Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביקשתי מהחברת ביטוח מקיף של הפוגעת שישלחו שמאי משלהם שיעריך את הנזק, הוא ובעל המוסך הגיעו להערכת תיקון של 4,500 ש"ח.

המחירון של האוטו לפי יצחק לוי 10,600, והבנתי שבשביל להוריד מהכביש אני צריך תיקון בעלות של 53% משווי האוטו.

הקטע שהמחירון שהשמאי אמר לי הוא באמת 10,600, אבל הוא לא שיקלל את העניין שהרכב היה שנה בהשכרה ביד 0, וזה מוריד 10-15% מהמחירון, ואז אני עומד על סביב 9,400 ש"ח, והתיקון כמעט 53%.

מחר אני ינסה לברר עם השמאי למה הוא לא שיקלל את המחירון.

במקביל אני רוצה לנסות את מזלי ולשלוח שמאי מטעמי, בתקווה שהוא יעריך תיקון יקר יותר ויצליח להוציא לי טוטאל לוסט.

הקטע הבעייתי שאני מבין שאם אני מביא שמאי מטעמי אני צריך לתת לו פיסית צ'ק דחוי - וקצת בעייתי לי להגיע עכשיו לאזור שהאוטו נמצא בוא - ואני לא מאמין שלשמאי יש זמן לבוא אליי לבית לקבל תכסף - למישהו יש רעיון לפתרון ?

וגם אשמח להסבר למה השמאי טען שחייבים 53% עלות תיקון בשביל להוריד מהכביש - בשעה שכמעט כל מי ששאלתי אמר שמעל 40% כבר מעיפים מכוניות מהכביש בלי לחשוב פעמיים.

פורסם

1. בהודעה מס' 7,בכוונה הדגשתי את המילה "מטעמך" אחרי המילה "שמאי" : שמאי מטעם החברה שאמורה לשלם את הנזק, יפעל, מטעמים מובנים, לצמצם אותו ככל האפשר. מה שעשית עכשיו, זה לתת לחתול לשמור על השמנת. וגרוע מזה -עכשיו- לאחר שהסכמת לשמאי מטעם המבטחת של הפוגע- שמאות נוספת תהיה על חשבונך.

2. אבדן להלכה מתחיל ב-45% נזק (שוב, לשיקול דעתו של השמאי, שבמקרה שלך הוא לא לטובתך). בגלל זה הוא גם החליט עם המוסכניק דווקא על 4,500. זה בדיוק כמה שקלים פחות מהמינימום. כדי שלא תהיה לך עילה לבוא בדרישות למבטחת, שמשלמת את משכורתו. עכשיו תאר לך איזה קומבינות יבצעו על הרכב שלך כדי "לדחוס" בכוח תיקון במחיר הזה בדיוק.

רמז: יהיו פה פשרות, אני מקווה שלפחות לא בטיחותיות.

3. לא יודע מי זה השמאי- בפגיעה שהיתה עכשיו בדייהו של אשתי, השמאי קיבל ממנה ויזה דחויה ל-60 יום, דרך הטלפון.

4. לגבי השקלול- פאשלה של השמאי. הוא בטח יקבל על הראש מהמבטחת. :) קח בחשבון שגם הפיצוי שתקבל יופחת בהתאם.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

שאני יבין - אם אני עכשיו מזמין עוד שמאי פרטי לגמרי, את ה500 ש"ח שאני אשלם לו אני לא אקבל חזרה ?

דיברתי עם השמאי והוא טען שכאשר בודקים נזק ברכב מתייחסים למחירון הבסיסי - ולא משנה מה עברו של האוטו ולפיו מחשבים את אחוזי הנזק.

פורסם

השמאי רואה מולו בחור צעיר ולא מנוסה- וחושב לעצמו שיש לו הזדמנות לעשות עליו "סיבוב" קטן.

הוא מותח את גבולות הגזרה מעל ומעבר לסביר כדי לא להשבית את הרכב.

חפש בפורום משתמש בשם אלי אמרן. הוא שמאי אלוף ואחד הצדיקים הבודדים בתחום.

שלח לו הודעה פרטית. הוא תמיד מסייע לחברי פורום להחלץ מצרות כאלה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אפילו שאמרתי לעצמי שאני רוצה חוות דעת משמאי נוסף, מצאתי את עצמי אומר למוסך להתחיל לתקן...

מרגיז אותי לחשוב שאני עוד עומד ליהיות לא מרוצה מהתיקון ושיצצו בעיות בהמשך, ושאין לי אוטו כבר שבוע, ואני מבזבז מלא זמן על טלפונים עם נציגי שירות וזמני המתנה מגעילים - ואחרי הכל אני לא אשם, ואף אחד לא יפצה אותי על זה..

פורסם

חבל שאמרת להם להתחיל לתקן כי כמו שאמרו לפני היית צריך לקחת עוד חו:ד ואפילו אם תשלם מהכיס שלך לשמאי 500 שקל זה שווה כי את הרכב לא תמכור {כשתרצה וזה נראה שאתה רוצה להיפטר ממנו} ביותר מ5 אז עשית פה בערך 4,500 נקי.

ולמה אתה בלי רכב חלופי מהמוסך/ביטוח?

פורסם
חבל שאמרת להם להתחיל לתקן כי כמו שאמרו לפני היית צריך לקחת עוד חו:ד ואפילו אם תשלם מהכיס שלך לשמאי 500 שקל זה שווה כי את הרכב לא תמכור {כשתרצה וזה נראה שאתה רוצה להיפטר ממנו} ביותר מ5 אז עשית פה בערך 4,500 נקי.

ולמה אתה בלי רכב חלופי מהמוסך/ביטוח?

מכיוון שהמוסכניק (אני מכיר אותו די טוב בלי קשר למוסך) אמר לי שהשמאי שהגיע זה שמאי שהוא מכיר, ושהוא התייחס לפי דעתו לכל הדברים שנפגעו - וזה שאני יביא שמאי נוסף זה לא יגרום לזה שהוא ימציא עוד תקלות, כי הוא יצטרך למצוא עוד תיקונים בסך 1000 שקל בשביל להוריד אותו מהכביש.

אין לי ביטוח מקיף - רק צד ג'. במצב כזה אני יכול לדרוש ממישהו רכב חלופי ? אם כן אשמח לשמוע איך.

מה השמאי קבע שצריך לתקן ברכב ?

איציק

להחליף קומפלט את המתלה צירייה ובולמי זעזועים (יביאו קומפלט מפירוק, צריך לעלות סביב 1000), החלפת פנס אחד, פחחות, כיוון פרונט, ועוד כמה שטויות קטנות.

המוסכניק שהיה איתו אמר לי שהוא ניסה לנפח הכל כמה שאפשר וככל הניראה אפילו ישאר לי אח"כ כסף זכות במוסך.

פורסם

בקשר לתיקונים והמחירים אני לא יודע אני עדיין לא שמאי ולא מוסכניק.

אבל בקשר לרכב חלופי אני עשיתי תאונה לפני חודש בערך ובמקום שלחו אותי מהמוסך לאוויס לקחת רכב לכל הימים שהרכב יושב במוסך ויש לי כמוך ג' שמשות חובה וגרירה{וכמובן שהמוסך תובע את הביטוח של הפוגע על זה}.

פורסם

רק עכשיו אני קורא את זה, איזה טעות שעוד לא ביקשתי...

אני ינסה מחר בבוקר, לפחות אולי יהיה לי אוטו לסופ'ש, האוטו יהיה מוכן כנראה בראשון או שני.

פורסם

בהחלפת המתלה והבולם זעזועים, לא מומלץ להחליף גם בצד השני?

כי אם בצד אחד יושב מתלה חדש, ברור שהוא יתנהג יותר טוב מהמתלה הישן שבצד השני, ומפה תיווצר פגיעה ביציבות.

פורסם
בהחלפת המתלה והבולם זעזועים, לא מומלץ להחליף גם בצד השני?

כי אם בצד אחד יושב מתלה חדש, ברור שהוא יתנהג יותר טוב מהמתלה הישן שבצד השני, ומפה תיווצר פגיעה ביציבות.

הלוואי והיו מביאים לי חלקים חדשים..

מביאים מפירוק - לפי מה שהבנתי מחליפים הכל משני הצדדים, אבל בכל מקרה אני ישאל מחר אם באמת מחליפים שני צדדים.

• תוכן חדש...