Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני רוצה לקנות רכב שני למשפחה.

אני הולך ליסוע 70 ק"מ ביום, הרוב על כביש 6.

להסיע מדי פעם שני ילדים מאחור. בגאז' שיכיל טיולון.

מחפש רכב חסכוני, אבל שיכול להתמודד עם צורת הנסיעה, וכמובן שנכנס בתקציב.

ואני מעדיף אוטומטי (כי אין לי כח להתעסק עם הילוכים, וכי אשתי גם אולי תרצה לנהוג מדי פעם)

אני מחפש רכב בסביבות השנים 2008 - 2009.

האפשרויות שעומדות על הפרק (עם שוני גדול בינהם) :

גרנדה, רובוטי 1.4 - היתרונות - מחיר, חסכון בדלק. חסרון - אני חושש מהאמינות של הגיר הרובוטי.

יונדאי i10, 1.25 - היתרונות - אמינות, מקוה שגם יחסית חסכונית. חסרונות - לא בטוח שתעמוד יפה בסוג נסיעה שכזו לאורך זמן

אקסנט 1600 - היתרונות - אמינות, משפחתית, מנוע גדול שאמור לעמוד בנסיעה, נוחות נסיעה. חסרונות - עלויות הדלק.

מה דעתכם ?

יש המלצות נוספות ?

פורסם

לנסיעות בין עירוניות עדיף רכב מאסיבי יותא מפונטו, מנוע דיזל זה יתרון מבחינת צריכת דלק וכוח זמין לביצוע מהלכים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למעשה יש. הרבה מוניות לשעבר נמכרות במחירים האלה בשנתונים 2006~2008. בתקציב כזה אתה יכול לקנות מרצדס C/E.

נכון קילומטרז, אבל הרכב אמין וחסכוני, חלפים זמינים ולא יקרים להפליא.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מצטרף לתגובות

70 ק״מ ביום בכביש 6 לא הייתי עושה ברכב קטן. לא בטוח שהייתי לוקח דיזל כי גם ככה נסיעות בינעירוניות מביאות תוצאות טובות יותר בצריכה מנסיעות עירוניות אבל בהחלט מנסה למצוא רכב גדול יותר.

אפילו רכב מנהלים טוב

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

ואם עולה לסביבות 50K יש הצעות נוספות ?

מה דעתכם על הונדה סיויק היברדית 1.4, שנת 2007 עם 150000 ?

בהנחה שהיא טופלה כמו שצריך עד עכשיו, האם הקילומטרז הגבוה עשוי להוביל אותי תכופות למוסך ?

פורסם

אני לא מומחה אבל אולי יש מצב שתוכל להוציא יותר על רכב דיזל על חשבון חסכון עתידי בדלק.

לגבי המכוניות שציינת אני מכיר רק את הגרנדה (ולטובה מבחינת היתרונות שכתבת). יש לך אינדקציה על בעיות עם הגיר?

פורסם

אם אין לך בעיה עם מערכת גז, אתה יכול לחפש שברולט מאליבו 2006/7, לשים מערכת גז, ולהנות מרכב זול, מפנק, חזק וחסכוני שבנוי מאוד לנסיעות כמו על כביש 6.

עם מערכת גז, זה מנוע 3.5 עם צריכה בינעירונית כמו i10 (מבחינת כסף, כמובן). המנועים האלו זורמים טוב עם מערכת גז.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
אני לא מומחה אבל אולי יש מצב שתוכל להוציא יותר על רכב דיזל על חשבון חסכון עתידי בדלק.

לאון, אני לא מבין מאיפה הקביעה שלהחזיק דיזל יהיה יותר יקר מחיסכון שלקבל אליו. זה פשוט לא נכון כל עוד מדובר על רכב שמור ומטופל. רכבי דיזל עשויים להרבה מאוד קילומטרים.

יוני, לגבי מערכת גז לא הייתי ממהר. איכות התקנה מקומית משתנה ממקום למקום, לא לכך רכב להתקין מערכת גז זה טריויאלי ויכולות להיות בעיות כתוצאה מהתקנה לקוייה.

פורסם
לאון, אני לא מבין מאיפה הקביעה שלהחזיק דיזל יהיה יותר יקר מחיסכון שלקבל אליו. זה פשוט לא נכון כל עוד מדובר על רכב שמור ומטופל. רכבי דיזל עשויים להרבה מאוד קילומטרים.

יוני, לגבי מערכת גז לא הייתי ממהר. איכות התקנה מקומית משתנה ממקום למקום, לא לכך רכב להתקין מערכת גז זה טריויאלי ויכולות להיות בעיות כתוצאה מהתקנה לקוייה.

להיפך התכוונתי שאולי יוכל למתוח את התקציב מעבר ל 40K ולרכוש רכב דיזל על חשבון החסכון הצפוי באחזקה לעומת בנזין.

פורסם

עכשיו הבנתי. :)

בהחלט רעיון טוב. דיזל חוסך הרבה מאוד כסף בשנה ולטווח ארוך מדובר על עשרות אלפי שקלים.

פורסם

אכן, בגלל זה כדאי לחפש מקום שאפשר לסמוך עליו, כמובן. רק הזכרתי את הענין כאופציה שיכולה להיות מאוד משתלמת. ודווקא המנועים הענתיקות האלה של 12 שסתומים על 6 צילינדרים וללא תזמון משתנה מתאימים לגז בצורה דיי טובה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

יוני, כאשר אתה קונה רכב משומש - קשה לדעת מי ואיך התקינו את המערכת.

פורסם

אה אוקיי, התכוונתי שהוא יקנה בלי ויתקין בעצמו. המחירון שלהם יחסית נמוך אז לא נורא ה"קנס" של מערכת הגז, אבל כמובן שאם אפשר למצוא רכב כבר עם שההתקנה נעשתה במקום מוכר אז עדיף. מצד שני כמו שאמרתי לא ניתן לדעת.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...