Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בערב קיבלתי טלפון מהשכנה שהיא נכנסה לי באוטו.

האוטו חנה חזיתית אליה, והגלגל החיצוני לכביש חטף את רוב המכה, היות והוא היה טיפה מסובב לכיוון הכביש הוא גם נדחף אחורה והגיע למהלך מעבר ליכולת ההיגוי, ועכשיו ההגה לא משפיע עליה.

בפח אין נזק רציני, אבל האוטו חטף מכה די חזקה, הוא נגרר מטר אחורה וטיפה על מדרכה די גבוה. הגלגל הקדמי שחטף גם נכנס קצת אל תוך הפח של המגן בוץ.

היות והואוטו חנה במקום מותר, היא אשמה בתיקון הנזק והביטוח שלה מחסה, רק רציתי לקבל קצת מידע על מה עלולים ליהיות התיקונים, מה להערתכם יצטרך החלפה, מה נשבר, מה מומלץ לבדוק, איזה טיפולים לעשות.

כמובן שלא מצפה לקבל הבחנה מלאה ומדוייקת - סתם השערות שלכם שאולי יעזרו לי שלא יסובבו אותי במוסך.

צירפתי תמונה של האוטו - פורד פיאסטה 2001 לצורך העניין. השלולית ברצפה זה הנוזל שמשות של האוטו הפוגע - לא הרדיאטור שלי...

שיהיה חג שמח לכולם.

IMG-20121209-WA0001.jpg

פורסם

שים לב טוב לדבריי:

עליך לגרור את הרכב למוסך, ולקבל הערכת מחיר מדוייקת בקשר לנזקים (נזק למערכת ההיגוי וייתכן גם דברים מסביב כמו זרוע\מתלה עקום, מסרק\תפוח-הגה שבורים וכד').

אין לנסוע ברכב במצבו הנוכחי ואין לדעת גם מה הנזק שנגרם מאחר ורובו אינו קוסמטי אלא מכאני.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

דבר ראשון תודה על המענה,

דבר שני אני צריך לציין שזה תאונה ראשונה שלי, ואני עוד צעיר ולא כל כך מבין בעיניי היבטוח וכו'.

לי יש ביטוח וחובה וצד ג' ויש לי גרירה חינם, אבל הבנתי שאם אני רוצה שהביטוח של הפוגע יחסה את כל התיקון אני כנראה אצטרך ללכת למוסך שעובד עם היבטוח שלו (במקרה שלי הפוגעת מבוטחת בAIG...).

אז השאלה אם לחקות לקבל את הרשימת מוסכים שעובדים איתם ? לגרור סתם לאיזה מוסך שבא לי שאולי בכלל אני לא אתקן בוא ?

לא כל כך הבנתי מה אני אמור לעשות במצב שלי. ברור לי שאני לא מזיז את האוטו מהמקום, שמתי משולש אזהרה והוא עובד בחנייה מאתמול בערב.

פורסם

אני מקפיץ כי מחר על הבוקר אני חייב כבר לגרור אותו - ואני לא כל כך יודע מה עליי לעשות בנושא השאלה שכתבתי למעלה..

ועוד שאלה - ייתכן שמדובר בטוטאל לוסט ?

המחירון עומד על משהו כמו 10,000 ש"ח, והבנתי שאם העלות של התיקון עולה על 40% זה נחשב בתור טוטאל לוסט, יש סיכוי שהתיקון יגיע לכזה מחיר ?

פורסם

מה אכפת לך מהביטוח שלך?

היא אשמה, הביטוח שלה יטפל בזה (היא תצטרך לשלם השתתפות עצמית, אבל שוב - זה לא עניינך).

לפי הנזקים שרואים כאן - יש אכן סיכוי גדול שמדובר בטוטאל לוס, בגלל שעלות הרכב עצמו נמוכה.

אם צריך, תזמין גרר (דבר עם הביטוח שלך להמלצות לגוררים) - הם יתבעו את עלויות הגרר אח"כ מהביטוח שלה.

בהצלחה.

פורסם

אתה הולך לאיזה מוסך שאתה רוצה, מביא לשם שמאי מטעמך ותובע את הביטוח שלה על כל הנזקים.

כל הסיפור של "מוסכי הסדר" "ושמאי הסדר" תקף רק כשאתה תובע את הפוליסה שלך ורק במידה שאתה רוצה להקטין השתתפות עצמית תמורת תיקון באיכות מאד בסיסית.

מאחר והפוליסה שתתבע היא לא שלך, ומאחר ואתה לא משלם שום השתתפות עצמית- גרור את הרכב באמצעות ביטוח הגרירה שלך למוסך שאתה מכיר וסומך עליו.

אני ממליץ על מוסך שמתמחה גם במכונאות, מאחר ויש כאן נזק למערכת ההיגוי והמתלים.

לדעתי, הרכב יוכרז כאבדן להלכה, לפי הזווית שהגלגל נמצא בה כרגע,הנזק מאד גדול.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
אתה הולך לאיזה מוסך שאתה רוצה, מביא לשם שמאי מטעמך ותובע את הביטוח שלה על כל הנזקים.

כל הסיפור של "מוסכי הסדר" "ושמאי הסדר" תקף רק כשאתה תובע את הפוליסה שלך ורק במידה שאתה רוצה להקטין השתתפות עצמית תמורת תיקון באיכות מאד בסיסית.

מאחר והפוליסה שתתבע היא לא שלך, ומאחר ואתה לא משלם שום השתתפות עצמית- גרור את הרכב באמצעות ביטוח הגרירה שלך למוסך שאתה מכיר וסומך עליו.

אני ממליץ על מוסך שמתמחה גם במכונאות, מאחר ויש כאן נזק למערכת ההיגוי והמתלים.

לדעתי, הרכב יוכרז כאבדן להלכה, לפי הזווית שהגלגל נמצא בה כרגע,הנזק מאד גדול.

מה שאתה אומר פה משנה קצת את מה שהבנתי על הסיפור,

העלתי את האוטו לגרר ושלחתי אותו למוסך הסדר, המוסך דחה את האוטו בטענה שהוא לא עובד עם Ford - אפילו שאף אחד ממוסכי ההסדר באזור שלי לא עובד איתם גם, אז כרגע האוטו שלי במגרש של החברת גרירה עד מחר ואז אני יבחר שוב לאן לשלוח אותו.

שמאי מטעמי הבנתי שעולה 500 ש"ח, שווה להוציא כזה סכום בשביל זה ? או שיש סיכוי לתבוע את הביטוח שלה גם על השמאי ולקבל את הכסף שלו ?

פורסם

מה זאת אומרת? מובן שאתה מקבל החזר עבור הוצאות השמאי!

קח מחר בבוקר את האוטו למוסך טוב שאתה סומך עליו. תודיע לו לפני זה שאתה מגיע ושככל הנראה שברו לך צירייה ועיקמו לך מתלה קדמי. שיהיה מוכן.

תזמין לשם שמאי. תתיעץ עם סוכן הביטוח שלך/המוקד הישיר, הם כבר ימליצו לך.

אתה נותן לכולם המחאות דחויות ל-60 יום.

תוך 45 יום כבר תקבל את הפיצוי מחברת הביטוח של הפוגעת.

ואם לא- היא תאלץ לשלם גם את נזיקך בעבור הריבית על הסכום.

מהיום בערב אני מקפיד לחנות עם גלגלים ישרים.

אנשים הזויים נוהגים בכבישים.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

רוב הסיכויים שתקבל השבתה, הנזק קשה לאבחון לפי תמונה אז אני אגיד לך בערך, כנף, טמבון, ג׳נט, משולש, תפוח הגה, זרוע הגה, יכול להיות שגם בולם נפגע, צירייה. ואחריי כל העבודה צריך צבע וכיוון פרונט. אם אין עוד נזקים לפרונט, זאת אבחנה משוערת אל תתפוס אותי במילה! זה יהיה מושבת רוב הסיכויים. תבע את הביטוח שלה בלבד!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם
מהיום בערב אני מקפיד לחנות עם גלגלים ישרים.

אנשים הזויים נוהגים בכבישים.

לא רק עניין של אנשים הזויים. חניה עם גלגלים מוסטים מעמיסה סתם על מכלולי ההיגוי. מומלץ להמנע מזה בכל מקרה.

פורסם

התייעצתי עם כמה אנשים והבנתי שאולי הכי טוב להוריד כבר את האוטו מהכביש, הפרונט שלו יצטרך טיפול מאוד טוב בשביל לחזור לקדמותו, ויש סיכוי שגם משהו בשילדה התעקם - והכסף שאני יקבל מטוטאל לוסט יאפשר להביא אוטו לא רע. סה"כ הפיאסטה הזאת חמודה, אבל לא כזאת מציאה.

את האוטו גררתי היום למוסך בהסדר, הוא סירב לקבל אותו ועכשיו הרכב ישן לו במגרש של החברת גרירה והם חייבו אותי ב-150 ש"ח שכמובן בהמשך אני ינסה לתבוע אותם חזרה מהביטוח של הפוגעת.

מחר אני גורר למוסך ליד המגרש, מזמין שמאי מטעמי ומשלם לו כמה שצריך שיעריך את הנזק - ומקווה שיפסוק על הורדה מהכביש.

במידה ומשבתים את האוטו, תיהיה לי הזדמנות לקחת ממנו דברים ? (מורכבת עליו מערכת די מושקעת).

פורסם

יותר חשוב מהנזק עצמו-העצות שאתם נותנים לחנייה עם גלגלים ישרים.מנסיון מר אני ממליץ לכם להחנות עם גלגלים מוסטים בהתאם לזווית החנייה (בירידה גלגלים לכיוון המדרכה ובעלייה אל כיוון הכביש)הרבה יותר חשוב מלדאוג לרכב זה לדאוג שהרכב לא יתדרדר.תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

יש סיכוי לטוטאלוסט, וזה באסה.

הנזק פה הוא גדול, תתחיל מזוג צמיגים (לא חושב שמומלץ לנהוג עם צמיג שחטף מכה) וכנראה ג'אנט, מערכות היגוי אולי, ברקס אולי, ציריות ומשולשים.

בקיצור הייתי הולך למוסך הכי יקר שיש במידה והיא משלמת השתתפות עצמית. (זה לא דופק אותה).

• תוכן חדש...