Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פזו' 207 1.6 שנה על הכביש. כ- 7700 ק"מ.

בדקתי בחוברת הטיפולים שקיבלתי עם הרכישה ורשום שם ששגרת הטיפולים לרכבי 1.6, (כהגדרהת כללית- האמת שאין ממש פירוט של דגמים) הוא 20.000 או שנתיים.

אם זכור לי טוב אז הנ"ל נאמר לי גם בעת הרכישה.

בדקתי עם החברה ונאמר לי שהחל מינואר 2012 (מקור אחר שם נקב בתאריך אחר) יש הוראת יצרן לעשות טיפול כל שנה.

זה לא קצת חפיפיות ?

איזה מן דבר הוא בחברה מכובדת שאין פירוט ממש לפי דגמים?

פורסם

בשנת 2012 בוצע שינוי במערכת של היצרן וקוצרו מרווחי טיפולים ומעודי החלפת חלקים (למשל פילטר אוויר כל 40.000 במקום כל 60.000) לחלק מהדגמים בישראל. לא ידוע לי התאריך המדוייק.

כך שמה שנאמר לך במועד הקניה בהחלט יכול להשתנות.

אצלי בתחלית חוברת אחריות יש פירוט מועדי הטיפולים לפי דגם.

פורסם

אז זהו, שמה שהיה רשום אצלי בתחילת חוברת האחראיות/טיפולים (לפחות כך אני מבין) זה שנתיים, ומעצבן שלא רשום בדיוק הדגם, אלא משהו כמו "כל דגמי 1.6" וכו' .

בכל מקרה אם הם אומרים שנה אין לי ברירה , אחרת תיפגע האחראיות.

האוטו שלי נסע בקושי 7700 ק"מ ואפשר לומר שהנסיעות שלי הם בתנאים קלים.

פורסם

מהי העלות של טיפול שנתי? ישתלם לך לדלג על טיפול ולאבד אחריות בגלל זה?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

כתבתי ,שאין לי כוונה לדלג ולאבד את האחראיות.

אני חושב רק שזה לא תמיד נכון ובריא למנוע להחליף שמנים וכדו' בתדירות שאינה נדרשת.

מה השתנה מאז הרכישה, ???? נשאר אותו מנוע , לא !

פורסם

מרווח הטיפולים ברכבי פיג'ו נקבע ע"י היצרן

ברכב שלי 307 30K או שנתיים.

מניסיון שלי מרווח זה ארוך מידי לתאים שיש בארץ (חום, פקקים, נסיעות עירוניות וכד') ולא תמיד מרווח זה באמת טרם לחיסכון בהוצאות מטיפול לטיפול.

אישית כבעל 2 רכבי פיג'ו צמצמתי את המרווח לשנה ואו 20K ,

אם ברצונך להנות מרכב מפונק - פנק אותו ותהנה....

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

פורסם
כל הנושא של הסדר בתדירות טיפולים מוסבר ברשלנות בלובינסקי,אין פלא בעצם.

מסכים ללא ספק, גם בחוברת זה ממש לא ברור וגם כשהתקשרתי לברר קיבלתי תשובות סותרות ומבולבלות.

פורסם
מרווח הטיפולים ברכבי פיג'ו נקבע ע"י היצרן

ברכב שלי 307 30K או שנתיים.

מניסיון שלי מרווח זה ארוך מידי לתאים שיש בארץ (חום, פקקים, נסיעות עירוניות וכד') ולא תמיד מרווח זה באמת טרם לחיסכון בהוצאות מטיפול לטיפול.

אישית כבעל 2 רכבי פיג'ו צמצמתי את המרווח לשנה ואו 20K ,

אם ברצונך להנות מרכב מפונק - פנק אותו ותהנה....

אם כי, כפי שכתבתי, נסיעות הרכב שלי הן לדעתי בתנאים קלים יחסית, אבל תודה על ההסבר וכאמור אין לי הרבה ברירות.

פורסם

מהיכן אתה בארץ? יש מוסכם שמציעים חברות מועדון (חינם בהצטרפות באינטרנט) שמעניקה הנחה קבועה של 10% על טיפולים ועבודה. כך תוכך לצמצם את התשלום.

אני מעלה תהייה כללית - יש סיכוי שכדי למכור יותר חלפים וחומרים מתכלים, היצרן מצמצם מרווחי טיפול? הרי הרווחים הכי גדולים של היצרנים הם מחלפים שהם מספקים ללקוחות.

אלעד

פורסם

יש בהחלט מצב שהמטרה היא ליצור רווח נוסף מחלפים לייצרן.

אני גר לא רחוק מהמוסך המרכזי ב- ב"ב, כך שעדיף לי כבר להגיע לשם.

בסדר, אני לא עושה מזה עניין גדול, רק התרעמתי על כך שהדברים לא רשומים ברור וגם כשאתה מברר, די "מגמגמים" לך.

לא חושב שכך צריך להיות אצל יבואן רציני כשאתה רוכש רכב חדש.

פורסם
יש בהחלט מצב שהמטרה היא ליצור רווח נוסף מחלפים לייצרן.

לדעתי אתה טועה.

תנסה לראות את כל התמונה:

כמה היצרן מרוויח מחלפים בטיפול? כמה דולרים עד עשרות דולרים. פילטרים לא עולים הרבה. את השמן מוסכים לא קונים מיצרן הרכב אלא ישירות מיצרן השמנים.

כמה היצרן מרוייח ממכירת מכונית חדשה? הרבה יותר מכמה דולרים, נכון? כאן כבר מדובר במאות דולרים עד אלפים.

תאר לעצמך שאתה נכנס לסוכנות א', רואה רכב עם מרווח טיפולים כל שנה/20.000 ק"מ.

אחר כך הולך לסוכנות ב', רואה רכב עם מרווח טיפולים כל שנתיים/30.000 ק"מ.

אם שאר הפרמטרים זהים, תקנה את הרכב השני, נכון?

כך שקיצור מרווחי טיפולים הוא לדעתי אילוץ טכני כלשהו שלא קשור להגדלת רווחים של היצרן.

היצרן מבחינתו היה רוצה להאריך את המרווח ל 100.000/ 5 שנים, אם הדבר היה אפשרי. כי אז כולם היו קונים רק אצלו.

פורסם

כאשר מוכרים לנו פילטרים במחירים מופקעים אז מייצרים רווח וכל השרשרת מרוויחה על גבי הצרכן.

היצרן קונה בזול מיצרן הפילטרים ומרוויח שהוא מוכר ליבואנים בעולם.

היבואנים מצידם מרווחים על הלקוחות ישירות (במקרים של מוסכים בבעלות היבואן, שם הרווח הכי גדול ליבואנים).

היבואן גם מרוויח ממכירה למוסכים מורשים (אבל פחות, המוסכים קונים לרוב ב-40% הנחה מהמחיר הרשמי של החלק).

המוסכים (כולם) מרוויחים על חשבון הלקוח שמצידו צריך לפעמים להתחנן ל10% הנחה מסכנים.

עכשיו, נניח ומכפילים את שגרת הטיפולים, לא בהכרח רק בגלל הרווח, או לא רק בגלל החשיבות הטכנית ומקבלים הכנסה נוספת.

אני חושב שיש פה קצת חומר למחשבה.

אלעד

פורסם

בינתיים הייתי בטיפול במוסך המרכזי.

כשהתקבלתי כתבו לי שעה צפויה לסיום. כחצי שעה מעבר לשעת הסיום הצפויה, לא נגעו בכלל ברכב.

הייתי צריך לפנות פעמיים עד שהתחילו לטפל באוטו. סיימו באיחור של כשעה וחצי מעבר לשעה שנרשמה.

אז נכון, עשו לי איזה הנחה קטנה ונתנו מתקן ריח לרכב, אבל .....

כשחזרתי הביתה מצאתי בפח שבפנים הרכב חתיכת פלסטיק, נראית חדשה עם סימני דבק עליה, שנראה שהיא מאיזה מקום ברכב ( לא מצאתי, אולי מאזור המנוע). מחר אעבור אצלם שוב לבירור העניין.

• תוכן חדש...