Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגובה מאותו דיון - לא משנה מי הבחור שכתב -

"לפי בירורים שערכתי כדי להרכיב על ה-mi16d6c שלי זה עולה 13000 .אז אם אין לך סכום שמתקרב לסביבה חבל לך על הזיון מח ,דרך אגב בדוק, אם מוסיפים 2 ווברים 45 עם מערכת ניהול יושבים על 260 bhp בלי מאמץ ,ראיתי על דיינו..."

זו התגובה שהעיצבנה אותי - אני רוצה לראות MI16 שיושבת על קרבורטורים עם 260 כ"ס. ולא בכל מיני אתרים באינטרנט - הבחור טוען שראה את זה על דיינו בעצמו - נו באמת!!! יש לי חבר ששם ווברים על MI - לא היו לו אפילו 160 הסוסים המקוריים - אז, נא לא לזי.. את השכל.

אחרי זה ילדים רצים ומספרים של GTI עם קרבורטורים יש 200 כוח סוס בטורבו של היניקה של המניפה של הנייטרו בדיפרנציאל הננעל של הסרן האחורי המוקשח..... וכו'

אתה מבין למה זה מרגיז...

אלון

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
באמת לא יודע וזה באמת מעניין - בכל שאר סוגי המירוצים משתמשים במערכות הזרקה...

אתה בטוח במה שאתה כותב? אם זה נכון גם אותי מעניין מאוד לדעת למה זה ככה - מישהו יודע?

אלון

• The intake and exhaust are tuned and tested to provide a boost at certain engine speeds. They are also designed to have very low restriction -- that is, to provide little resistance to the gases flowing down the pipe. There are no mufflers or catalytic converters to slow the exhaust down, either.

• They have carburetors that can let in huge volumes of air and fuel -- there are no fuel injectors on these engines.

They have high-intensity, programmable ignition systems that allow the spark timing to be customized to provide the most possible power.

(לקוח מתוך מאמר על מכוניות נסקאר מהאתר HOWSTUFFWORKS)

• וואלאק אתה!!

פורסם

אלון אני לא שולל את מה שאתה אומר אבל תבדוק

תבדוק אם המומנט בקרבורטורים יותר גבוה מבהזרקה

ותבדוק תגובת דוושה של הזרקה מול שני קרבורטורים כפולים

פורסם

זה ברור שמי שכתב את זה לא בדיוק יודע על מה הוא מדבר!!!

אבל אנחנו דיברנו על משהו אחר לגמריי

קרבורטורים או הזרקה, וזאת באמת עובדה שכשהחליפו את הקרבורטורים להזרקה בכל המכוניות ירד ההספק... ואז התחילה הזרקה רב נקודתית וכל ההמשך...

וכל זה... כדי להגיע לתגובה של הקרבורטורים! אותי לא מעניין אם יש לאוטו שלי 300 כ'ס ב 8000 סל'ד... אותי מעניין תגובת דוושה ויציאה מהמקום!! מומנט בעיברית יפה...

כמו שכולם יודעים.. למנוע וונקל של מזדה יש אומנם המון סוסים... אבל מומנת של סוס פוני!! מה זה שווה?? אני לא מכיר אף אחד שיוצא מהמקום ב 7000 סל'ד בלי לפרפר כמו חולה נפש!!

אז כשהוא יפרפר אני כבר יעבור את ה 100 קמ'ש.... עדיף מומנט על כ'ס!!!

רצוי שנייהם, אבל עדיף לוותר על כמה סוסים ולקבל יותר מומנט

אם כבר מנוע... אז שיהיה לו קרבורטורים

www.psi.co.il

פורסם

קרבורטורים או הזרקה, וזאת באמת עובדה שכשהחליפו את הקרבורטורים להזרקה בכל המכוניות ירד ההספק... ואז התחילה הזרקה רב נקודתית וכל ההמשך...

אם אינני טועה אז חלק מתהליך החלפת הקרבורטורים להזרקה כלל הוספת ממיר קטליטי למערכת הפליטה, שידוע בתור מוריד כמה סוסים משמעותיים. לכן לא מדוייק להגיד שההספק ירד.

פורסם
    זה ברור שמי שכתב את זה לא בדיוק יודע על מה הוא מדבר!!!

אבל אנחנו דיברנו על משהו אחר לגמריי

וכל זה... כדי להגיע לתגובה של הקרבורטורים! אותי לא מעניין אם יש לאוטו שלי 300 כ'ס ב 8000 סל'ד... אותי מעניין תגובת דוושה ויציאה מהמקום!! מומנט בעיברית יפה...

כמו שכולם יודעים.. למנוע וונקל של מזדה יש אומנם המון סוסים... אבל מומנת של סוס פוני!! מה זה שווה?? אני לא מכיר אף אחד שיוצא מהמקום ב 7000 סל'ד בלי לפרפר כמו חולה נפש!!

אז כשהוא יפרפר אני כבר יעבור את ה 100 קמ'ש.... עדיף מומנט על כ'ס!!!

רצוי שנייהם, אבל עדיף לוותר על כמה סוסים ולקבל יותר מומנט

אלוהים... שאיזה מהנדס או הנדסאי רכב או מי שיש לו סבלנות יסביר כבר לילד הזה את הקשר בין מומנט לכ"ס ורצוי שיתן לו גם את הנוסחא....

אם יש לך כוח לפרפר - יש לך כוח לא מנוצל - נקודה.

האמת - פעם היה פה הסבר יפה על הקשר בין מומנט להספק, אם תקרא אותו...

או אז, תבין למה מה שכתבת זה שטויות...

אני כבר התיאשתי - זו תגובתי האחרונה בדיון זה.

אלון

פורסם
    המסקנה: עדיף הזרקה.

אם ככה , מדוע במנועים של מכוניות נסקאר , שבהחלט מגיעים להספקים מכובדים ביותר , משתמשים בקרבורטורים ולא בהזרקה??

הסיבות שבגללן משתמשים בקרבורטורים ולא בהזרקה במכוניות נאסקאר הן:

1. הרבה יותר זול.

2. הרבה יותר קל לשמור על התחרותיות כאשר המכוניות לא כוללות מערכות ניהול מנוע מתוחכמות.

כשמדברים על מכוניות נאסקאר צריך להבין שמדובר בדינוזאורים אמיתיים. המכוניות האלה שוקלות כמו שלוש מכוניות פורמולה 1 בערך. הן לא אוחזות את הכביש בצורה שאפילו מתקרבת למכוניות חד מושביות ומכוניות ספורט של מירוצי סיבולת. המנועים שלהם חפים מכל טכנולוגיה (מנועי פושרוד (מוטות דחיף קוראים לזה בעברית?), קרבורטורים), והם פשוט מנועים ענקיים שבנויים כמו שצריך ע"י אנשים שיש להם עשרות שנים של ניסיון עם כאלו מנועים. כל היופי של הסדרה הזאת בקרבה בין המכוניות במרוצים שנוצרת ע"י מחיקה של כל יתרון למכונית כזו או אחרת ע"י המארגנים (ע"י קביעת פרופיל כנפיים בין היתר). בסדרה זו הדגש הוא על המרוצים הקרובים, וממש ממש לא על פיתוח טכנולוגיות מתקדמות.

סתם עוד אנקדוטה על הדרך, בסדרה מותר להתחרות רק לחברות שמייצרות בארה"ב (כדי שהזרים לא יתנו לאמריקאים בראש). למרות זאת טויוטה (אשר מייצרת מכוניות גם בארה"ב, כמו שאר החברות היפניות) מתכננת להכנס למעגל התחרויות בשנים הקרובות. הצפי שלי הוא שהמארגנים יצטרכו להגביל את היפנים עוד ועוד כי הם פשוט יהיו רמה מעל כל השאר.

פורסם

תקראו את זה - אני מרוב יאוש כבר בצעתי את החיפוש עבורכם (למרות שאמרתי שאני לא אגיב יותר)...

חוסר ידע הוא סממן לטיפשות, אבל לפעמים, ידע חלקי מצורף למחשבה השחצנית "אני יודע הכל" - הוא גרוע הרבה יותר.

לאלו שבוחרים להשתמש רק במה שמתאים להם ומעלימים את שאר התמונה - קוראים דמגוגים.

את הלינק הזה מצאתי פה בפורום. יש הסבר יפה למה מומנט לבד הוא לא נתון משמעותי ולמה הספק הוא הנתון הרלוונטי יותר להאצת הרכב (רמז - קשר גם לאופן העברת הכוח).

יש מנועי דיזל עם מומנט אדיר - אבל התאוצה - אלוהים התאוצה.... בקנטים.

צא ולמד.... מפרפר ב 7000 סל"ד.... נו שיהיה....

הדוגמא של אלי האנה ודובי גל מסבירה יפה - אפילו המפרפר יבין.

http://www.netcar.co.il/magazin/milon.asp#14

(קאט אנד פייסט - לא הצלחתי ליצור לינק - אין לי כוח לשחק עם זה בשעה הזו)

אלון

נ.ב.

שימו לב לגרף המצורף - המומנט מתחיל לרדת וההספק עדיין עולה...

קסם?

ממש לא...

תקראו ותבינו.

אלון

q11.jpg

פורסם

אלון אמרתה שתבדוק את ההספקים של קרבורטור מול הזרקה רב נקודתית פשוטה לא של מרוצים או כל דבר אחר

מומנט + כח סוס

הסקרנות הורגת אותי כבר :arrow:

למרות שנתתי לך השוואה ועוד לא החזרתה לי תשובה עליה

AX SPORT מול 106 ראלי מנוע 1300

פורסם
    אלון אמרתה שתבדוק את ההספקים של קרבורטור מול הזרקה רב נקודתית פשוטה לא של מרוצים או כל דבר אחר

מומנט + כח סוס

הסקרנות הורגת אותי כבר :arrow:

למרות שנתתי לך השוואה ועוד לא החזרתה לי תשובה עליה

AX SPORT מול 106 ראלי מנוע 1300

עד כמה שאני זוכר - לא היה לי זמן לוודא - הנתונים שלהם די דומים (102 / 103 כ"ס) וזה למרות

שה 106 מוחלשת בממיר קטליטי. על דיינו - אין ספק של 106 ייתרון וזה פשוט - היא יותר חדשה ופחות רגישה לתקלות ויתקבל הספק קרוב לנתוני היצרן בעוד שרוב ה AX ספורט שפגשתי כולל ה 205ראלי שהיו ברשותי מעולם לא התקרבו להספק הנתון ע,י היצרן בגלל בעיות הכיוון של הקרבורטורים וזה גם כאשר כוונו ע"י מומחה. (רגישות למזג אויר, לחות וכו', משיכת אוויר מתושבות הגומי וכל החרא הנלווה בקרבורטורים כפולים).

דרך אגב - עדיין ה AX תאיץ מהר יותר לדעתי בגלל משקל נמוך יותר וגיר עם יחסי העברה עדיפים בפתיחה מ 0 ל 100 קמ"ש.

תקן אותי אם אני טועה.

אלון

אלון

פורסם
    אלוהים... שאיזה מהנדס או הנדסאי רכב או מי שיש לו סבלנות יסביר כבר לילד הזה את הקשר בין מומנט לכ"ס ורצוי שיתן לו גם את הנוסחא....

אם יש לך כוח לפרפר - יש לך כוח לא מנוצל - נקודה.

האמת - פעם היה פה הסבר יפה על הקשר בין מומנט להספק, אם תקרא אותו...

או אז, תבין למה מה שכתבת זה שטויות...

אני כבר התיאשתי - זו תגובתי האחרונה בדיון זה.

אלון

לא חשבתי שאלון יגיד משהו טוב על מה שאני כותב... כי הוא תמיד מבין!!!

הכוונה היתה שאין שום רכב שינצל את כל הכ'ס שלו בטורים נמוכים בלי להיזרק קצת... (כ'ס בדרך כלל מגיע בטורים די גבוהים... ואני מבין שאתה כל היום בטורים האלה... נכון לובינסקי??)

אז עדיף מומנט גבוה ולא מהזרקה אלון!!! מה הקשר דיזלים.. המנוע של הדיזל ממש שונה... ולפי מה שאני זוכר מנוע דיזל של מרצדס 220E פותח יותר מהר ממני וממך (מנוע דיזל עובד על אטמוספרות שונות לגמריי!!!)

התגובה של הקרבורטור היא מה שעושה אותו.... אני לא יגיד לך לך למד סבא... כי אתה כבר יודע הכלללללללל!!!

אם כבר מנוע... אז שיהיה לו קרבורטורים

www.psi.co.il

פורסם
    לא חשבתי שאלון יגיד משהו טוב על מה שאני כותב... כי הוא תמיד מבין!!!

הכוונה היתה שאין שום רכב שינצל את כל הכ'ס שלו בטורים נמוכים בלי להיזרק קצת... (כ'ס בדרך כלל מגיע בטורים די גבוהים... ואני מבין שאתה כל היום בטורים האלה... נכון לובינסקי??)

אז עדיף מומנט גבוה ולא מהזרקה אלון!!! מה הקשר דיזלים.. המנוע של הדיזל ממש שונה... ולפי מה שאני זוכר מנוע דיזל של מרצדס 220E פותח יותר מהר ממני וממך (מנוע דיזל עובד על אטמוספרות שונות לגמריי!!!)

התגובה של הקרבורטור היא מה שעושה אותו.... אני לא יגיד לך לך למד סבא... כי אתה כבר יודע הכלללללללל!!!

מישהו הזמין סלט.....

חה...

:wink:

לאור תגובת המלומד - תחליטו אתם מה מתאים לכם...

פרשתי...

לילה טוב...

אלון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
    הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...