Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא חושב שיש מה לחשוש מה DSG לאור חמשת שנות האחריות ולאור השיפורים שהוכנסו במשך השנים. אני גם לא חושב שיש יותר מדי מה "להסתדר איתו". שילך ויראה ושאשתו תעשה נסיעת מבחן. הוא מת לג'יפון ולאחד שעולה הרבה פחות מ 160K והיטי המתוקה היא אלטרנטיבה מצויינת לטעמי. לפחות שיראה אותו לפני שהוא שם כסף על רכב חדש לפני שהוא מחליט.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
משפט השבוע " לגבי אמינות לא יודע ... אבל זה סוזוקי אין נפילות איתם. :-D

ה-SX4 שלי היא הסוזוקי החמישית במשפחה ב-16 השנים האחרונות, ואף אחת לא היתה נפילה. זה כלל באלנו שהיתה במשפחה קרוב ל-12 שנים, ליאנה שאבא שלי קנה ב-2001 ולא חולם להחליף אותה, שתי ליאנות שאשתי קיבלה בליסינג (אחת מהן סבלה מבעיות שנבעו משימוש ברפידות וצלחות בילום חלופיות, הכל נפתר כאשר הוחזרו מקוריות), וה-SX4 שלי, שכעת בת שנתיים.

הsx4 מכוער ומיושן מזכיר לי את הטידה מכוניות אפורות כאלה :/ אבל זו דעתי האישית כמובן :p

על טעם וריח אין להתווכח. אבל אני לא מתחתן עם מכוניות למכונית יש מטרה אחת - להוביל אותך ממקום למקום, וכל עוד היא עושה זאת כראוי האסתטיקה ממש שולית.

דגם ה-GLA נמכר בפחות מ-100 אש"ח. לא יודע לגבי ה-GLX, אבל מסורתית בסוזוקי הפרש המחיר בין רמות הגימור קטן.

המכונית קיבלה עדכון רציני מאד ב-2010.

הדבר האחד שעדיין מטריד אותי הוא חוסר בכוכב בטיחות אחד ב-EuroNCAP - אבל הבדיקה היא מ-2006 ואיני יודע איזה ציוד בטיחות היה ברכב הבדיקה ואיזה שינויים הוכנסו ברכב מאז.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ה HB הוא קניה טובה מאוד במחיר המבצע של ה 100K.

הרכב אמין, חסכוני ונותן תחושת נהיגה טובה.

במחיר הזה הוא משתלם.

תעשה נסיעת מבחן ותתרשם

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

התרשמתי מהרכב skoda octavia 1.2 tsi

אני רוצה להיות בטוח מתיים אחוז שהוא עולה עליות בצורה חלקה ?!! בטוח ?!!!!

והאם הגיר בסדר , אוטומטמט לא יעשה בעיות ? אין ממה לחשוש ?

אני לא רוצה להסתבך בלהעביר הילכים!!

פורסם

זה גיר רובוטי, שנקרא DSG.

אני ממליץ שבשביל למנוע בעיות, תעשה נסיעת מבחן ותחליט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
התרשמתי מהרכב skoda octavia 1.2 tsi

אני רוצה להיות בטוח מתיים אחוז שהוא עולה עליות בצורה חלקה ?!! בטוח ?!!!!

והאם הגיר בסדר , אוטומטמט לא יעשה בעיות ? אין ממה לחשוש ?

אני לא רוצה להסתבך בלהעביר הילכים!!

שמע, אין כמו נסיעת מבחן. גם אני פערתי עיניים כשאמרו לי 1.2. אבל כשעליתי על רכב המבחן את העליות לאוניברסיטת חיפה מנשר הבנתי שאני לא בעניינים. נהגתי שנים על 1.9TDI ואחריו שנים על 1.8T ואני מרגיש טוב מאוד עם הTSI 1.2 שיש לי היום.

תאם נסיעת מבחן על האוקטביה, וממליץ גם על היטי ובכלל אל תקנה שום רכב, לא סקודה, לא סוזוקי ולא כלום מבלי שישבת בפנים מספיק זמן ונסעת עליו.

פורסם

על טעם וריח אין להתווכח. אבל אני לא מתחתן עם מכוניות למכונית יש מטרה אחת - להוביל אותך ממקום למקום, וכל עוד היא עושה זאת כראוי האסתטיקה ממש שולית.

.

רכב צריך להיות יפה בעיני בעליו

היית קונה מטבח שלא נראה לך טוב ?

היית קונה חולצה שאתה לא אוהב?

על אחת כמה וכמה כשאתה קונה רכב ב100 אלף שקל , מעבר לתכונות המכניות שעליהן אין שום ויכוח צריך לאהוב איך שהאוטו נראה.

שוב זאת דעתי האישית.

פורסם
ה-SX4 שלי היא הסוזוקי החמישית במשפחה ב-16 השנים האחרונות, ואף אחת לא היתה נפילה. זה כלל באלנו שהיתה במשפחה קרוב ל-12 שנים, ליאנה שאבא שלי קנה ב-2001 ולא חולם להחליף אותה, שתי ליאנות שאשתי קיבלה בליסינג (אחת מהן סבלה מבעיות שנבעו משימוש ברפידות וצלחות בילום חלופיות, הכל נפתר כאשר הוחזרו מקוריות), וה-SX4 שלי, שכעת בת שנתיים.

דגם ה-GLA נמכר בפחות מ-100 אש"ח. לא יודע לגבי ה-GLX, אבל מסורתית בסוזוקי הפרש המחיר בין רמות הגימור קטן.

המכונית קיבלה עדכון רציני מאד ב-2010.

הדבר האחד שעדיין מטריד אותי הוא חוסר בכוכב בטיחות אחד ב-EuroNCAP - אבל הבדיקה היא מ-2006 ואיני יודע איזה ציוד בטיחות היה ברכב הבדיקה ואיזה שינויים הוכנסו ברכב מאז.

רכב זה הרבה מזל אני שמח שלא היו לך בעיות מיוחדות עם הסוזוקים למינהם ומאחל לך שזה ימשיך כך.

בכל מקרה המשפט שכתבתה לא נכון כי כן ידוע לך לגביי האמינות.

שאני מספר את זה על כל הפיזו/סיטרואן שהיו לנו גם כן לא מאמינים לי.

פורסם
שלום,

תודה על התגובות. כל התגובות חיוביות וכנראה שאלך על ה

x4 hb Outdoor

המחירים של כל רכבי השטח ופנאי מתיחילים ב 160000 ש"ח.

ראיתי שיש את Kia soul במחיר דומה.

אין דברים רעים על ה

??suzuki sx4 Hb Outdoor

חשוב להדגיש שלא מדובר על רכב שטח או פנאי, בסה"כ רכב עירוני עם תנוחת ישיבה גבוהה ותא מטען קטן.

בהשוואה למכוניות אחרות שהוזכרו פה מדובר ברכב פשוט למדי עם אבזור יחסית דל אבל הרכב עושה את העבודה.

למשפחה הייתי ממליץ יותר על I30CW, אוקטביה ואחרים שהוזכרו פה.

מבחינת מחיר אין תחרות רק שים לב שבדגם הלא מאובזר אין חלונות חשמליים מאחורה ומה שהיבואן מוסיף זה נוראי, בנוסף ניתן בהחלט ללחוץ את היבואן ולקבל מערכת בטיחות, דיבורית בלוטות' וחיישני רוורס.

פורסם
רכב צריך להיות יפה בעיני בעליו

היית קונה מטבח שלא נראה לך טוב ?

היית קונה חולצה שאתה לא אוהב?

על אחת כמה וכמה כשאתה קונה רכב ב100 אלף שקל , מעבר לתכונות המכניות שעליהן אין שום ויכוח צריך לאהוב איך שהאוטו נראה.

שוב זאת דעתי האישית.

לגבי מטבח - מה שחשוב לי הוא הפונקציונאליות שלו - כלומר שיהיה מרווח, שהפרזול יהיה איכותי ושיהיו בו המתקנים הדרושים. על זה אוסיף דלתות במחיר סביר, לא אחפש דווקא את המפואר ביותר. למזלי-הטעם שלי (ושל אשתי) הוא כזה שלא קשה לנו למצוא עיצוב המתאים לנו בעלות סבירה. יתרה מזאת - כרגע אני מחפש דירה, וברור לי שאם אמצא דירה שבה יש מטבח סביר לא אשקיע כעת בהחלפתו, גם אם אינו לטעמי (נניח דלתות כהות, כאשר אני אוהב ריהוט בהיר). חוץ מזה - במטבח אתה (או אשתך) מבלה מספיק שעות ביום ומסתכל על הריהוט, כך שעדיף שלא יצרום את עיניך לגבי הרכב - ראה בהמשך.

לגבי חולצה - העיצב הוא חלק ניכר מהפונקציונאליות שלה, הרי היא נועדה להציג אותי בציבור. לבגדי שינה , שלא צריכים להציג אותי בפני אף אחד, אבחר בבגד נוח בלי קשר לעיצובו.

וחזרה לרכב - סה"כ כמה אתה מסתכל עליו? דקה כאשר אתה מתביית אליו בחניה, פעם בשבועיים 10 דקות בשטיפה. כאשר אתה יושב ברכב אתה מסתכל על הסביבה, לא על המכונית עצמה. לכן חשוב שהמושב יהיה נוח ושהמחוונים והכפתורים יהיו ממוקמים נכון ונוחים לתפעול, וכמובן שכל מה ש"מתחת למכסה המנוע" יהיה איכותי ומתאים לצרכיך. אני יכול להעיד על עצמי שהזמן שאני מסתכל על המכונית שלי בחודש פחות מהזמן שאני רואה את ארונות המטבח שלי ביום. לכן העיצוב החיצוני של המכונית ממש שולי בעיני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אף אחד לא ציין כמה עובדות מהותיות לגבי הסוזוקי SX4:

ראשית מדובר למעשה ברכב סופר מיני מוגבה ובסיס הגלגלים הקטן יעיד על כך על נקל. זה אומר שמרחב הפנים קטן יותר מרכבים משפחתיים. גם תא המטען בגירסת האאוטדור קטן מאד, אפילו בשביל רכב האצ'בק.

בסוזוקי יש חלונות צד צידיים קדמיים נוספים והקורות הנוספות מאד מציקים וגורמים להפרעה בשדה הראייה.

שנית לסוזוקי גיר אוטומטי 4 הילוכים, דבר שמביא בפועל ובתנאי נסיעה אמיתיים הן לביצועים בינוניים והן לצריכת דלק בינונית.

המחיר של האאוטדור ובייחוד במבצעי הנחות התדירים של היבואן הוא באמת אטרקטיבי וכאשר משווים את הסוזוקי לרכבים מתחרים במחיר זה הסוזוקי נראית לא רע.

אני הייתי מעדיף להוסיף סכום כסף ולרכוש רכב טוב יותר מקטגוריית המשפחתיות בגודל מלא.

ודרך אגב הסקודה אוקטביה שהזכירו המגיבים מעליי, טובה יותר מהסוזוקי בכל פרמטר שניתן לחשוב עליו כמעט, הן בביצועי המנוע החל מגירסת ה- 1.2 טורבו וגיר ה-DSG, הן מבחינת המרחב הפנימי הגדול יותר, הן מבחינת תא המטען הכפול בגודלו! מתא המטען בגירסת האאוטדור, והן מבחינת חומרי הפנים האיכותיים שהם ברמה אחת לפחות מעל הסוזוקי.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

הפחד הכי גדול שלי שהוא יסחב או לא יצליח לעלות עליות קשות האוקטביה. חוץ מזה לדעתי הוא עולה 130 והתקציב 115

האם אצליח לרכוש ב 115 ולמה כל כך יקר על מנוע 1.2

האם רכב זה יותר טוב מ מזדה 3 קרוז וכדומיהם

אולי כדאי ללכת על tsi dsg 1.4

מה דעתכם؟؟؟

פורסם

אתה אומר דבר והיפוכו בהודעה אחת...

הפחד הכי גדול שלי שהוא יסחב או לא יצליח לעלות עליות קשות האוקטביה. חוץ מזה לדעתי הוא עולה 130 והתקציב 115

יצליח גם יצליח - לא דאגה.

אולי כדאי ללכת על tsi dsg 1.4

מה דעתכם؟؟؟

לפני שורה וחצי היית מודאג מהתקציב - מה קרה - הבעיה נעלמה :shock:

אתה יכול לקנות מאזדה 3 או קרוז חדשות 0 ק"מ מליסינג ב-105000 ₪ אף אחת מהן לא תהיה חסכונית כמו האוקטביה, וגם הביצועים לא בהכרח יהיו טובים למרות נפח המנוע הגדול יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...