Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אתמול בלילה ביצעתי רכישה של נייד עסקי באתר של ארה"ב.

השתמשתי בשירותי buy2 וסיפקתי להם כתובת אמריקאית.

ההזמנה בוצעה בהצלחה ואושרה בעזרת כרטיס אמריקן אקספרס. עלות הרכישה הסופית היא 713$.

במהלך ההזמנה נשאלתי אם המחשב יצא (= יעבור ייצוא) מארה"ב, באנגלית Export וסימנתי שכן.

מרגע זה נוספו שאלות על משתמש הקצה וייעוד המחשב, וגם פנה אלי נציג של דל אסיה במייל לפרטים נוספים פעמיים - ייצוא קבוע או זמני, האם אני משתמש בחברת העברת משלוחים, ומה ייעוד המחשב.

לאחר בדיקה עם buy2 נמסר לי שהייתי צריך לסמן שהמחשב לא ייצא מארה"ב.

אני מתלבט אם להמשך להתנהל מול Dell במייל, או למסור להם שטעיתי והמחשב לא ייצא מארה"ב, ופשוט ישלחו כרגיל לכתובת האמריקאית שסיפקתי.

למישהו יש ניסיון במקרה כזה?

אשמח לעצות.

תודה.

פורסם

תפנה למשתמש ya_pl הוא רכש משם הרבה ניידים וגם לי ברכישה שלי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אכן, היית צריך לסמן שהמחשב לא לייצוא.

אם לא ענית לשאלותיהם, תגיד שטעית, אבל שים שלא לסתור את ההודעות הקודמות שלך.

אם כן אמרת להם כבר (בנוסף לסימון בזמן הקנייה), אז אין לי כ"כ איך לעזור לך, כי אין לי נסיון אישי בזה מאחר ותמיד סימנתי שהמחשב לא לייצוא.

אבל אם אתה ממשיך בגרסה של "מחשב לייצוא", תגיד שהמחשב יהיה בארה"ב תקופה לשימוש ביתי (סטודנטיאלי, בידור, אינטרנט וכדו'). זה הכי פחות ביורוקרטיה, לפי מיטב הבנתי מנסיונם של אחרים.

ממליץ לך גם להתייעץ עם הצוות של BUY2, יש להם נסיון לגבי מענה לשאלות מהסגנון הזה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

התשובה שקיבלתי מbuy2 הייתה שלא הייתי צריך לסמן, לא מעבר לכך.

אמשיך להתנהל מולם בצורה עניינית, כי המחשב באמת לשימוש סטודנטיאלי / אישי.

אם לא אתקדם אנסה לבקש שיקבלו את הטעות שלי וישלחו את זה רגיל.

תודה רבה

פורסם

עדכון.

לאחר המשך דיון מול דל במייל,

שאלו שוב מי מטפל לי בשילוח ומה כתובתם.

במקביל הדגשתי את עמדתי שהמחשב לשימוש פרטי / לימודי עצמי בלבד.

אתמול בערב קיבלתי מייל שהם משחררים את העיקוב על העסקה, והיום בבוקר כבר הופיע מספר מעקב של פדקס באתר (עדיין לא פעיל).

עוד לא קיבלתי את "הקנס" מbuy2 :D

שאלות נוספות:

1. הוספתי כ70 דולר עבור אחריות Next Business Day כולל איסוף מהבית כמובן. האם עלי לעדכן את ספק האחריות בארץ בעניין?

2. המחשב מגיע עם ספק 90w וכבל מתח 3 פינים אמריקאי.

בד"כ מחשבי דל מגיעים עם כבל מתח בעל תקע זוויתי בצד הספק, שמקל על הליפוף סביב הספק. איך ניתן להשיג כזה כבל בעל תקע ישראלי?

אם לא ניתן, מה העלות של כבל מתח סטנדרטי ללפטופים (בעל תקע 3 פינים מעוגלים בצד הספק) או מתאם תקע אמריקאי 3 פינים לישראלי?

תודה רבה.

פורסם

זה מופיע בתהליך התשלום רק במחשבים מסוימים - עסקיים או חזקים או שניהם, לא ברור.

מבדיקות בגוגל מדובר על:

א. חלק מתנאי הרכישה שאוסרים מכירה מחדש של המוצר.

ב. מבחינת חוקי המדינה - ייעוד המחשב. זה בעיקר כסת"ח, אבל הם שואלים בפירוש אם הוא מיועד לשימוש פרטי, עסקי, חקר גרעין, פיתוח אמצעי לחימה וכו'. (אני רציני לגמרי, זה מופיע באופציות)

פורסם

הקנס מBUY2 לא כזה גדול. כמובן תלוי באיזה מחשב מדובר (איזה מחשב הזמנת?)

בכלליות מנסיון לרוב מחיר המשלוח הוא 65 דולר לערך, וכן יש מע"מ וזהו.

לשאלותיך הנוספות:

1. אתה צריך לבצע העברת אחריות לארץ . אוכל להסביר לך יותר בפירוט אם תרצה (פעולה של דקה אחת באתר שלהם. לצורך הפעולה תצטרך את המספר הסידורי של המחשב). שים לב שבדף הפרטים המקוריים של הרוכש הראשוני (אתה) שמסומנים בכוכבית, אתה חייב להכניס את אותם הנתונים בדיוק כמו במועד ההזמנה (הפרטים שלך באתר BUY2 לצורך העניין). שאר השדות שלא מסומנים בכוכבית פשוט אל תמלא.

2. לא כ"כ הבנתי אותך לגבי סוג הכבל, אבל כל המחשבים שהבאתי פשוט החלפתי את כבל המתח שנכנס לספק הכוח בעלות של 25-35 ש"ח. אם אתה הולך לעשות חריטת עברית למקלדת, אז ב"פיסיגרף" שבחולון, למשל, מוכרים גם כבל מתח. כמו כן יש כבל כזה בכל חנות מחשבים (מחבר "מיקי מאוס").

עדיף שתימנע ממתאמים. הכבל האמריקאי המקורי דק ולא נראה לי שהוא כ"כ מתאים למתח הישראלי.

לליאור, לא רק בדל מחוייבים לשאול האם המחשב מיועד לייצוא, גם לנובו עושים זאת.

למיטב הבנתי זאת תקנה פדראלית שם. ולך תדע, אולי גם הCIA מעורב בזה :twisted:

בהצלחה.

פורסם

תודה!

1. המחשב הוא E6430, מסך 14" (לא המוקטן שהבנתי שיש לך)

i5 3340

4gb 1600 MHz

128 SSD

האמת שהתלבטתי בינו לבין המוקטן (E6430s), יצא איזה קטע שמכרו את המוקטן במחיר זהה (לאחר שידרוג אחריות לשניהם)

עם חומרה כמעט זהה.

אני מתכנן להוסיף עוד 4-8gb ראם בטווח הקרוב, תלוי בביצועים.

2. כמה החבילה אמורה לשקול? המחשב שוקל כ2 ק"ג.

אני צופה כ200 דולר מיסים ומשלוח, מקווה לפחות מכך.

3. לגבי המקלדת, אני מבין שהיא בעלת תאורה אחורית? לכן עדיף חריטה על פני מדבקות?

ככל הנראה בשלב ראשון אשאר עם זה ככה, כי אני מקליד עיוור, אבל זה בהחלט אופציה.

מקריאה ברשת ראיתי שמדובר ב120-180 ש"ח. האם בוודאות זה לא מבטל אחריות?

4. לגבי הכבל - אני אכן מחפש "מיקי מאוס". שים לב שהמטענים של דל מגיעים עם מחבר מעט זוויתי, וגם לא בהכרח מיקי מאוס. לא צירפתי תמונה קודם כי הייתי מהנייד- (הכוונה היא ל90 מעלות בחיבור לספק)

zoom_nbac_dell_adap_pa10.jpg

תודה שוב :)

פורסם

1. מפרט מצויין. לא תתאכזב, והכונן פלאש זה עולם אחר.

2. עד גודל 15.6 כל הניידים שלהם מגיעים באריזה די גדולה (ללא קשר לגודל המחשב). מנסיוני המשקל הנפחי של החבילה יוצא 6 ק"ג. ז"א שהמשלוח יעלה לך כ65 דולר (אם אני זוכר נכון). ישנם מקרים נדירים (לי זה קרה רק פעם אחת) שהמחשב מגיע באריזה מקורית כמו שמשווקת בחנויות, ושגודלה קטן משמעותית (משקל נפחי של 4.5 ק"ג).

3. לגבי תאורת המקלדת, במייל שקיבלת בזמן ביצוע העיסקה ושבו מפורט המפרט המחשב, מופיע סוג המקלדת שתקבל בפועל. אם כתוב backlit בסוג המקלדת אז היא מוארת. בפעם האחרונה שהייתי בחולון מחיר החריטה (למוארת ולרגילה עם מילוי צבע) הוא 150 ש"ח (חבל לכער את המחשב עם מדבקות, מה גם שהדבק מתלכלך ומלכלך את המחשב).

לעניין האחריות, אין שום בעיה ואף פעם לא עשו עניין. ויותר מזה- היה מקרה שהתקלקלה לי מקלדת והם החליפו אותה בלי בעיות, אבל למקלדת אנגלית בלבד (כמו במקור) מפני שכך המחשב הגיע.

4. לגבי המטען, הם כבר לא מספקים את המטען שבתמונה שלך. יש מטען אחר די פשוט למראה, כמו רוב המטענים הניידים שבשוק, ואיתו מגיע כבל מתח רגיל (לא צידי). רק בדגמים האולטרא ניידים (12.5") ראיתי שחלקם מגיעים עם מטען קומפקטי ועם מחבר צידי.

פורסם

אני רק שאלה (ברצינות, לא בציניות):

האם לא היה זול יותר לרכוש את המחשב באילת? שהרי אחרי עליות שילוח, מכס, חריטת מקלדת, התאמת ספק - מתקרבים למחיר הישראלי נטול המע"מ ואולי אפילו עוברים אותו.

פורסם

תלוי.

בארץ מחשב כזה מתחיל ב4400 ש"ח, וכולל מעבד טיפה חלש יותר, ללא מ. הפעלה מקורית (ווינדוס 7 פרופשיונל) וללא כונן פלאש (שהערך של ההבדלים הוא סביב ה800 ש"ח).

הוא מביא לפה מחשב בעלות כוללת של 900 דולר לערך שהם 3250 ש"ח. ונוסיף לזה 150 ש"ח חריטה והגענו ל3400 ש"ח. וגם אם יש את המחשב הזה באילת (ואין הרבה מקומות שימכרו לך מחשב כזה), זה לא בהכרח יותר זול ושווה את הכאב ראש של למצוא מישהו מאילת וכו'.

וחוץ מזה, כשיש סיילים טובים שם בארה"ב, ההפרשים גדלים עוד יותר.

פורסם

מתחיל ב4400? הערכתי שהרבה יותר, בטח עם ssd ומעבד i5

הרבה מההבדל במחיר מגיע מהעובדה שהמחשב מחודש יצרן.

צריך לקחת בחשבון את עמלות ההמרה. דרך אמריקן אקספרס, שער החליפין הוא "שער המחאות גבוה" או משהו בסגנון, ועוד חצי אחוז מכל העסקה (כ130 שקל).

משקל החבילה כ 11 פאונד (לפי פדקס), לפי Buy2usa המשלוח (האווירי) מוערך ב74 דולר, מיסים 130 דולר.

האם אפשר להזכות בצורה מסויימת על המס של מדינת New Jersey ? זה הוסיף לי עוד כ50 דולר.

כפי הנראה המקלדת לא מוארת.

המפרט, למתעניינים -

Item Description:
-- Dell Outlet Latitude E6430 Laptop Genuine Windows 7 Professional
   Unit Price: $749.00
   Quantity: 1
-- Dell Outlet Latitude E6430 Laptop
-- Shipping Material
-- Wave Systems Software
-- LCD Cover
-- Software
-- Dell Wireless 1504 802.11g/n Single Band Wi-Fi Half Mini-card
-- 90W AC Adapter
-- Certified Refurbished
-- Shipping Material
-- Service Software
-- Software
-- Optical Drive Bezel
-- Base Assembly
-- 128 GB Dell Mobility Solid State Drive
-- Shipping Material
-- No Modem
-- Information
-- Processor Label
-- Genuine Windows 7 Professional
-- 14.0 Inch HD (1366x768) Anti-Glare LED-backlit
-- Documentation
-- Service Software
-- No Modem
-- Information
-- Dell Backup and Recovery Media
-- Label
-- Information
-- Trend Micro 16.6 PC-cillin 30 Day
-- Intel HD Graphics 4000
-- NO INTEL VPRO TECHNOLOGY ADV MGMT FEATURES
-- Software
-- 4GB DDR3 SDRAM at 1600MHz
-- Genuine Windows 7 Professional 64 bit Service Pack 1
-- Shipping Material
-- Dell Data Protection Access
-- English Keyboard
-- Processor: Intel Core 3rd Generation i5-3340M Processor (2.70GHz Turbo, 3MB, Upgradable to Intel vPro technology)
-- 125V Power Cord
-- Information
-- Light Sensitive Webcam and Noise Cancelling Digital Array Mic
-- Documentation
-- Label
-- 6-Cell (60WH) Primary Lithium Ion Battery, (2.8Ah) ExpressCharge Capable
-- 8X DVD +/- RW Drive
-- No Dell ControlVault, No Fingerprint Reader, No Smartcard Reader and No Contactless Smartcard Reader, Single Point
-- Save 20% on ANY Latitude E6430 14" Laptop with this coupon!
- $149.80
-- Lat E6430: 3 Year Basic Support and 3 Year NBD on-site service after remote diagnosis
   Unit Price: $67.31
   Quantity: 1
   Total Price: $67.31Subtotal: $666.51Shipping and Handling:  $19.99Shipping Discount: -$19.99Sales Tax: $46.65Total Amount: $713.16
================================================================================

פורסם

אין מפרט כמו שלך בדיוק בארץ. המעבד שיש לך יקר בכ200 ש"ח (למי שקונה בארה"ב)+ כונן פלאש שעולה בארץ 500 ש"ח+ רשיון מערכת הפעלה בשווי 400 ש"ח. סה"כ המחשב שווה בארץ כ5500 ש"ח.

אגב, אמריקן אקספרס ידועים בעמלות המופרכות שלהם. מאסטרכארד של ישראכרט לוקחים רק 0.5 אחוזי עמלה על השער היציג. מעריך שזה היה יוצא לך 20-30 ש"ח עמלה במצטבר.

לגבי BUY2, תסתכל אם יש להם קופונים (בפייסבוק ובאתר שלהם). לפעמים יש להם הנחות.

הסתכלתי בהיסטוריית החבילות ששלחתי דרכם, מימדי החבילה (בסבירות גבוהה) הם 52x42x10 ס"מ, כך שנראה שאתה צודק בהחלט לגבי הערכת המחיר.

לגבי זיכוי מס- ביררתי בעבר ולפי מיטב הבנתי אין אפשרות כזו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי,

מעדכן עם קבלת החבילה.

החבילה הגיעה ביום ראשון בצהריים, לאחר תיאום מראש עם דואר השליחים על הבוקר.

קופסה אטומה של DELL, בפנים המחשב במעין אריזת לחץ של ניילון עם המסמכים, ספק מלבני סטנדרטי למראה, וכבל מיקי מאוס אמריקאי.

עלויות שילוח (62$), ביטוח(8$) ומיסים לארץ הסתכמו ב745 ש"ח. סה"כ 913 דולר בערך לעסקה.

תהיות עם קבלת המוצר:

1. לפי המפרט בהזמנה, המחשב כלל כונן SSD של סמסונג (להערכתי), לפי הקוד pm830. בפועל סופק כונן LITEON.

מבחינתם:

128 GB Dell Mobility Solid State Drive
או
753F5 Module,Solid State Drive,128,S 3,7MM,PM830,E4

2. באיזור השקע לנעילת kensington סימני שפשוף / שריטות, סימן לשימוש בעבר.

3. המקלדת באיזור סמני החיצים נראית כלא "מחוזקת". ז"א, שבניגוד לכל שאר המקשים, לחיצה על מקשי החיצים מלווה ברעש ושקיעה של האיזור במקלדת, כאילו חסר איזשהו פין "קונטרה" לתמוך במקלדת מלמטה.

שאלות:

1. האם לפנות אליהם בנוגע ליצרן הכונן? הייתי רוצה לוודא שאני מכוסה באחריות, ושלא יטענו שהחלפתי בעצמי.

2. האם זה תקין לקבל מוצר עם שפשופים כשהוא מוגדר "Certified refurbished"? (ולא "scratch & dent" שזולים יותר).

3. האם התנהגות המקלדת תקינה? לממש אחריות? לפנות אל Dell outlet במייל? מבחינתי זה לא נעים בכלל. כרגע עוד לא חרטתי עברית ואני לא ממהר לעשות זאת.

פרט לכך, אני מרוצה מאוד מהעסקה, ומהמוצר- SSD זה תענוג (פרט לנפח)...

תודה.

• תוכן חדש...