Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אי אפשר ליפול עם היפניות ? :roll:

מה עם הגיר הרובוטי הזוועתי של הקורולה.

מה עם הריקולים המסיביים של טויטה בשנים האחרונות? הדוושות הנצמדות? מתג החלונות הדליק?

מאיפה הסטטיסטיקה על הגיר היפני שלא מצייץ לפני 300K? יש לך נתונים סטטיסטיים בהשוואה לרכבים אחרים?

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אי אפשר ליפול עם היפניות ? :roll:

מה עם הגיר הרובוטי הזוועתי של הקורולה.

מה עם הריקולים המסיביים של טויטה בשנים האחרונות? הדוושות הנצמדות? מתג החלונות הדליק?

מאיפה הסטטיסטיקה על הגיר היפני שלא מצייץ לפני 300K? יש לך נתונים סטטיסטיים בהשוואה לרכבים אחרים?

ברוך הבא לסטיגמות הישראליות:

יפני = הרכב הכי אמין שיש, לא מתקלקל בחיים

קוריאני = חיקוי זול ליפני

צרפתיות = רק בעיות חשמל

גרמניות = איכות "יקית" וטיפולים יקרים

אמריקאיות = שותות דלק וכבדות

וכו' וכו', אז אולי בחלק מהדברים יש אמת, אבל מי אמר שרכב יפני הוא הכי אמין שיש? מי אמר שקוריאנים לא אמינים? יש צרפתיות שאין להן בעיות חשמל, יש גרמניות שהאיכות שלהן נמוכה יחסית וכו' וכו'.

אל תחפש היגיון, אני כבר לא מאמין יותר ביפניים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
חברים.

אני אומר שלגבי הפולקסווגן /אוקטביה /סיאט-הטכנולוגיה מדהימה וחדשנית.

הבעיה שקונצרן VW לא השכיל לבנות מערכת בקרת איכות כמו שיש למכוניות היפניות.

המנוע עוד סביר באמינותו, אבל הגיר סובל או סבל מתקלות שאין בגיר של מכונית יפנית שלא מצייץ לפני 300K ק"מ.

חברת פולקסווגן נפלה בהתחלה עם תקלות בגיר ויתכן שהגיר השתפר -אבל רושם קשה לתקן.

לכן מבחינתי הסוזוקי או הטויוטה הם מכוניות שאי אפשר לפול איתן.

הואגיות למינהן זה הימור.

אישית אני לא נוהג להמר על מכוניותיי-חוץ מטיפולים עד 200K ומעלה פשוט אין תיקונים או דברים מעצבנים.

לכן הלכתי על סוזוקי ודייהטסו ואתם יודעים מה? אני מאוד מאוד מרוצה מ3 המכוניות.

שים לב בהשוואה טיוטה רק 99 כ"ס וסוזוקי 120 -הפרש משמעותי בכח המכונית.

מצד שני הטויוטה היא המכונית מונעת הבנזין בלבד החסכונית ביותר.

עשה את השיקולים.

אכן לרכבים יפניים יש מוניטין אמינות טוב ולא סתם אלא בהתבסס על סקרי אמינות שונים.

חלק גדול מכך נובע מהשמרנות הטכנולוגית שלהם, הם פשוט לא מאמצים טכנולוגיות חדשות אלא לאחר תקופה ארוכה וזאת בניגוד ליצרנים האירופאיים.

באופן כללי כל אחד צריך לעמוד בפני הבחירה בין רכב יפני שהוא בד"כ פחות מתקדם טכנולוגית אבל יותר אמין לבין רכב אירופאי שבד"כ מתקדם יותר טכנולוגית ופחות אמין. כשאני מתכוון פחות אמין, ההפרשים לא בהכרח גדולים ובייחוד לא כשהרכב חדש ובייחוד כאשר אין לכך השפעה על רוכש הרכב, כאשר היצרן ו/או היבואן מטפלים בבעיה בצורה רצינית והוגנת, כפי שהתרחש עם מותגי קונצרן פולקסווגן.

אבל לגבי הרכבים היפניים לא צריך גם להגזים ולהכליל שגיר של כל מכונית יפנית לא מצייץ לפני 300 א' ק"מ.

בדיוק עכשיו התקלקל לחבר שלי בעל ג'יפון ניסן איקס טרייל שנת 2010 עם 120 א' ק"מ, הגיר הרציף. נציגי היבואן קרסו, אמרו לו שמדובר אכן בתופעה חריגה מאד ולכן הסכימו להשתתף חלקית בעלות ההחלפה, למרות שהרכב מזמן עבר את תנאי האחריות.

בדיוק הייתה תגובה בפורום, לפני מספר ימים של רוכש טויוטה יאירס חדשה לגמרי שהתקלקל לו הגיר והיבואן החליף לו אותו והוא שאל האם מוצדק לדרוש החלפת הרכב לחדש.

מקרה נוסף- לרכב מאזדה 323 שנת 1994 יד ראשונה של חבר אחר שלי הלך הגיר האוטומטי אחרי כ- 110 א' ק"מ (אני מתכוון על תקופה של לפני כמה שנים).

מצד שני טויוטה קורולה שנת 2001 שעדיין בבעלות משפחתו ושהוסבה אף לגז לפני כמה שנים, גם כן יד ראשונה ועם כ- 350 א' ק"מ על השעון, עדיין נוסעת עם מכלולים מקוריים ועם גיר מקורי.

לא צריך להתנהל בפחד מאמינות ולא צריך להפחיד אף אחד.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

הייתי בסוכנויות..

Sx4 100 000 - ללא חלונות חשמליים.. צריך להוסיף 1500 לחלונות חשמליים..

Toyota space verso לדגם הבסיסי 000 110

על איזה מכונית ללכת ? אני יותר נוטה ללכת על הטויוטה...

נא תנו דעתכם איזה הייתם רוכשים מבין השניים ולמה ?

פורסם

אני אוהב יותר את התכנון והביצוע של הספייס ורסו והיא גם הרבה יותר חסכונית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בעולם המשתנה והתחרותי שלנו, כשכל היצרנים בלחץ, כולם מייצרים בכל חור ואמינות אינה בהכרח השיקול העיקרי, אני מציע להימנע מסטיגמות.

שים לב לסקר הבא, שנעשה ממש לאחרונה ע"י WHICH, שאולי ישבור כמה מהמיתוסים, בדיוק כמו ש dorsht אמר:

http://toptenstop.com/top-10-most-reliable-cars-2012/

שים לב לסקר אחר, שמקורו באותו האתר WHICH:

http://www.thisismoney.co.uk/money/cars/article-2186477/Top-reliable-reliable-cars.html

מה אני אגיד לך. לא הייתי מסתמך יותר מדי על סקרים :).

לדעתי היום, כל מקרה לגופו. בנוסף, תמיד אבל תמיד צריך מזל :wink: (טפו...טפו...טפו..) תמיד אפשר ליפול ב 9-20% שלא מרוצים.

פורסם

כרגע אני חושב לרכוש את הטויוטה ספייס ורסו.

החלטתי לא לבדוק את האוקטביה. האם יש לי עוד מכוניות לשקול במחיר עד 110000 שח??

פורסם
יש לך את הקיה סול שתתאים לך תבדוק אותה

אתה מקבל גם 7 שנות אחריות שזה לא דבר של מה בכך ..

גם מנוע 1.6 חזק, גם מאובזרת, גיר אוטומטי של 6 הילוכים. בסך הכול תמורה טובה מאוד לכסף, אכן אופציה ראויה, אבל היא חורגת מהתקציב שלו. יש גם גרסת דיזל טובה וחסכונית יותר מהבנזין, אך שתיהן לא עומדות במסגרת התקציב!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

כלומר ממה שאני מבין. המלצתם לי על המכוניות הבאות:

1- סקודה אוקטביה

2-סוזוקי outdoor

3- טויוטה ספייס ורסו

אני אעשה מבחנים בשלושתם לדעתי....

פורסם
כלומר ממה שאני מבין. המלצתם לי על המכוניות הבאות:

1- סקודה אוקטביה

2-סוזוקי outdoor

3- טויוטה ספייס ורסו

אני אעשה מבחנים בשלושתם לדעתי....

תוסיף לרשימה את היונדאי i30.

פורסם
עד 000 110 שח התקציב....הסול והיונדאי לא בתקציב יש עוד מכוניות בתקציב?

איך האוקטביה במסגרת התקציב בדיוק?

תבדוק אולי יונדאי i25.

• תוכן חדש...