Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דביל אחד נכנס בכח לחנייה ברוורס מאחוריי, השאיר את הרכב עם אורות מהבהבים כשהוא עומד באלכסון (פרק סחורה), ושפשף לי את הפינה האחורית שמאלית של הרכב (איביזה 2012 FR בת חצי שנה בלבד),

לפני שהזזתי את הרכב שלי צילמתי בזמן אמת כיצד הרכב שלו נוגע ברכבי כך שברור שהוא אחראי לפגיעה, ובנוסף לקחתי את השם, טלפון ומספר הרכב שלו.

השאלה היא כעת מה עליי לעשות, האם אני אמור לתבוע אותו? האם הנזק בר תיקון? מישהו יכול להעריך מהי עלות התיקון או שווי ירידת הערך? ואם יש לי הוכחה שהוא האשם בפגיעה, האם תביעה של הביטוח שלו תיחשב כתביעה לחובתי מבחינת הביטוח שלי?

אנא ייעצו לי מה מומלץ ואפשרי לעשות גם מבחינה משפטית וגם מבחינה קוסמטית, מצ"ב תמונות של הנזק שנגרם,

תודה!

57565114.jpg

66312863.jpg

39761225.jpg

52420691.jpg

34465308.jpg

81813677.jpg

פורסם
דביל אחד נכנס בכח לחנייה ברוורס מאחוריי, השאיר את הרכב עם אורות מהבהבים כשהוא עומד באלכסון (פרק סחורה), ושפשף לי את הפינה האחורית שמאלית של הרכב (איביזה 2012 FR בת חצי שנה בלבד),

לפני שהזזתי את הרכב שלי צילמתי בזמן אמת כיצד הרכב שלו נוגע ברכבי כך שברור שהוא אחראי לפגיעה, ובנוסף לקחתי את השם, טלפון ומספר הרכב שלו.

השאלה היא כעת מה עליי לעשות, האם אני אמור לתבוע אותו? האם הנזק בר תיקון? מישהו יכול להעריך מהי עלות התיקון או שווי ירידת הערך? ואם יש לי הוכחה שהוא האשם בפגיעה, האם תביעה של הביטוח שלו תיחשב כתביעה לחובתי מבחינת הביטוח שלי?

אנא ייעצו לי מה מומלץ ואפשרי לעשות גם מבחינה משפטית וגם מבחינה קוסמטית, מצ"ב תמונות של הנזק שנגרם,

תודה!

נראה לי שהפרזת קצת עם הירידת ערך.

יש לך שם כמה שפשופים בצבע, שיפוץ טמבון כזה עלות במוסך המרכזי בערך 1000 ש"ח.

בשלב ראשון גש למוסך המרכזי ותבקש אומדן בכתב על תיקון הנזק, עם המסמך הזה גש לחברת ההובלה ותציע להם לשלם לך את הסכום הזה, אם הם לא מוכנים תבקש את מספר הפוליסת ביטוח ואת חברת הביטוח וגש אליהם לבקש את כספך - הם כמובן ישלחו שמאי שיראה את הנזק ויעריך אותו ומול זה הם ישלמו.

אם זה לא יקרה אתה יכול לשמור את כל המסמכים וללכת לבין דין לתביעות קטנות.

בהצלחה.

פורסם
נראה לי שהפרזת קצת עם הירידת ערך.

יש לך שם כמה שפשופים בצבע, שיפוץ טמבון כזה עלות במוסך המרכזי בערך 1000 ש"ח.

בשלב ראשון גש למוסך המרכזי ותבקש אומדן בכתב על תיקון הנזק, עם המסמך הזה גש לחברת ההובלה ותציע להם לשלם לך את הסכום הזה, אם הם לא מוכנים תבקש את מספר הפוליסת ביטוח ואת חברת הביטוח וגש אליהם לבקש את כספך - הם כמובן ישלחו שמאי שיראה את הנזק ויעריך אותו ומול זה הם ישלמו.

אם זה לא יקרה אתה יכול לשמור את כל המסמכים וללכת לבין דין לתביעות קטנות.

בהצלחה.

כשאתה אומר שיפוץ טמבון, האם הכוונה לתיקון של הצבע? האם באמת יש איזשהו סיכוי להחזיר את המצב לקדמותו?

שים לב שמדובר בצבע ירוק ואני לא בטוח עד כמה זה אפשרי, בפרט בארץ... אם כי אני כמובן לא מומחה בכלל בתחום.

בכל אופן, יש לי חבר שטען שאם אני מבצע תיקון צבע, עצם ביצוע התיקון מביא לירידת ערך, האם זה נכון, ואם כן, האם מומלץ לתקן אם כך?

פורסם

איזה שיפוץ טמבון ?!

צריך לצבוע את כל הטמבון מחדש כדי לא לראות סימני צבע שונים

אין שום דרך אחרת וזה ממש לא מסתכם ב 1000 שקל (תלוי אצל מי אתה צובע).

פורסם
איזה שיפוץ טמבון ?!

צריך לצבוע את כל הטמבון מחדש כדי לא לראות סימני צבע שונים

אין שום דרך אחרת וזה ממש לא מסתכם ב 1000 שקל (תלוי אצל מי אתה צובע).

שיפוץ טמבון הכוונה לצביעה, כל עוד אתה נכנס למוסך פחחות צבע ההגדרה היא "שיפוץ", אלא אם כן אתה מחליף בחדש.

יכול להיות שזה יסתכם ביותר - אני לא חושב כך, חבר שלי הכניס מאזדה 6 חדשה למוסך מרכזי לשיוף וצביעת טמבון ועלה לו 1200 ש"ח כולל מע"מ

פורסם

עוד נקודה חשובה שטרם הבנתי - האם אני אחוב בהשתתפות עצמית, או שלא - במקרה שהוא לא מודה?

כמו שאמרתי יש לי תמונה שמוכיחה בבירור שהרכב שלו פגע בי.

פורסם
עוד נקודה חשובה שטרם הבנתי - האם אני אחוב בהשתתפות עצמית, או שלא - במקרה שהוא לא מודה?

כמו שאמרתי יש לי תמונה שמוכיחה בבירור שהרכב שלו פגע בי.

אם הוא לא מודה אתה יכול לשלוח את התמונות הללו לחברת הביטוח ולומר להם שאם הם לא ישלמו אתה הולך לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות.

אני מאמין שהם לא יתעסקו.

פורסם

האם הפרטים היחידים שלקחת הם : שם, טלפון ומספר רכב ??

מה עם פרטי ביטוח, ופרטים מלאים של הנהג (כתובת, ת.ז.) ?

בלי פרטים אלו, יהיה לך קשה לעשות משהו (אלא אם יש לך ביטוח מקיף).

אם יש לך פרטים מלאים של הנהג או אם יש לך ביטוח מקיף :

דבר ראשון, אתה צריך לפנות לשמאי שיתן לך הערכת נזק (אם אתה מפעיל את הביטוח שלך, אז דרך חברת הביטוח).

לאחר מכן, אתה פונה למוסך לביצוע התיקון (לפי התמונות נראה שיש גם מכה בפינה שמאלית, ליד הפנס)

אם יש לך פרטים של הנהג - אתה יכול להגיש כנגדו תביעה לבימ"ש בגין הנזק -> עלות נזק לפי קביעת שמאי + תשלום לשמאי. אולי גם הוצאות נילוות (בגדר הסביר)

או לחלופין, להפעיל את הביטוח המקיף שלך.

פורסם
האם הפרטים היחידים שלקחת הם : שם, טלפון ומספר רכב ??

מה עם פרטי ביטוח, ופרטים מלאים של הנהג (כתובת, ת.ז.) ?

בלי פרטים אלו, יהיה לך קשה לעשות משהו (אלא אם יש לך ביטוח מקיף).

אם יש לך פרטים מלאים של הנהג או אם יש לך ביטוח מקיף :

דבר ראשון, אתה צריך לפנות לשמאי שיתן לך הערכת נזק (אם אתה מפעיל את הביטוח שלך, אז דרך חברת הביטוח).

לאחר מכן, אתה פונה למוסך לביצוע התיקון (לפי התמונות נראה שיש גם מכה בפינה שמאלית, ליד הפנס)

אם יש לך פרטים של הנהג - אתה יכול להגיש כנגדו תביעה לבימ"ש בגין הנזק -> עלות נזק לפי קביעת שמאי + תשלום לשמאי. אולי גם הוצאות נילוות (בגדר הסביר)

או לחלופין, להפעיל את הביטוח המקיף שלך.

מה פתאום שאפעיל אני את הביטוח שלי? זה הרי אומר בוודאות שאני אשא בהשתתפות עצמית ושהפרמייה שלי תתייקר, למרות שאני בפירוש לא אשם בפגיעה.

אני מניח שככל שיידרשו פרטים נוספים או שאפנה אליו ישירות, או שאבקש מחברת הביטוח שלי שתברר מהם לפי מספר הרכב שלו,

הרי יש מאגר משותף לכל חברות הביטוח, או שאפנה למרשם האוכלוסין.

אני גם לא חושב שאני חייב לבצע את התיקון כתנאי לתביעה, ההיגיון אומר שמספיק להוכיח שנגרם לי נזק.

פורסם

למה להסתבך? למה שמאי על 2 שריטות וחצי?

סע למוסך, קבל הצעת מחיר, מבלי לתקן! התקשר לבחור ואמור לו שהלכת למוסך, וזו הצעת המחיר ואתה מוכן להראות לו קבלה והכל. אם יסכים לשלם - יופי. אם לא, תאמר לו שאתה מזמין שמאי, ותובע אותו בבית משפט לתביעות קטנות+אובדן ימי עבודה+רכב חלופי+שכר טרחה של השמאי. כל יצא לו לפחות עוד 1500 שקלים, והוא יפסיד אותם בטוח, כי הרי יש לך תמונות שהן הוכחה חותכת. זה הכל.

להבא, לוקחים גם מספר ת.ז. של הנהג, ואת כל פרטי הביטוח שלו (מס' פוליסה, סוכן, שם חברה, וכו'...)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אתה לא חייב לבצע את התיקון כתנאי לתביעה (יצאתי מנקודת הנחה שאתה כן רוצה...).

אם אתה מתכוון לתבוע את הנהג / ביטוח אתה חייב הערכת נזק ע"י שמאי (יתכן שיש ירידת ערך).

אך לפני הכל - אני מציע לך לברר את כל הפרטים עליו (פרטי פוליסה, כתובת ומס. זהות).

ברגע שיש לך את הנתונים הללו (או לחלופין - אינך מצליח לקבלם) - אז יש טעם לחשוב הלאה מה האפשרויות שעומדות בפניך.

פורסם
למה להסתבך? למה שמאי על 2 שריטות וחצי?

סע למוסך, קבל הצעת מחיר, מבלי לתקן! התקשר לבחור ואמור לו שהלכת למוסך, וזו הצעת המחיר ואתה מוכן להראות לו קבלה והכל. אם יסכים לשלם - יופי. אם לא, תאמר לו שאתה מזמין שמאי, ותובע אותו בבית משפט לתביעות קטנות+אובדן ימי עבודה+רכב חלופי+שכר טרחה של השמאי. כל יצא לו לפחות עוד 1500 שקלים, והוא יפסיד אותם בטוח, כי הרי יש לך תמונות שהן הוכחה חותכת. זה הכל.

להבא, לוקחים גם מספר ת.ז. של הנהג, ואת כל פרטי הביטוח שלו (מס' פוליסה, סוכן, שם חברה, וכו'...)

:mm_yeah:

פורסם

מצטער שככה התפרצתי לדיון אבל קרה לי מקרה דומה היום

אני מניח שאני אשם בעיקרון כי ניסיתי להשתלב מנתיב שהוא הולך לשמאל וזה שמאחורי היה צריך צריך ישר כמוני עכשיו המפגר עקף אותי ובמקום להמשיך ישר החליט לבלום ולקח קצת שמאל ואני בלמתי ויצא ששפשפתי לו קצת את הצד של הרכב לא משהו רציני היה מעיכה קלה וקצת צבע לבן מהרכב שלי

עכשיו מסתבר שהטמבל נהג בלי הביטוח שלו לא יכלתי לקחת שום מפרט מלבד זה שצילמתי את הרישיון נהיגה שלו ושם יש כמה פרטים

מה עושים עכשיו?

הבן אדם עכשיו התקשר אליי ורצה לדבר עם אבא שלי כי גם הוא רשום על הרכב בביטוח

עצם זה שהוא היה

בלי הביטוח רכב שלו לא מקנה לו שום זכות לתבוע ממני את הטיפול במוסך לא ?

תודה

• תוכן חדש...