Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טרם נתקלתי בכזה דבר, המכונה התחילה לעשות "גרעפס".

לאחרונה אני שם לב לדבר מוזר שקורה במכונת הכביסה שלנו:

כאשר המכונה מכניסה מים בפעם הראשונה, רואים (לפי הגומי הפנימי מסביב לדלת) שנוצר לחץ בתוף המכונה. כאילו "מנפחים" אותה.

לאחר כמה שניות של מילוי מים, נשמע פתאום "קליק", והלחץ משתחרר בפתאומיות וגורם למים שכבר הגיעו לתוף, להשפריץ החוצה חזרה דרך מגירת מילוי החומרים ! המים נשפכים על חזית המכונה (בחלקה השמאלי, היכן שהמגירה נמצאת) עד לרצפה. להערכתי מדובר בכמות לא מבוטלת של מים (ז"א זה לא כמה טיפות).

בדקתי את כיוון תריס הזנת המים במכונה (לוודא שהמגירה מקבלת זרם מים במקום הנכון לפי התוכנית): תקין.

בדקתי את צינורית חיישן הלחץ: תקינה ולא סתומה.

בדקתי את הפילטר: נקי.

בדקתי את הצינור בין התוף למשאבת המים: תקין, לא חסום.

בדקתי את נקודת הניקוז של המים בתוך תא המגירה (שלפתי אותה החוצה ובדקתי שהניקוז מתחת למגירה טוב: נמצא תקין (יש שם מעין רישתית גדולה).

עושה רושם שניקוז המים תקין, היא מוציאה מים בזמן ודיי מהר (ללא עיכובים). סחיטה תקינה יש.

כתוצאה מכך, אני חושש שכאשר המכונה מלאה בכביסה (אנו מקפידי לא למלא יתר על המידה) היא לא מכניסה מספיק מים ולכן לא מנקה טוב ב FULL LOAD.

יש למישהו מושג ?

האם יש סיכוי שזרם המים חזק מידי למכונה והיא צריכה כמויות קטנות יותר ?

** חשוב לציין כי אחרי ה"גרעפס" הראשון בו נפלטים מים - זה לא חוזר על עצמו. היא ממשיכה לעבוד וממלאה מים לסרוגין תוך כדי עבודה, ללא שום בעיה נוספת.

תודה מראש לעוזרים

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אולי נכנס דיבוק במכונה שלך?

וברצינות, תנסה באמת לסגור קצת את הברז המוביל מים למכונה; קצב המילוי יהיה איטי יותר ותוכל לנטר טוב יותר את שלבי התהליך. אולי זה בכלל לא יחזור על עצמו.

אצלי הברז בכוונה לא פתוח למלוא העוצמה, אני לא רוצה להפעיל לחץ גדול מדי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני אנסה.

בכל מקרה המכונה הזו עובדת בבית הזה כבר 5 שנים, ואני לא רואה סיבה מיוחדת שזה פתאום יתחיל להתנהג ככה.

אחת התופעות ששמנו לב אליה היא שהכביסה לאחרונה לא יוצאת מספיק נקיה וריחנית, במיוחד כי יש לנו עולל קטן שכבר כמה חודשים בגמילה, ונדרשת עבודת נקיון טובה להוציא את הריח מהבגדים (והם היו יוצאים פשוט מסריחים מהמכונה. לציין כי היא לוקחת בזמן את המרכך והאבקה).

עברנו לפני שבוע מאבקה לג'ל והכביסה יוצאת נקיה וריחנית, אבל עדיין ב FULL LOAD היא לא מנקה מספיק טוב לטעמי.

אני משוכנע שחסרים מים בתוף (כי היא "מקיאה" אותם בשלב מוקדם מידי, אפילו שלאחר מכן היא ממשיכה במילוי).

אני עושה כרגע ניסיון עם מכונה ב FULL LOAD ואחרי שהיא פלטה מים אני אנסה להכניס פנימה (עם בקבוק) עוד מים דרך המגירה ונראה אם יכולת הניקיון השתפרה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בסך הכל מדובר בדוד עם כניסה ויציאה ששתיהן אמורות להיות פתוחות. כנראה שיש משהו שחוסם את היציאה אחרי המשאבה ולכן נוצר לחץ בדו7ד עד שעולה בועת אויר דרך צינור רהכניסה לתא האבקה וגורמת להתזה (וזה הגרעפס שתיארת).

נסה לנתק את צינורית הכניסה ולנשוף דרכה. כך ץראה אם יש התנגדות. אם כן תתחיל לחפש במערכת הניקוז. זה יכול להיות גם מטבע בתוך הדוד שסותם את היציאה לפעמים (אם זו מכונה עם פתח עליון אז קל לפתוח את פתח הביקורת ולחפש).

צינור הניקוז מונח בתוך פתח הניקוד או מחובר אליו בחיבור אטום?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

OK, פתחתי והוצאתי את כל הצנרת מהכניסה ועד ליציאה, ללא ממצאים.

הצינור הזנה של המים (זה שמגיע מתא חומרי הניקוי) מתחבר לחלק העליון של התוף, קל להוציא אותו.

מצאתי בתחתית התוף מעין שסתום חד כיווני (כדור - מצוף). מצורפת תמונה.

בכל מקרה, אחרי שחפרתי את המכונה לאורכה ולרוחבה, החזרתי הכל חזרה וניסיתי להוריד מעט את הלחץ מצינור הזנת המים למכונה - מה שפתר את הבעיה.

איציק

2012-11-02_12-17-04_484 (Large).jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...