Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

עברתי ליחידה שכורה ובבית של המשכיר ישנו ראוטר קיים שממנו יוצא ומגיע כבל רשת אליי לדירה,יש לציין שביחידה שלי איני קולט את הראוטר שלו דרך WIFI ואם אני קולט אז הקליטה אפסית ובילתי אפשרית[קירות.מרחק]

ברשותי מחשב נייד,טאבלט,ונייח.

הבנתי שניתן לקחת ראוטר משני ולחבר אותו בחיבור חוטי לראוטר הקיים ולהגדיר אותו והוא בעצם יהפוך לראוטר המגביר את עוצמת הקליטה ומחובר עם כבל רשת לראוטר הקיים[נקודת גישה]

הראוטר של המשכיר -אין לי שמץ אודותיו.

הראוטר הנוסף שלי שאותו אני מעוניין להפוך לנקודת גישה עבור WIFI הוא של חברת TP-LINK TL-WR841N.

והשאלה הנישאלת היא איך אני יכול לעשות זאת מבחינת החיבורים,ומבחינת ההגדרות שעליי לעשות.לבצע-בכדי לגרום לראוטר שלי להיות AP.

תודה מראש.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

האתר שעליו אני מסתמך כבר שנים, וגם אחרים בפורום ממליצים עליו: Netchief

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אתה מחבר אותו חוטית ורוצה שהוא יהיה ״מאריך״ לרשת האלחוטית הקיימת אז אתה צריך להגדור אותו כך:

לכבות dhcp ולתת לו כתובת ותת רשת מתאימה לראוטר הראשי

להגדיר אותו ssid כמו של הראשי (ב wifi)

להגדיר את אותה אבטחת רשת כמו הראשי (כלומר אם בראשי זהtkip wpa2 עם הססמא 1234567890 אז כך צריך להיות בידיוק מוגדר אצלך)

תגדיר צאנל קבוע לwifi והוא חייב להיות שונה מהצאנל של הראוטר הראשי

רק אם הגדרת ככה זה יעבוד

אתה תראה ssid אחד בסריקת הרשתות וכל לקוח יתחבר אוטומטית לראוטר שמולו יש יותר קליטה (שקוף מבחינת המשתמש)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

gsi16v התשובה שלך מטעה, אתה מציע לו להאריך את הטווח באמצעות WDS מה שרוב הסיכוים לא יעבוד. ראשית עקב הקליטה הנמוכה ושנית עקב בעיות תאימות רציניות של WDS בין דגמי נתבים שונים. ומעל הכל, שימוש בWDS מוריד בחצי את מהירות הגלישה האפקטיבית (ואני לא אכנס ללמה, אבל זאת עובדה)

הפתרון שאתה צריך הוא מאד פשוט.

1. את כבל הרשת שאתה מקבל מהראוטר של בעל הבית, אתה מחבר לכניסת הWAN בראוטר שלך (לרוב הוא כחולה בראוטרים שלך TP-LINK)

2. אתה נכנס לממשק הניהול בראוטר שלך ובהגדרות הWAN אתה מגדיר את סוג החיבור Dynamic IP (במקום PPPoE שזה מה שלרוב מוגדר במקרה של כבלים\ADSL)

צריך לציין שבתצורה כזאת תוכנות שיתוף קבצים למיניהן לא יעבדו בצורה אופטימלית, אם זה מאד חשוב לך ניתן לפתור את זה, אבל אני לא נכנס לזה כרגע.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

זה ממש לא wds

ב wds משתמשים אלחוטית, מזינים את כתובות הmac בשני הap בעמוד של הwds, וחייבים לעבוד על אותו צאנל

מה שרשמתי לו ניתן לבצע עם כל ראוטר אלחוטי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

קראתי עכשיו יותר לעומק את מה שרשמת,

פסחת על השלב של הגדרת הWAN והאמת סתם סיבכת אותו עם הגדרות זהות לאלו של הנתב הראשי, כיבוי DHCP וכו'

וכל זה בשביל מה, שאם במקרה תהיה קליטה של הראוטר של בעל הבית הוא ינדוד אליו.

במקרה שלו זה סתם מסובך יותר, במקרה של אזור גדול שצריך כיסוי של כמה APים עם נדידה שקופה ביניהם, מה שהצעת הוא טוב

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

שום צורך להגדיר WAN בראוטר השני - הוא מתפקד כWIRELESS SWITCH ויוצא לWAN עם הכתובת של הראוטר הראשון מקבל מהDHCP של הספק , אפשר להשתמש בכתובת פרטית תחת הSUBNET הנכון.

אם הטווח מכובד תבדוק שאתה משתמש בכבל רשת מוצלב.

לגבי בעיית הנדידה, אין בעיה - הרשת היא אותה רשת , טווח הכיסוי גדל.

פורסם

הפתרון שאתה צריך הוא מאד פשוט.

1. את כבל הרשת שאתה מקבל מהראוטר של בעל הבית, אתה מחבר לכניסת הWAN בראוטר שלך (לרוב הוא כחולה בראוטרים שלך TP-LINK)

2. אתה נכנס לממשק הניהול בראוטר שלך ובהגדרות הWAN אתה מגדיר את סוג החיבור Dynamic IP (במקום PPPoE שזה מה שלרוב מוגדר במקרה של כבלים\ADSL)

צריך לציין שבתצורה כזאת תוכנות שיתוף קבצים למיניהן לא יעבדו בצורה אופטימלית, אם זה מאד חשוב לך ניתן לפתור את זה, אבל אני לא נכנס לזה כרגע.

קודם כל תודה רבה ,זה באמת הפיתרון שניראה לי הכי קליל וענייני לצרכיי[פייסבוק,יוטיוב,דואר-וכדומה]

השאלה שלי היא כזו:

ברגע שעשיתי את כל מה שאמרת פה,האם כשאחבר מחשב נייח ע"י שימוש בכבל רשת,הוא יקבל רגיל אינטרנט?

ושאלה שניה,ברגע שהגדרתי הכל לפי מה שאמרת פה,אז בעצם הראוטר שלי יהפוך ל AP של הראוטר הראשי ?

ואם כן,אז בישביל להתחבר דרכו בWIFI אני צריך לפי הנוהל לחפש את השם שלו?[ולפי איזה שם אדע להתחבר הכוונה האם הראוטר שלי יהיה מזוהה עם אותו שם או שם אחר?ומבחינת פתיחת גישה לאינטרנט-אני אצטרך את הקוד המקורי של מה שהגדירו לפי הראוטר הראשי?

תודה מראש ,

ולא הבנתי את השימוש בכבל מוצלב? למה ? ואופן החיבור ?

תודה מראש:-P

פורסם

אמיר,

תודה רבה לך פעלתי בדיוק לפי ההנחיה שלך ובאמת עובד חלק והקליטה 3 פסים מתוך 3 בכל איזורי הבית אודות לראוטר המשני שלי.

מה שכן בהפעלת WIFI וסדירה[מהנייד,טבלט וסמרטפון] הבחנתי שהראוטר שלי מזוהה בשם ניפרד משלו אז הגדרתי את השם שלי.

וכשניסיתי להתחבר בהתחלה זה התחבר לי ללא קוד[הרשת הייתה פתוחה דרך הראוטר שלי] אז הגדרתי לו קוד משלו.

השאלה שלי כאילו הוספתי עוד נקודת רשת אלחוטית על חשבון קו רשת חוטי המתחבר מהראוטר שלו לראוטר שלי ומהרשת שלו יצא שפיצלתי רשת ניפרדת אלחוטית שלי בעלת שם וסיסמה שונים מהראוטר הראשי,הייתכן ?[כאילו הכל בסדר בזה]?

• תוכן חדש...