Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני לפני כניסה לעבודה חדשה ויש לי אפשרות לקחת רכב ליסינג מהעבודה עם השתתפות חלקית בצריכת הדלק (לא ברור כמה עדיין).

אני מתלבט אם לרכוש רכב או לקחת בליסינג ומנסה להבין את העלויות הכרוכות.

לאחרונה מכרתי את רכבי (פוקוס 2001) ולפי חישוב עלות ביטוח תיקונים טסטים וירידת ערך יצא שהוצאתי כ1450 בממוצע לחודש (לא כולל דלק).

שאלותיי:

1. אני נוסע בכל בוקר מבאר יעקב לתל אביב - על הנייר הנסיעה היא 19 קמ לכל צד אבל בשעות הבוקר זמן הנסיעה הוא שעה!

איך אני מחשב כמה שווה שעה על הכביש מבחינת צריכת הדלק (כמה ק"מ לחשב? בערך כמובן).

2. קיבלתי הצעה מחברת ליסינג (ללא קשר לעבודה) לקחת לדוג' ניסאן מיקרו 2012 הכוללת ביטוח +טסט ל-3 שנים + 3 טיפולים תקופתיים ב1820 ש"ח לחודש ולהחזירה לאחר 30 חודשים. האם ההצעה משתלמת?

אם לא אקח ליסינג, כנראה שאקנה I30 או פוקוס סטיישן ב60,000 +- 2009 מחברת ליסינג... אני מעריך שגם במקרה הזה ההוצאות לחודש יסתכמו בבמוצע של 3 שנים ל1800ש' +-

מה משתלם יותר?

תודה רבה

פורסם

שלום שכן (גם אני מבאר יעקב),

הייתי בהתלבטות דומה - היתה לי טויוטה קורולה מהעבודה והחזרתי אותה (אני עובד בפארק המדע במרחק 4 ק"מ).

בוא נאמר כך:

לא ברור לי איך הגעת ללמעלה מ-1400 ש"ח אחזקה לא כולל דלק. כמה תיקונים היו?

לי יצא עם פיאט פונטו 2005 אחזקה בעלות של 1500 ש"ח.

בנוסף, המרחק מתל אביב לבאר יעקב הוא מעל 19 ק"מ.

אשתי עובדת בתל אביב, ברכב שצריכת הדלק 1:12 (הונדה), יוצא לה 5 ליטרים של דלק כל יום.

אני מציע מה שעשיתי - רכישת רכב פרטי באזור 40-45K (עזוב כרגע סוג / מוצא) ואפילו קצת יותר.

יש היום תנאי מימון של 100% ששויים פי כמה מעסקאות הליסינג מהעבודה או ממגרשים.

נכון, אין את הפינוק של רכב חברה אבל אתה יכול לחסוך עד עשרות אלפי שקלים בשנה (בדקתי).

עלות אחזקה של רכב כזה עם נסועה של 1500 ק"מ כל יום, תצא לך אחזקה של בערך 2100 ש"ח ~~

עכשיו תחשב כמה יוצא לך בנטו + סוציאליות הרכב שמציאים לך כ"הטבה" ממקום העבודה ותעשה חשבון.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

לא ביצעתי את החישוב ספציפית עבורך, אבל אם יש לך את ההון הראשוני לקנייה (כמה עשרות אלפי שקלים) והנסועה שלך היא כזאת, ישתלם לך יותר לקנות מאשר לקחת בליסינג. קודם כל - רכב בליסינג פוגע לך בנלוות הסוציאליות כך שהסכום גבוה יותר. בין האפשרות השניה שלך (מיקרה) לבין רכב משומש - העלות די דומה ככל הנראה אבל הרכב המשומש יהיה מאיכות גבוהה יותר (מיקרה היא מכונית מאוד בסיסית).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היי תודרה על התגובות,

הגעתי ל1500 תיקונים כי עשיתי טיימינג,צמיגים מצבר וכל דבר גדול אחר שעושים באוטו והכללתי גם את הירידת ערך אולי הייתי צריך להשאיר אותו עוד כמה חודשים בשביל הממוצע :roll:

באמת נראה לי שעדיף לרכוש אוטו, אולי אפילו מחברות הליסינג, משהו מ2009

תודה רבה שבוע טוב

• תוכן חדש...