Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיכר תנועה חדש או חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא ידעתי שיש מילים דו מיניות.

עוד מילים מפתיעות:

גרב - זכר.

משקפיים - זכר.

בכל יום בעבודה אני נתקל בלקוחות שאומרים משקפיים יפות/גדולות/כחולות. בהתחלה עוד הייתי מתעקש לדבר נכון בעצמי,

אבל אחרי שכמה לקוחות טרחו לתקן אותי (כדי שאדבר עם שגיאות כמו שלהם) אני זורם עם הלקוח, אם הוא אומר שזה נקבה, אני איתו.

יש מילים דו מיניות (במילון הן מסומנות כ"זו"נ" - זכר ונקבה). לדוגמא - שמש, סכין.

אופניים הם זכר שכן מדובר בצורת הזוגי של אופן (גלגל) ואילו משקפיין הם זכר כיון שמדובר בצורת הזוגי של משקף, ומספריים גם הם זכר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי מה שאני מכיר, המלה היחידה שהיא דו מינית היא סכין.

גרב, עט, צומת, משקפיים, אופניים- זכר

לדעתי עניין ה"מיניות" לשמות עצם הוא דבר מטופש.. מי קבע שצומת זה זכר? יש לו בולבולון מתחבא איפשהו?

ולמה מלה כמו "קיר" היא שם עצם זכר בעברית, אבל בספרדית היא נקבה? (pared)

לדעתי- לבטל מיד ובדיעבד. :-)

ועוד משהו- למה אומרים שולחנות, כסאות וחלונות? אם זה שם עצם זכר, היה צריך להגיד חלונים ושולחנים.

עברית קשהשפה...

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

זה לא בולבולון, זה סתם שמוק :-)

פורסם
לפי מה שאני מכיר, המלה היחידה שהיא דו מינית היא סכין.

יש מלים רבות כגון שמש, רוח, אש

גרב, עט, צומת, משקפיים, אופניים- זכר

לדעתי עניין ה"מיניות" לשמות עצם הוא דבר מטופש.. מי קבע שצומת זה זכר? הסבר מלומד

יש לו בולבולון מתחבא איפשהו?

ולמה מלה כמו "קיר" היא שם עצם זכר בעברית, אבל בספרדית היא נקבה? (pared) מה הקשר - מדובר בשפות שונות עם מקורות וכללים נפרדים.

הסבר מלומד

לדעתי- לבטל מיד ובדיעבד. :-)

ועוד משהו- למה אומרים שולחנות, כסאות וחלונות? אם זה שם עצם זכר, היה צריך להגיד חלונים ושולחנים.

תראה לי שפה שבה אין "יוצאים מהכלל". דומני שאין כזו.

עברית קשהשפה...

.....

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מתוך פסיכומטרי: "נפגשו חמישה ילדים בגילים שונים."

אפשר הסבר ללמה אומרים גילים, ולא גילאים?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

גיל הוא מספר שנות (או חודשי, או ימי) חיו של אדם.

גילאי הוא קבוצת בני גיל מסויים - כלומר "גילאי 5" הוא קבוצת הילדים בני 5 שנים.

פורסם
תראה לי שפה שבה אין "יוצאים מהכלל". דומני שאין כזו.

אינגלזית מדוברת. שם עצם- It. אחד, אחת, עמוד, שושנה, דלת, חלון- זה לא מעניין אותי אם זה זכר או נקבה.

window- windows

car-cars

sheker coleshehoo- sheker coleshehoos

סיומת s לרבים ושלום על ישראל.

עריכה- sperial, לא באמת ביקשתי הסבר למה צומת זה זכר. "הסבר" כמו "צומת זה זכר כי היה כתוב 'ניטל צומת הגידים' ולא 'ניטלה' הוא לא הסבר בעיני. אני הולך צעד אחד אחורה- מה הופך את "צומת הגידים שניטל" לזכר.

ההסבר הכי פשוט וילדותי שמקובל עליי הוא אם מישהו ימצא שלצומת ולחלון יש איבר מין זכרי, בעוד שלמצלמה ודלת יש איבר מין נקבי.

פורסם

לאנגלית יש את הסטיות שלה, מבלי להכנס לכל מיני חוקי דיקדוק מפגרים (יש שם עשרות חוקים איזוטריים שנועדו כל אחד עבור מילה אחת בכל השפה), זוהי השפה היחידה שבה יש שמות עצם שונים לחלוטין לאותו עצם בדיוק בהתחשב להתיחסות של צדדים שונים שלו.

פורסם
לא באמת ביקשתי הסבר למה צומת זה זכר. "הסבר" כמו "צומת זה זכר כי היה כתוב 'ניטל צומת הגידים' ולא 'ניטלה' הוא לא הסבר בעיני. אני הולך צעד אחד אחורה- מה הופך את "צומת הגידים שניטל" לזכר. נקבי.

מדובר בשאלה שאין לה תשובה הגיונית. הדיון בדף של האקדמיה ללשון העברית היסטורי מעיקרו. אבל השפה מתפתחת תוך שימוש ולא תמיד יש הגיון בהתפתוחת זו. כלל לא ותפע אם תלמידי הדור הבא ילמדו לכתוב "ת'אוטו" כמבנה דקדוקי לגיטימי, אשר לתקבל בעקבות שימוש מרובה (ולמרות שכיום הוא ביטוי לבורות או עצלות).

שביט - גם באנגלית יש יוצאים מהכלל, אפילו בעניין המין. אמנם מרבית הדוממים הם סתמיים (it) אבל אניה, למשל, היא נקבה (she). למה? ככה. ולמה יש פעלים שאינם מוטים לפי הכללים? ולמה האנגלית כה אובססיבית לגבי זמנים (tenses)? אני מסופק אם יש לכך תשובה הגיונית מעבר לדיון היסטורי על התפתחות השפה.

פורסם

לגבי אוניה, אני יודע שזה נבע עקב יורדי ים בעבר שחיו חודשים שלמים על הספינה ורק שבועות בודדים על היבשה עם האישה והילדים, אז השתרש המשפט "את אשתי אבל זוהי (בהתייחסות לספינה) המאהבת שלי" (My Mistress).

פורסם

ואיך אומרים את המשפט הזה באנגלית?

This is my Mistress. המלה Mistress לא מתייחסת רק לנקבה, אלא גם למאהב.

יו סי מיי פויינט?

ברור שבכל שפה יש קריזות משלה (תהרגו אותי, אני לא מבין את האותיות X וQ. אולי גם נמציא אות חדשה במקום לכתוב ing?),

אבל השיוך המיני לשמות עצם הוא בעיני מיותר.

• תוכן חדש...