Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר חיפושים רבים הן בחברות ליסינג ורכבים פרטיים,

מצאתי רכב יד1 מאשה מבוגרת ששמור במצב די טוב, קילומטרז' של 80K משנת 2007 רק שיש לה כמה שריטות, עיקומי טמבון ודברים מהסוג הזה, הורדתי אותה במחיר מ30 ל26 אלף ש"ח כי אני הולך לעשות פחחות לרכב כדי שיראה כמו שצריך...

השאלה היא מה הפרוצדורה?

לוקח למכון בדיקה - קומפיוטסט, ומקווה שהכל יצא טוב... (אגב יש תור? כמה זמן לוקח כל העסק?)

לאחר מכן לוקח לדואר לבדוק שאין על הרכב שיעבודים, קנסות ושאר הירקות... בהזדמנות זו מעביר בעלות, יש צורך בלשלם אגרה?

מה לגבי ביטוח? נהוג לבקש מהמוכר שלא יבטל את הביטוח לאיזה יום-יומיים כדי שאספיק לעשות ביטוח משלי?

אני כמובן אציץ ברישיון רכב לבדוק שהרכב באמת 0 ברישיון, אני אחפור בספר טיפולים לראות מה עבר על הרכב לוודא שלא היו בעיות מיוחדות... וגם אקח את הרכב לנסיעה כדי לבדוק שאין רעידות במנוע, גיר וכאלה... מה עוד עליי לדעת?

תודה!

פורסם

כאשר אתה מקבל החלטה סופית לגבי רכישת הרכב עליך לבצע שתי פעולות במקביל:

1. לבצע את העברת הבעלות בדואר (אאל"ט אגרה של כ-200 ש"ח) ובמקביל תשלום למוכר.

2. רכישת ביטוח - התקשר לסוכן הביטוח שלך ורכוש ביטוח, אתה יכול לבצע זאת גם טלפונית עם תשלום בכרטיס אשראי - ואת תעודת ביטוח החובה לאסוף אצלו (יש גם פתרון של העברת העתק התעודה בפקס, איני יודע עד כמה זה חוקי). יש גם אפשרות לרכוש ביטוח חובה בדואר לשבועיים, אבל מאוד לא מומלץ לנסוע בלי ביטוח צד ג' לפחות ואיני יודע אם הדבר ניתן לביצוע בדואר.

כמוכר אני לא מוכן למסור את תעודת הביטוח לקונה משתי סיבות: האחת היא שאם יהיה ארוע הוא יהיה על חשבון הרקורד שלי בחברת הביטוח, והשניה היא שלצורך קבלת זיכוי על תקופת הביטוח שלא נוצלה יש להחזיר את התעודה לחברת הביטוח.

בנוסף - את בדיקת השעבוד ברשם המשכונות עדיף לבצע עצמאית באינטרנט - תחסוך כמה עשרות ש"ח שכן העלות באתר משרד המשפטים נמוכה משמעותית לעומת זו שבדואר. אם רשום שעבוד במשרד הרישוי ממילא לא תוכל לבצע העבת בעלות, כך שאין מה לבדוק.

לגבי התשלום - יכול להתבצע במזומן, צ'ק בנקאי או העברה בנקאית. כמוכר לא הייתי מסתפק בצ'ק אישי אלא אם הרכב נרכש ממישהו המוכר לי היטב כאמין. רצוי מאוד לחתום על זכרון דברים, חיפוש בפורום יעלה דגשים לגבי מסמך זה, שמחייב את שני הצדדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אוקי חברים, תודה על התשובות...

עוד שאלה קטנה - האוטו בעקרון מייועד לאמא שלי, ככה שאני מעוניין לרשום את זה על שמה, האם זה אומר שאני צריך לקחת אותה איתי ולטרטר אותה עד להעברת הבעלות בדואר? או שיש דרך נעימה ונינוחה יותר? נגיד להצטייד בייפוי כח ובת.ז שלה ולעשות את הכל בשבילה?

כי ממש לא בא לי לטרטר אותה איתי ברכב כל היום מהבדיקה של הרכב ועד להעבת הבעלות...

תודה!

• תוכן חדש...