Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי יש לי שאלה.. הרכב טויוטה קורולה 2004 עם קילומטרז' של משהו כמו 120K (אם זה קריטי אני יודיע בערב בדיוק)

אני יודע שזה לא חכם אבל בשנתיים וחצי האחרונות (לדעתי משהו כמו 40K ק"מ) לא הוספתי תוסף. חוץ מזה האוטו מטופל פיקס (טיפולים בזמן וכל).

בעיקרון אין שום בעיה ברכב.. אין רעשים ,צריכת דלק תקינה (משהו כמו 1 ל 14 תלוי בסוג הנסיעה)

קראתי קצת והבנתי שאם אני יכניס ישירות למיכל תוסף (במיוחד שכ"כ הרבה זמן לא הוספתי) כל הלכלוך במיכל עלול להשתחרר ולעשות כל מיני סתימות.

קראתי גם קצת על עניין האינפוזיה האם עדיף אינפוזיה במקרה הזה ?

האם אינפוזיה זה משהו שצריך לעשות באותה התדירות של התוסף ?

כמה אינפוזיה אמורה לעלות בערך ?

ועוד משהו חשוב , אני לפני טסט, כדי לי אולי קודם כל לנסות להעביר את הרכב טסט ואז להתעסק עם כל זה כדי שאם יהיו בעיות זה לא יפגע בטסט? (שני טסטים אחרונים האוטו עבר חלק בלי שום תוספים)

תודה !

פורסם

הכותרת הצחיקה אותי :lol:

המון זמן הרכב לא קיבל תוסף דלק מה ההשלכות?

פלוס לחשבון הבנק שלך, זה ההשלכות.

סע ותהנה.

פורסם

לגבי אינפוזיה, כמה זה עולה וכמה זה משפיע על ביצועי הרכב - קרא את השרשור הזה על תוסף הדלק סמוג דוקטור כדי לקבל איזשהו קנה מידה (יש שם גם מחירים, לקראת סוף השרשור). זה לא ממש אינפוזיציה אבל כן תוסף שמוכנס דרך מערכת היניקה בניגוד ל-44K ודומיו.

אבל אם אין בעיה מיוחדת ברכב והוא עובר את בדיקת זיהום האוויר אז כנראה שבאמת אין צורך בתוסף דלק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קראתי קצת והבנתי שאם אני יכניס ישירות למיכל תוסף (במיוחד שכ"כ הרבה זמן לא הוספתי) כל הלכלוך במיכל עלול להשתחרר ולעשות כל מיני סתימות.

יש לי חשד שזה עוד מיתוס שמבוסס על אינטואיציה שגויה חסרת בסיס.

לפני כמה שנים, הכנסתי פלג מפוייח לפחית של 44K, ומדי כמה חודשים, כשאני נתקל בפחית, אני מציץ על הפלג.

עד היום הפלג באותו מצב (כל המשקעים שהיו עליו - נשארו באותו מצב).

אז אם ה-44K עושה בכלל משהו במנוע, זה יכול להיות כתוצאה מהטמפרטורה הגבוהה השוררת שם, אבל בטמפ' הסביבה הוא לא משחרר שום לכלוך.

יחד עם זאת, אני מסכים עם אלה שכתבו שזה מיותר.

פורסם

אני זוכר שלפני כמה שנים מישהו בפורום שפך מעט K44 (או תוסף דומה) לצלוחית והדליק אותה. התוצאה הייתה שנשארה מין בוצה שחורה.

אני באמת לא יודע אם K44 ודומיו באמת עושים משהו, אבל אני לא מאמין שזה יכול להזיק. כבר 10 שנים שבאופן קבוע אני שם תוסף פעם בשנה ומעולם לא נכשלתי בטסט על זיהום אוויר והרכבים שלי תמיד הפגינו צריכת דלק מעולה. 80 ש"ח נוספים בשנה באחזקת הרכב לא יגרמו לי לפשוט רגל.

לגבי השאלה המקורית של פותח השרשור - אין כל בעייה להוסיף תוסף גם אם עברו 40,000 ק"מ מאז הפעם האחרונה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני זוכר שלפני כמה שנים מישהו בפורום שפך מעט K44 (או תוסף דומה) לצלוחית והדליק אותה. התוצאה הייתה שנשארה מין בוצה שחורה.

אני באמת לא יודע אם K44 ודומיו באמת עושים משהו, אבל אני לא מאמין שזה יכול להזיק. כבר 10 שנים שבאופן קבוע אני שם תוסף פעם בשנה ומעולם לא נכשלתי בטסט על זיהום אוויר והרכבים שלי תמיד הפגינו צריכת דלק מעולה. 80 ש"ח נוספים בשנה באחזקת הרכב לא יגרמו לי לפשוט רגל.

לגבי השאלה המקורית של פותח השרשור - אין כל בעייה להוסיף תוסף גם אם עברו 40,000 ק"מ מאז הפעם האחרונה.

איתמר.

אין שום בעיה להוסיף תוסף אחרי 40,000 אלף (או פעם בשנה)

אך גם אין בזה תועלת רבה.

:wink:

פורסם

תודה רבה לכל העונים..

אז אלה אם כן יש מקצוען שימליץ אחרת אני יוותר על ההוצאה.. עדיף :)

למרות שלא ציפיתי אחרי שקראתי כ"כ הרבה שירשורים על התועלת בשימוש בתוסף..

אז כל עוד אין לי תקלה שקשורה לעניין (צריכת דלק וכו...) אין לי סיבה להשתמש בתוסף?

פורסם

פעם אמרו לי (אני לא יודע אם זה אמת) שיש כבר בדלק איזה שהוא סוג של תוספת ולכן לא צריך לשים אלא אם יש בעיה בזיהום אויר בטסט או צריכת דלק מופרזת.

שנה שעברה נכשלתי בזיהום אויר, השנה שמתי את החומר וב"ה עברתי חלק ואני מרגיש שהאוטו נוסע מעט יותר טוב וקצת המנוע יותר שקט.

באוטו הקודם שלי (סובארו 88 עם קרבוראטור) שמתי חומר לא איכותי עם פחות מידי דלק במיכל וזה סתם לי את הקרבוראטור....

אז IF IT AINT BROKEN LEAVE IT!

פורסם

כמו שזה נראה מישהו הכניס לפותח השרשור סרט לראש שתוסף לדלק זה חובה. (כמו להוסיף שמן מנוע)

תוסף דלק זה לא חובה, בחיים לא השתמשתי בזה וגם אני לא רואה את עצמי משתמש בזה בעתיד.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם
היי יש לי שאלה.. הרכב טויוטה קורולה 2004 עם קילומטרז' של משהו כמו 120K (אם זה קריטי אני יודיע בערב בדיוק)

אני יודע שזה לא חכם אבל בשנתיים וחצי האחרונות (לדעתי משהו כמו 40K ק"מ) לא הוספתי תוסף. חוץ מזה האוטו מטופל פיקס (טיפולים בזמן וכל).

בעיקרון אין שום בעיה ברכב.. אין רעשים ,צריכת דלק תקינה (משהו כמו 1 ל 14 תלוי בסוג הנסיעה)

קראתי גם קצת על עניין האינפוזיה האם עדיף אינפוזיה במקרה הזה ?

האם אינפוזיה זה משהו שצריך לעשות באותה התדירות של התוסף ?

כמה אינפוזיה אמורה לעלות בערך ?

ועוד משהו חשוב , אני לפני טסט, כדי לי אולי קודם כל לנסות להעביר את הרכב טסט ואז להתעסק עם כל זה כדי שאם יהיו בעיות זה לא יפגע בטסט? (שני טסטים אחרונים האוטו עבר חלק בלי שום תוספים)

תודה !

תוסף איכותי יעשה את העבודה רק מתי שצריך.

מתי שלא צריך הוא לא יעשה נזק, רק בשימוש לפי הוראות יצרן התוסף .

אם אופי השימוש ברכבך הוא עירוני ברובו או אתה ממעט לנסוע עם הרכב, אני ממליץ על שימוש בתוסף אחד לשנה או 10,000 ק"מ.

תוספי דלק מומלצים לשימוש במיכל הדלק הם BG, LM, JB ועוד.

• תוכן חדש...