Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בקיצור ניסית לתת הגדרה, וזה לא הלך, קורה.

אבל בסדר, לא באמת היית חייב לחפש הגדרה לזה, סתם רצית להוכיח וזה לא הצליח.

שתי הטענות היחידות שלי בערך בסייקל הזה של הויכוח על כלום איתך היו על זה שאתה לא מבין מה זה הגדרה (פינדר ניסח את זה טוב לפני ששהתייאש ממך שוב), ושזה גם לא משנה לתוצאה במקרה הזה, בדיוק בגלל שלא מדובר במשהו מדויק. אתה פשוט לא מסוגל לקבל את הרעיון. כאילו, מאות פעמים זה נכתב כאן ובחיים לא ראיתי אותך מגיב ב"כן, יש מושגים שאין להם הגדרה מדויקת". אתה מבין את זה? רק כדי לדעת איך להגיב לך הלאה? 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בטח שהליכוד מאמין ב40 ש"ח מינימום לשעה, אחרת לא היו תומכים ומקדמים את זה.

יוקר המחיה יעלה, אבל אנשים יצעקו על ליברמן שהעלה מיסים. איזה יופי הולך להיות פה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

הארץ לא יכול להיות ביביתון וגם לא בו זמנית.

הביביתון של שרדינגר.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 6 שעות, m3x7r3m3 כתב:

הסבר דוד, הסבר.

image.thumb.png.cba18c1918c49650941ff8d19c68454f.png

הטענה שלי: "המטרה לייצג את הבוחרים, ולהצביע בהתאם לרצון הבוחרים שלך. כי אם אתה מצביע אוטומטית נגד - אפשר להחליף אותך בבוט"

איפה ההסבר בתשובה שלך?

אולי אני אוטיסט פוליטי, אבל בוא - לא הסברת כלום. עברת לנושא אחר - תשלומים (והפוזיציה שלי. שהיא כנראה בעד בנט הקואליציה הזאת?? טוב).

הכי קרוב שלך ללענות בנושא הזה זה זה:

בוטים עדיין לא יכולים לזהות קווי שבר בקואליציה כדי לנצל אותם לתקוע טריז.

והרי זה בדיוק מה שהאופוזיציה הזו עשתה בצורה מצוינת, וזה בדיוק מה שמפריע לכל תומכי הקואליציה הזו.

אם לזהות קווי שבר גורר ללחיצה אוטומטית "נגד". וגם ככה אתה טוען שכדי שלא ילחצו "נגד" באיזשהו נושא צריך לשלם (גם אם הוא מתאים לחברים באופוזיציה).

אז התוצאה היא תמיד "נגד".

לכן בוטים לא צריכים יכולת לזהות קווי שבר, הם ככה או ככה מנצלים אותם.

למה לא תקין? בממשלות קודמות זה לא קרה?

עוד מקום שבוא שינית נושא במקום לענות לשאלה בפעם השניה.

ועוד דפקת את אותו הקטע. מדהים.

רקורסיבי לגמרי.

אני תוהה אם גם פה אני צריך להביא צילום מסך מההודעה הקודמת שבה עשית את אותו הדבר.

למה זה צריך לעלות כסף? כי קואליציה עולה כסף, אם הקואליציה תקינה אז היא לא צריכה לשלם פר כל הצבעה (כמו הקואליציה הזו), ואם היא תקינה היא לא צריכה לשלם לאופוזיציה פר כל הצבעה (כמו הקואליציה הזו).

בקואליציה תקינה הסחיטות הכספיות והאידיאולוגיות קורות בנקודות זמן ספציפיות - מו"מ קואליציוני, העברת תקציב ומקרים מיוחדים (נניח אם בג"צ מוציא איזה פס"ד "מעניין").

אז במצב תקין זה לא צריך לעלות כסף? בסתירה למה שאמרת לפני זה?

כי השורה האחרונה היא נטו תיכנון ותיאום ציפיות לפני תחילת העבודה.

ולגבי זה:

אז מה שאתה אומר פה זה שהקואליציה הזו מכניסה אקסטרא סיכון למערכת.

עוד סיבה לסגור את הבאסטה.

אתה אוטומטית מחליט בשבילי מה הגישה שלי אני מבין, והחלטת שאני בעד בנט, או לפיד, או זועבי, או לא יודע מי.

אזכיר לך שלא הצבעתי.

ואם כבר הצבעה, אזכיר לגוסר כמה סבבי בחירות היו פה בכמה שנים האחרונות. "תקום ממשלה שתחזיר את התקנות"... Not so fast

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

עשית לי התקף לב, חשבתי שאכלנו אותה עם עליות מחירים.. שיקברו את הצעת החוק הזו עמוק עמוק בועדות ושידחו כמה שיותר את הדיונים על החוק המקולקל הזה. 

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

נ.ב. ליאור-

אני לא מבין איך מצד אחד אתה מתווכח פה על ההגדרה של ישראל היום כביביטון בגלל שזה לא עונה על איזה קריטריון קצה שהצבת ולכן כולם טועים.

ומצד שני כשאני אומר לך שח"כים אמורים לייצג את מי שהצביע להם ולהצביע בכנסת בהתאם - פתאום זה לא רלוונטי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 56 דקות, DareDevil כתב:

עשית לי התקף לב, חשבתי שאכלנו אותה עם עליות מחירים.. שיקברו את הצעת החוק הזו עמוק עמוק בועדות ושידחו כמה שיותר את הדיונים על החוק המקולקל הזה. 

עבר בקריאה טורמית, אפשר להרגע בינתיים. אבל הנה, דוגמא מעולה ל"ימין" שלנו בפעולה. 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 10 שעות, David32 כתב:

שוב פעם, לא. אחת המטרות היא החלפת השלטון. אבל זאת רק אחת מהמטרות, אחרת אפשר להחליף אותם בבוטים שלוחצים ''נגד''

במקרה הזה המטרה העיקרית היא החלפת השלטון. חוק כזה או אחר לא משנה.

פורסם (נערך)

מוזמנים לבצע חיפוש מחדש בעידן פלוס, עלו להם בערך 5 ערוצים של פלסטיןTV.

החידוש יש להם ערוץ ספורט בחינם ו2 ערוצי HD (אחד מהערוצים בHD הוא ערוץ הספורט)

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

מה אומרים? כמה נשמות יש/נישארו לממשלה הזו? 🤣

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, יבגניפ כתב:

שתי הטענות היחידות שלי בערך בסייקל הזה של הויכוח על כלום איתך היו על זה שאתה לא מבין מה זה הגדרה (פינדר ניסח את זה טוב לפני ששהתייאש ממך שוב), ושזה גם לא משנה לתוצאה במקרה הזה, בדיוק בגלל שלא מדובר במשהו מדויק. אתה פשוט לא מסוגל לקבל את הרעיון. כאילו, מאות פעמים זה נכתב כאן ובחיים לא ראיתי אותך מגיב ב"כן, יש מושגים שאין להם הגדרה מדויקת". אתה מבין את זה? רק כדי לדעת איך להגיב לך הלאה? 

יש הבדל בין מושגים שאין להם הגדרה מדויקת, לבין הגדרה סובייקטיבית.

ויש הבדל בין הגדרה סובייקטיבית להגדרה סובייקטיבית על סמך מחשבה של צד ג'.

לפני 21 שעות, SlowRide כתב:

יוקר המחיה יעלה, אבל אנשים יצעקו על ליברמן שהעלה מיסים. איזה יופי הולך להיות פה.

פחחחחחח שום סיכוי שהליכוד מאמין בזה.

אגב אתה מבין שיוקר המחייה יעלה ככה או ככה בגלל הוצאות של 30 מיליארד לחברה הערבית + שוחד פר הצבעה (וגם זה לפעמים לא עובד, הנה זועבי קיבלה תוספות על ה-30 מיליארד במיוחד בשבילה ועדיין הצביעה נגד).

זה אני ואתה ופינדר ויבגני ופיקה ופרקש וקורולה נשלם.

לפני 19 שעות, David32 כתב:

image.thumb.png.cba18c1918c49650941ff8d19c68454f.png

הטענה שלי: "המטרה לייצג את הבוחרים, ולהצביע בהתאם לרצון הבוחרים שלך. כי אם אתה מצביע אוטומטית נגד - אפשר להחליף אותך בבוט"

איפה ההסבר בתשובה שלך?

אולי אני אוטיסט פוליטי, אבל בוא - לא הסברת כלום. עברת לנושא אחר - תשלומים (והפוזיציה שלי. שהיא כנראה בעד בנט הקואליציה הזאת?? טוב).

זה הסבר, אתה לא אוהב אותו, אבל זה ההסבר - האם בוט היה יכול לסגור עסקה של חוק האזרחות תמורת הארכת הוראת שעה איחוד משפחות?

האם בוט היה יכול לסגור עסקה של תמיכה בחוק ממדים ללימודים תמורת העלאת אחוז המימון מ-66% ל-75%?

ולכן, זה הסבר.

ואלו דוגמאות שבהן האופוזיציה הצביעה ביחד עם הקואליציה.

אם לזהות קווי שבר גורר ללחיצה אוטומטית "נגד". וגם ככה אתה טוען שכדי שלא ילחצו "נגד" באיזשהו נושא צריך לשלם (גם אם הוא מתאים לחברים באופוזיציה).

אז התוצאה היא תמיד "נגד".

לכן בוטים לא צריכים יכולת לזהות קווי שבר, הם ככה או ככה מנצלים אותם.

תפקיד האופוזיציה בכנסת הוא יותר מרק להצביע אתה יודע.

להעלות הצעות חוק פרטיות, לנהל ועדות (אם כי הפעם אנסו לאופוזיציה את הצורה בחלוקת הוועדות), לזמן בעלי תפקידים, לעשות פיליבסטרים, נאומים.

כל אלה יכולים לשמש ככלים לתקיעת טריזים.

עוד מקום שבוא שינית נושא במקום לענות לשאלה בפעם השניה.

ועוד דפקת את אותו הקטע. מדהים.

רקורסיבי לגמרי.

אני תוהה אם גם פה אני צריך להביא צילום מסך מההודעה הקודמת שבה עשית את אותו הדבר.

לא שיניתי נושא, שאלתי בצורה פשוטה למה אתה חושב שזה מצב לא תקין?

אז במצב תקין זה לא צריך לעלות כסף? בסתירה למה שאמרת לפני זה?

כי השורה האחרונה היא נטו תיכנון ותיאום ציפיות לפני תחילת העבודה.

תקרא שוב, במצב תקין זה עולה כסף, אבל לא פר הצבעה.

נעשה לך הקבלה - נניח ועבור כל הרצה של Pipeline זה לוקח לך שעתיים של בן אדם שצריך לעשות עבודה ידנית כלשהי, לעומת מצב שבו בבניית ה-Pipeline זה לוקח לך שבוע של בן אדם, ואחרי זה יש תחזוקה של יום אחת לשנה.

בהקבלה הזו בניית ה-Pipeline זה הקמת הקואליציה, הרצה של ה-Pipeline זה הצבעה בכנסת, עבודה ידנית זה כסף, תחזוקה זה העברת תקציב.

אתה אוטומטית מחליט בשבילי מה הגישה שלי אני מבין, והחלטת שאני בעד בנט, או לפיד, או זועבי, או לא יודע מי.

אזכיר לך שלא הצבעתי.

ואם כבר הצבעה, אזכיר לגוסר כמה סבבי בחירות היו פה בכמה שנים האחרונות. "תקום ממשלה שתחזיר את התקנות"... Not so fast

לא קשור לגישה שלך, אתה אמרת שזה מכניס אקסטרא סיכון למערכת, אז אני אומר שאם כבר זה מכניס אקסטרא סיכון למערכת - אז הקואליציה היא זו שמכניסה אקסטרא סיכון למערכת.

נ.ב. ליאור-

אני לא מבין איך מצד אחד אתה מתווכח פה על ההגדרה של ישראל היום כביביטון בגלל שזה לא עונה על איזה קריטריון קצה שהצבת ולכן כולם טועים.

ומצד שני כשאני אומר לך שח"כים אמורים לייצג את מי שהצביע להם ולהצביע בכנסת בהתאם - פתאום זה לא רלוונטי.

אבל הם מייצגים, למה החלטת שהם לא מייצגים?

בדקת האם לתושבי יו"ש יותר חשוב להפיל את הממשלה או להעביר את התקנות?

לא לדבר על ההסברים המלומדים שהיו קודם על בנט, לפיהם ברגע שנבחרת אתה פטור לחלוטין מכל הבטחות הבחירות שלך וממחויבות לבוחרים שלך.

לפני 18 שעות, SlowRide כתב:

עבר בקריאה טורמית, אפשר להרגע בינתיים. אבל הנה, דוגמא מעולה ל"ימין" שלנו בפעולה. 

אל תדאג, עם הרכבי הוועדות בכנסת הזו הקואליציה תקבור כל הצעת חוק שתעבור קריאה ראשונה בוועדות, הם יישבצו את הצעת החוק הזו לדיון ב-29.2.2023 🤣

לפני 4 שעות, hwgeek כתב:

מה אומרים? כמה נשמות יש/נישארו לממשלה הזו? 🤣

תלוי כמה הקואליציה תסכים להתבזות ולהיתמך על מלא ע"י המשותפת.

אם הם יסכימו להתבזות עד הסוף אז היא תישאר ממשלת מיעוט עד המועד האחרון לתקציב 2023.

אלטרנטיבות אחרות לפי רמת סבירות יורדת זה פיזור הכנסת ב-3 קריאות ואחריה אי אמון קונסטרוקטיבי

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הבדל

נכון יש הבדל. ומכיוון שמהתגובה שלך אני מסיק שאתה מסכים שיש כזה דבר הגדרה סובייקטיבית, אני מציע להפסיק לגרור את הכל לויכוחים על הגדרות. זה לרוב לא מעניין מחוץ לאקדמיה או במקרה שבו ההגדרה הסובייקטיבית מקובלת על הרוב אן על אנשי מקצוע. למרות שאני מודה שהתהייה שלך על השיח הרעיל היתה טובה וחשובה.

לגבי השאר - שוב, מה שהופך את ישראל היום שנת 2015 לביביטון בעולם המושגים שלי הוא התוכן. והתוכן היה שם כי מישהו *חשב* שזה משרת אותו. מקווה שזה יותר ברור עכשיו.

פורסם
לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

נכון יש הבדל. ומכיוון שמהתגובה שלך אני מסיק שאתה מסכים שיש כזה דבר הגדרה סובייקטיבית, אני מציע להפסיק לגרור את הכל לויכוחים על הגדרות. זה לרוב לא מעניין מחוץ לאקדמיה או במקרה שבו ההגדרה הסובייקטיבית מקובלת על הרוב אן על אנשי מקצוע. למרות שאני מודה שהתהייה שלך על השיח הרעיל היתה טובה וחשובה.

בוודאי שיש הגדרה סובייקטיבית, היא שווה פחות מהגדרה אובייקטיבית.

הגדרה סובייקטיבית לפי מחשבה של צד ג' זה שווה ערך ל"אג"ח זבל".

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

לגבי השאר - שוב, מה שהופך את ישראל היום שנת 2015 לביביטון בעולם המושגים שלי הוא התוכן. והתוכן היה שם כי מישהו *חשב* שזה משרת אותו. מקווה שזה יותר ברור עכשיו.

זה היה גם אז ברור, אבל זו לא באמת הגדרה שמאפשרת שיח כשהיא מסתמכת על הערכה שלך על מה שמישהו אחר חשב.

כלומר אתה מעריך שהתוכן היה שם כי שלדון אדלסון חשב שזה משרת אותו / את ביבי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 12 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בוודאי שיש הגדרה סובייקטיבית, היא שווה פחות מהגדרה אובייקטיבית.

הגדרה סובייקטיבית לפי מחשבה של צד ג' זה שווה ערך ל"אג"ח זבל".

הגדרות אובייקטיביות וסובייקטיביות קיימות בעולמות שונים לפעמים. אני חושב שלפעמים אתה כמו הרבה אנשים אחרים לא שם לב שאתה משתמש במשהו סובייקטיבי, או אולי חושב שהוא לא כזה מהסיבות שלך. המשפט השני שלך לא ככ רלוונטי למשהו שקרה כאן, אבל מה ששווה לאגח זבל זה הגדרות סובייקטיביות במקרים בהן יש משהו קצת יותר סטנדרטי ומקובל, גם אם הוא לא אובייקטיבי בפני עצמו אבל שכנע מספיק אנשים שהוא מספיק טוב לשימוש. וגם שם יש מקום לפרשנות. כל עוד היא מבוססת כמובן

לפני 15 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אבל זו לא באמת הגדרה שמאפשרת שיח כשהיא מסתמכת על הערכה שלך על מה שמישהו אחר חשב.

כלומר אתה מעריך שהתוכן היה שם כי שלדון אדלסון חשב שזה משרת אותו / את ביבי.

כנראה שזה לא היה ברור. אני לא חושב שישראל הוים היה ביביתון בגלל ששלדון אדלסון חשב שזה משרת את ביבי. אני חושב שישראל היום היה ביביתון כי קראתי טורים של חיים שיין וקראתי בזמן אמת ביקורת עיתונאית על ישראל היום והשתכנעתי. מה ששלדון עשה יכול להסביר למה העיתון הוקם ככזה.

• תוכן חדש...