמיתית להכיר. תחשוב מה יוצא לך מזה שאתה מכיר אותו ובקשר איתו: כנראה רק נזקים. בסוף תמצא את עצמך עוזר לו כלכלית רק כדי להיות חבר טוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה לא שנמאס ממנו, פשוט כרגע זה עבר גבול מסוים.

אלו החבר'ה שלי:

זוג חברים אחד עומדים להפוך להורים, זוג אחר גם התאפסו על עצמם, אני מפוקס בעבודה שלי ובזוגיות והוא ועוד שני חברים פשוט "נשארו מאחורה" ומתנהגים כמו ילדים קטנים.

כיף להיות איתו רוב הזמן אבל הוא לא עושה עם עצמו יותר מדי ורק מסבך את כולנו כשצריך להביא אותו ולקחת אותו כל הזמן.

בתקופה עם הטווינגו האוטו ממש סבל מזה, לקחת בן אדם ענק של 190 קילו (אז זה היה 200) בעליות של חיפה ברכב עם 54 כ"ס זה ממש לא נעים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צור ריחוק כזה שיאפשר לך לעשות איתו שטויות ולהנות מזה אבל לא בצורה כזאת שיכולה לדפוק אותך, כמו שקרה לחבר שלך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לשבת עם הבחור לשיחה ולומר לו שלדעתך הוא במסלול המהיר לדפוק לעצמו את החיים וכנראה על הדרך לקלקל לעוד כמה בדרך וכיוון שאתה לא מוכן לתת לכך יד אתה מעדיף לנתק מגע.

זה עצוב, אבל לעיתים אין ברירה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בן אדם כזה הוא לא "חבר", הוא נצלן אגואיסט.

נתק מגע, אתה לא צריך אותו בחיים שלך. תן לו לנבול לבד. הוא כבר הוכיח שלא אכפת לו - למה לך כן?

תזכור תמיד דבר אחד - הזמן לא עוצר לאף אחד ויש לך את החיים שלך לנהל - אתה לא יכול ולא צריך להציל את כל העולם.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

נתק מגע, זה קל וזול ורק יועיל לכולם, כן, גם להר האדם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מצטרף לדעה של הרוב - ניתוק מגע והוספה ל-SHITLIST.

זכור, שבניגוד למשפחה, חברים אתה יכול לבחור

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מזל טוב, הגעת לגיל שבו אתה מתחיל לסנן אנשים שמציקים לך.

נתק מגע, יותר בריא לך, לו ולחברות שלכם שתישאר בשלט רחוק. אנשים כאלה גוררים איתם למטה את כל הסביבה התומכת ועד שהם לא מגיעים לתחתית הם לא מבינים שמשהו לא בסדר. ככל שהוא יגיע מהר יותר לתחתית ויבין שהוא צריך לקחת את עצמו בידיים כך ייטב לו.

"אם טיפש אחד זורק אבן לתוך באר, מאה חכמים לא יצליחו להוציאה ".

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

גם לי יש חבר ששכח להתבגר. אני שומע ממנו כל פעם כשהוא נתקע איפשהו.

אין מה לעשות, אנחנו אנשים שונים ממי שהיינו בתיכון (במקרה שלי) ולאט לאט מצמצמים למינימום את הקשר.

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

גם ממשפחה שאתם לא מחבבים אפשר להתנתק, לא לחלוטין - אבל זה אפשרי.

אני תומכת בגישת ניתוק הקשרים - אתה לא אמא שלו - אתה לא צריך להרגיש אחראי על החיים שלו, אתה רק יכול לגרום לכך שאם הוא נופל, שייפול לבד ולא ייקח אותך, או מי מהחברים שלך איתו.

פורסם
זה לא שנמאס ממנו, פשוט כרגע זה עבר גבול מסוים.

אלו החבר'ה שלי:

זוג חברים אחד עומדים להפוך להורים, זוג אחר גם התאפסו על עצמם, אני מפוקס בעבודה שלי ובזוגיות והוא ועוד שני חברים פשוט "נשארו מאחורה" ומתנהגים כמו ילדים קטנים.

כיף להיות איתו רוב הזמן אבל הוא לא עושה עם עצמו יותר מדי ורק מסבך את כולנו כשצריך להביא אותו ולקחת אותו כל הזמן.

בתקופה עם הטווינגו האוטו ממש סבל מזה, לקחת בן אדם ענק של 190 קילו (אז זה היה 200) בעליות של חיפה ברכב עם 54 כ"ס זה ממש לא נעים.

עם המשקל של האדם שציינת שאתה סוחב איתך ברכב,נתת בזה הרגע סיבה לצ'מפיון לבטל לך אחריות מורחבת על הDSG בפאביה שלך..חבל

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

ואתה עוד חושב להשכיר דירה ביחד עם אדם שמעצבן אותך?

לזוגות מאוהבים זה לא תמיד קל,

לחברים קרובים זה לא תמיד קל,

אז אתה עוד מדבר על הר של עצבים?

יוסי, עזוב.

תפגין קצת בגרות בעצמך, ותעשה את הדבר הנכון: תושיב אותו לשיחה, תסביר לו שהוא דופק לעצמו את החיים ולחברים שלו גם על הדרך, ועד שהוא לא ישתפר, אתה לא רוצה קשר איתו.

לכל מי שכתב פשוט לנתק את הקשר וזהו, תחשבו על זה טיפה לרגע: זה נכון שזו הדרך הכי קלה, אבל מה יקרה למר בחור?

בלי הכוונה ועזרה הסיכוי שהוא יתדרדר עוד יותר גבוה מאד.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...