Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני חדש לפורום ובאופן כללי לא מבין הרבה, מקווה שאני נענה לכללים וסליחה מראש אם אני כותב שטויות.

אני צריך למכור רכב שהיה שייך לאבא שלי (לא אמסור כאן פרטי התקשרות, כי זו לא פרסומת, אני פשוט זקוק לעזרה).

מחיר המחירון של הרכב (סובארו אימפרזה 2004) הוא בסביבות 28 אלף, אבל יש לו קצת שריטות ועיקומים בפח, לא משהו נורא אבל לא נראה חדש. בנוסף יש קצת נזק לשלדה אבל גם לא משמעותי (תאונה אחת לפני שנים). אני מנסה למכור את הרכב אבל בעיקר פונים אלי סוחרים שמציעים סביבות חצי ממחיר המחירון, ואני מרגיש שמנסים להרוויח על גבי, אבל מצד שני אני לא יודע כמה הגיוני לרדת במחיר, זו פעם ראשונה שאני מוכר רכב ואני לא מבין בזה (ואני בטוח שאלה שפנו אלי הבחינו בכך). הסוחרים שפנו אלי בינתיים הציעו סביבות חצי ממחיר המחירון. מה לדעתכם מחיר הוגן לדרוש עבור הרכב?

פורסם

אני חושב שזה מחיר הוגן מאוד, מה שהם הציעו. אסביר לך למה:

1. כיום אפשר לקנות במחיר של 50K סובארו B3 בת 3 שנים. הק"מ סביר, סביבות 90-100K, יש אחריות, תשלומים, מסדרים ליקויים על חשבונם ואין תאונות בד"כ ברכבים ובטח לא שריטות ומכות פח.

2. אתה מנסה למכור במחיר של 28K (מחיר הפתיחה) רכב זקן ב-5 שנים, עם קצת שריטות, עיקומים, קילופי צבע והדובדבן על הקצפת, תאונה עם קצה שילדה.

אז אם אתה משקלל את כל זה:

2000 ש"ח צריכים לרדת על עיקומים ומכות, נכון? הרי זה לא בהכרח תורה מסיני שרכב בן 8 יהיה עקום.

תאונה מפחיתה לך אוטומטית 15% מהמחירון (גם אם השמאי אומר אחרת) וזה כבר עוד 4 אלף.

תוסיף עוד 2000 שקל בליקויים שימצאו בבדיקה.

הגעת ל-8K שמורידים ככה או ככה, גם אם השוק היה לטובתך. אז מה הויכוח בעצם? 6000 ש"ח שזה מרווח הרווח של הסוחר.

עכשיו תצטרך לחשוב האם הסיפור משתלם - להפסיד 6000 ש"ח פוטנציאליים או לחכות לקונה ואולי להרוויח אותם. קח בחשבון שמדי חודש המחירון יורד עוד, וייתכן שעוד חודשיים שלושה הוא יהיה נמוך בהרבה.

במקומך הייתי מוכר וממשיך הלאה, בהתחשב בנתונים הלא מזהירים של הרכב - אבל תמיד שמורה לך האופציה לצלם תמונות מחמיאות יותר של הרכב ולקבל אולי טלפון ממישהו שמעוניין בו ולא רוצה להוריד 50%.

פורסם

אם אתה מחפש להחליף את הרכב כנס לאחד ממגרשי המכוניות תנסה להוציא עיסקה טובה,אם לא ואתה רוצה רק למכור הרכב שלך נמכר בשוק בסביבות 18000-20000 ש"ח וכמו שאמרו מקודם זה המרווח של הסוחר להרוויח כסף.

בהצלחה.

• תוכן חדש...