Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בינתיים סוג של חרם על ישראל. זה רק ילך ויגבר.

חרם בלתי פורמלי: מדינות מפסיקות למכור תחמושת "פשוטה" לישראל | כלכליסט (calcalist.co.il)

מעצמה זרה שאינה ארה"ב מסרבת לספק לישראל חומרי גלם לתחמושת • איטליה, קנדה ובלגיה הצהירו על הפסקת היצוא הביטחוני • ספרד הקשתה על הגעת משלוח גדול מהודו • במערכת הביטחון מודאגים מאפשרות של מחסור בתחמושת "פשוטה".

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אני חייב להסכים עם @oryo מבחינת הגדרת יעדים ויוזמה, אנחנו אפסים בזה.

מדברים על עסקה? תוציאו אותה החוצה, לא שמועות, לא מתווכים, לא קטאר ולא מצרים. 

תעמוד מול מצלמות, תגיד מה הדרישות שלך, אפילו תציע סיום מלחמה תמורת הגליית ראשי חמאס ושחרור כל החטופים במכה, מה שצריך. תן דדליין של 48 שעות ואם אין הסכמה תכבוש את כל הרצועה בשבוע, לא איזורים הומניטריים, לא דלק, לא חמצן, כלום. שיצאו החוצה תמונות של אזרחים בכלובים עם חיילי צה"ל שומרים עליהם עד שמוצאים את סינוואר.

בינתיים מבלבלים את השכל עם משלחות למצרים כאילו רונן בר הולך לעשן נרגילה תפוח.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, oryo כתב:

השלטון ה*עוין* ששפך מליארדים של דולרים על ישראל, הגן עליה צבאית, וכמעט האחרון שעדיין תומך בה באו"ם. עוין כי הוא אנטישמי / מונהג ע"י אדם דמנטי / רוקד לצלילי הדיפסטייט הסמולני, לא חלילה מאיזושהי סיבה הקשורה לשלטון הישראלי ששם עליו פס בצורה פומבית.

אחת המניפולציות היותר אפקטיביות של ביבי היא השידוך בשפה בינו ובין המדינה, הוא הצליח להנחיל לתודעת רבים כי השניים זהים. כך, מי שמבקר את ביבי או לא תומך בטקטיקות לשימור שלטונו הוא לא נגד ביבי - הוא נגד מדינת ישראל עצמה. מנגנון פאשיסטי פשוט וידוע: המנהיג הוא המדינה, המדינה היא המנהיג. 

לכן אין להתפלא שהספונסרית של המלחמה היא "עוינת" וארה"ב היא ה"אחראית להרג חיילי צה"ל" ולא חלילה מי שיוצא למלחמה ללא יעדים מוגדרים ברי השגה ומסרב לדון בהם בזמן שהוא מבקש עוד ספונסרשיפ. ממש 1984 והשיחדש במסגרתו אין באמת משמעות למילים, או אמת.

האמריקאים אשמים בכך שהם מבקשים שיתוף פעולה בזמן שהם משלמים את החשבון, אבל אין להתפלא מכך כשנזכרים שמדובר בממשלה שמאשימה את שר הביטחון שלה שמסכן את חיילי צה"ל בעצם בקשתו להגיע להסכמות רחבות על חוק גיוס, והטענה שיש לממן את הציבור החרדי בלי לשאול שאלות אחרת מסכנים את חיילי צה"ל. כך פורטים על רגשות הציבור, הרי אם יש משהו משותף לכולנו זו הסלידה מ"הותר לפרסום" למיניהם, אז טוענים שמישהו אחר אחראי ופוף נוצרים מנדטים יש מאין. הרי זה לא שלמעשים יש השלכות, השלכות זה לחלשים 😁

אפס אחריות, רק האשמות החוצה. זה מתחיל מהראש וזולג כל הדרך לנתינים השימושיים שמסייעים לו למצוא איך כל העולם אשם, ליטרלי. 

אתה מדבר על סכינים בגב? אתה יורה עם שוטגאן בפרצוף כשאתה תומך בשלטון הזה ומהדהד את מסריו. 

**

יזם גייס סבב והבטיח יעדים, לאחר גיוס מוצלח התחיל לשרוף כספים, לאבד טאלנט, לא לעמוד ביעדים שהוגדרו ולא להגדיר יעדים חדשים, וכשהvc שאל מה קורה ואמר שהגיוס הבא מותנה בכך שיציג אסטרטגיה הלך לעיתונות ואמר שהמשקיע עוין וסיפר לעובדי החברה שמדובר בדפקט.

שמים כסף בחברה? סומכים על הגיוס הבא? בטוחים שהvc עם עלות שקועה ולכן ימשיך לסבסד לנצח, קארט בלאנש לעשות מה בזין שלך מהרגע שסגרת סבב? 

בעולם האמיתי, למעשים יש משמעות. אף אחד לא היה שם כסף על מנכ"ל שכל אדם שעבד תחתיו פוטר או התפטר, שמזלזל במשקיעים בצורה מופגנת, שלא עומד ביעדים ומוביל את החברה להפסדים כלכליים. בעולם הפוליטי זה עובד אחרת. היידה ביבי 🙌

השלטון הנוכחי בארה"ב עויין ישראל שלא מספקת לו את ההישגים שהוא צריך להציג לבוחר האמריקאי לקראת הבחירות, גם אם ההישגים האלה באים על חשבון אינטרסים חיוניים למדינת ישראל. אין חולק על כך שתמיכתה של ארה"ב בישראל קריטית. יחד עם זה, זה לא אומר שישראל צריכה לרדת על ברכיה לכל גחמה של ארה"ב. גם שם מבינים את זה, גם אם כועסים. ארה"ב מעורבת במלחמה בציבור הישראלי עוד מהימים שבהם אדון "שלום חבר" הריץ את שמעון פרס מול ביבי ב-1996. הבעיה של הדמוקרטים היא לא עם ביבי כמו שנוח לך להציג, אלא עם עם ישראל שמאס בפנטזיות על שלום וקבורות המוניות של קורבנותיו. זכור לרע גם המופע של אובמה בירושלים, כמו איזה רוק סטאר שמדבר מעל ראשי מארחיו עם קהל נבחר עם עיניים נוצצות.

רפיח בהחלט ברת השגה. ארה"ב טענה ב-8.10 שכניסה קרקעית אינה הגיונית, ו"מומחים" העריכו את האבידות של צה"ל בכניסה בפי 10 ממה שהיו בפועל. קאמאלה האריס (נשיאה פוטנציאלית עתידית- קשה להדיח אשה שחורה באווירה הציבורית הפרוגרסיבית היום) "הסתכלה במפות" וחשבה שאי אפשר להיכנס לרפיח, וכל הלהקה שם זימרה שלא ניתן לפנות מיליון ערבים מרפיח לפני הכניסה. כדי להבטיח את זה הם גם עצרו את משלוחי הנשק. כל גיבורי האולפנים היו לצידם, וממשלת ישראל החליטה להיכנס. האם זה פגע ביחסים עם ארה"ב? להערכתי לא. האם זה מפריע לביידן? לא בטוח. מה הוא יודע אם נכנסנו לרפיח או לחיפה? האם זה מפריע למצרים? ברור, כי יש ים מנהרות מפלילות. האם אתה סבור שזו היתה טעות להיכנס לרפיח ולהשתלט על ציר פילדלפי, מה שלענתך ולטענת קאמאלה לא היה בר השגה?

השלטון הישראלי "שם פס" על הלחץ האמריקאי רק בגלל גיבוי ציבורי. בלינקן החתרן רצה פה הצהרות על מדינה פלסטינית אחרי 7.10. ביבי עמד בלחץ לא בגלל שהוא מלך. הוא יודע שכל ישראלי צריך להיות ערבי או משוגע כדי להסכים לזה. אני מציע שתשים כאן הימור על איזה מפלגות ימינה ממזהה התהליכים יזכירו מדינה פלסטינית במצע לבוחר לקראת הבחירות המתקרבות. אם יטרחו לחבר מצע כמובן.

לגבי התמיכה באו"ם, אתה צודק לגמרי. ארה"ב מהתומכות האחרונות שלנו שם. עצוב בעיניי שישראלי מאשים בזה את הממשלה הנבחרת שלו ולא את הארגון הבזוי הזה שנותרו בו מדינות ספורות שלעתים מתגברות על הציניות שלהן. מזכיר לך שבמועצת זכויות האדם של הארגון הזה יושבות אירן, סין, סומליה וחברים, ושב-1975 (טרום ביבי ובגין) מליאת האו"ם קבעה שציונות היא גזענות. נצר ראשון ל"שמע ישראל" הוא "אללהו אכבר". את הארגון הזה, כולל מועצת הבטחון, צריך לפרק. אם יש לי תקווה לגבי האיש הכתום זה שהוא יעשה את זה. הוא מסוגל (הם על הפיירול האמריקאי ממילא).

עריכה אחרונה על ידי Renaultrap
  • אהבתי 1
פורסם
Just now, Renaultrap כתב:

השלטון הנוכחי בארה"ב עויין ישראל שלא מספקת לו את ההישגים שהוא צריך להציג לבוחר האמריקאי לקראת הבחירות,

חחחחחח

כל, אבל כל מעשה או אמירה של ראש הממשלה פה, מתחשב קודם כל בשלמות הקואליציה המטורפת שלו והסכנה האיומה מללכת פה לבחירות.

אבל האמריקאים צריכים להקריב את הקמפיין שלהם בשבילו ובשביל שבן גביר לא יפרק לו את הממשלה.

• אהבתי 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני באמת לא יודע מה יש להתדיין פה כשכול מה שנאמר זה במינימום עיוות מציאות.

זה גם עובד יופי, טיפה'לה עובדות עם הרבה שקרים...

• אהבתי 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 36 דקות, Renaultrap כתב:

[1]מה של(ט)ענתך ולטענת קאמאלה לא היה בר השגה?

אני טענתי שזה לא בר השגה? מתי..?

לפני 37 דקות, Renaultrap כתב:

[2]ארה"ב מעורבת במלחמה בציבור הישראלי (...) הבעיה של הדמוקרטים היא לא עם ביבי כמו שנוח לך להציג, אלא עם עם ישראל

ולכן הם שולחים מליארדים של דולרים, לעם בו הם נלחמים?

לפני 39 דקות, Renaultrap כתב:

[3]הוא יודע שכל ישראלי צריך להיות ערבי או משוגע כדי להסכים לזה [מדינה פלסטינית עתידית].

אני חושב שצריך לנוע לכיוון פירוד מהפלסטינים - אז מה אני יותר, ערבי או משוגע?

לפני 56 דקות, Renaultrap כתב:

אני מציע שתשים כאן הימור על איזה מפלגות ימינה ממזהה התהליכים יזכירו מדינה פלסטינית במצע לבוחר לקראת הבחירות המתקרבות

אני כמובן לא מהמר על כך, עם ישראל התרגל לשקר הזה שאוכלים עוגה והיא נשארת שלמה, והפוליטיקאים מחרבנים במכנסיים מהמחשבה על לדון כל דבר שמריח כמו הסדר קבע (על שלום כמובן אין מה לדבר). הטריק של עמי הוא לשבור עוד יותר ימינה כל בחירות, כך הגענו לממשלה הכי ימנית-ימנית-מלא-מלא אחרי שביבי בשלטון 2 עשורים - ולתקופה האחרונה שעדיין לא משכנעת אנשים שהטריק לא עובד - ״אם רק נשבור עוד יותר ימינה, אז זה יעבוד״, הבנדוד של ״זה לא עובד כי זה לא קומוניזם אמיתי״. כן, כמובן, what can possibly go wrong?

**

תראה,

אתה מתחיל בשקר, ממשיך בטיעון משולל הגיון, משם לכינויי גנאי. אם אתה מעוניין בדיון, תפסיק לכל הפחות עם (1) ו(3), זה לא מכבד אף אחד מאיתנו. גם אני יכול לכנות אותך בכינויים או לבדות דברים שלא אמרת, אני לא עושה את זה כי זה מאעפן, אם תמשיך כך אז נפרד כי חבל על הזמן - זה לא צורת דיון סבירה, מעניינת או פרודקטיבית.

לפני 40 דקות, Renaultrap כתב:

עצוב בעיניי שישראלי מאשים בזה את הממשלה הנבחרת שלו ולא את הארגון הבזוי הזה שנותרו בו מדינות ספורות שלעתים מתגברות על הציניות שלהן.

א. הממשלה הזו היא לא ״שלי״, אני ויתרתי על התענוג תודה, הממשלה הזו היא שלך ומהטקסט עולה שבתמיכתך. יש לי equity/stakes בישראל, אבל אין לי יותר voting rights. אני תומך בריבונות של עמי על מדינתו, ואם עמי רוצה את בן גביר בתור שר הבטחון ואייל גולן בתור שר החינוך לגיל הרך - זכותו המלאה.

ב. כפי העולה מן הטקסט - אחד ההבדלים בינינו הוא שאני עוסק בתכל׳ס, ואתה מתעסק בהאשמות. לכן אני מבקר המון את השלטון הישראלי על שלל שטויותיו, ולא עוסק בביקורת על השלטון בעזה - אני לא עזתי, לבקר/לקלל אותם זה קל (ומתבקש, הם באמת עם פח) אבל לא מקדם את האינטרסים שלי לשום מקום. אדם שלוקח ownership על חייו מסתכל קודם ולפני הכל פנימה, שזה משהו שביבי מקפיד לחסל בשיטתיות. 

לצורך העניין אני חושב שהאו״ם הופך להיות ארגון יותר קיקיוני ככל שהזמן עובר, אבל להצביע עליו ולומר ״אשמים!!!״ לא מקדם את האינטרסים שלי (בתור חצי-ערבי-חצי-משוגע המעוניין בהצלחת ישראל). בהינתן ההשפעה העולמית, אי אפשר להתעלם ממנו, אז שווה לחדד את המסרים וההסברה מצד אחד, ולייצר בריתות ותמיכה של מדינות נוספות מצד שני.

זה הפער בין מי שמחפש יעדים / פתרונות / תוצאות, ומי שמחפש הטחת אשמות שלא מקדמות שום דבר לשום מקום. 

• מצחיק 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני כשעה, Renaultrap כתב:

השלטון הנוכחי בארה"ב עויין ישראל שלא מספקת לו את ההישגים שהוא צריך להציג לבוחר האמריקאי לקראת הבחירות, גם אם ההישגים האלה באים על חשבון אינטרסים חיוניים למדינת ישראל. אין חולק על כך שתמיכתה של ארה"ב בישראל קריטית. יחד עם זה, זה לא אומר שישראל צריכה לרדת על ברכיה לכל גחמה של ארה"ב. גם שם מבינים את זה, גם אם כועסים. ארה"ב מעורבת במלחמה בציבור הישראלי עוד מהימים שבהם אדון "שלום חבר" הריץ את שמעון פרס מול ביבי ב-1996. הבעיה של הדמוקרטים היא לא עם ביבי כמו שנוח לך להציג, אלא עם עם ישראל שמאס בפנטזיות על שלום וקבורות המוניות של קורבנותיו. זכור לרע גם המופע של אובמה בירושלים, כמו איזה רוק סטאר שמדבר מעל ראשי מארחיו עם קהל נבחר עם עיניים נוצצות.

רפיח בהחלט ברת השגה. ארה"ב טענה ב-8.10 שכניסה קרקעית אינה הגיונית, ו"מומחים" העריכו את האבידות של צה"ל בכניסה בפי 10 ממה שהיו בפועל. קאמאלה האריס (נשיאה פוטנציאלית עתידית- קשה להדיח אשה שחורה באווירה הציבורית הפרוגרסיבית היום) "הסתכלה במפות" וחשבה שאי אפשר להיכנס לרפיח, וכל הלהקה שם זימרה שלא ניתן לפנות מיליון ערבים מרפיח לפני הכניסה. כדי להבטיח את זה הם גם עצרו את משלוחי הנשק. כל גיבורי האולפנים היו לצידם, וממשלת ישראל החליטה להיכנס. האם זה פגע ביחסים עם ארה"ב? להערכתי לא. האם זה מפריע לביידן? לא בטוח. מה הוא יודע אם נכנסנו לרפיח או לחיפה? האם זה מפריע למצרים? ברור, כי יש ים מנהרות מפלילות. האם אתה סבור שזו היתה טעות להיכנס לרפיח ולהשתלט על ציר פילדלפי, מה שלענתך ולטענת קאמאלה לא היה בר השגה?

השלטון הישראלי "שם פס" על הלחץ האמריקאי רק בגלל גיבוי ציבורי. בלינקן החתרן רצה פה הצהרות על מדינה פלסטינית אחרי 7.10. ביבי עמד בלחץ לא בגלל שהוא מלך. הוא יודע שכל ישראלי צריך להיות ערבי או משוגע כדי להסכים לזה. אני מציע שתשים כאן הימור על איזה מפלגות ימינה ממזהה התהליכים יזכירו מדינה פלסטינית במצע לבוחר לקראת הבחירות המתקרבות. אם יטרחו לחבר מצע כמובן.

לגבי התמיכה באו"ם, אתה צודק לגמרי. ארה"ב מהתומכות האחרונות שלנו שם. עצוב בעיניי שישראלי מאשים בזה את הממשלה הנבחרת שלו ולא את הארגון הבזוי הזה שנותרו בו מדינות ספורות שלעתים מתגברות על הציניות שלהן. מזכיר לך שבמועצת זכויות האדם של הארגון הזה יושבות אירן, סין, סומליה וחברים, ושב-1975 (טרום ביבי ובגין) מליאת האו"ם קבעה שציונות היא גזענות. נצר ראשון ל"שמע ישראל" הוא "אללהו אכבר". את הארגון הזה, כולל מועצת הבטחון, צריך לפרק. אם יש לי תקווה לגבי האיש הכתום זה שהוא יעשה את זה. הוא מסוגל (הם על הפיירול האמריקאי ממילא).

חבר, אתה עושה לממשלת הכשלון הנחות (ואני מצביע שלהם, אז לא הגיוני להגיד עלי שמאלני/קפלניסט/אנרכיסט).

לך אחורה חצי שנה, רשמתי פה שגם אם ישראל תכנס לרפיח הנשק ימשיך להגיע, וזה קורה. וכמו שאני ידעתי את זה, ביבי ידע את זה. למה לא נכנס בינואר לרפיח? כי זה טוב לו למשוך את המלחמה.

הם מזיינים את השכל על בן גביר, פוגע בקואליציה, פוגע בחוקים של הרבנים, מפר משמעת קואליציונית, בלה בלה בלה.

יהודיות נאנסות בשבי החמאס. יום יום.

לרשום שוב?

יהודיות

נאנסות 

בשבי

החמאס

זהו, זה מה שמעניין, לא רבנים, לא חרדים שמפחדים מקצבאות, לא האג, לא או"ם ולא שמום, שיישרפו כולם.

יש לך תינוק בשבי שפספס כמה וכמה ביקורים בטיפת חלב כי ביבי האפס מאופס הזה מחייך מול המצלמות כשהוא כבר מצליח להעביר איזה חוק בקומבינה, יימח שמו ושם זכרו.

אל תאשים את ביידן שמביא לך נשק בכמויות מטורפות, אל תאשים את האריס גם אם היא "קוראת מפות" ואל תתלה תקווה במזכל אום אנטישמי תומך חמאס, תן לצה"ל את הפקודה להיכנס למחנות המרכז ותשלוף את סינוואר מהביצים.

• אהבתי 2
פורסם

נ.ב. המזל של כולנו הוא שהאזרח האמריקאי הממוצע לא יודע עד כמה האזרח הישראלי הממוצע שם קצוץ על כל הסיוע והתמיכה הגבית, אם וכשמבקשי רעת ישראל יבינו שיש להם זהב גולמי בידיים - הם ישווקו את זה במקסימום: את הציוצים של הממשלה הישראלית, את ההתבטאויות של השופרות. חלק אדיר מכספי המסים האמריקאיים מגיעים לישראל, זה תחת ההנחה שמדובר בבעלת ברית, ככל שהם יגלו שבעלת הברית מחרבנת להם על הראש - ככה יותר סביר שיימאס להם. 

אני לצורך העניין, מרגיש בנוח לדבר פוליטיקה עם חברים אמריקאיים ולומר את דעתי הכנה על חוסר האסטרטגיה של ממשלת ישראל, אבל כעת כשחשבתי על זה שמתי לב שאפילו אני - עם כל הישירות - לא מדבר איתם בצורה פתוחה לגמרי ומסתיר את הבוז העמוק שפושט החל מהממשלה וכלה בתושב. תת-המודע שלי הבין שזה משהו שאני מעדיף שהם לא ידעו, לפחות לא ממני.

• אהבתי 2

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 11 דקות, oryo כתב:

אני טענתי שזה לא בר השגה? מתי..?

ולכן הם שולחים מליארדים של דולרים, לעם בו הם נלחמים?

אני חושב שצריך לנוע לכיוון פירוד מהפלסטינים - אז מה אני יותר, ערבי או משוגע?

אני כמובן לא מהמר על כך, עם ישראל התרגל לשקר הזה שאוכלים עוגה והיא נשארת שלמה, והפוליטיקאים מחרבנים במכנסיים מהמחשבה על לדון כל דבר שמריח כמו הסדר קבע (על שלום כמובן אין מה לדבר). הטריק של עמי הוא לשבור עוד יותר ימינה כל בחירות, כך הגענו לממשלה הכי ימנית-ימנית-מלא-מלא אחרי שביבי בשלטון 2 עשורים - ולתקופה האחרונה שעדיין לא משכנעת אנשים שהטריק לא עובד - ״אם רק נשבור עוד יותר ימינה, אז זה יעבוד״, הבנדוד של ״זה לא עובד כי זה לא קומוניזם אמיתי״. כן, כמובן, what can possibly go wrong?

**

תראה,

אתה מתחיל בשקר, ממשיך בטיעון משולל הגיון, משם לכינויי גנאי. אם אתה מעוניין בדיון, תפסיק לכל הפחות עם (1) ו(3), זה לא מכבד אף אחד מאיתנו. גם אני יכול לכנות אותך בכינויים או לבדות דברים שלא אמרת, אני לא עושה את זה כי זה מאעפן, אם תמשיך כך אז נפרד כי חבל על הזמן - זה לא צורת דיון סבירה, מעניינת או פרודקטיבית.

א. הממשלה הזו היא לא ״שלי״, אני ויתרתי על התענוג תודה, הממשלה הזו היא שלך ומהטקסט עולה שבתמיכתך. יש לי equity/stakes בישראל, אבל אין לי יותר voting rights. אני תומך בריבונות של עמי על מדינתו, ואם עמי רוצה את בן גביר בתור שר הבטחון ואייל גולן בתור שר החינוך לגיל הרך - זכותו המלאה.

ב. כפי העולה מן הטקסט - אחד ההבדלים בינינו הוא שאני עוסק בתכל׳ס, ואתה מתעסק בהאשמות. לכן אני מבקר המון את השלטון הישראלי על שלל שטויותיו, ולא עוסק בביקורת על השלטון בעזה - אני לא עזתי, לבקר/לקלל אותם זה קל (ומתבקש, הם באמת עם פח) אבל לא מקדם את האינטרסים שלי לשום מקום. אדם שלוקח ownership על חייו מסתכל קודם ולפני הכל פנימה, שזה משהו שביבי מקפיד לחסל בשיטתיות. 

לצורך העניין אני חושב שהאו״ם הופך להיות ארגון יותר קיקיוני ככל שהזמן עובר, אבל להצביע עליו ולומר ״אשמים!!!״ לא מקדם את האינטרסים שלי (בתור חצי-ערבי-חצי-משוגע המעוניין בהצלחת ישראל). בהינתן ההשפעה העולמית, אי אפשר להתעלם ממנו, אז שווה לחדד את המסרים וההסברה מצד אחד, ולייצר בריתות ותמיכה של מדינות נוספות מצד שני.

זה הפער בין מי שמחפש יעדים / פתרונות / תוצאות, ומי שמחפש הטחת אשמות שלא מקדמות שום דבר לשום מקום. 

לגבי החלק הראשון, זו דוגמה ללחץ האמריקאי. הוא התחיל עוד לפני הכניסה הקרקעית. הלחץ הזה היה וממשיך להיות מנוגד לאינטרס הישראלי. מה לעשות שהוא לא תמיד חופף את האמריקאי? הלחץ הזה גדול יותר שגורמים בעלי השפעה (תקשורת, אופוזיציה) , חוברים לאמריקאים משיקולים פוליטיים כשהתוצאה היא פגיעה באינטרס הישראלי. האם יעלה על הדעת שמנהיג יצהיר שראש בת ברית דמוקרטית שהותקפה פועל בניגוד לאינטרס של בוחריו מסיבות פוליטיות, כשפתרון שתי המדינות שחשוב לו הוא זה של מישיגן ופנסילבניה?

לגבי ימין על מלא מלא ושאר סיסמאות נבובות, נוכל לסכם שבן גוריון היה יותר ימין (מדיני) מכל מה שאנחנו רואים כעת. לא יודע את מה אתה מכנה שקר או כינויי גנאי. לא זכורים לי כאלה בפוסט שלי, אבל אם לקחת משהו כזה באופן אישי אני מתנצל. מקווה שזה לא המשוגע או (חו"ח) הערבי.

צר לי לשמוע שאיבדנו אותך, אבל אני מקווה שאתה מבסוט היכן שאתה נמצא עכשיו. הגלות מגיעה גם עם יתרונות. הממשלה הזו היא גם שלך, כי היא מנהלת את מדינת היהודים (זכותך לחלוק על הדרך) והמדינה הזו היא גם שלך. אם הגויים ירדפו אותך מספיק יש לך לאן לברוח.

אני מבקר את המנהיגים שלי בזהירות. קל מאד להיות לוחם מקלדת. פחות פשוט לנהל מציאות קשה של הגנה על מדינת היהודים בתוהו ובוהו שסובב אותה. תתקיף פה, תהרוג שם ותחסל את כולם זה קל לצעוק. לאף אחד מאיתנו אין מושג, למרות הדלפות, מה קורה לפרטי פרטים בחדרי חדרים. ברשותך, אכנה את "אני עוסק בתכל׳ס, ואתה מתעסק בהאשמות" פרשנות סובייקטיבית כדי לא לפצוח במלחמת תכל'ס.

מסכים איתך לגבי הצורך לשמור על קור רוח גם באו"ם. יחד עם זה, מדובר בארגון שלא מתבייש באנטישמיות במסדרונותיו. מאז אוקטובר זה ברור יותר מתמיד. לא אחזור על כל הדוגמאות, אבל זעקת הנאנסות והנרצחות אל מול שתיקת ארגוני הנשים היא אחת בולטת.

לגבי מי שמחפש יעדים ופתרונות שפויים לגמרי, העדת שאתה רוצה בהצלחת ישראל ושיש לך stakes פה. מאמין לגמרי בכנות כוונותיך. מצפה שאתה תבין שגם מי שחלוק עליך רוצה בהצלחת ישראל. גם לנו יש stakes פה, והצלחת ישראל חשובה לנו יותר מהצלחתו של פוליטיקאי כזה או אחר.

לפני 31 דקות, oryo כתב:

נ.ב. המזל של כולנו הוא שהאזרח האמריקאי הממוצע לא יודע עד כמה האזרח הישראלי הממוצע שם קצוץ על כל הסיוע והתמיכה הגבית, אם וכשמבקשי רעת ישראל יבינו שיש להם זהב גולמי בידיים - הם ישווקו את זה במקסימום: את הציוצים של הממשלה הישראלית, את ההתבטאויות של השופרות. חלק אדיר מכספי המסים האמריקאיים מגיעים לישראל, זה תחת ההנחה שמדובר בבעלת ברית, ככל שהם יגלו שבעלת הברית מחרבנת להם על הראש - ככה יותר סביר שיימאס להם. 

אני לצורך העניין, מרגיש בנוח לדבר פוליטיקה עם חברים אמריקאיים ולומר את דעתי הכנה על חוסר האסטרטגיה של ממשלת ישראל, אבל כעת כשחשבתי על זה שמתי לב שאפילו אני - עם כל הישירות - לא מדבר איתם בצורה פתוחה לגמרי ומסתיר את הבוז העמוק שפושט החל מהממשלה וכלה בתושב. תת-המודע שלי הבין שזה משהו שאני מעדיף שהם לא ידעו, לפחות לא ממני.

האזרח הישראלי הממוצע אסיר תודה על הסיוע האמריקני. אסיר תודה לעם האמריקני, ולא לממשל הכושל הזה שפוגע בארה"ב יותר משפוגע בישראל.

אגב, עם כל הכבוד לסיוע האמרחקני הנדיב אני סברתי לפני שנים שישראל צריכה להתנתק ממנו בהדרגה. אני חושב שזה עלוב שמדינה עם כלכלה חזקה כשלנו פושטת יד. חבל שהתמכרנו לבקשיש הזה במקום להתנהל נכון יותר בלי כספי הסיוע. אי אפשר להתעלם גם מזה שהסיוע שצריך לעשות ברובו שימוש בארה"ב גם מייצר מקומות עבודה שם ובא על חשבון תעסוקה כאן. ברור שבלי קשר לסיוע הכספי השוטף, עדיין הברית עם ארה"ב חיונית, אבל התלות הכספית אינה מחוייבת. בלי לנדוד למחוזות קרעי, לא מופרך לטעון שהיחסים המיוחדים חשובים גם לארה"ב ולאינטרסים שלה במזה"ת.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 26 דקות, Renaultrap כתב:

לא יודע את מה אתה מכנה שקר או כינויי גנאי. לא זכורים לי כאלה בפוסט שלי

מה ז״א אתה לא יודע, הציטוט והמספור לא היה מספיק? אפשר לנסות צילום מסך:

image.thumb.png.9e773b9ac920ecb5a5b102c6b724121c.png

^ שקר (לא טענתי)

image.thumb.png.274485394d90a3f3ef0fbfbb9c6cafad.png

^ גנאי (אני לא משוגע ולא ערבי)

מספיק תזכורת? 🤔💁‍♂️ֿ

לפני 29 דקות, Renaultrap כתב:

מצפה שאתה תבין שגם מי שחלוק עליך רוצה בהצלחת ישראל. גם לנו יש stakes פה, והצלחת ישראל חשובה לנו יותר מהצלחתו של פוליטיקאי כזה או אחר.

אאל״ט רק אחד מאיתנו כינה את השני בכינויים הרומזים אחרת, ברור לי שכשאתה תומך בממשלה הזו אתה עושה את זה כי לדעתך זה טוב לישראל, מה שלא ברור לי זה מה התוצאות האובייקטיביות שגורמות לך לחשוב שהשלטון הזה טוב לישראל ומכאן / על כך (חלק מ) הדיון. 

כל הסיפור עם אינטרסים וכו׳ הוא פרשנות, אתה חושב שהלחץ האמריקאי להציג מטרות ברורות ותכנית עתידית היא ״נגד האינטרס הישראלי״, בסדר אז תחשוב - אני חושב אחרת אבל כל זה לא משנה במיוחד כי דעות וחורי תחת.

מה שברור לכל מי שיש לו איזושהי הבנה של איך דברים עובדים בעולם זה שלמי שנותן משהו יש לגיטימציה לדרוש משהו בתמורה, ואם ארה״ב מממנת מלחמה במליארדי דולרים אז די ברור שיש לה לגיטימציה לשים תנאים עבור השימוש בכספי המסים שלה. זה שישראל רוצה קארט בלאנש לעשות מה שבא לה בזמן שנציגי הממשלה יוצאים נגד אותם האנשים שמממנים אותם - זה של ממשלת ישראל, ושל תומכיה. לדעתי זו בכיה לדורות, ואני לא מבין איך אפשר לטעון אחרת - אם/כש הברז ייסגר כולם יסכימו עם זה כי ההשלכות יהיו ברורות. 

אולי הישראלים התרגלו לקטע הזה שהחרדים מיישמים, שאתה יכול לחרבן לארנק האנושי על הראש ולהמשיך לקבל כל שתרצה - אבל המיקרו-פוליטיקה הישראלית לא בהכרח מתורגמת 1:1 ליחסים בינ״ל עם ארה״ב, וככל שהציבור הישראלי הופך לדתי/משיחי יותר כך יהדות ארה״ב (המורכבת מפרטים פחות משיחיים-דתיים) מוצאת עצמה בסיטואציה מוזרה עם המדינה בה היא תומכת ולהצלחתה מייחלת. 

פורסם
לפני 3 דקות, oryo כתב:

וככל שהציבור הישראלי הופך לדתי/משיחי יותר כך יהדות ארה״ב (המורכבת מפרטים פחות משיחיים-דתיים) מוצאת עצמה בסיטואציה מוזרה עם המדינה בה היא תומכת ולהצלחתה מייחלת. 

אז למה אתם לא מתחזקים? יפתור את כל הבעיות.

• מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

אני חייב להסכים עם @oryo מבחינת הגדרת יעדים ויוזמה, אנחנו אפסים בזה.

״אנחנו״?!!!

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, oryo כתב:

^ שקר (לא טענתי)

מספיק תזכורת? 🤔💁‍♂️ֿ

אאל״ט רק אחד מאיתנו כינה את השני בכינויים הרומזים אחרת, ברור לי שכשאתה תומך בממשלה הזו אתה עושה את זה כי לדעתך זה טוב לישראל, מה שלא ברור לי זה מה התוצאות האובייקטיביות שגורמות לך לחשוב שהשלטון הזה טוב לישראל ומכאן / על כך (חלק מ) הדיון. 

כל הסיפור עם אינטרסים וכו׳ הוא פרשנות, אתה חושב שהלחץ האמריקאי להציג מטרות ברורות ותכנית עתידית היא ״נגד האינטרס הישראלי״, בסדר אז תחשוב - אני חושב אחרת אבל כל זה לא משנה במיוחד כי דעות וחורי תחת.

מה שברור לכל מי שיש לו איזושהי הבנה של איך דברים עובדים בעולם זה שלמי שנותן משהו יש לגיטימציה לדרוש משהו בתמורה, ואם ארה״ב מממנת מלחמה במליארדי דולרים אז די ברור שיש לה לגיטימציה לשים תנאים עבור השימוש בכספי המסים שלה. זה שישראל רוצה קארט בלאנש לעשות מה שבא לה בזמן שנציגי הממשלה יוצאים נגד אותם האנשים שמממנים אותם - זה של ממשלת ישראל, ושל תומכיה. לדעתי זו בכיה לדורות, ואני לא מבין איך אפשר לטעון אחרת - אם/כש הברז ייסגר כולם יסכימו עם זה כי ההשלכות יהיו ברורות. 

אולי הישראלים התרגלו לקטע הזה שהחרדים מיישמים, שאתה יכול לחרבן לארנק האנושי על הראש ולהמשיך לקבל כל שתרצה - אבל המיקרו-פוליטיקה הישראלית לא בהכרח מתורגמת 1:1 ליחסים בינ״ל עם ארה״ב, וככל שהציבור הישראלי הופך לדתי/משיחי יותר כך יהדות ארה״ב (המורכבת מפרטים פחות משיחיים-דתיים) מוצאת עצמה בסיטואציה מוזרה עם המדינה בה היא תומכת ולהצלחתה מייחלת. 

סליחה, אבל מי שמצדד בלחץ האמריקאי למנוע כניסה לרפיח לא יכול לספר שתמך בכניסה. חודשים עמדנו מסביב- רמדאן, עיד כזה, עיד אחר, וכל מה ששמענו פה זה על ההתנגדות האמריקאית ועל ביבי כפוי הטובה שמאיים להיכנס בגלל סמוטריץ׳ ובן גביר. זעקות הקוזק הנגזל לא מתאימות כאן.

השלטון הזה טוב למי שהצביע בבחירות האחרונות. דמוקרטיה. הוא יכול להסריח את הקדנציה, ובשביל זה יש אופוזיציה ובחירות בתאריך שנקבע בחוק. מה שאני יוצא נגדו אלה מהלכים לא דמוקרטיים להחליף שלטון נבחר. אני חושב גם שאובדן אמון הציבור בתקשורת ובמערכת המשפט הם מחיר כבד מנשוא שכולנו משלמים ונשלם גם אחרי שהדמויות המרכזיות במחלוקת ייעלמו. כשאני מסתכל על מה טוב לדעתי לישראל אני משקלל גם את אלה. לכן אני בעד רפורמה משפטית, נגד אכיפה בררנית ובעיקר דרך עצימת עיניים של מערכת האכיפה לאור האנרכיה ששוררת פה כבר למעלה משנה.

ישראל מכבדת מאד את האינטרס האמריקאי. אם הוא מתנגש עם זה של הציבור הישראלי (זה ששלח את נציגיו לכנסת) הם יצטרכו להתפשר האינטרס האמריקאי הוא שלמפלגת העבודה יהיו 61 מנדטים. אני לא אעלים את שאר הפתקים בקלפי כדי לרצות את אובמה.

לפני שעתיים, oryo כתב:

^ שקר (לא טענתי)

מספיק תזכורת? 🤔💁‍♂️ֿ

כישראלי חילוני לגמרי אני מרגיש הרבה יותר בטוח במזרח התיכון עם ״משיחיים״ שרצים להגן בגופם על המדינה כשהצבא ישן על האף, מאשר על רבניות לסביות מ-JVP שמפגינות ב-8.10 נגד ג׳נוסייד בעזה. בין הישראלים שחלוקים עלי יש גם את אלה שחקרו ״משיחי״ כזה בחשד לרצח נוח׳בה ב-7.10.

עריכה אחרונה על ידי Renaultrap
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, stx כתב:

״אנחנו״?!!!

אנחנו - מדינת ישראל על כלל גופיה, בראשות האפס הראשי בנימין נתניהו.

רק לצורך ההבנה - ביבי יימח שמו מבלבל את השכל על ניצחון מוחלט, יאיר לפיד והרצוג אומרים שכולם תומכים בעסקה, ודובר צה"ל אומר שבעוד 5 שנים חמאס יהיה עדיין קיים.

הדברים האלה הופכים לחגיגות בצד השני.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 25 דקות, Renaultrap כתב:

ובחירות בתאריך שנקבע בחוק.

כמה פעמים קבע נתניהו בחירות שלא בתאריך שנקבע בחוק?

לפני 25 דקות, Renaultrap כתב:

מה שאני יוצא נגדו אלה מהלכים לא דמוקרטיים להחליף שלטון נבחר.

מה לא דמוקרטי בהפגנות?

אגב, מה חוקי בשוחד כדי להפיל שלטון שנבחר?

חבר, תתחיל להסתכל על הדבשת של עצמך. אבל כמו גמל בריא, אתה לא מסוגל.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...