Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, רוןS כתב:

ואיך זה משפיע על המדינה ?    בזמן מלחמה ?

מדהימים הביביסטים.

נראה לך שמעניין אותו איך זה משפיע על המדינה? הדבר *היחיד* שמעניין אותו זה ההישרדות האישית שלו. במקרה יצא שבשביל לשרוד פוליטית כראש ממשלה צריך לנהל את המלחמה, אחרת אין לי ספק שהוא לא היה עושה את זה

  • אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

  • SlowRide

    7465

  • פינדר

    6174

  • יבגניפ

    5964

  • Night Driver

    5067

פורסם
לפני כשעה, bobi כתב:

 

איך לעשות את זה? תקיפה צבאית של כל מתקני הנפט והגז של אירן על ידי ישראל, ע"י מדינות המערב?

אמברגו על ייצוא נפט לא יהיה, סין לא משתפת פעולה עם זה, כי היא רואה את זה בתור מהלך מערבי.

בכל מקרה נפט ניתן להבריח, אפילו החותים מייצאים נפט במיליארדים, בלי שיש להם בכלל מדינה מתפקדת.

 

לפני 58 דקות, Night Driver כתב:

הסתכלת על המפה של אירן?

 

שטח ענק שיהיה לך קשה מאוד לתקוף.


רק מעיר, שאין דבר קל יותר מלתקוף מתקני נפט.

שדות נפט, מספרם מוגבל, מיקומם ידוע, יש להם נטיה לא לזוז מהמקום, התשתיות פגיעות מאוד. רוב הנפט מובל באוניות, מספר מסופי הנפט הימיים שוב מוגבל, לאירן יש מסוף אחד עיקרי דרכו עוברת רוב תפוקת הנפט, ועוד מספר מסופים קטנים יותר, ושוב, המסופים פגיעים מאוד. אוניות - קל מאוד לאתר, לעקוב, ובמידת הצורך, להפגיש אותן עם קרקעית הים. לדפוק חוות מיכלים לאחסון זה בכלל כמו לקחת סוכריה לילד. זה שלא עשו את זה עד היום זה כי לא רצו מספיק לעשות, לא כי לא יכלו.

 

לגבי החותים - שוב, אין להם יותר מדי מסופי נפט בשליטתם. את חודיידה כבר ביקרנו. הברחה באמצעות משאיות (חביות או מיכליות) לא אפקטיבית במיוחד בגלל המאמץ הגדול פי כמה הנדרש לשינוע פר חבית נפט. וגם אין ממש לאן להבריח... שוב, אם לא חיסלו להם לגמרי את תעשיית הנפט עד עכשיו, זה כי לא רצו מספיק.

 



 

 

 

 

 

חזיר דיזל

פורסם

כל מה שכתבת נכון רק שהשטח לא סטרילי ויש לך סיכוי גדול לאבד כמה מטוסים. זה יכניס אותנו לסרט שונה לחלוטין.

 

ואל תשכח שפעולה שתעלה את מחירי הנפט בעולם עלולה לנכניס אותנו למצוקת חימושים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הבעיה העיקרית בהפצצת תעשיית הנפט האירנית, היא שהלקוח העיקרי הוא סין. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

כל מה שכתבת נכון רק שהשטח לא סטרילי ויש לך סיכוי גדול לאבד כמה מטוסים. זה יכניס אותנו לסרט שונה לחלוטין.

 

ואל תשכח שפעולה שתעלה את מחירי הנפט בעולם עלולה לנכניס אותנו למצוקת חימושים.

כל מטרה והשיטה שמתאימה לה. מטוס, טיול שיוט שנורה מצוללת, חבלה מבפנים (עיין ערך בסיס הטילים ליד טהרן) ועוד כאלו שבטוח שיש מי שחשב כבר עליהן. אפילו פיצוץ צינורות הנפט שמובילים אל המיכלים. כל דבר  שישבש ויפחית את היכולת של אירן לייצא נפט. לגבי מצוקת חימושים, לא בטוח שאני מבין.

 

לפני 10 דקות, SurfHigh כתב:

הבעיה העיקרית בהפצצת תעשיית הנפט האירנית, היא שהלקוח העיקרי הוא סין. 

שיחפשו ספק אחר שלא נמצא בעימות עם מעצמה צבאית אזורית. עד כמה שאני מבין, הם מנצלים את ההזדמנות לקנות נפט זול. סין היא לקוח עיקרי של איראן, אולי, אבל אירן היא לא ספק עיקרי של סין. רוסיה, ערב הסעודית, עיראק, ברזיל ויש עוד כמה, הן הספקיות שלה.

עריכה אחרונה על ידי gorelshv
פורסם

חוק ההסדרים הקרוב, לא הכי wow לטעמי

https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/wcm_upload_files/2024/09/21/r1cRg002pA/____________________________________20240920__6_.pdf

 

הדברים שאני אשמח לראות שיוצאו לפועל

  1. הקמת צוות מקצועי בנושא איחוד מערכות גבייה 
  2. הקמת רשויות תחבורה מטרופוליניות 
  3. הפרטת נמל אשדוד
  4. ייעול המגזר הציבורי: האצת השירות הדיגיטל לאזרח ויצירת תשתיות דיגיטליות וכלי מדיניות תומכים -- כן הייתי רוצה לראות הקמת של one stop shop, במקום שירות דיגיטלי אבל כל דבר אני אקבל במצב הנוכחי של המדינה הזו.
  5. מיקוד מבנה הממשלה - רק 5 משרדים?! צריך להוסיף עוד חמישייה בשביל שנוכל לראות שינוי טוב במדינה הזו.
  6. הקמת מינהל שכר וגמלאות ממשלתי

 

זה לא בסדר עדיפות כלשהוא אבל נגיד הפרטת נמל אשדוד - נמצא אצלי בעדיפות נמוכה לעומת שאר הסעיפים שציינתי.

לפי מה שאני רואה שר האוצר בוחר דווקא ללכת על ייעול כספי הציבור באמצעות איחוד גבייה, איחוד חשבי שכר וכו'.

אין פה באמת משהו שצועק - באתי לעשות שינוי עמוק ולנסות לצאת מהקופסא. גם קיימים הנושאים הרגילים והבנאליים של שימוש בקרקע וכו'.

הרעיונות (בנושאי נדלן, תחבורה) היו כבר הקיימים פשוט הכניסו אותם בשביל הנפח..

סמוטריץ' לא יורה מהמותן, אין לו יציאות מטומטמות כשמדובר בנושא כמו חוק ההסדרים (לא בדקתי את הקודם אבל מניח שהקודם היה "בוא נעשה דברים לציבור הבוחרים שלי כי אני לא יודע מה יוליד יום" ועכשיו זה יותר לעסוק בעומק הדברים - כפי שניתן לקרוא בחוק ההסדרים המוצע).

ציון 6 מתוך 10, הציון יכל היה להיות גבוה יותר, אם היו דברים פורצי דרך שיחסכו לנו כספים בת'כלס.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 9 שעות, yd b-4 כתב:

 

עזוב לרגע מטרות. תרשה לי להניח שאתה לא חושב שמחר בבוקר אם תעניק לפלשתינים את כל איו"ש יהיה כאן שקט.

 

בשביל זה חייב הליך מדיני מסודר, שלפחות מאז שנולדתי אי שם בשנות ה90 לא נראה שהיה קרוב למימוש אמיתי.

 

(אמיתי הכוונה שיש בצד השני גוף שמסוגל ורוצה, לשלוט באזרחים שלו, ומכיר בסיום הסכסוך)

 

בהינתן וזה המצב גם אתה צריך להודות למשיחיים. כי בלעדי מפעל ההתנחלויות כבר מזמן דה פקטור השטח היה מוחזק בידיהם 

 

אנחנו גרועים, אבל ממש! בשמירה על השטח באיו"ש. והפלסטינים מנצלים את הפריצה הזו עד הסוף, כי הם מבינים שהכיבוש השקט הזה יניב להם בעוד כמה עשורים ריבית מכובדת.

 

 

לא כ"כ הבנתי מה אתה מצפה שיהיה בתהליך מדיני מסודר, אם בינתיים אתה מקים מאחזים והתנחלויות שמונעים כל סיכוי להסדר (מתי פעם אחרונה פינו משיחיים מאיזה מאחז מבלי שזה לווה באלימות נגד הצבא והמשטרה?).

 

אין לי על מה להודות למשיחיים. האינטרס הבסיסי שלי הוא לחיות בבטחון במדינה מערבית מתפקדת. האינטרס הבסיסי שלהם הוא שיבוא המשיח. ובהתאם הם עושים כל מה שתלוי בהם שלא יהיה הסדר, לא משנה מה. ולכן עכשיו הם מקימים מאחזים (ומקדשים את המוות סביבם) בטענה השקרית שזה טוב לבטחון. במקרה היפותטי ולא סביר, שהם דאגו ודואגים להבטיח שיהיה לא סביר עוד יותר, שיהיה עם מי לדבר בצד השני, הם יקימו מאחזים בטענה שהערבים מפויסים גם ככה, אז למה לוותר להם על שטחי מולדת.

 

גם לי אין הרבה אמפתיה לפלסטינאים. אבל חלקנו מאוד אוהבים לדמיין את עצמנו כשחקנים פסיביים לחלוטין מול הצד השני, שרק מקצין לא משנה מה. המציאות קצת שונה, מה לעשות. והמשיחיים בהחלט תרמו (ותורמים היום יותר מאי פעם, עם התחביב החדש שלהם לשרוף כפרים, או סתם להרביץ לערבים, כשהם פחות ופחות נענשים על זה) למותו של הרעיון להגיע לסיום הסכסוך דרך הסדר. וגם הימניים יותר בינינו צריכים להבין שאם מדינה פלסטינאית תכפה עלינו, או גרוע יותר - יתייחסו אלינו כאפרטהיד מהים עד לירדן - מי שיהיה חתום על זה, זה וייסים, סמוטריצ'ים, סטרוקים ושאר המיוחדים, שחושבים שאם מתפללים מספיק חזק, מקימים מספיק מאחזים וצועקים בקול "אנטישמים" - הכל פשוט מסתדר.

  • אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ומי שמאמין שאם לא יהיו מתנחלים משיחיים, הערבים יקבלו אותנו כמתישבים אזרחיים
באזור ת"א רבתי -

חבל שיש אנשים החיים באשליות, כי הערבים מסביב יסכימו לנוכחותנו במרכז ישראל בכלל..
הם הרי אומרים זאת ואנו לא רוצים לשמוע, הם לא רוצים אותנו בכל חלקי ישראל.

מבחינת הערבים בעזה, הרציחות וההתעללות שהם ביצעו באזרחים בעוטף עזה ב 7/10 -  
הטענה שלהם - כי כלל העוטף הישובים והקיבוצים הם התנחליות בדרום פלסטין, והאזרחים הם מתנחלים.
(ועד כמה שזכור לי - אין בקיבוצים סובב עזה, מתנחלים משיחיים, ובכל זאת רצחו בהם)

גם לפני קום המדינה ובשנים הראשונות של מדינת ישראל (כאשר לא היו מתנחלים משיחיים)
בכל הזדמנות שהייתה לערבים, הם נכנסו לגבולות ישראל, גנבו שדדו ורצחו באזרחי ישראל היהודים.
הם לא חשבו איך לקדם את החברה האזרחית שלהם, ולהקים לעצמם חברה תומכת ומפותחת
והם עד היום עסוקים בלנסות להרוס את מדינת ישראל והחברה האזרחית בה.. מאשר
לפתח את החברה הערבית ולקדם אותה.

והרציחות הללו של החברה הערבית ביהודים, החלו מתחילת המאה (ה 20) המאה הקודמת.
עוד לפני הקמת מדינת ישראל, ולאחר קום המדינה עד אזור שנות ה 70 -
גם כאשר לא היו בישראל מתנחלים משיחיים
 

 

אייל.

  • אהבתי 6

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 39 דקות, ליין מן כתב:

ומי שמאמין שאם לא יהיו מתנחלים משיחיים, הערבים יקבלו אותנו כמתישבים אזרחיים

כן, הבעיה היחידה שאתה מתווכח עם טיעוני איש קש. אף אחד בשרשור הזה מעולם לא אמר שאם לא יהיו מתנחלים משיחיים הערבים יקבלו אותנו. מה שכן נאמר הוא שמתנחלים משיחיים מבטיחים שהערבים לא יקבלו אותנו לא משנה מה. וזו עובדה די ברורה בשטח, שבא לידי ביטוי גם בזה שהתנחלויות מיצרות רצפים טריטוריאלים שימנעו כל סיכוי להסדר עתידי, וגם בסקרים רבים שונים ומשונים שמראים שפחות ופחות פלסטינאים מאמינים בסיכוי להסדר מבוסס שתי מדינות (כי למה שיאמינו במשהו שלא ישים בשטח יותר?). וכמובן גם בישראל לא ממש מאמינים בזה יותר. רק, בדיוק כמוך ודומיך, משום מה לא חושבים שלנו היה חלק בזה. ולא מבינים את הסתירה המובנית בין ״תמיד רצינו שלום. אנחנו מוכנים להתפשר. אבל הערבים קקות״ ל״אנחנו מקימים מאחזים בכל חור תחת שאפשר להקים בו קרוואן כדי להבטיח שלא תתכן פשרה טריטוריאלית, או משתווחים בפני כל מי שעושה את זה בשמנו״.

 

ואני מבין את ההתמכרות שלך ושל דומיך שרואה ביהודים קורבנות פסיבים של סוגים שונים של קוזקים ואנטישמים שונים. אבל הבלילה הרעיונית הזו לא מתכנסת לשום דבר קוהרנטי אף פעם. ובגלל זה כל המתפרסים מול המשיחיים מוצאים את עצמם יורים פה לכיוון שונים טענות שונות, בלי לשים אפילו לב שאין ביניהן קשר הגיוני. והאמת שזה גם מעייף להפריך את זה בפעם המיליון. ולהסביר בפעם המיליון שכמעט כל הנחות המוצא שלכם, כולל אמונה נאיבית בתרומתן של ההתנחלויות לבטחון, הן לא נכונות. ובדיוק בגלל זה אתם צריכים לדלג בין טענה לטענה.

 

וכמובן לפני שאעצור, אזכיר בפעם המאה אלף שהמשיחיים הם לא רק חסם לכל סיכוי להסדר, אפסי ככל שלא יהיה גם ככה. הם לא רק מה שמבטיח בקצב מרשים שישראל הולכת להפוך למדינת אפרטהיד מוחרמת עד שתתפרק. גם בלי זה, הם איום ממשי עלי. בתור מי שלא רוצה לחיות במדינת דת פרימיטיבית מבוססת כלכלה שתחום הייצוא העיקרי שלה זה תפילות לאלוקים. ואני מתקשה למצוא איפה בדיוק בצלאל ורוטמן ושות׳, או תושבי מודיעין עלית (מדורגת באשכול 1 בדירוג סוציו אקונומי, הכי נמוך שאפשר) רוצים ״לקדם את החברה האזרחית״. אבל זה רק אני.

  • אהבתי 5
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, ליין מן כתב:

מי שמאמין שאם לא יהיו מתנחלים משיחיים, הערבים יקבלו אותנו כמתישבים אזרחיים

4300 עמ׳ של שרשור ואנשים עדיין לא מבינים את ההבדל בין תנאי מספיק לתנאי הכרחי.

  • אהבתי 3
  • מצחיק 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

"נמשיך לסבול עד שנבין את זה" 

 

השאלה מה תבין קודם יא-חמאר? 

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 33 דקות, יובל .מ. כתב:

4300 עמודים של שרשור ואנשים לא מבינים שזה לא תנאי מספיק ולא תנאי הכרחי.

 

האמונה שלך לא פוגשת את המציאות. אפילו לא בדברים הכי קטנים. כמו זה, למשל, שמצד אחד אצל המשיחיים הערבים הם חיות שרק רוצים להרוג יהודים ולשתות את הדם שלהם או משהו. ומצד שני, גם אחרי ה7.10, המשיחיים המשיכו לדרוש (ולקבל) כניסה של פועלים פלסטינאים למאחזים שלהם ביו״ש. אתה מבין את הפער, נכון? וזו רק דוגמא. בעולם הכללי יותר, אנחנו יודעים שדעת הקהל ברחוב הפלסטיני סביב פתרון שתי המדינות השתנתה ב-30 שנים האחרונות. ולזה, לשיטתכם, כנראה יכול להיות הסבר אחד: לפני 30 או 20 שנה הם שיקרו בסקרים, והיום עושים את זה פחות, נכון? 

 

 

  • אהבתי 1
  • מצחיק 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זאת הבעיה של השמאל (היחסית הגיוני):

אתם לוקחים את כל הימין והופכים אותו לצבע אחד, כמו עם החרדים.

אתם משלבים כמה בעיות לבעיה אחת, וזה לא עובד ככה.

זה שבן אדם לא רץ להחזיר את אריאל ומעלה אדומים לא אומר שהוא רוצה להשתלט על ירדן, סוריה ולבנון. אתם מביאים איזה אהבל אחד והנה, כל הימין רוצה את זה.

אבל אם מציגים שמאלני שקורא לחיילי צה"ל נאצים, או לדוגמא כותרת של עיתון הארץ שאומרת "המשטרה אויב", בהתעלמות מוחלטת מ-66 השוטרים שנפלו ב-7.10 כדי להגן על "שמאלנים בקיבוצים", אתם אומרים שזה "לא מייצג".

תחליטו.

 

×
×
  • תוכן חדש...