Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נמצאת באיזור מושלג

כשניסיתי להדליק את הרכב הוא נהם עלי (יש סטרטר)

אבל לא הניע

די ברור לי שזה מקור

מה עושים? איך מעודדים אותו להדלק?

אני מקווה שלא אצטרך לחכות ליום שרב :)

מדובר בדייטסהו שרד שנת 98

המון תודה מראש

פורסם

איזה נוזל קירור יש ברכב? יכול להיות שקפא?

זה הדבר ההגיוני היחיד שאני יכול לחשוב עליו. שאר המערכות לא אמורות להיות מושפעות מקור של מעלות בודדות מתחת לאפס, אם בכלל מתחת לאפס.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

קודם תבדקי איזה נוזל יש במערכת!

אם במערכת יש מי ברז המים החמימים שלך מהר מאוד יתקררו ויקפאו גם ואז מה עשינו בזה?

אם במערכת אכן יש מי ברז, הפתרון הוא באמת לשפוך מים חמים לרדיאטור, אבל מיד אחרי שהפשרת את מה שיש שם, להחליף לנוזל קירור ייעודי. גם יישמור לך על המנוע יותר טוב (או במילים אחרות לא יהרוס אותו) לאורך זמן.

פורסם
איזה נוזל קירור יש ברכב? יכול להיות שקפא?

זה הדבר ההגיוני היחיד שאני יכול לחשוב עליו. שאר המערכות לא אמורות להיות מושפעות מקור של מעלות בודדות מתחת לאפס, אם בכלל מתחת לאפס.

לא הבנתי מה הקשר בין "נוזל קירור" ל"רכב לא מניע":brickwall:

הנוזל קירור ככלל והרדיאטור בפרט תפקידם לצנן את מום המנוע:2gunfire:

נניח לרגע, רק לשם הדוגמה, שגם עם ננתק לחלוטין את הרדיאטור מהרכב ונזרוק אותו בצד,

הרכב עדיין צריך להניע ונוכל אף לנסוע X קילומטרים, לפחות עד שילך הראש מנוע עקב חימום יתר (חלילה וחס).

רק במצבים קיצוניים מאוד יכולה משאבת המים המכאנית להיתפס עקב נוזל קירור שקפא בתוכה,

אבל אז נראה שהרצועה לא מצליחה לסובב את הפולי או לפחות מחליקה, מה שככל הנראה לא רלוונטי כאן.

ממליץ שיבדוק ידנית את כל חיבורי החשמל, כולל פלגים וכוהל.

פורסם
לא הבנתי מה הקשר בין "נוזל קירור" ל"רכב לא מניע":brickwall:

הנוזל קירור ככלל והרדיאטור בפרט תפקידם לצנן את מום המנוע:2gunfire:

נניח לרגע, רק לשם הדוגמה, שגם עם ננתק לחלוטין את הרדיאטור מהרכב ונזרוק אותו בצד,

הרכב עדיין צריך להניע ונוכל אף לנסוע X קילומטרים, לפחות עד שילך הראש מנוע עקב חימום יתר (חלילה וחס).

רק במצבים קיצוניים מאוד יכולה משאבת המים המכאנית להיתפס עקב נוזל קירור שקפא בתוכה,

אבל אז נראה שהרצועה לא מצליחה לסובב את הפולי או לפחות מחליקה, מה שככל הנראה לא רלוונטי כאן.

ממליץ שיבדוק ידנית את כל חיבורי החשמל, כולל פלגים וכוהל.

קודם כל, כוהל זה אלכוהול, הרכב לא משתמש בזה,

דבר שני, תתפלא, אבל אם המים קפואים, המשאבת מים גם קפואה, והמנוע לא ממש יעבוד, כי המשאבה תפוסה והיא תתפוס את כל המנוע!

אז כן אם המים שבמנוע קפואים יש מצב שהרכב לא יניע!

פורסם

מה שקורה: בקור המצבר נחלש וככל הניראה אין לו מספיק כוח להניע. זה דבר ידוע במדינות קרות.

מה שאפשר לעשות זה לנסות להניע עם כבלים או להטעין את המצבר בבית אם יש מטען יעודי.

אם במערכת הקירור נוזל קירור ולא מי ברז, הנוזל לא אמור ליקפוא בטמפרטורות שיש כאן בארץ, אלה בערך החל ממינוס 20.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתם נסחפים קצת עם התקלות האפשריות.

לא מעט מצברים שובקים או מתחילים לגסוס בחורף, בגלל הקור.

עצם העובדה שקר בחוץ- כבר מפחיתה את עוצמת המצבר ב30% לערך.

קודם תנסי להניע עם כבלים. לפני נסיון ההנעה חכי דקה- שתיים לתת למצבר להיטען קצת. אם עדיין לא מניע- תתקדמי משם הלאה.

לי הלך המצבר במוצ"ש האחרון. וללא כל התראה מוקדמת. היה סטרטר- אבל המצבר- מת. למחרת הוא הוחלף בחדש במסגרת האחריות תוך 5 דקות וללא בעיות.

אגב- הסיבה ששאלו אותך איזה מים יש לך ברדיאטור היא פשוטה:

אם אלו מים מיוחדים לרדיאטור (בעלי צבע כלשהו, ירוק או ורוד בד"כ)- אז זו לא הסיבה. מים אלו- נק' הקיפאון שלהם היא -9 מעלות ואף פחות מכך.

אם אלו מי ברז ואכן שורר בחוץ/ בתא המנוע טמפ' של מתחת ל0 מעלות- אכן ייתכן מצב של קפיאת המים.

עריכה: צביפר הקדים אותי- כתבנו באותו הזמן.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

מים במערכת הקירור לא צריכים תנאים קיצוניים כדי לקפוא ולתפוס את משאבת המים. משם הדרך להחלקה של רצועת הטיימינג ואי יכולת להניע קצר מאוד.

אני לא שולל את העובדה שיכולות להיות עוד מליון סיבות (אולי נכנס חתול מתחת למכסה המנוע, התמקם בניחותא על המצבר, קיצר אותו, גמר אותו ובבקשה, לא מניע).

עריכה: בונא, מה זה החרטא הזה?? בנאדם מנסה לענות לשמוליק. מה שלושתכם נדחפתם? :wink:

עכשיו אני צריך לצטט, אבל אני כותב מטלפון ועצלן באופן כללי. אז אני פשוט אערוך.

פורסם

חברה, קודם כל הסירו חשש מליבכם. למי שלא יודע בבלוק המנוע יש כמה פקקים עגולים ממתכת דקה. תפקידם הוא למנוע קפיאה של נוזל הקירור איזה שלא יהיה. ברגע שהנוזל קופא הוא מתפשט ואז הוא דוחף בכוח את הפקקים. הדבר הזה נועד למנוע מצב שהנוזל יקפא ופשוט יסדוק את הבלוק. צריך להסתכל על המנוע, אם הפקקים הללו לא נפרצו אז הנוזל לא ממש קפא. בכל מקרה זה ידוע, טמפרטורה נמוכה מקשה על המצבר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...