Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניתוח מדויק של יוען גונן על ה"משבר" הנוכחי, לטובת כל מי שאיכשהו אוכל את הספין של הקדמת בחירות, אעלק: 

שוב אנחנו בפתחו של שבוע "קריטי", "דרמטי" ואולי אף "גורלי". "שבוע פוליטי משמעותי", הכריזה בטון חגיגי דפנה ליאל, שכבר יותר משנה מספרת לנו שממשלת נתניהו ממש עוד רגע מתפרקת. התחביר של שידורי החדשות הולך ומתנתק מהמציאות. כל יום הוא נקודת שבר, קו פרשת מים, שעון חול – בעוד שגרת היום־יום סטטית עד אובדן שפיות. חטופים ממשיכים להתענות במנהרות, צעירים מממשיכים להתגייס ולמות, מלחמת ההשמדה ממשיכה להשמיד ושרי הממשלה ממשיכים לברוח מאחריות ולטייל בחו"ל.

למעשה, ככל שגוברת הדרמטיזציה הרטורית, כך מתעצמת תחושת השיתוק הפנימית. כאשר הכול מדווח בשפה של דחיפות, ובכל רגע מובטח לנו שהממשלה תכף נופלת, הציבור המותש חדל לצפות לשינוי ממשי, והמערכת הפוליטית יכולה לשקוע בסטגנציה ולהתמקד בהישרדות אלקטורלית. וכך, במעטה אזעקת אמת תמידית, מתהווה דווקא שגרה רדומה, משותקת, בלתי ניתנת לשינוי. תחושת הבהילות התקשורתית היא לא רק תוצר לוואי של הכאוס הפוליטי – היא מנגנון השימור שלו.

המטרה האמיתית של נתניהו אינה להגיע להכרעה אלא להימנע ממנה. למרוח את הימים, למתוח את המציאות, לדחות שוב ושוב את הקץ – עד שהזמן עצמו יתעייף. הכותרות המוגזמות רק משרתות אותו. כל "שבוע גורלי", כל "צומת מכריע", כל עדכון היסטרי על קריאה טרומית חסרת משמעות – אינם מאיימים על שלום הקואליציה, אלא מסייעים לה ליצור מראית עין של תנועה תוך כדי קיפאון.

ערוצי הטלוויזיה משתפים פעולה עם ההצגה הזאת לא כי הם מאמינים לה, אלא כי היא משתלמת. אווירת החירום מדביקה את הצופים למסך ומזינה עוד ועוד מהדורות, ושידורי אקטואליה בלתי פוסקים הם התוכן הזול ביותר להפקה. כך נוצרת סימביוזה מטרידה: ככל שהממשלה מושכת זמן, כך הפרשנים מותחים את שעות השידור. השלטון יוצר ספינים במקום מדיניות, והכתבים מסקרים אותם כאילו היו מציאות. הדרמה המזויפת משרתת את נתניהו, אבל גם את האולפנים ששכחו את ההבדל בין עבודה עיתונאית לבידור עטוף בקריינות חמורת סבר.

"תעזרי לי דפנה, אני כבר מתקשה להבין, על מי בעצם עובדים?" תהה רפי רשף. "על הציבור", השיבה ליאל, "קודם כול על הציבור". ביקורת מדויקת וחשובה, ואפשר להפנות אותה לא רק לפוליטיקאים – אלא גם לשידורי החדשות. "מייד ננסה להבין אם אנחנו ערב הקדמת הבחירות", הצהיר רשף. ספוילר: אנחנו לא. יש רק דבר אחד שהחרדים מעוניינים בו עוד פחות מכפי שהם מעוניינים להתגייס, וזה להפיל את הממשלה. ובינתיים נתניהו בונה על כך שתמשיכו לשבת מול המסך ולהאמין שזה פשוט יקרה מעצמו.

**

אני חושב זה צעד עמוק יותר, כשאדלשטיין נעמד על הרגליים הייתי בהלם - מה, מישהו שם בליכוד הצמיח עמוד שדרה!? כעת אני מבין שלא, זה פשוט חלק מההצגה, צריך למכור לציבור שיש משבר, ושיש עמודי שדרה, כך שעוד רגע כשיעבור איזה חוק דה לה שמעאטה מסורס האנשים הכי פראיירים בעולם ירגישו שלא עבדו עליהם, וימשיכו לשרת את ממשלת הדמים בציות. 

• אהבתי 2
  • מבאס 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

שייקחו אותה להתבשל בים המלח. אחרי זה היא תתרחק מהמזה״ת.

חבל שלא נתנו לה להגיע לעזה, סיכוי גבוה שהייתה עוברת שם אונס ברוטאלי, המון עזתי היה גונב את הספינה במטרה לברוח מעזה ותובע בים בגלל עודף משקל.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 24 דקות, oryo כתב:

וכך, במעטה אזעקת אמת תמידית, מתהווה דווקא שגרה רדומה, משותקת, בלתי ניתנת לשינוי. תחושת הבהילות התקשורתית היא לא רק תוצר לוואי של הכאוס הפוליטי – היא מנגנון השימור שלו.

איך קראו לספר ההוא שדיבר על זה, אלף תשע מאות ומשהו…

פורסם

למה נגעת בסירה שלה. איזו טעות כול פעם מחדש.

היא חיה על זה שעוצרים אותה, היא עושה את זה בכוונה. תנו לה להגיע. תנו לה להמשיך לצלם. למה אי אפשר לעשות בהגיון.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

@oryo אני לא מנסה לפרשן. אבל התהליכים האלה תופסים לפעמים איזה דינמיקה לא מתוכננת, אז הכל יכול לקרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

למה

(להבנתי, ובעזרת הג'בטה) ישראל הטילה סגר ימי על אויב (חמאס) בעזה מאז 2007. כדי לעמוד בדין הבינלאומי הוא צריך להיות יעיל (מלשון effectiveness), כלומר למנוע בפועל הגעה לחופי האויב על ידי נוכחות ימית, הרתעה ואכיפה.

סגר שאינו יעיל (כזה שהוא רק "על הנייר") יכול להיחשב בלתי חוקי ופעולות המבוססות עליו יכולות להיחשב בלתי חוקיות. 

מכאן ברור למה. כנראה שיש עוד סיבות משפטיות כאלה ואחרות.

אישית? כל אחד והפיזדץ שלו - הייתי מעדיף שהיו נותנים להם להגיע לחוף.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

למה נגעת בסירה שלה. איזו טעות כול פעם מחדש.

היא חיה על זה שעוצרים אותה, היא עושה את זה בכוונה. תנו לה להגיע. תנו לה להמשיך לצלם. למה אי אפשר לעשות בהגיון.

מתכננים כרגע שיירת רכבים דרך מדינות ערב לעזה.

תיתן גם להם להיכנס?

לפני שעה, oryo כתב:

ניתוח מדויק של יוען גונן על ה"משבר" הנוכחי, לטובת כל מי שאיכשהו אוכל את הספין של הקדמת בחירות, אעלק: 

שוב אנחנו בפתחו של שבוע "קריטי", "דרמטי" ואולי אף "גורלי". "שבוע פוליטי משמעותי", הכריזה בטון חגיגי דפנה ליאל, שכבר יותר משנה מספרת לנו שממשלת נתניהו ממש עוד רגע מתפרקת. התחביר של שידורי החדשות הולך ומתנתק מהמציאות. כל יום הוא נקודת שבר, קו פרשת מים, שעון חול – בעוד שגרת היום־יום סטטית עד אובדן שפיות. חטופים ממשיכים להתענות במנהרות, צעירים מממשיכים להתגייס ולמות, מלחמת ההשמדה ממשיכה להשמיד ושרי הממשלה ממשיכים לברוח מאחריות ולטייל בחו"ל.

למעשה, ככל שגוברת הדרמטיזציה הרטורית, כך מתעצמת תחושת השיתוק הפנימית. כאשר הכול מדווח בשפה של דחיפות, ובכל רגע מובטח לנו שהממשלה תכף נופלת, הציבור המותש חדל לצפות לשינוי ממשי, והמערכת הפוליטית יכולה לשקוע בסטגנציה ולהתמקד בהישרדות אלקטורלית. וכך, במעטה אזעקת אמת תמידית, מתהווה דווקא שגרה רדומה, משותקת, בלתי ניתנת לשינוי. תחושת הבהילות התקשורתית היא לא רק תוצר לוואי של הכאוס הפוליטי – היא מנגנון השימור שלו.

המטרה האמיתית של נתניהו אינה להגיע להכרעה אלא להימנע ממנה. למרוח את הימים, למתוח את המציאות, לדחות שוב ושוב את הקץ – עד שהזמן עצמו יתעייף. הכותרות המוגזמות רק משרתות אותו. כל "שבוע גורלי", כל "צומת מכריע", כל עדכון היסטרי על קריאה טרומית חסרת משמעות – אינם מאיימים על שלום הקואליציה, אלא מסייעים לה ליצור מראית עין של תנועה תוך כדי קיפאון.

ערוצי הטלוויזיה משתפים פעולה עם ההצגה הזאת לא כי הם מאמינים לה, אלא כי היא משתלמת. אווירת החירום מדביקה את הצופים למסך ומזינה עוד ועוד מהדורות, ושידורי אקטואליה בלתי פוסקים הם התוכן הזול ביותר להפקה. כך נוצרת סימביוזה מטרידה: ככל שהממשלה מושכת זמן, כך הפרשנים מותחים את שעות השידור. השלטון יוצר ספינים במקום מדיניות, והכתבים מסקרים אותם כאילו היו מציאות. הדרמה המזויפת משרתת את נתניהו, אבל גם את האולפנים ששכחו את ההבדל בין עבודה עיתונאית לבידור עטוף בקריינות חמורת סבר.

"תעזרי לי דפנה, אני כבר מתקשה להבין, על מי בעצם עובדים?" תהה רפי רשף. "על הציבור", השיבה ליאל, "קודם כול על הציבור". ביקורת מדויקת וחשובה, ואפשר להפנות אותה לא רק לפוליטיקאים – אלא גם לשידורי החדשות. "מייד ננסה להבין אם אנחנו ערב הקדמת הבחירות", הצהיר רשף. ספוילר: אנחנו לא. יש רק דבר אחד שהחרדים מעוניינים בו עוד פחות מכפי שהם מעוניינים להתגייס, וזה להפיל את הממשלה. ובינתיים נתניהו בונה על כך שתמשיכו לשבת מול המסך ולהאמין שזה פשוט יקרה מעצמו.

**

אני חושב זה צעד עמוק יותר, כשאדלשטיין נעמד על הרגליים הייתי בהלם - מה, מישהו שם בליכוד הצמיח עמוד שדרה!? כעת אני מבין שלא, זה פשוט חלק מההצגה, צריך למכור לציבור שיש משבר, ושיש עמודי שדרה, כך שעוד רגע כשיעבור איזה חוק דה לה שמעאטה מסורס האנשים הכי פראיירים בעולם ירגישו שלא עבדו עליהם, וימשיכו לשרת את ממשלת הדמים בציות. 

רציתי לראות מי זאת יוען גונן לפני שאני מגיב, כדי לדעת אם לקחת אותה ברצינות.

קודם כל, יש לה הטייה מובהקת, אז זה כבר מטיל צל על הטור שלה.

דבר שני, היא לא מחוברת להלך הרוח.

אדלשטיין לא יכול להעלות הצעת חוק ללא סנקציות אישיות, ואם זה לא יקרה עד רביעי החרדים יפילו את הממשלה.

פורסם

אם אדלשטיין באמת היה מפריע לביבי הוא היה עף כמו הרמטכ"ל וגלנט. הרי ביבי בעצמו אמר שהם אלה שהפריעו ועכשיו אפשר להתקדם...
אני גם חושב שהכל הצגה.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

תיתן גם להם להיכנס?

עם גרטה?

שים לב, התייחסתי אליה בלבד ול "משט" המצחיק הזה. ציינתי עובדה ספציפית לגביה.

יש אפס השפעה של המשט הזה על הלחימה או הסכנה ממנה. הם עשו את זה כדי להיתפס ושיהיה בלאגן. כדי שיהיה אפשר לספר כמה ישראל זה רע. תעשה להם הפוך על הפוך, תן להם להגיע לעזה עם ארגז סימילאק. 

כול השאר, כול ה "ואם" ו "שיירת רכבים" "מטס חירות" וכו' - לא מעניין ולא רלוונטי. אני התייחסתי למשהו ספציפי. 

לפני 15 דקות, Gosser1860 כתב:

סגר שאינו יעיל (כזה שהוא רק "על הנייר") יכול להיחשב בלתי חוקי ופעולות המבוססות עליו יכולות להיחשב בלתי חוקיות. 

תבחר אצבע.

סליחה, מניאק, אבל כל הכבוד לך!

עריכה אחרונה על ידי David32

- By lifting money bags

פורסם
לפני 14 דקות, David32 כתב:

תבחר

נכון. ועם זאת ישראל לא במעמד להתעלם מחוקים ואמנות וכו'. אאל"ט גם במרמרה החלק הבעייתי לא היה אכיפת הסגר אלא בעוצמת הפעלת הכוח (ישראל פיצתה וגם חצי התנצלה).

--

לדעתי לא ניתן "להתייחס למשהו ספציפי", זה הכל מתערבב ביחד, יותר רציף ופחות קבוצה סדורה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 29 דקות, יובל .מ. כתב:

תיתן גם להם להיכנס?

זאת בעיה של מצרים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 36 דקות, Gosser1860 כתב:

נכון. ועם זאת ישראל לא במעמד להתעלם מחוקים ואמנות וכו'

אולי עדיף קודם לטפל בקולות מבפנים שנותנים חומר לכול הטענות לרצח עם, במקום לכאורה לטפל באיזה פיפס משפטי תיאורתי.

לפני 37 דקות, Gosser1860 כתב:

לדעתי לא ניתן "להתייחס למשהו ספציפי", זה הכל מתערבב ביחד, יותר רציף ופחות קבוצה סדורה.

הייתי מסכים אם היית אומר שזה הגיוני בעינייך שהמלחמה הזאת תימשך עוד תקופה ארוכה. בעיניי זה לא הגיוני, לכן זה מקרה ספציפי, לכן לא מאוד מעניין אותי מה יקרה אם הם יתחילו לשלוח ספינות גדולות יותר "לשבור את המצור".  מתנצל.

לאורך תקופה ארוכה - צודק. 

- By lifting money bags

פורסם
לפני 9 שעות, יובל .מ. כתב:

אדלשטיין לא יכול להעלות הצעת חוק ללא סנקציות אישיות, ואם זה לא יקרה עד רביעי החרדים יפילו את הממשלה.

יש עוד מישהו שבאמת חושב שהחרדים יפילו את הממשלה?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי זאת אפשרות ריאלית. 

אחרת למה כל ההמולה עם היועצת המשפטית עכשיו? הם לא באמת מתכוונים לפטר אותה נגד עמדת בג"ץ, הם חושבים קדימה וזה בסך הכל חלק מהקמפיין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

למה הם צריכים לפטר אותה? היא ובג״ץ משמשים להם כלי מושלם להסתה והסחת הדעת.

יעבירו איזה חוק שהם רוצים. עתירות לבגץ לוקחות זמן.

לגייס חרדים גם אף אחד לא יכול להכריח אותם. שבגץ יוציא כמה צווים שבא לו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...