Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

השתחררתי מהצבא והחלטתי שהגיע הזמן להתחדש ברכב, אבל אין לי כל ניסיון בתחום הזה.

התקציב שלי מאוד מוגבל, אני מוכן לכל היותר להוציא חמשת-אלפים שקלים על האוטו.

הנסיעות שלי יתבצעו בעיר ללימודים ולעבודה ובין-עירוני לחברה, כך שהרכב צריך להיות אמין.

אני מאוד מבולבל, מצד אחד אני יודע שהתקציב מזערי והסיכון גבוה, אבל מצד שני לא מעט מכרים שלי רכשו רכבים גם בשלושת אלפים שקלים והיו מרוצים מהם במשך שנים. הבילבול גורם לי להתעניין בשלוש אספקטים עיקריים:

1. אין לי ניסיון ואני מפחד שבעת הרכישה אני לא אשים לב לדברים שעין מנוסה תדע לזהות. כיצד לבטח את עצמך מזה ולמי לפנות לייעוץ מהימן?

2. מהתלבטות שלי באתרי יד2 הגעתי לשתי האפשרויות הבאות:

פיאט פונטו 1.6 ידני 1997 כ"ס 90 חיסכון בפועל 13.6/1

פורד פיאסטה 1.25 ידני דינמיק 1998 V16 כ"ס 75 חיסכון בפועל 14.2/1

החיפוש אחר הפיאט לא מעלה יותר מדי תוצאות, אבל הפיאסטה דווקא לא מעט במחירים שנעים בין 3500-4000 ש"ח.

איזו מבין השתיים עדיפה, בהנחה שחשוב לי שהרכב יהיה חיסכוני אך עם זאת מהנה לנהיגה? ואולי יש לכם המלצות נוספות?

3. כמו-כן, אילו הוצאות, למעט ביטוח, טסט ודלק, עלי לשקול בעת הרכישה ולאחריה?

תודה לכל העוזרים.

פורסם

בתקציב שלך, הייתי שואף לכמה דברים:

1. טסט כמה שיותר ארוך - פחות הוצאות לטווח הקרוב. רכשת רכב עם טסט לטווח קצר? קצץ משמעותית במחיר, תצטרך להעביר טסט וגם כנראה לתקן תקלות שיימצאו בטסט.

2. מזגן מקורי - כדי שיעבוד כמו שצריך, וכי בכללי מזגנים מקוריים מאריכים חיים לעומת המזגנים הלא איכותיים שהתקינו מקומית בארץ.

3. מצב מכני סביר - לא, אתה לא תמצא כנראה אוטו במצב מושלם. גם בתקציבים גבוהים פי 7-8 משלך, לרכבים יהיו ליקויים. אל תשים לב למצב חיצוני של הרכב, צבע שרוף, דפיקות וכו' - זה לא מה שחשוב. שיהיה תקין מכנית כמה שאפשר.

4. רק גיר ידני! כמה שפחות תקלות.

5. עדיפות למספר ידיים נמוך, עד 3, גג 4-5 ידיים. בתקציב הזה לעיתים תמצא גם יד 1-2.

6. לא לקנות מסוחר.

איך בודקים? לא הייתי מבצע בדיקה במכון, כי תוציא 400₪ וכל הטופס יהיה Xים. אפשר ללכת למוסך שמישהו סומך עליו (כמו חבר שאתה מכיר או קרוב משפחה) ולבדוק שם את הרכב תמורת 100-200₪.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מידע מאוד שימושי. תודה רבה.

איך אני מברר שהמזגן באמת מקורי?

בנוגע לגיר, הבנתי שלתקן/להחליף גיר ידני זול משמעותית מאוטומטי, כך שכבר סימנתי זאת לעצמי כנתון הכרחי.

מה שמאוד מעניין אותי, זה שתמיד אני שומע המלצות של לא לקנות רכב מסוחר. מדוע צריך לפסול אפשרות כזאת? מה הסיכוניים הכרוכים בכך?

פורסם
מידע מאוד שימושי. תודה רבה.

איך אני מברר שהמזגן באמת מקורי?

בנוגע לגיר, הבנתי שלתקן/להחליף גיר ידני זול משמעותית מאוטומטי, כך שכבר סימנתי זאת לעצמי כנתון הכרחי.

מה שמאוד מעניין אותי, זה שתמיד אני שומע המלצות של לא לקנות רכב מסוחר. מדוע צריך לפסול אפשרות כזאת? מה הסיכוניים הכרוכים בכך?

בדרך כלל רשום מאחור Alex Original או משהו כזה, וחוץ מזה לרוב ברמות הגימור הגבוהות (כמו הפונטו שרצית, של 90 כ"ס) המזגן הוא מקורי. בדרך כלל מזגן לא מקורי היית מוצא בפונטו של 55 כ"ס מהשכרה.

בכל מקרה - אכן אתה צודק לגביי הגיר.

למה לא מסוחר? תחשוב שמי שיש לו רכב מספיק טוב (אפילו שהוא ישן), כנראה יצליח למכור אותו בעצמו בלי בעיות. אם הוא הגיע לסוחר כנראה המצב של הרכב לא מי יודע מה (שוב, לעיתים גם לסוחרים יש רכבים טובים, אבל זה מאוד נדיר), הסיכונים זה רכב לא טוב, שקרים שיכולים למכור לך (נניח לזייף ק"מ) וכו'.

שוב, זה לא כל סוחר ככה. יש גם סוחרים אמינים וישרים שימכרו לך רכבים טובים. אבל קיימים יותר שקרנים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
למה לא מסוחר? תחשוב שמי שיש לו רכב מספיק טוב (אפילו שהוא ישן), כנראה יצליח למכור אותו בעצמו בלי בעיות. אם הוא הגיע לסוחר כנראה המצב של הרכב לא מי יודע מה (שוב, לעיתים גם לסוחרים יש רכבים טובים, אבל זה מאוד נדיר), הסיכונים זה רכב לא טוב, שקרים שיכולים למכור לך (נניח לזייף ק"מ) וכו'.

זה שופך אור על העניין. תודה.

לך עצמך, יש ניסיון ברכישת רכבים בקטגוריית המחירים הנ"ל? אם כן, זה השתלם לך?

בדקתי עוד רכב. מדובר ביונדאי אקסנט 1.3 ידני LS 1998. כ"ס 84 חיסכון 14.23.

בעיקרון, בשלושת הרכבים המדוברים בחרתי בגלל נתון צריכת דלק הולם לכ"ס, כי כמו שאמרתי ההנאה חשובה לי לא פחות. אבל האם יש בכלל חשיבות לנתון כ"ס ברכבים מעל לעשר שנים? הרי הם מאבדים מכ"ס, לא? זה נתון חשוב או שצריך לתת לזה חשיבות שולית?

אני מאוד אשמח לשמוע חוות דעת על הרכבים הללו או על אופציות אחרות.

עוד דבר, אמרו לי לא לפנות לרכבים צרפתיים כמו הפיג'ו 106 או ה-306, בגלל שבטווח הארוך אני אוציא המון על חלקים וטיפולים. מה הרכב הכי אמין בקטגוריה הזו שהוצאות הטיפול עליו לא מרובות, אם לא לקחת בחשבון נזקים נקודתיים? שמעתי שהפונטו מהבחינה הזאת הכי משתלם, זה נכון?

פורסם

אל תחפש רכב מהנה, תחפש מה שייתן לך את התמורה הכי טובה לכסף ויהיה הכי אמין.

ולא, לא הייתה לי התנסות בקטגוריית המחירים הללו באופן אישי.

אבל העקרונות שאני אפעיל ברכישת רכב ב50 אלף ש"ח, דומים לאלו שאפעיל גם ברכישת רכב ב5,000 ש"ח, אבל בהתחשב במגבלות של התקציב כמובן, מן הסתם ב50 אלף ש"ח יש מרווח תנועה ומבחר הרבה יותר גדול, ואפשר למצוא רכבים במצב מעולה.

אין באפשרותך בכלל לחסוך עוד או למתוח את התקציב איכשהו כלפיי מעלה על ידי הלוואה או מענק מהצבא?

התקציב זעום לחלוטין, ויהיה קשה למצוא רכב סביר (לא בלתי אפשרי, אבל קשה).

פורסם

אני מתכוון לרכוש את הרכב באמצעות מחצית מן המענק הצבאי. התקציב הזעום הוא בגלל שאני מפחד ליפול בפח ולשלם הרבה. אפשר להוסיף לתקציב עוד אלף שקלים אם זה באמת יעשה את ההבדל, אני מאמין שאפשר להתמקח בכל אופן, אבל אני לא יכול יותר מכך. במיוחד שאני נכנס לתקופה מאוד לחוצה וכל אגורה חשובה לי.

כאשר אתה אומר למתוח את התקציב, מה הסכום המינימלי שאתה מתכוון אליו?

פורסם

לטעמי בשביל למצוא רכב סביר שייסע כמו שצריך, ולא יגרור אותך יותר מדי למוסך, ויהיה במצב נורמלי, צריך לפחות 12-15 אלף ש"ח. אני מודע לכך שזה רחוק מהתקציב שלך.

לא אומר שאי אפשר למצוא גם רכב טוב ב5000-6000₪, עם הרבה סבלנות ועם הרבה מזל זה יבוא. אבל אין ספק שרכב ב12-15 אלף ש"ח יהיה יותר מודרני, יותר בטיחותי, ייתן לך אולי גם יותר שקט נפשי.

• תוכן חדש...