Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כאמור, ברשותי סזוקי בלנו 95 ידני.

לפני מספר ימים התפוצץ לי צינור מים ו..הלכתי למוסך והוא החליף לי צינור.

הוא פתח את המכסה של הרדיאטור (איפה שממלאים את המים הירוקים) והוא אמר לי שהלך לי ראש מנוע.

הוא לא בדק כלום,רק ראה שיש "חומוס" על הפקק וראה שיש ערבוב בין השמן לבין המים.

ע"מ לשמוע חוות דעת נוספת, הלכתי למוסך אחר ושם נאמר לי שממש לא הלך ראש מנוע (שם הוא עשה כל מיני בדיקות)

וכששאלתי אותו - מה הבעיה? הוא אמר לי שהבעיה היא ברדיאטור עצמו,שהוא ישן (בזה הוא צודק. לא החלפתי המון זמן) ולכן היה שמן ומים ביחד. הקיצר הוא החליף והכל טוב עכשיו.

אחרי שבוע בערך אני פותח את המכסה של הרדיאטור ומגלה שוב "חומוס" על המכסה (אך הפעם יש מים ירוקים ברדיאטור)

שימו לב, אני מצ"ב 2 תמונות המראות את ה"חומוס" על המכסה של הרדיאטור ואת המים עצמם.

יש לציין שעל המכסה של השמן - אין בכלל חומוס (לא היה מקודם וגם עכשיו אין)

תגידו לי מה דעתכם? האם באמת הלך לי ראש מנוע? יש לציין שהרכב לא מוציא עשן שחור ולא עשן לבן, ולא מים.

אם לא הלך ראש מנוע - וניקתי את המכסה טוב טוב - אז למה יש את ה"חומוס" הזה ? (המוסך השני אמר לי שזה "שאריות" של מה שנשאר...הגיוני? יש סיבה לדאגה?)

תודה רבה אנשים :)

2013-05-26_13-03-33_653.jpg

2013-05-26_13-04-12_108.jpg

פורסם

ה"חומוס" שקוראים לו ככה, לא מגיע סתם ככה ביום בהיר בגלל שהרדיאטור ישן, או שיש בעיה במנוע/ראש מנוע וכו, או מישהו פעם מילא מעט שמן ברדיאטור בטעות.

בכל מקרה צריך לבצע שטיפה למערכת הקירור, יש חומר ייעודי לניקוי מערכת הקירור, כי יכול להיות שיש שאריות של שמן בשאר המערכת לא רק ברדיאטור ואז הוא לאט לאט מסתחרר במערכת ושוב חוזר.

אחרי ניקוי ייסודי של מערכת הקירור עם הרבה שטיפות מים, רק אחר כך כך למלא נוזל קירור איכותי ולבדוק אם זה חוזר.

אם חוזר אז יש בעיה במנוע.

פורסם

שלום רב !

אם אין מחסור חמור שעולה עם הזמן בשמן מנוע, ואם מפלס מי הקירור לא עולה לאחרונה, ומי הקירור במיכל העודפים לחא עולה, ושומן מציף את מיכל העודפים, הדבר תקין, נקה את גומית פקק הרדיאטור, המשך לעקוב, ולעדכן בפורום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה רבה לעונים :)

ba323f - אולי זה מה שהמוסכניק (השני) התכוון - שאריות. לא בוצע שטיפה כמו שתיארת.

הרדיאטור שלי היה ישן ובהתחלה באמת בדקתי וראיתי שמן ומים ביחד (מה ש"כיבול" זה ראש מנוע) אך משהוחלף לי הרדיאטור, אני רואה מים ירוקים מזוקקים (כפי שניתן לראות בתמונה הראשונה)

בקיצור, אני אנקה את זה ושוב אז אבדוק שוב.

פורסם

שמן במי הרדיאטור זה לא בהכרך מהמנוע. אצלי בבלנו נפרץ קולר שמן ברדיאטור והנוזל ההדראולי של תיבת ההילוכים חדר למי הקירור. והפקק אצלי נראה דומה למה שצילמת.

כמו שכתבו קודמיי. תנקה את זה ותמשיך לעקוב

פורסם
שמן במי הרדיאטור זה לא בהכרך מהמנוע. אצלי בבלנו נפרץ קולר שמן ברדיאטור והנוזל ההדראולי של תיבת ההילוכים חדר למי הקירור. והפקק אצלי נראה דומה למה שצילמת.

כמו שכתבו קודמיי. תנקה את זה ותמשיך לעקוב

אתה צודק!.

שכחנו מזה לגמרי, פותח האשכול תוציא את המדיד שמן גיר כאשר המנוע מונע ובדוק אם השמן ניראה נקי בלי סימני מים.

פורסם
שלום לכולם,

כאמור, ברשותי סזוקי בלנו 95 ידני.

:)

אתה צודק!.

שכחנו מזה לגמרי, פותח האשכול תוציא את המדיד שמן גיר כאשר המנוע מונע ובדוק אם השמן ניראה נקי בלי סימני מים.

שלום רב !

גם אני כמעט" נפלתי", עד שקראתי שוב את תחילת השרשור, והתברר לי, שמדובר בתיבת הלוכים ידנית !

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

גם אני כמעט" נפלתי", עד שקראתי שוב את תחילת השרשור, והתברר לי, שמדובר בתיבת הלוכים ידנית !

בברכה

צביקה

אני לא מאמין שכתבתי "ידני" - רק עכשיו שמתי לב לזה.

יש לי אוטומט (לא יודע למה כתבתי את ידני - אולי בגלל שהיה לי רכב לפני זה שהוא היה ישן ידני...לא חשוב)

האם הבדיקה הזאת עדין רלוונטית בשבילי ? או שיש חשש משהו אחר ?

פורסם

יש לי אוטומט (לא יודע למה כתבתי את ידני - אולי בגלל שהיה לי רכב לפני זה שהוא היה ישן ידני...לא חשוב)

תנסה לאבחן את הצבע של החומר שיש לך על הפקק. אם זה נוטה לורוד הכיוון הוא נוזל תיבת ההילוכים, אם הצבע חום יותר אז המנוע.

אתה יכול לעשות השוואה פשוטה אם תשים בכוס מעט נוזל קירור ירוק, קח טיפה או שניים של נוזל הידראולי ממדיד הבדיקה של תיבת ההילוכים ושים בכוס ותשווה את הצבע למה שאתה רואה על הפקק...

רק עוד אזהרה שתהיה מודע ... חדירת מי קירור לתוך הנוזל ההידראולי יכול להביא להרס של התיבה האוטומטית. אז טפל בעניין במלא תשומת הלב.

פורסם

שלום רב !

ראשית יש לךהזמנה למשפט, בבית משפט השלום מרכז !:-)

האשמה: הטעיה במזיד של חברי הפורום, שעם כוונה טובה , ועם הרבה מוטביציה, ואם הרבה הקדשת זמן מהזמן הפרטי שלהם מנסים לעזור לך, ואתה במקום להקל עליהם , מטעה ומקשה עליהם, ולא מציין פרט רלבנטי, של סוג תיבת הנהלוכים שהיא אוטומטית ולא ידנית !

תנסה לאבחן את הצבע של החומר שיש לך על הפקק. אם זה נוטה לורוד הכיוון הוא נוזל תיבת ההילוכים, אם הצבע חום יותר אז המנוע.

אתה יכול לעשות השוואה פשוטה אם תשים בכוס מעט נוזל קירור ירוק, קח טיפה או שניים של נוזל הידראולי ממדיד הבדיקה של תיבת ההילוכים ושים בכוס ותשווה את הצבע למה שאתה רואה על הפקק...

רק עוד אזהרה שתהיה מודע ... חדירת מי קירור לתוך הנוזל ההידראולי יכול להביא להרס של התיבה האוטומטית. אז טפל בעניין במלא תשומת הלב.

בדוק תחילה מפלס נוזל הדראולי, ובדוק האם קיים מחסור בנוזל הדראולי , לרוב הסיבה היא של מעבר נוזל הדראולי למי הקירור, ולדעתי זה לא המקרה שלך!

אצלך היתה תקופה ש"טחינה" במכסה השמן, ולא חומר שקוף במי הקירור או במכסה הרדיאטור, לכן אני בספק שקיים אצלך בעיית מעבר נוזל הדראולי לרדיאטור.

המשך לעקוב אחרי צלילות מי הקירור.

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

ראשית יש לךהזמנה למשפט, בבית משפט השלום מרכז !:-)

האשמה: הטעיה במזיד של חברי הפורום, שעם כוונה טובה , ועם הרבה מוטביציה, ואם הרבה הקדשת זמן מהזמן הפרטי שלהם מנסים לעזור לך, ואתה במקום להקל עליהם , מטעה ומקשה עליהם, ולא מציין פרט רלבנטי, של סוג תיבת הנהלוכים שהיא אוטומטית ולא ידנית !

בדוק תחילה מפלס נוזל הדראולי, ובדוק האם קיים מחסור בנוזל הדראולי , לרוב הסיבה היא של מעבר נוזל הדראולי למי הקירור, ולדעתי זה לא המקרה שלך!

אצלך היתה תקופה ש"טחינה" במכסה השמן, ולא חומר שקוף במי הקירור או במכסה הרדיאטור, לכן אני בספק שקיים אצלך בעיית מעבר נוזל הדראולי לרדיאטור.

המשך לעקוב אחרי צלילות מי הקירור.

בברכה

צביקה

ראשית כל, צר לי שלא אוכל להגיע לבית המשפט במרכז, כי אני מירושלים ;)

שנית, תודה רבה על התגובות שלך! קשה להאמין שייש אנשים שיש להם למעלה מ13000 הודעות כאשר כל תגובה שלהם מתייחסת לבעיה,אז שוב תודה!

לעצם הבעיה: ארשה לי לצטט אותך

"אצלך היתה תקופה ש"טחינה" במכסה השמן, ולא חומר שקוף במי הקירור או במכסה הרדיאטור, לכן אני בספק שקיים אצלך בעיית מעבר נוזל הדראולי לרדיאטור."

אצלי - לא הייתה בעיה של "טחינה" במכסה השמן! אלא הייתה בעיה רק של "טחינה" במכסה של הרדיאטור!!

ממה זה יכול להיות?

(בדקתי נוזל הדראולי והיה שם רגיל)

פורסם

שנית, תודה רבה על התגובות שלך! קשה להאמין שייש אנשים שיש להם למעלה מ13000 הודעות כאשר כל תגובה שלהם מתייחסת לבעיה,אז שוב תודה!

"אצלך היתה תקופה ש"טחינה" במכסה השמן, ולא חומר שקוף במי הקירור או במכסה הרדיאטור, לכן אני בספק שקיים אצלך בעיית מעבר נוזל הדראולי לרדיאטור."

אצלי - לא הייתה בעיה של "טחינה" במכסה השמן! אלא הייתה בעיה רק של "טחינה" במכסה של הרדיאטור!!

ממה זה יכול להיות?

דליפה קטנה של נוזל הידראולי יהיה מאד קשה להבחין על ידי המדיד. אני לא ראיתי שום סימן למחסור כשהבעייה הייתה אצלי -

אצלי דלפה כמות של כף מהנוזל הזה וזה הספיק בשביל לראות אותו מאד ברור בפקק הרדיאטור ובמיכל העודפים.

אני לא יודע אם זו הבעייה גם אצלך, אבל אם כן, אל תחכה לדליפה חזקה, שאז יחדרו גם מי קירור לתוך התיבה האוטומטית.

הצעתי - לך למוסך אמין שיציץ בתופעה ויחווה דעה.

פורסם

תודה !! אני אבדוק זאת.

בינתיים, אני מחכה לראות האם יש פעם נוספת "טחינה".

ניקתי את זה לפני כמה ימים והיום היה ממש קצת. אז ניקתי גם היום ונחכה כמה ימים,מקווה שלא יהיה שום "טחינה".

יש למישהו מושג כמה זמן עליי לחכות -מאז הניקוי- ואז להופעת הטחינה? יום? יומיים? שבוע?

פורסם

ממה זה יכול להיות?

איציק 2 שלום רב !

עם למעלה, מ13,000 תגובות מותר לי מדי פעם לטעות, אך להבדיל מאחרים, אני מודה בכך!

ואכן טעיתי, וציינתי טחינה במכסה שמן מנוע, ואילו אצל הטחינה היא במכסה הרדיאטור.

לכן אתיחס לטחינה במכסה הרדיאטור יכולה לנבוע מחדירת שמן מנוע למעברי המים, במקרה כזה מפלס השמן ירד במהירות, ובמיכל העבוי וברדיאטור יצוף תמיד חומר שמנוני ומבריק בצבע שחור כצבע שמן המנוע, אני מניח שזה לא המקרה שלך.

במידה ובשבוע הקרוב, לא יצוף שוב נוזל שמנוני, או טחינה במכסה הרדיאטור, ומפלס שמן המנוע לא ירד, ומפלס מי הקירור במיכל העודפים לא יעלה, אתה יכול להיות רגוע.

ובקשר לבית משפט, אני מזכה אותך מחמת הספק, ומשחרר אותך על תנאי.::-D

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...