Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הודעה שרשמתי בפייסבוק שלי לפני מספר ימים (חברים שלי אומרים שאין סיבה שמישהו לא יקנה רכב חדש ושההצעה שלי לא תעבוד):

"אם אספר לכם שזה אפשרי (להוריד את מחירי הרכב בארץ)? תתארו לכם מזדה 3 חדשה ב 100K במקום 125K, לא שווה מאמץ? ואם ואומר שאפשר גם בזול יותר תחשבו בכיוון 80K כי בחו"ל משלמים עליה לא שקל מעל 70K!!

אז איך עושים את זה?

נכון שאנחנו לא מאמינים שלאזרח הקטן יש השפעה ואגב? זה נכון ביותר!

אבל!! זה נכון רק כשהאזרח פעול לבד ולא מפעיל את משפחתו חבריו והחברים של מקורביו!

אז מה עושים בפועל? (יש המון אנשים שיכולים לעמוד בכללים הרשומים מטה - הרוב יכול)

* לא נוגעים ברכב חדש בכלל! (קריטי)

* לא קונים חדש! (קריטי)

* לא קונים גם רכב שנמכר מחברות טיווח או ליסינג!

* לא נוגעים בליסינג! (קריטי)

* לא לוקחים רכב חברה! משאירים את המשכורת בכיס (קריטי)

* לא חייב תחבורה ציבורית! אפשר ומומלץ אם קו הנסיעה שלכם הוא אנושי והגיוני (מעטים כאלו)

* קונים רכב משומש!

* מחזיקים ברכב המשומש שקיים בבית ומטפלים בו יפה כי בסוף זה ישתלם (תחשבו כמה טוב היום עולם הסלולר בארץ! אחד הזולים בעולם! רק התקשורת ללא קשר לעלות אייפון. על זה אנחנו משלמים כי אנחנו עדיין קצת פראיירים)

מה יקרה תכלס?

אתם לא צריכים לצאת להפגנות לא מועילות מול הממשלה (כי אם לא שמתם לב שמים על האזרח הקטן ***)

מי ילחם במכס שהממשלה מטילה על הרכבים?

היבואנים ובעלי חברות הליסינג!!!

לא יהיה להם מאיפה לשאוב יותר כסף!

הם ירוצו לממשלה ומכס יורד מ-100% על כל רכב לפחות בחצי!

מי שרוצה להישאר פראייר ולהמשיך למחות ולבכות ללא עשייה אמיתית

שלא יעשה לייק ולא ישתף הודעה הנ"ל!

בברכה"

מה אתם אומרים?

לצרכן אין כוח?

אני יודע שלצרכן יש את כל הכוח שבעולם.

סתם דוגמא קטנה מעבר לפינה:

מחיר הביסלי 200 גר' בכל סופר ישראלי עולה 8 ש"ח +-

מחיר של אותו ביסלי בישובים ערביים מעבר לקו היינו 3-4 ש"ח

למה? המחיר מותאם לצרכן. אתה יכול לשלם? כלומר אתה מוכן לשלם? המוכרים מודדים עד כמה.

אם היבואן לא מסוגל למכור כי אתם לא קונים ולא מסוגל להוריד מחירים בגלל המכס? אל תדאגו לו הוא כבר יגש לממשלה בשבילכם.

אולי אנחנו מוכנים להפסיק להיות פראיירים?

זה שאנחנו רוצים להוריד את כמות הפקקים אפשר לחוקק חוקים אחרים (להגביל כל משפחה ברכב אחד או שניים)

זה לא אומר שאני חייב לנהוג על פורד מונאו 2002 של אבא שלי, אולי בתור סטודנט בא לי גם עצמאות? אולי לאבא שלי מגיע לנהוג לפחות על טויוטה קמארי בדיוק כמו אצל הבן דוד שלי בן ה-25 מארה"ב? (שמשלם עליה ליסינג פרטי 320$ לחודש זהו!)

רוצים איכות על הכביש. עם ישראל לא שווה פחות.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

+ 1^ למרות שאין סיכוי שזה יקרה. הצרכן גם התרגל לרכוש רכבים ישירות מחברת הליסינג, הן חדשים והן משומשים. כל עוד שיהיה כוח לחברות הליסינג, מחיר המחירון הרשמי לצרכן הפרטי, של רכב חדש ישאר מנופח ברכישה ישירה של רכב חדש מהיבואן.

אבל המצב לא כזה נורא, המאזן מביא לכך שכיום פשוט יותר משתלם לרכוש רכב חדש בליסינג פרטי מרכב חדש ישירות מהיבואן, שכן חלק מההנחה שמקבלת חברת הליסינג מגולגל לרוכש הרכב. כמו כן מרבית היבואנים כן מעניקים הנחות או הטבות יפות מעת לעת על רכישת רכב חדש ישירות מהם.

גם לגבי רכישת רכב חדש, בינתיים עד לכניסת התקנה שלפיה לא תירשם יד נוספת ברכישת רכב אפס קילומטרים, מאזדה 3 אפילו עם מנוע 2 ליטר, חדשה שנת 2013 כבר נמכרת ב- 101 אלף ש"ח. (נכון שמדובר ברכב שרשום מליסינג, אפס קילומטר, אבל עדיין הצרכן נהנה מכך. בחברת קל אוטו למי שמתעניין. בשלמה סיקסט היא נמכרת ב- 105 אלף ש"ח. עד גמר המלאי).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

Tzvika-Pick ו-bagira

מה דעתכם על ייבוא אישי? כמו שכתבתי פה, לדעתי הורדת הגבלות על ייבוא אישי היא זו שתביא להורדת מחירים אמיתית, ולא שום צורה של ייבוא מקביל. יש מישהו בעבודה שלי שהביא בסוף שנות ה-90 במוו סדרה 3 בת שנתיים במצב כחדש ובמחיר מצחיק (באותה תקופה הורים שלי קנו יונדאי אקסנט חדשה בהרבה יותר יקר, רק אם היינו יודעים על ייבוא אישי אז..). כנראה בגלל רשת אינטרנט הוחמרו התנאים לייבוא אישי, כי הרבה היו עושים את זה אם רק היו יודעים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
הודעה שרשמתי בפייסבוק שלי לפני מספר ימים (חברים שלי אומרים שאין סיבה שמישהו לא יקנה רכב חדש ושההצעה שלי לא תעבוד):

"אם אספר לכם שזה אפשרי (להוריד את מחירי הרכב בארץ)? תתארו לכם מזדה 3 חדשה ב 100K במקום 125K, לא שווה מאמץ? ואם ואומר שאפשר גם בזול יותר תחשבו בכיוון 80K כי בחו"ל משלמים עליה לא שקל מעל 70K!!

אז איך עושים את זה?

נכון שאנחנו לא מאמינים שלאזרח הקטן יש השפעה ואגב? זה נכון ביותר!

אבל!! זה נכון רק כשהאזרח פעול לבד ולא מפעיל את משפחתו חבריו והחברים של מקורביו!

אז מה עושים בפועל? (יש המון אנשים שיכולים לעמוד בכללים הרשומים מטה - הרוב יכול)

* לא נוגעים ברכב חדש בכלל! (קריטי)

* לא קונים חדש! (קריטי)

* לא קונים גם רכב שנמכר מחברות טיווח או ליסינג!

* לא נוגעים בליסינג! (קריטי)

* לא לוקחים רכב חברה! משאירים את המשכורת בכיס (קריטי)

* לא חייב תחבורה ציבורית! אפשר ומומלץ אם קו הנסיעה שלכם הוא אנושי והגיוני (מעטים כאלו)

* קונים רכב משומש!

* מחזיקים ברכב המשומש שקיים בבית ומטפלים בו יפה כי בסוף זה ישתלם (תחשבו כמה טוב היום עולם הסלולר בארץ! אחד הזולים בעולם! רק התקשורת ללא קשר לעלות אייפון. על זה אנחנו משלמים כי אנחנו עדיין קצת פראיירים)

מה יקרה תכלס?

אתם לא צריכים לצאת להפגנות לא מועילות מול הממשלה (כי אם לא שמתם לב שמים על האזרח הקטן ***)

מי ילחם במכס שהממשלה מטילה על הרכבים?

היבואנים ובעלי חברות הליסינג!!!

לא יהיה להם מאיפה לשאוב יותר כסף!

הם ירוצו לממשלה ומכס יורד מ-100% על כל רכב לפחות בחצי!

עד כאן אני מסכים

מה אתם אומרים?

לצרכן אין כוח?

אני יודע שלצרכן יש את כל הכוח שבעולם.

סתם דוגמא קטנה מעבר לפינה:

מחיר הביסלי 200 גר' בכל סופר ישראלי עולה 8 ש"ח +-

מחיר של אותו ביסלי בישובים ערביים מעבר לקו היינו 3-4 ש"ח

למה? המחיר מותאם לצרכן. אתה יכול לשלם? כלומר אתה מוכן לשלם? המוכרים מודדים עד כמה.

גם זה נכון לדעתי

אם היבואן לא מסוגל למכור כי אתם לא קונים ולא מסוגל להוריד מחירים בגלל המכס? אל תדאגו לו הוא כבר יגש לממשלה בשבילכם.

אולי אנחנו מוכנים להפסיק להיות פראיירים?

זה שאנחנו רוצים להוריד את כמות הפקקים אפשר לחוקק חוקים אחרים (להגביל כל משפחה ברכב אחד או שניים)

זה לא אומר שאני חייב לנהוג על פורד מונאו 2002 של אבא שלי, אולי בתור סטודנט בא לי גם עצמאות? פה כבר אתה מסבך את המצב. למה להגביל אנשים לקנות מכוניות חדשות במחירים זולים? ואם זו משפחה של 6 נפשות? 2 מכוניות זה לא מספיק. איפה העצמאות פה?

אולי לאבא שלי מגיע לנהוג לפחות על טויוטה קמארי בדיוק כמו אצל הבן דוד שלי בן ה-25 מארה"ב? (שמשלם עליה ליסינג פרטי 320$ לחודש זהו!)

רוצים איכות על הכביש. עם ישראל לא שווה פחות.

אין מחלוקת על זה שמחירי המכוניות בישראל מוגזמים בעליל, אבל ירידה של 20% במחיר תגרום לגל רכישות שיפוצץ את הכבישים במכוניות. אתה לא יכול למנוע מאנשים לקנות כמה שהם רוצים.

במקום זה אתה (לא באמת אתה, התלונות שלי הן כלפי המדינה) יכול להציע להם אלטרנטיבה.

למה לנסוע לעבודה כל בוקר אותו מסלול ברכב ולשלם על זה בדלק ובלאי לרכב הפרטי שלך, אם יש לך רכבת שאוספת אותך קרוב לבית ומורידה אותך מטר מהעבודה?

ככה אתה חוסך זמן, כסף, ואתה יכול להרשות לעצמך להחזיק רכב נורמלי (אפילו כמה לתחביב) שישמש אותך לבילויים, טיולים, סתם לנהוג בכיף, וכל זה על כבישים פתוחים כי כל "העברת העובדים" (שזה רוב העומס בתנועה) מתבצעת על מסילות רכבת ביעילות ולא על הכבישים.

פחות זיהום, יותר מקום ויותר חופש לכולם, מה רע בזה?

מספיק ללכת עם הראש בקיר עם ה"מגיע לי יותר" הישראלי הזה בלי לחשוב טיפה קדימה על העתיד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עובדתית יבוא אישי משתלם כיום רק ברכבים יקרים יחסית או רכבי נישה.

אל תשכח שיבואן אישי כפוף לאותו מיסוי לו כפופים יבואני הרכב הגדולים אך עלויות השילוח ועמילות המכס שלו גבוהות יותר (כאן יש יתרון לגורל).

איפה זה כן השתלם? למשל בנקודת כשל של הרגולציה בשוק, שלא איפשרה ליבואנים לייבא ארצה רכבים בתקינה אמריקאית אבל כן איפשרה להביא אותם ביבוא אישי. ככה הגיעו לארץ למשל הרבה קאמרי היברידיות. במחיר של קאמרי רגילה חדשה יכולת לייבא ארצה קאמרי היברידית בת שנה עם מעט מייל ואבזור מלא. עד סוף השנה היבואנית של טויוטה אמורה להתחיל לשווק בארץ את הקאמרי ההיברידית בצורה סדירה וההימור שלי הוא שזה יחסל את השוק שלה בייבוא אישי.

להערכתי היבוא האישי לרכביים יהיה מאוד דומה למה שקורה היום בחלקי החילוף לרכב. אפשר להיכנס היום לאיביי ולהזמין חלקי חילוף כמעט לכל סוגי הרכב במחירים טובים. אבל כמה אנשים עושים את זה? מעטים, בטח בהשוואה לכמות החלפים שנמכרת בייבוא סדיר. האופציה תהיה קיימת, אבל כמה אנשים יהיו מוכנים לגהץ באשראי 150 אלף ₪ בשביל רכב שהם ראו רק בתמונות ואי אפשר לעשות עליו נסיעת מבחן? לי לא אכפת להסתכן עם שטויות ב 20 דולר שאני מזמין בכמויות מסין, אבל על 20 אלף דולר כבר אחשוב פעמיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אנו אזרחים נאיביים.

הממשלה מנסה להסיט את האשמ העלאת המע"מ והמיסוי הירוק אל היבואנים עצמם. לפני כשנתיים נעשה תרגיל דומה עם חברות הדלק. כשהמחיר היה אמור להיות מעל ל- 8 ש"ח החליטה ועדה לפגוע ברווחים של חברות הדלק והפחיתה מהרווח שלהם 18 אגורות לכל ליטר, וזאת מבלי להוריד ממס הבלו אגורה שחוקה!

במדינה שבה התרבות הצרכנית שואפת לאפס ומחאה מחזיקה בדיוק 10 דקות, אל תתפלאו שכמעט בכל תחומי המחייה יקר כאן.

זה בדיוק מה שקורה פה.

שר בממשלת ישראל עושה שימוש באזרחים כאמצעי לחץ על היבואנים כדי שיורידו מחירים. הוא עושה זאת ע"י פופוליזם זול וזורק את האשמה על מחירים המכוניות על היבואנים כשבפועל כל מי שקצת מכיר את התחום יודע שהסיבה למחירים הגבוהים בישראל היא מדיניות המיסוי העתיקה שגורסת שרכב פרטי זה מותרות ומי שיכול להרשות לעצמו מותרות שישלם קנס (מס).

לא יודע הציבור יודע, אבל יצרנים וגם יבואנים לא בונים על רווח משמעותי ממכירת הרכב. ברכב עצמו אין הרבה בשר מעצם המכירה עצמה, יצרנים ויבואנים בונים על הכנסות עתידיות הגלומות ברכב הזה (חלפים).

לשמחתי אתה טועה, התרגיל שעושים עכשיו ליבואני הרכב כמעט זהה לחלוטין לתרגיל שעשו לסלולר.

חברות האפ"ס הסלולריות נאלצו בצורה מיידית לישר קו עם גולן וכולנו תקווה שתהליך זהה יעבור על שוק הרכב.

אם החל ממחר בבוקר יפתחו עוד 3 סוכנויות שייבאו פורד פורקוס לארץ, לא ברור לך שבתחרות על הלקוח, או שהמחיר ירד, או שהאבזור יעלה?

שוב, בגלל מדיניות המיסוי בישראל טווח המשחק ברווח על המכוניות אינו גדול.

צריך לעשות לציבור סדר ולהסביר לו שרכב של 100K ש"ח לא באמת עולה 80K ליבואן ועוד 20K רווח. המספרים יותר דומים למיסוי של בערך 55K ש"ח ומתוכם נשארו 45K שאמורים לגלם בתוכם את עלות הרכב מהיצרן (לא יודע מה היא), הוצאות שוטפות (אולם תצוגה ומשכורות לעובדים, שרשרת אספקה, עלות בונדד, הובלה) ורווח מסויים ליבואן מהמכירה עצמה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אל תשכח שיבואן אישי...

במקרה שדיברתי עליו של חבר מעבודה הוא נסע לגרמניה בעצמו, רכש שם את הרכב, עוד עשה טיול בכל אירופה על הרכב שקנה - במוו 316 בת שנתיים, כולל כל הטיול הזה זה ייצא יותר משתלם מאקסנט חדשה בארץ (ואם להוציא את הנסיעה והטיול אז הרבה יותר משתלם). מאז התנאים הוקשחו מאוד, אז מה שאני אומר,זה שצריך להוריד את ההגבלות כמו הגבלה של רכב בן שנה בלבד או ביורוקרטיה מיותרת, ואז אנשים יוכלו להביא רכבים לבד בלי סוכנים באמצע במחירים סבירים.

פורסם

גם היום אנשים יכולים להביא רכבים ביבוא אישי בלי סוכן, בגלל זה קוראים לזה ״יבוא אישי״.

השאלה היא כמה אנשים יודעים גרמנית כדי להתקשר לסוכנות בגרמניה, לסגור איתה מחיר ותנאי תשלום. אחר כך לסגור הובלה לנמל על מובילית, שילוח לארץ ואז לעבור את שבעת מדורי הגהינום של המכס הישראלי. כל זה תוך כדי ניהול שגרת עבודה רגילה, כי בכל זאת גם להרוויח קצת כדי לממן את העניין.

פורסם

אז בדיוק על שבעת מדורי גיהנום דיברתי, צריך להקל פה קצת. ולא, אי אפשר לעשות את זה היום כמו פעם כי אפשר להביא רכבים רק בני שנה שזה מבטל את כל הכדאיות של ייבוא אישי אמיתי. אם יגדילו את המגבלה הזו ל-3 שנים למשל אז באמת יהיה כאן ייבוא אישי.

פורסם
אז בדיוק על שבעת מדורי גיהנום דיברתי, צריך להקל פה קצת. ולא, אי אפשר לעשות את זה היום כמו פעם כי אפשר להביא רכבים רק בני שנה שזה מבטל את כל הכדאיות של ייבוא אישי אמיתי. אם יגדילו את המגבלה הזו ל-3 שנים למשל אז באמת יהיה כאן ייבוא אישי.

ככל שאתה מייבא רכב יותר יוקרתי החסכון שלך בהשוואה למחיר הישראלי יותר גדול. מרצדסים נמכרים כאן בכמעט (או לא כמעט) פי 2 מהמחיר שלהם בגרמניה. אני בטוח שלייבא לבד יעלה הרבה יותר זול כולל הוצאות נסיעה, מדורי המכס ובזבוז הזמן

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

צביקה פיק,

אני מסכים שאם מחר מישהוא יקים פה חברה ליבוא פורד, סביר להניח שהוא לא יעשה מליונים (אם בכלל), אבל סוכנויות מתמחות כמו שיש בכל העולם לרכבי פאר/ לרכבי ספורט/ לרכבי 4X4 וגם לרכבים "עממיים" בסביבות ה 180K ש"ח, אפשר בהחלט לפתוח, למכור הרבה בהוזלה משמעותית ממחיר היבואן ועדיין להרוויח הרבה כסף.

בנוסף, יש לא מעט רכבים שמתומחרים בצורה הזויה לחלוטין, אני בטוח שסתם לדוגמא, יבואן מקביל של ג'ולייטה יכול להוריד 20K במחיר ועדיין להרוויח הרבה כסף.

ברור לשניינו שמי שיחליט לפתוח חברה ליבוא מקביל של פיקאנטו יפשוט את הרגל די מהר :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא יודע מה זה יקרים מידי, אני יודע שהרווח לפיקאנטו הוא כ 10K ש"ח ליחידה ובקצב שהם נמכרים, אחלה הכנסה ליבואנים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

^

יקר מדי כי יש (היו?) מספר רכבים בקטגוריה מעל, אמנם ידניים, במחיר של 70,000 ש"ח.

אם יעשו את מרכיב המס ביחס למחיר לצרכן, זה בהחלט יכול לעזור, בכל הקטגוריות. במקרה כזה, ברגע שיבואן כלשהו יוצא במבצע, אז המדינה, שלא מרצונה, תשתתף גם היא.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
^

אמן!

ולגבי פיקנטו ושות', זה רק אני או שרכבים אלו, למרות כי זולים מאוד ויצרו מלחמת מחירים, עדיין יקרים מדי?

זה רק אתה.

זאת אומרת, הם אכן יקרים אבל בניגוד לעלאהום כאן הם יקרים בגלל המדינה ולא בגלל היבואנים. גם הדגמים החדשים האלו שאתה מדבר עליהם הגיעו לארץ בגלל החלטה של המדינה להכניס את עניין המיסוי הירוק שפתאום אפשר ליבואנים למכור פה סופר מיני ידניות ב 70 אלף ₪.

10 אלף ₪ רווח גולמי לפיקנטו זה לא הרבה, אם אתה לוקח בחשבון שהסכום הזה צריך לממן גם רשת של אולמות תצוגה ברחבי הארץ, מחלקה טכנית שתטפל ברישוי וריקולים, מחלקת שירות לקוחות, שכר הנהלה, עלות רכבי הדגמה, שכר לעובדים ועוד ועוד. אני בטוח שאפשר לקצץ קצת בהוצאות האלו, השאלה היא אם תסכים לרכוש רכב בלי שיתנו לך נסיעות מבחן או בהאנגר לא ממוזג.

ולבגירה - זה קיים כבר היום. אם אתה רוצה, אני יכול להביא לך בחודש הבא טויוטה קאמרי היברידית חדשה 2013 ב 165 אלף ₪, ביבוא אישי כמובן. בפחות ממה שעולה לך אוונסיס 2 ליטר בנזין מהיבואן, אבל סוגר רכב בחצי רמה למעלה והיברידי. כמה כאלו נראה לך שנמכור החודש? אם נסגור שלושה זה יהיה טוב לדעתי.

• תוכן חדש...