Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי מספר שבועות של שימוש ברכב (חדש...) החלו לצוץ מספר בעיות שבראשן - בעיה בתיבת ההילוכים.

הילוכים קופצים לניוטרל גם בהחלפת הילוכים וגם תוך כדי ההילוך עצמו (נוסע בהילוך כמה מטרים ואז קופץ).

לא רצתי מיד למוסך אלא רציתי לבדוק האם זו התנהגות קבועה של הרכב או אולי בעיה חד פעמית, אבל לא... אני מקפידה על מעבר הילוכים תקין - הרגל לחוצה היטב על הקלאץ בהחלפה - ועדיין, מדי פעם (לא כל הזמן, אבל בתדירות של פעם ביום) ההילוך פשוט קופץ.

לאחר מספר שבועות עם הבעיה הזו הגעתי למוסך. קודם כל - רצו שאבצע נסיעת מבחן עם אחד העובדים כדי לראות מה הבעיה. למרות שהסברתי שהבעיה לא קורה תמיד הם התעקשו לבצע נסיעה. עשיתי סיבוב עם אחד העובדים - לא היתה שום תקלה. הוא רצה גם לנסות ולבדוק (?! - באותו רגע לא חשבתי על זה, אבל למה? אחרי הנסיעה הקצרה הזו של שני נהגים שונים המוט נהיה פתאום מאוד רך וגמיש מאוד להעברה, כנראה בגלל כוח שהופעל עליו, ולי לא היה נוח כך לנהוג - מזל שאחרי יום הוא חזר לאיתנו...) - לא התגלתה שום בעיה. הבחור היה חביב וביקש מבוחן רכב שייסע איתי לסיבוב (שוב, התקלה לא הופיעה...אבל הופיע בעיה חדשה - הילוך ראשון מסרב להכנס - הבוחן טען שזה קורה כשמנסים להכניס לראשון ללא עצירה מוחלטת, אבל היום שוב זה קרה - ולקח לי 5 דקות עד שהצלחתי להכניס לראשון בעצירה מוחלטת ברמזור...) ושוב גם הוא רצה לנהוג בעצמו.

בכל המקרים הרכב היה ממושמע באותו יום ולא עשה בעיות - והם פטרו אותי בכך שלא אדאג הרכב באחריות... ואם תהיה בעיה שאבוא שוב.

לטענתם - אי אפשר לדעת מה הבעיה אם הם לא רואים אותה בפעולה.

השאלה היא מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה לכך והאם באמת אי אפשר לראות מה קורה בתיבת ההילוכים בצורה מדויקת, או שפשוט מרחו אותי?

תודה!

פורסם

אז כמה דברים,

- ניסית לנהוג ברכב אחר (זהה) ולראות האם התופעה קיימת גם בו? תבדקי זאת, רק כדי לוודא אם הבעיה היא אצלך נקודתית.

- אכן, עד מהירות מסויימת (נמוכה כמובן) - יש קושי בהכנסה לראשון. מנגנון הגנה לגיר - כדי שלא תשלבי ראשון שלא כצורך - הגיוני.

אחרי 3 פאביות עם התיבה הזאת (1.6 ו-1.2TSI) ואלפי ק"מ עימה, לעולם לא נתקלתי בשום תופעה שהיא מהמצויינות לאיל. אין זה אומר שאצלך לא קיימת בעיה כזאת והיא פרי דימיונך, אבל בהחלט קיימת האפשרות לכך (בעיקר לאור העובדה שעובדי / בוחני המוסך נהגו ברכב והכל היה תקין ותפקד כהלכה) שמשהו בנהיגה / תפעול שלך לקוי / חסר דיוק - הרי עצמך כתבת שזמן רב מאוד לא נהגת ברכב, לכן ממליץ לבדוק - קודם כל - את הסעיף הראשון (למעלה). בנוסף לכך, רצוי שתנסי לגשת למוסך אחר ולקבל חוו"ד נוספת, זה זה לעולם לא מזיק ואולי יועיל - במידה ואכן קיימת בעיה כזאת או אחרת עם תיבת ההילוכים, במצבים שונים - כאלה או אחרים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

קודם כל תודה על התגובה!

זה לא קרה בכלל בשבועות הראשונים שלי עם הרכב, ולמרות זאת, מכיוון שאני יודעת שזה יכול לקרות בהכנסה לא נכונה של ההילוך בדקתי שוב ושוב - הקלאץ לחוץ עד הסוף.

השאלה האם יש יכולת בכלל לאתר את הבעיה גם את לא רואים אותה בפועל בנהיגה...

לגבי ההילוך הראשון - כמו שכתבתי - ניסיתי היום להעביר בעצירה מוחלטת, ועדין המוט פשוט נתקע וסרב לזוז קדימה גם בהפעלת לחץ מתון...

אתה מכיר אולי מוסך טוב מורשה סקודה (גם הרחק מחיפה) שאפשר לסמוך עליו?

פורסם

שמת לב למתי זה קורה - מיד אחרי הנעה ראשונית (ז"א אחרי שהרכב עמד לילה)? אחרי שימוש קצרצר עירוני? תנסי לתת להם (הבוחנים / מכונאים) יותר מידי, אולי זה יסייע להם.

בזמנו - עם האיביזה (שאכן סבלה ממחלות קלות בתיבה הידנית) - נתבקשתי לבדוק זאת - ולבסוף החליפו נוזל תיבה והעניין סודר לזמן מה (והופיעה שוב לצערי). התופעה התחילה מקושי בשילוב לרוורס והתפתחה לקושי כללי בהכנסת ההילוכים, בלי קשר להילוך מסויים.

אני מאיזור המרכז. אם אין לך בעיה להגיע לכאן, הייתי מנסה לבדוק זאת מול המוסך המרכזי / אוטובדק - במידה ואת מעוניינת במוסך מורשה - אולי הם יתעלו על עצמם ויצליחו להיות יעילים לשם שינוי. במידה ואין לך בעיה עם מוסך לא מורשה - גשי אל "מוסך רון" :-)

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

זה בדיוק מה שקרה אצלי - היה קושי להכניס לרוורס (נכנס לראשון או פשוט נתקע) ואחר כך הופיעה הבעיה הזו...

אם באמת הבעיה לא תעבור אפנה באמת למוסך רון לאבחון לפחות...

תודה!

פורסם

נטשה, שעחת לספר ל- RS, שקיבלת את הרכב עם 300 ק"מ (!) מהסוכנות, ועם שתי שריטות. לא מן הנמנע שהבעיה נגרמה בשל שימוש מופרז שנעשה בו טרם שקיבלת את הרכב. גשי לאבחון במוסך אחר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

300 ק"מ - על מה ולמה?! ולמה לעזאזל הסכמת לקבל רכב עם ק"מ כזה?! אני על 10 ק"מ עושה להם צרות, ואת על 300 ק"מ לא אומרת מילה? הרי ברור שזה לא תקין בכלל, מה הם ביצעו ברכב שנאלצו לגמוע עימו 300 ק"מ? זה מעיד על משהו - ולא חיובי לצערי.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

עכשיו - כל מה שאתם כותבים על ה-300 ק"מ - זו טחינת מים לשווא (אם היתה תלונה בזמן קבלת הרכב - זה היה עוד מתקבל).

יכול להיות שזה מעיד על משהו ויכול להיות שלא.

יש להמשיך הלאה - לגשת למוסך אחר. הילוכים קופצים זה דבר שאינו תקין.

alfa 156 2.5.

פורסם

חולגי, אולי ואולי לא - לבדוק את הנושא מול מוסך אחר זה משהו שיש לעשות כך או כך. הייתי פונה לנהלת המותג ומבקש תשובות (תוך פירוט מלא של כל העבר עם הרכב / כל המתרחש עימו כעת) - במידה ואין מענה, ממשיך הלאה בדרכים אחרות (ויש אופציות).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בוקר טוב,

בנוגע לקושי בשילוב לראשון אני חוותי לעיתים רחוקות את הקושי (על אף שהייתי בעמידה)

שילוב לשני וחזרה לראשון (כשהקלאץ' לחוץ) פתרו את העניין אצלי.

בנוגע להילוכים הקופצים, לא תקין חד משמעית - לרכב הנ" יש תיבה נעימה וחלקה.

טל

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

אני חושב שאולי את לא מסתדרת מספיק טוב עם התיבה הידנית.

יש לי פאביה 12' בחניה, שהיא הייתה חדשה, גם הקלאץ' וגם הידית היו מעצבנים אותי, ועכשיו אחרי 10KKM (מחודש יולי), הרכב ניהיה פשוט תענוג, כיף ונוח לנהוג בו.

לראשון בחיים אבל בחיים לא מכניסים באמצע נסיעה, אולי פחות מ10 קמש.

(זה הילוך נטו להאצה מ0).

תנסי כל הילוך להכניס ביותר כוח. (עד כמה שאני זוכר, יש שתי קלקים בתיבה, שאת דוחפת הידית מרגישים כמו "קליק" כזה, ושההילוך נכנס יש עוד "קליק", זה לא מדוייק, זה הרגשה שלי).

תעשי ניסיון, ופשוט כל הילוך תכניסי ביותר כוח, אין מה לדאוג, זה גיר דומה למה שיש במוניות (כמובן שכוח סביר של בנאדם נורמאלי, ולא של סלקטור במועדון).

אם הרכב עבר פחות מ5KKM, לדעתי עוד קצת זמן הוא יסתדר לבד.

פורסם

לפעמים הסיבה לאי כניסת ההילוך פרוזאית לחלוטין - לפעמים זה רק השטיחון שנכנס מתחת לדוושת קלאץ' ומגביל את מהלכה... לפעמים זה חוסר בשמן גיר... גשי למוסך המרכזי ותבקשי שיבדקו שוב.

We are the Human Race

פורסם
אני מצטער שאני הורס פה את החגיגה, אבל לי זה נשמע פשוט כמו העברת הילוכים לא נכונה מצידך.

יניב, אתה לא הורס - רק ניסחת זאת בצורה "ישירה" יותר ממני, וציינתי זאת קודם כמובן... :oops:

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...