Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

יש לך דיווחים על מעצרים כאלו?

את זה ספציפית לא ראיתי. כן עצרו פלסטיני שניסה להצית איזה שדה באיזור ירושלים. ועכשיו דפנה ליאל גם מפרסמת שהשבכ מצטרף לחקירות של המשטרה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

יש לך דיווחים על מעצרים כאלו?

תראה איזה כח יש לערביי ישראל, מצליחים להצית שריפות בכל המזה״ת וגם באירופה.

image.thumb.png.bf785308b029ea4c141f10fe751164da.png

20250430_181018.jpg

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, yohai71 כתב:

התשובה הקצרה היא שאני מופתע.

המודיעין על צפי למזג אויר מלבה אש היה גלוי לכל אזרח כבר לפני לפחות מספר ימים. אתה יודע, osint בקבוצות המטאורולוגיה בפייסבוק ובטלגרם בהתחלה דובר על יום המנגל, אחר כך החום הוקדם. אני בטוח שלחיל האויר יש תחזיות יותר מתוחכמות. הייתי מצפה ממפקדת חיל האויר להיות קצת ראש גדול, מה גם שמספר מטוסים מותקנו כבר בגל השריפו הקודם לפני כשבוע.

כמובן שאין לי מושג איזה משימות אחרות היו מוטלות על המטוסים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתה ועדה שהמליצה לרכוש למשטרה ארבעה מסוקים לטובת לחימה באש. בן גביר טען שזה בזבוזים של המפכל וביטל את הרכישה.

הנה הבחור שהוביל את הוועדה שהמליצה על רכישת מסוקים.

ככה זה כשבוחרים פופוליסטים שמדברים על משילות וקוראים לכולם פקידים בזלזול.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יוון וקפריסין לא שולחות מטוסים כי גם שם יש שריפות. בטח גם שם שמאלנים וערבים חברו להפיל ראש ממשלה חזק מהימין או משהו

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעה, פריג'י כתב:

עצם זה שכביש מהיר המחבר בין תל אביב לירושלים מוקף באורנים עד מטר מהכביש מראה שהכל זה דיבורים. 

צריך להחליף צמחייה, לעשות שטחי באפר, להצטייד במטוסים הנכונים ששואבים מי ים (במקום חוזה למטוסי ריסוס שמרססים פוספטים מול אלביט), גיזום, רעיית צאן סביב יישובים, וכמובן ברית כבאות עם מדינות האיזור, איטליה, יוון, קפריסין.

מזל שלפחות מכת"זיות יש.

אני לא יודע אם יש לך מושג מה זה שריפת צמרות ולאיזה מרחק אש כזו יכולה לדלג גם בשטח חשוף.

ואין שום הצדקה להחזקת סופר טנקר בארץ.  הפיתרון הוא טייסת כיבוי איזורית שמשרתת את מדינות האיזור.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

כנראה שמגיעים מטוסים מיוון,

יוון הודיעה שלא תשלח כי היא בכוננות שריפות אצלה.

העיקר חגגתם טרנספר מעזה ועכשיו יוון מפחדת משריפות.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

זה לא רק שריפות, הרוחות האלה גם מסכנות עצם קיום טיסה כלשהי בגובה נמוך, וגם מפחיתות מהאפקטיביות של פיזור חומרים.

בלי קשר לביבי/סמוך/ישראל/הצתות/כן/לא - זה מצב דפוק ברמה הפיזיקלית.

לגבי הצתות וכו - הניחוש שלי שלא מבוסס על כלום ואני סתם ממציא משום מקום - השריפה המקורית איננה הצתה, המחבל ממזרח י-ם סתם ניסה לרכוב על הגל (חשיבה מקורית ותכנון מראש אין שם בדרך כלל אצל הפלסטינאצים).  

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

מנסים לבנות אלפי יחידות דיור ברכס לבן כסר שנים, וזה תקוע כי כל יום מישהו אחר מגיש עתירה נגד הפגיעה בטבע.

אין קשר. רכס לבן הוא פנינת טבע. לא חורשת אורנים מלאכותית וחסרת תועלת.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

אני במקור מאחד הישובים בהרי ירושלים, מבחינתי תעקור עצים בכל מקום שבו גרים אנשים או נמצא אתר חשוב, אבל לך תעשה את זה במדינת ישראל.

צריך לשנות את תמהיל הייעור. הלכו על אורן במקום אלון שמתאים פי מיליון לאקלים כי הוא צומח מהר אבל זה חתיכת עץ חרא.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

וכשרצו לקנות סופרטנקר אמרו "בשביל מה צריך את זה??"

באמת בשביל מה צריך את זה? לא מספיק כנף ציון, יעשו גם כנף-על-האש ציון?

אנחנו צריכים מטוס אחר לגמרי. שיודע לשאוב מי ים והוא ייעודי לשריפות.

https://finance.walla.co.il/item/3746127

ולא אחד.

10.

לפני 36 דקות, Night Driver כתב:

אני לא יודע אם יש לך מושג מה זה שריפת צמרות ולאיזה מרחק אש כזו יכולה לדלג גם בשטח חשוף.

נכון, בדיוק בגלל זה אני נגד העמסת הארץ באורנים...

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

וכשרצו לקנות סופרטנקר אמרו "בשביל מה צריך את זה??"

אז כמו לפני כמה עמודים - חוכמה בדיעבד. ב2016 שכחנו את אסון הכרמל, אז לא קנינו.

מי שעומד בתנאים הדרושים היום עובד בכבאות.

עם פין או בלי.

רק שיוכל/תוכל לעבוד.

לא היה צורך מעולם, אין צורך כרגע, ולעולם לא יהיה צורך בישראל בסופרטנקר. יש רק שדה אחד שיכול לתפעל אותו בישראל במקום רלוונטי (נתבג), לוקח המון, המון זמן בין גיחה לגיחה, הוא לא מסוגל לפעול בלילה בישראל, ולא מסוגל לבצע פניות חזקות. מסלול ההטלה שלו הוא פס מאוד ארוך, בגדול. 

מה שאתה רוצה כדי להילחם בשריפות בישראל אלו מטוסים גדולים יחסית שיכולים לעשות יותר גיחות בפרק זמן נתון+מטוסים קטנים ומסוקים שעושים רוטציה כל הזמן, מסוגלים להטיל באופן ממוקד, יכולים לעשות 2 גיחות עם אותו מיכל כדי לכסות שטח רחב יותר ולא רק "פס".

כשיש לך רצועת יער של 40 קילומטר כמו בארה"ב, וואלה סופרטנקר עובד לא רע. (בשילוב עם כלים אחרים)

לקח למדינה הרבה יותר מדי זמן להגיע להסדר עם כים ניר לשעבר (כיום תחת אלביט), יש כרגע 10 (!!) מטוסי כיבוי שתקועים על הקרקע בגלל בירוקרטיה ומשחקי אגו של פיתמר, נראה שמחר יתחילו להפעיל אותם.

חבל שבישראל לא הקימו את טייסת אלעד עם קצת CL415, בערך המטוסים הכי יעילים שקיימים לתנאים ים-תיכוניים כמו שלנו, אבל הציוד חייב להיות מהדוד סאם אז קנו עוד AT802...

(שימו לב שבערך כל מדינות אירופה מפעילות CL215 ו 415. יש לנו גם רצועת חוף, אז מספר הגיחות שאפשר לבצע עם סקופר גבוה משמעותית מכל שיטה אחרת)

• אהבתי 3
פורסם
Just now, Pika007 כתב:

לא היה צורך מעולם, אין צורך כרגע, ולעולם לא יהיה צורך בישראל בסופרטנקר. יש רק שדה אחד שיכול לתפעל אותו בישראל במקום רלוונטי (נתבג), לוקח המון, המון זמן בין גיחה לגיחה, הוא לא מסוגל לפעול בלילה בישראל, ולא מסוגל לבצע פניות חזקות. מסלול ההטלה שלו הוא פס מאוד ארוך, בגדול. 

מה שאתה רוצה כדי להילחם בשריפות בישראל אלו מטוסים גדולים יחסית שיכולים לעשות יותר גיחות בפרק זמן נתון+מטוסים קטנים ומסוקים שעושים רוטציה כל הזמן, מסוגלים להטיל באופן ממוקד, יכולים לעשות 2 גיחות עם אותו מיכל כדי לכסות שטח רחב יותר ולא רק "פס".

כשיש לך רצועת יער של 40 קילומטר כמו בארה"ב, וואלה סופרטנקר עובד לא רע. (בשילוב עם כלים אחרים)

לקח למדינה הרבה יותר מדי זמן להגיע להסדר עם כים ניר לשעבר (כיום תחת אלביט), יש כרגע 10 (!!) מטוסי כיבוי שתקועים על הקרקע בגלל בירוקרטיה ומשחקי אגו של פיתמר, נראה שמחר יתחילו להפעיל אותם.

חבל שבישראל לא הקימו את טייסת אלעד עם קצת CL415, בערך המטוסים הכי יעילים שקיימים לתנאים ים-תיכוניים כמו שלנו, אבל הציוד חייב להיות מהדוד סאם אז קנו עוד AT802...

(שימו לב שבערך כל מדינות אירופה מפעילות CL215 ו 415. יש לנו גם רצועת חוף, אז מספר הגיחות שאפשר לבצע עם סקופר גבוה משמעותית מכל שיטה אחרת)

https://www.ynet.co.il/news/article/r1d31tjxee#autoplay

בדיוק באתי לשתף את זה.

חלטורה.

פורסם

אורנים הפסיקו לנטוע מזמן. 20 שנה?

זה פשוט מה שיש כרגע, עד שהשריפות יכלו את מה שנשאר. אגב, זה לא עץ רע בכלל והבעיה היא לא ספציפית של אורן (יש אינספור שטויות שכולם חוזרים עליהן כמו תוכי מרייר). הבעיה היא monoculture. מה שיותר מתאים לסביבה הוא מאזן די מסובך של מיני עצים (גם אורן, שהוא עץ מקומי בניגוד לשטויות שכולם חוזרים עליהן) ושיחים וכו'. 

• מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

אם היו יודעים שעל הצתה היו מקבלים כדור הם לא היו יוצאים להצית, ואין על זה דיון בכלל.

פופוליזם נטו בדיוק כמו מושלות. העונש היום הוא עד 20 שנות מאסר. מי שלא מפחד מ-20 שנות מאסר לא יפחד גם מכדור, כי הוא פשוט לא מאמין שיתפסו אותו.

• אהבתי 1
פורסם

יוון מחזיקה טייסת גדולה של מטוסי כיבוי ייעודיים שהזכיר pika007, ולא רק זאת - מרחיבה אותה, לפני שנתיים רכשה עוד מספר מטוסים מהגרסה האחרונה.

ואצלנו, כרגיל, מצמצמים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...