Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפעמים שותה מהברז, לפעמים דרך פילטר. אשתי מעדיפה את הבקבוקים דווקא. בזמן האחרון - היא הצטרפה אליי יותר ויותר לשתות מהמיים המפולטרים (פילטר פחם פעיל שמוחלף אחת לשנה).

איך הגענו להחלטה ? - לא עשינו בדיקה בקטריולוגית לפני כן... :wink: (ז"א ע"ס שזה נראה לי לפחות, מספק/מספיק).

מדוע אתה שואל ?

alfa 156 2.5.

פורסם
בקומקום ובבישולים שותים מהברז, בלי סינון.

מים קרים - מבקבוקים.

1+

...

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

מדוע אני שואל? ובכן, מענין אותי לדעת כי אני חושב להפסיק לשתות מהמסוננים (מתקן מתחת לכיור עם 3 מסננים ומיכל גדול). הדבר דורש תחזוקה (כל חצי שנה החלפת מסננים, פעם ב החלפת המיכל הגדול) ומבזבז מים בגלל שהשיטה שם היא שטיפה כל כמה זמן. לפעמים אני קורא או שומע איזה מומחה מים שמצהיר שהמים מהברז בסדר גמור ושהוא שותה משם. אשמח לשמוע מה דעתכם? האם אתם שותים מסוננים/בקבוקים בגלל שטעים לכם יותר או בגלל שאתם מפחדים?

אני עוד לא הגעתי ממש להחלטה...

תודה ויום יפה ורגוע.

פורסם

לדעתי (הבלתי מחייבת), גם את המים מבקבוקים, ממלאים מברזים :wink:

הכי חשוב - אין טעם של חלודה במים (דבר שתוכל למצוא אותו למשל, עד לפני זמן לא רב, בת"א, וזה מאוד לא נעים). עד כמה שני יכול לומר - מי השתיה (מבחינת טעם) באיזור שציינת דיי בסדר. במקומונים, מתפרסם מעת לעת דו"ח בדיקת בארות המים של העיריות. בדר"כ - הממצאים שם (לפחות כפי שמציגים אותם) תקינים.

alfa 156 2.5.

פורסם
מדוע אני שואל? ובכן, מענין אותי לדעת כי אני חושב להפסיק לשתות מהמסוננים (מתקן מתחת לכיור עם 3 מסננים ומיכל גדול). הדבר דורש תחזוקה (כל חצי שנה החלפת מסננים, פעם ב החלפת המיכל הגדול) ומבזבז מים בגלל שהשיטה שם היא שטיפה כל כמה זמן. לפעמים אני קורא או שומע איזה מומחה מים שמצהיר שהמים מהברז בסדר גמור ושהוא שותה משם. אשמח לשמוע מה דעתכם? האם אתם שותים מסוננים/בקבוקים בגלל שטעים לכם יותר או בגלל שאתם מפחדים?

תודה ויום יפה ורגוע.

המתקן שלך הוא מתקן אוסמוזה הפוכה. המתקן מסנן בצורה הכי טובה אבל עדיין אם אין לך בעייה של טעם לואי אין שום סיבה לסנן אותם.

מי הברז נדגמים מספר פעמים ביום והם גם מוכלרים. לעומתם המים המבוקבקים נדגרים רק בעת מילוי הבקבוקים ומשם שום בדיקה. הבקבוקים לא אטומים לחלוטין (פלסטיק מאפשר מעבר חומרים דרכו) ויכול לעמוד כמה חודשים עד הצריכה כשבפועל כבר לא תדע מה גדל בפנים.

אני שותה מי ברז וגם בישיבות ועדות התקינה בנושאי מים דרשנו מעבר לקנקנים עם מי ברז במקום מים מבוקבקים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אצלי בבית התקנתי אוסמוזה הפוכה.

מי השטיפה הולכים לגינה.

הסיבה העיקרית היא שאני גר במושב ולא לכל החקלאים יש מונע זרימה חוזרת. כמה שאני לא מתלונן לא עוזר וכבר היו מקרים, גם אצלנו, שמי הברז היו ורדרדים בגלל טמבל כזה או אחר.

הסיבה המשנית היא אבנית בקומקומים ובסירי הבישול.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אם יש אנשים בלי מז"חים תפנה בכתב לתאגיד המים שלכם. זו עבירה פלילית (ובצדק).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אצלנו בבית שותים מים ממסנן של תמי 4 המותקן ליד הברז אותו נדרש להחליף פעם בשנה.

אני במסנן משתמשת גם לבישולים וגם לשתייה סתם כי ככה הורגלתי וככה נוח לי.

אין ספק שיש הבדל משמעותי בטעם בין מים מהברז למים מסוננים, אני אישית חושבת שיותר נוח מסנן מבר מים שתופס מקום על הכיור ולא נוח למלא איתו מים לקומקום או סיר לבישול

פורסם

אם לסכם בקצרה את ההסטוריה הגיאוגרפית שלי: מושב בדרום-יפו-ת"א-ר"ג-ב"ש-מושב במרכז-ת"א, כבר 33 שנים שותה רק מהברז והמצב תקין לחלוטין.

לתפישתי ההיסטריה סביב מי הברז ושאר לכלוכי מזון היא האחראית למחלות, אם לא מקדישים לזה מחשבה זה לא משפיע. ככה זה עובד אצלי, כולל בטיולים בעולם השלישי ובכלל, אם כי בהודו כן שתיתי בעיקר מבקבוקים, למרות שלהאמין שזה יותר נקי מהברז - זו תמימות.

אני לא ממליץ כלום לאף אחד, רק משתף את האמת שלי.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
(מתקן מתחת לכיור עם 3 מסננים ומיכל גדול). = אוסמוזה הפוכה של 3 שלבים? למה אוסמוזה של 3 שלבים?! או שמדובר על 3 למטה ועוד כמה למעלה? הדבר דורש תחזוקה (כל חצי שנה החלפת מסננים, פעם ב החלפת המיכל הגדול) = סליחה? במערכת אוסמוזה החלפת המסננים היא אחת לשנה (במערכות עם 5 מסננים ומעלה), והמיכל מתפגר כשהוא מתפגר, בין 3 שנים (קיצון למטה) ל-8 שנים (קיצון למעלה), הממוצע 5 שנים. ובטח גם אמרו לך שצריך להחליף את הממברנה, המסנן היקר ביותר, אחת לחצי שנה. מקווה שאני טועה.

ומבזבז מים בגלל שהשיטה שם היא שטיפה כל כמה זמן.

צריך לרוקן את המיכל אחת לחודש, כן, אבל בהחלט ניתן לרוקן אותו לתוך בקבוקים\סירים\מטרות טובות אחרות.

לפעמים אני קורא או שומע איזה מומחה מים שמצהיר שהמים מהברז בסדר גמור ושהוא שותה משם. אשמח לשמוע מה דעתכם? האם אתם שותים מסוננים/בקבוקים בגלל שטעים לכם יותר או בגלל שאתם מפחדים?

תודה ויום יפה ורגוע.

גילוי נאות: אני עוסק בתחום מטהרי המים.

מה שקראתי מעיד על כך שכנראה הוטעית קצת בהסברים שניתנו לך על המערכת. לדעתי הכנה אם כבר יש לך מערכת, תשמור עליה ותמשיך להשתמש ולתחזק אותה. אם תרצה אעביר לך את הלינק לאתר שלי, תוכל להתרשם מהמחירים ולקבל מידע על שימוש, תחזוקה וכולי.

אני אישית מאיזור חיפה, ומשתמש במערכת אוסמוזה הפוכה (7 שלבים). איכות המים באיזור שלי היא זוועתית, נמדד ע"י מכשיר TDS המודד חלקי מזהמים למליון. תוצאה של 600 חלקים למליון היא לא משהו, בלשון המעטה. מערכת אוסמוזה אמורה לתת קריאה של עד 100, ובמקרה שלי הקריאה היא סביב 60.

אם תבחר להאמין לי וגם אם לא, מי הברז מלאים בדרעק שלא אמור להיות שם. אבנית שהורסת את הקומקום, פלואוריד שעושה בעיות אחרות (נתקלתי כבר במחקר שמראה כי פלואוריד מוריד מנת משכל של ילדים) ועוד הרבה רעות חולות אחרות.

בעיקרון ישנם 2 סיבות עיקריות לבחירת מערכת סינון: טעם המים ואיכות המים.

אם טעם מי הברז לא מפריע לך, ואתה לא מתעניין במיוחד במה יש במים, אז כנראה שאין לך צורך במערכת סינון. זה בסדר, ויש לא מעט אנשים ששותים מי ברז ועדיין לא צמח להם זנב. אבל במקרה שלך שכבר יש מערכת, שווה להשקיע טיפונת ולשמור עליה תקינה לדעתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני מראש העין.

שותה מהברז בלבד, כך גם רוב משפחתי.

מזכיר לכם, שאבות אבותנו שתו מים ישר מין הנחל.

אצלי בבית, המים מאוד טעימים.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

• תוכן חדש...