Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפ' נוזל בלמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, שהייתי במוסך גם מורשה וגם לא מורשה של מאזדה וכו' שאלתי את העובדים למה הם לא ממליצים על החלפת נוזל בלמים, ואמרו לי שזה הרבה עבודה וזה יכול לגרום נזק ובכלל אין צורך בזה.

וגם ראיתי שאם כבר הם עושים אז רק לבלם אחד, אבל אני יודע שבפועל היצרן כותב שזה דבר נדרש לעשות ובכל זאת יש אנשים שמעולם לא החליפו ברכבם נוזל בלמים.:?

מישהו יכול לאמת את מה שאני אומר ?

תודה

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

זה בהחלט לא מעט עבודה אבל מצד שני על עבודה משלמים אז על מה הם בעצם מתלוננים כאן? עקרונית, שני אנשים יכולים לעשות את זה בבית. אבל, זה לא ממש נוח. צריך לפרק את 4 הגלגלים בתורם. לכן זה יותר קל שהרכב הוא על הליפט וישנו אדם ברכב שמפמפם על דוושת הבלם כל הזמן.

שואבים את רוב הנוזל מהכוסית מילוי נוזל בלמים וממלאים בחדש. מפמפמים את דוושת הבלם. תוך כדי שמפמפמים לוחצים על הדוושה חזק ולא עוזבים. האדם השני פותח את פיתמת הניקוז ואז הדוושה יורדת והנוזל בלמים הישן ניתז החוצה. יש לחבר צינורית ואותה לשים בתוך דלי. ככה נוזל הבלמים לא יותז על הצבע של הרכב. חשוב מאוד שזה שמפמפם את הרגלית לא יעזוב אותה וייתן לה לעלות בזמן שפיתמת הניקוז פתוחה כי אז אויר ישאב למערכת. סוגרים את הפיטמה ושוב ממלאים נוזל בכוסית מילוי נוזל בלמים. שוב פעם חוזרים על התהליך עד אשר רואים שהנוזל החדש הגיע לאותו צד שממנו ניקזנו את הנוזל. יש לשים לב במיוחד שאין בועות אויר בצינורית הניקוז.

ככה עושים לכל 4 הגלגלים.

חשוב לציין שכל שני גלגלים מחוברים יחד ולא ארבעתם יחד. כלומר, גלגל ימני קידמי מחובר עם שמאלי אחורי. קידמי שמאלי מקושר עם אחורי ימני.

זאת אומרת, אם ניקזת אויר בגלגל אחורי בצד כשלהו אז בגלגל הקידמי תצטרך לנקז אויר בגלגל בכיוון הנגדי.

מיכוון שמדובר במערכת הבלמים שתקלה בה יכולה לגרום לתאונה שהתוצאה היא פציעה או מוות עדיף לעשות את התהליך הזה אצל בעל מקצוע מומחה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
שלום, שהייתי במוסך גם מורשה וגם לא מורשה של מאזדה וכו' שאלתי את העובדים למה הם לא ממליצים על החלפת נוזל בלמים, ואמרו לי שזה הרבה עבודה וזה יכול לגרום נזק ובכלל אין צורך בזה.

וגם ראיתי שאם כבר הם עושים אז רק לבלם אחד, אבל אני יודע שבפועל היצרן כותב שזה דבר נדרש לעשות ובכל זאת יש אנשים שמעולם לא החליפו ברכבם נוזל בלמים.:?

מישהו יכול לאמת את מה שאני אומר ?

תודה

רוב היבואנים ממליצים להחליף כל 4 שנים את הנוזל, אבל הרבה מוסכים לא אוהבים להתעסק עם זה.

בעיקרון לא מדובר בתהליך מסובך, סתם מצריך פירוק גלגל אחר גלגל ושני אנשים.

אני החלפתי לפני שבועיים, ותחושת הבלימה השתפרה פלאים.

דרך אגב, ברכבים גבוהים אפשר לבצע את ההחלפה ללא פירוק הגלגלים כלל.

מגאן 265

פורסם

זיסו צודק.

אם מבצעים החלפה באמצעות כלי ייעודי ולא כמו חאפר עם פמפומים (במקרה הטוב, במקרה הפחות טוב מדובר על החלפת הנוזל שבכוסית בלבד) לא יגרם כל נזק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כל כמה זמן עדיף להחליף את נוזל הבלמים ? , ואיך זה בא לידי ביטוי ?, כי באותה נשימה אני יכול להחליף רפידות וזה פותר את הבעיה או שנראה לי ככה :|

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

בהתאם להמלצת היצרנית. אני מרענן אותו אחת לשנה (אחת לשני טיפולים). בכל מקרה מומלץ לא להזניח את הרענון של הנוזל, מאחר ומטבעו הוא חומר הסופח לחות, כך שהיעילות שלו פוחתת עם הזמן, אפילו אם הרכב לא נסע יתר על המידה.

אריקאישהרכב, כהרגלו,

כיצד מבצעים זאת.
פורסם
זיסו צודק.

אם מבצעים החלפה באמצעות כלי ייעודי ולא כמו חאפר עם פמפומים (במקרה הטוב, במקרה הפחות טוב מדובר על החלפת הנוזל שבכוסית בלבד) לא יגרם כל נזק.

איתמר.

החלפת הנוזל בפימפומים זו לא עבודה חאפרית ואין שום בעיה עם זה וגם פעולה כזו לא תיקח יותר מ 20-30 דקות עבודה.

החלפת נוזל בלמים באופן תקופתי מונעת תופעות של דוושה חלשה, שוקעת, איבוד דוושה ונזק למכלולי הבלימה.

פורסם

החלפתי נוזל בלמים במוסך לפני ~חודש, את הנוזל הבאתי "מהבית" ושילמתי על עבודה בלבד - שקלול של שעת מוסך. בכלל לא יקר.

לא הייתה התנגדות מצד המוסך שהבאתי נוזל וכל העבודה נמשכה ~40 דק' ע"י מכשיר ייעודי. וזה כלל מנוחה לקפה, הוצאת חשבונית.

כיון שמדובר בבלמים, לשקול לבצע ע"י בעל מקצוע. תוכל לשלב זאת בסוף יום עבודה בתיאום עם בעל המוסך.

פורסם

עלות ממוצעת לעבודה בלבד 140~ש"ח.

כמו שדניאל אמר לפני, שיטת הפימפומים בכלל לא חפרית, וברגע שמבינים את הקטע העניין רץ.

יש הרבה סרטונים ב youtube שמסבירים על השיטות השונות שתוכל להתרשם.

משה.

מגאן 265

פורסם
החלפת הנוזל בפימפומים זו לא עבודה חאפרית ואין שום בעיה עם זה וגם פעולה כזו לא תיקח יותר מ 20-30 דקות עבודה.

נכון, תיאורטית, הרי יש יצרנים שמציינים כי זו הדרך הנכונה והמומלצת לביצוע החלפת הנוזל.

אני התכוונתי לכך שאם יש רכב שהרבה זמן (שנים) לא החליפו לו נוזל בלמים, פעולת הפמפום עלולה לגרור הרס גומיות משאבת הבלם או הכנסת אוויר למערכת. הכי טוב להשתמש בכלי או משאבה ייעודית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נוזל בלם מחליפים במוסך בעזרת משאבה ומיכל מילוי(ספוטניק) ע"י ניקוז כל אחד מהגלגלים,ניתן לרענן נוזל כאשר מחליפים דיסקיות ע"י שאיבת מיכל העודפים במשאבה.שיטת הפימפום יכולה לגרום להרס המשאבה הראשית כאשר חלקים של הציר אינם עובדים לאורך שנים בגלל תנועה מוגבלת וליכלוך שמצטבר יכול לגרום לגומיות הלחץ להפצע וכך למעשה הלכה המשאבה,לא מומלץ בעיקר ברכבים ישנים.

פורסם

לא שאני נגד שימוש במכשיר יעודי, אבל אני לא פוסל על הסף את השיטה הקונבצינלית, עליה ממליצים רוב יצרני הרכב ועדיף שיגרם כשל למשאבת בלם מרכזית ישנה במוסך ולא אצל הלקוח בזמן נסיעה.

• תוכן חדש...