Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפי התמונה בגוגל יש תמרור לפונים ימינה ואין כזה לפונים שמאלה

ההגיון אומר שצריך להיות תמרור גם משמאל שהרי האוטובוס מסתיר את זה הימני

מה שמחייב את הנוסעים ישר לתת זכות קדימה

יש תמרור גם משמאל, כאשר ההוריה לפונים שמאלה ולפונים ימינה שונה, לדוגמא לעיתים לפונים ימינה יהיה שלט תן זכות קדימה אך לפונים שמאלה יהיה שלט עצור.

כאן מכיון שההוריה לפונים שמאלה וימינה זהה, אין צורך (מחייב) בשילוט גם משמאל.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יש תמרור גם משמאל, כאשר ההוריה לפונים שמאלה ולפונים ימינה שונה, לדוגמא לעיתים לפונים ימינה יהיה שלט תן זכות קדימה אך לפונים שמאלה יהיה שלט עצור.

כאן מכיון שההוריה לפונים שמאלה וימינה זהה, אין צורך (מחייב) בשילוט גם משמאל.

אם כך הנהג שברכבו מותקנת המצלמה חייב לתת זכות קדימה לאוטובוס מימין כיוון שאינו רואה את התמרור המוסתר מאחורי האוטובוס.

פורסם
אם הוא פונה ימינה הוא חייב לציית לתמרור בכיוון נסיעתו.

אבל מדובר בכביש חד סטרי גם לפונים שמאלה צריך להיות תמרור - זה מצד האוטובוס.

ההגיון הזה הוא נכון גם לגביך . אם יש תמרור הרי הזכות שלך ואם אין תמרור אתה צריך לתת זכות.

אלה מה , כשיש תמרור רק בצד ימין האוטובוס מסתיר אותו ואתה לא יכול לדעת כיצד לנהוג ולכן ההגיון אומר שכדי לדעת אם הזכות שלך אתה צריך לוודא תמרור בצד שמאל של האוטובוס .

ההסבר שלך לעניין כביש ראשי לא ראשי לא רלוונטי כאן.

באמת קשה...

דווקא ההסבר של כביש ראשי מאוד רלוונטי ולכן התמרור מוצב בצד ימין:

אם תמרור מוצב בצד שמאל, רק הפונה שמאלה חייב לתת זכות קדימה.

אם תמרור מוצב בצד ימין, חובה לתת זכות קדימה לא משנה לאן אתה פונה.

נהג האוטובוס הגיע לצומת שמוצב בו תמרור בצד ימין = חובה לתת זכות קדימה בדרך לפניו.

פורסם
באמת קשה...

דווקא ההסבר של כביש ראשי מאוד רלוונטי ולכן התמרור מוצב בצד ימין:

אם תמרור מוצב בצד שמאל, רק הפונה שמאלה חייב לתת זכות קדימה.

אם תמרור מוצב בצד ימין, חובה לתת זכות קדימה לא משנה לאן אתה פונה.

נהג האוטובוס הגיע לצומת שמוצב בו תמרור בצד ימין = חובה לתת זכות קדימה בדרך לפניו.

במקרה שלך אין כביש ראשי.

וכשהגעת לצומת (לפי הוידאו) לא ראית את תמרור תן זכות קדימה ולכן היית חייב לתת זכות לאוטובוס.

פורסם
במקרה שלך אין כביש ראשי.

וכשהגעת לצומת (לפי הוידאו) לא ראית את תמרור תן זכות קדימה ולכן היית חייב לתת זכות לאוטובוס.

רק חבל שאני נוסע בכביש הזה 5 פעמים בשבוע...

אני מכיר את הכביש ואת חוקי התנועה באיזור...

למה כ"כ חשוב לך לנסות להוציא אותי כמי שהתנהג לא בסדר?

יש לך איזה קשר לנהג אוטובוס?

פורסם
רק חבל שאני נוסע בכביש הזה 5 פעמים בשבוע...

אני מכיר את הכביש ואת חוקי התנועה באיזור...

למה כ"כ חשוב לך לנסות להוציא אותי כמי שהתנהג לא בסדר?

יש לך איזה קשר לנהג אוטובוס?

5 פעמים בשבוע אתה טועה . אחת הטעויות שלך תעלה לך ביוקר ווידאו כזה יהיה זה שיפליל אותך.

פורסם
לפי התמונה בגוגל יש תמרור לפונים ימינה ואין כזה לפונים שמאלה

ההגיון אומר שצריך להיות תמרור גם משמאל שהרי האוטובוס מסתיר את זה הימני

מה שמחייב את הנוסעים ישר לתת זכות קדימה

אתה טועה, תמרור מימין מחייב את כל הבא בצומת ואילו תמרור משמאל מחייב את הפונים שמאלה בלבד. כלומר, לפי תמונה זו- האוטובוס חייב לתת זכות קדימה

פורסם
5 פעמים בשבוע אתה טועה . אחת הטעויות שלך תעלה לך ביוקר ווידאו כזה יהיה זה שיפליל אותך.

אני מוכן אפילו למסור את הווידאו הזה למשטרת התנועה, אין לי שום בעיה.

כנראה שאתה לא מכיר את כל חוקי התנועה, ומשום מה חשוב לך להגן על נהג האוטובוס.

לא מבין למה, אבל ברור שיש לך משהו בהקשר של נהגי אוטובוס.

דבר אחרון,

זה שאני ראיתי או לא את השלט זה לא משנה כי נהג האוטובוס הפר את זכות הקדימה (שד"א, נחשב לעבירה הכי חמורה).

פורסם

דבר אחרון,

זה שאני ראיתי או לא את השלט זה לא משנה כי נהג האוטובוס הפר את זכות הקדימה (שד"א, נחשב לעבירה הכי חמורה).

יכול להיות שהוא היה צריך לתת לך זכות קדימה , זה בכלל לא קשור לעניין ולא מוריד את החובה שלך לתת לו זכות קדימה.

פורסם

הגם שבישראל אין תמרור ״כביש ראשי״ כמו באירופה לכן, מצב כמו שאתה מתאר אינו מציאותי בעליל. אם היה בארץ תמרור כביש ראשי, והוא לא היה מופיע בדרך הספציפית הזו, אזי שהבא משמאל חייב היה לתת זכות קדימה למי שבא מימין. אבל בארץ מצב כזה לא קיים, וגם אם השלט ״תן זכות קדימה״ לא היה מופיע כלל, אין שום מצב בו הנהג שנסע ישר היה צריך לתת זכות קדימה לאוטובוס.

פורסם
אתה טועה, תמרור מימין מחייב את כל הבא בצומת ואילו תמרור משמאל מחייב את הפונים שמאלה בלבד. כלומר, לפי תמונה זו- האוטובוס חייב לתת זכות קדימה

לשון התקנה 64 א :

לא הוצב תמרור המורה על מתן זכות קדימה בצומת או על עצירה לפני הצומת בכיוון הנסיעה של נוהג הרכב, יחולו הוראות אלה:

פורסם
הגם שבישראל אין תמרור ״כביש ראשי״ כמו באירופה לכן, מצב כמו שאתה מתאר אינו מציאותי בעליל. אם היה בארץ תמרור כביש ראשי, והוא לא היה מופיע בדרך הספציפית הזו, אזי שהבא משמאל חייב היה לתת זכות קדימה למי שבא מימין. אבל בארץ מצב כזה לא קיים, וגם אם השלט ״תן זכות קדימה״ לא היה מופיע כלל, אין שום מצב בו הנהג שנסע ישר היה צריך לתת זכות קדימה לאוטובוס.

http://www.fridman-adv.com/lawyers109292.html

ומתוך פסק הדין :

"במקרה זה אין בעיה של תנועה מצטלבת, אלא רק של תנועה הנכנסת מהכביש הצדדי ויוצאת אליו. התנועה מהכביש הצדדי אל תוך הכביש הראשי חייבת להטריד את הנוהג בכביש הראשי, כי במידה ותנועה זו באה מצד ימינו, הוא חייב לתת לה זכות קדימה, אלא אם קיים תמרור בכביש הצדדי הקובע אחרת (ראה תקנה 64 (א) (1) ) ; דוגמה לכך - רכב הנתבע במקרה הנוכחי שחייב היה לתת זכות קדימה לרכב המגיע מרח' יוסי בן- יועזר בהעדר תמרור "עצור" באותו רחוב. "

אם כן נקבע בפסק דין זה כי צומת T גם הוא צומת במובן תקנה 64 לתקנות התעבורה, וחלה על מי שנוהג ברכבו בכביש ומגיע לצומת T לתת זכות קדימה לרכב הבא מימינו, וזאת בהעדר תמרורים המורים אחרת.

פורסם
igalr

bigfoot7375nadav כתב:

דבר אחרון,

יכול להיות שהוא היה צריך לתת לך זכות קדימה , זה בכלל לא קשור לעניין ולא מוריד את החובה שלך לתת לו זכות קדימה.

תגיד אתה רציני? הוא לא צריך לתת לאף אחד זכות קדימה. ואילו האוטובוס חייב. נראה לך הגיוני המצב שאתה מתאר? ״יכול להיות שהוא היה צריך לתת לך זכות קדימה אבל גם אתה צריך לתת לו זכות קדימה״. כלומר, כולם צריכים לתת זכות קדימה לכולם??? אז מי ייסע?:?:

פורסם

מאוד קשור לעניין.

החוק בפירוש מציין שכאשר יש תמרור מצד ימין, חובת הנהג לתת זכות קדימה לכל כלי רכב שנוסע בצומת.

כאשר נהג האוטובוס הפר את זכות הקדימה, אני לא רק נתתי לו לעבור אלא אפילו נסעתי אחורה כדי לאפשר ליצור לצאת מהמצב שהוא הכניס את עצמו אליו.

לשון התקנה 64 א :

לא הוצב תמרור המורה על מתן זכות קדימה בצומת או על עצירה לפני הצומת בכיוון הנסיעה של נוהג הרכב, יחולו הוראות אלה:

אתה בכח מנסה להראות את שאתה מתחכם?

אתה מבין מה התמרור הזה אומר, בצד שהוא נמצא?

https://maps.google.co.il/?ll=31.757715,35.180991&spn=0.001238,0.002642&t=m&layer=c&cbll=31.757904,35.180753&panoid=eMmh4cr_0YJWVZ8gwgD_Wg&cbp=12,339.15,,1,-0.25&z=19

יש כאן כמה אנשים שאומרים לך שתמרור מצד ימין מחייב מתן זכות קדימה למי שנמצא בכביש לפניו, אבל אתה מתעקש.

אתה כנראה נהג אוטובוס וסתם מנסה להתחכם / לעצבן.

אני לא אענה לך יותר באשכול הזה, זה יצא כבר מפרופורציות.

עשה טובה, רוץ לקורס נהיגה מונעת / ריענון נהיגה לפני שתגרום לתאונה מיותרת בכביש.

http://www.fridman-adv.com/lawyers109292.html

אם כן נקבע בפסק דין זה כי צומת T גם הוא צומת במובן תקנה 64 לתקנות התעבורה, וחלה על מי שנוהג ברכבו בכביש ומגיע לצומת T לתת זכות קדימה לרכב הבא מימינו, וזאת בהעדר תמרורים המורים אחרת.

ראה למעלה את הקישור לגוגל - הדבר המוזר המשולש מצד ימין, יודע איך זה נקרא בעברית?

ת מ ר ו ר !

פורסם

maps google com/maps?hl=en&ie=UTF8&sll=37.0625,-95.677068&sspn=32.885543,56.601563&oq=%D7%94%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%9C+%D7%94%D7%9E&hq=%D7%94%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%9C+%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%91%D7%99,+HaOmer+2+Street,&hnear=%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D,+%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C&t=m&layer=c&cbll=31.776054,35.233698&panoid=Ydc1V0Y2tqE4ZLGOjgtcVw&cbp=12,36.65,,1,-6.59&ll=31.776054,35.233698&spn=0.001076,0.001727&z=19&source=embed

הוסף נקודה במקומות המועדים

כך, נראה צומת T בגרמניה כשכל הכבישים בתמונה אינם ראשיים (אין תמרור כביש ראשי לאף צד), אתה רואה שמסומן קו עצירה?

פה בהחלט רואים שאני צריך לתת זכות קדימה. הרי סימון "כביש ראשי" לא הופיע לי לפני זה, בנוסף יש קו עצירה. במצב כזה אין צורך להסתכל על התמרורים של משתמשי הדרך האחרים- הכל ברור.

איני רואה מצב בו אני צריך לבדוק אילו תמרורים יש למשתמשי דרך אחרים (בתנאי כמובן שלי אין תמרור, הרי ברור שאם היה תמרור המצב היה שונה).

נ.ב השיחה הזו היא טחינת מים, שכן, יש תמרור לאוטובוס והוא חייב בנתינת זכות קדימה.

• תוכן חדש...