Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב קטן, חסכוני, 25K-35K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

אני ממש בהתלבטות לגבי איזה רכב אני רוצה לקנות.

כל רכב שחשבתי עליו מיד חיפשתי לגביו בפורום וזה רק הגביר את הבלבול שלי...

הרכב ישמש בעיקר לנסיעות שלי לעבודה, שהן כ20 ק"מ כל צד.

רוב הנסיעה היא עירונית כשחלק נכבד הוא בפקקים, כך שחשוב לי שהרכב יהיה מאוד חסכוני ויתמודד יפה עם נסיעה יומיומית כזו.

כמו שציינתי, התקציב שלי הוא באיזור 25K-35K כשהשאיפה היא ל30K ומטה.

הרכבים שחשבתי עליהם:

דייהטסו סיריון (הדגם הישן. הדגם החדש שנכנס לתקציב הוא רק כזה שהיה בהשכרה או בליסינג לפני כן ואני מעדיף להמנע).

טויוטה יאריס.

הונדה ג'אז (לא מצאתי הרבה ביד 2).

פיאט פונטו ספייס או גרנדה.

עד כמה כדאי לי ללכת על רכב ישן יותר אבל אמין יותר, כמו שלושת הראשונים, או להתקדם בשנים לפיאט אבל להסתכן רכב עם בעיות?

עד כמה כדאי לי להשקיע קצת יותר כסף (באיזור 50K) בהתחשב בזה שכל הכסף לרכב מגיע מהלוואה והשאיפה היא כמובן להקטין

את החוב? לפני כן חשבתי על סוזוקי סוויפט 2007 פרטית או על סוזוקי ספלאש 2010 ממגרש עם יד של השכרה (כמו שאמרתי, מעדיף להמנע) ששתיהן באיזור ה50, אבל ירדתי מהסכום הזה.

טוב, אני מניח שמרגישים את הבלבול וההתלבטות שלי ולכן מבקש את עזרתכם.

תודה מראש

מוטי

פורסם

עדיף ללרכב על רכב חדש ואמין מאשר על רכב ישן ואמין או רכב חדש ופחות אמין :-)

כמובן, זאת כבר התלבטות שקשורה בתקציב שלך ולכן רק אתה יכול להחליט אותה. אני חושב שאם יש לך את האפשרות הכלכלית לרכוש רכב חדש יותר עדיף לך לרכוש את הרכב החדש יותר שיהיה הרבה פעמים באחריות, יהיה בדרך כלל יותר בטיחותי וכמובן גם יותר אמין וזול לאחזקה.

אם אתה מתלבט לגבי התקציב והיכולות שלך, בדוק את הצעות המימון שאתה מקבל מחברות המימון או מסוכנויות הליסינג. בדוק מה גובה ההחזר החודשי והאם לדעתך תוכל לעמוד בו לאורך זמן. בכל סוכנות תוכל לקבל סימולציה של הפריסה לתשלומים ואז תדע.

לרשימה של הדגמים הישנים שציינת כדאי שתוסיף גם את סוזוקי איגניס. מכונית קטנה, אמינה וחסכונית יחסית בדלק. הונדה ג'אז מכונית מצויינת אבל בתקציב שלך תמצא רק את הדגמים הישנים כי היא יקרה יחסית, בדיוק כמו היאריס.

פורסם

תודה על התשובה.

בשביל לדעת שעדיף לי רכב חדש יותר ואמין יותר אני לא צריך את הפורום :wink:

כמו שאמרתי - בהתחלה חשבתי על תקציב גדול יותר. התחלתי מ60 אבל ראיתי שעם אופציות המימון יהיה לי קצת קשה.

מהבנק אני יכול לקבל 50 בתנאים טובים יותר מחברות המימון ואני לא רוצה להוסיף עוד מימון או תשלומים מעבר ל50 של הבנק.

בסופו של דבר, הגעתי למסקנה שאולי כדאי לי לקצר קצת את תקופת ההחזרים ולכן ירדתי בתקציב לזה שמפורסם בכותרת ההודעה.

חוץ מהרכב שאני מתכוון לקנות עכשיו יש לנו גם לאנטיס שתעבור לאישתי ויש 2 ילדות קטנות שצריך לשלם עליהם גם ומעון... אנחנו חייבים להחזיק שני רכבים כי אין לנו דרך אחרת להתנייד.

אשמח לעוד תגובות ודעות.

עדיין לא שולל את האופציה לתקציב של 50K אם זה באמת יהיה עדיף הרבה יותר.

פורסם

אם לא מפריע לך המנוע הקטן של הפונטו (אם כי הטא זריז) תוכל לקנות ספייס מהשנתון המתקדם ביותר ולהנות מרכב זריז וחסכוני, מומלצת גרסאת elx שהיא המאובזרת ביותר.

אם תרצה יש חבר פורום שמוכר פונטו בסביבות ה40 אש״ח כאשר מדובר בגרסאת 1400 ידנית, גירסא נדירה יחסית. חפש פה או ביד 2 פונטו מראשון לציון, מדובר בפונטו גרנדה אגב, דגם יותר מתקדם.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

תודה על התגובות

אני עדיין מתלבט מאוד...

די מהסס ללכת על פיאט פונטו בגלל הרגישות של הרכב. אנחנו גרים על גבעה עם כביש מפותל וקופצני ויש לי נטייה לדחיינות (גם במקרים שהרכב מראה סימנים לתשומת לב...), ובנוסף גם להתעצבן מאוד (מאוד) ממוסכים. אני מאוד לא רוצה להגיע לשם לעיתים קרובות עם הרכב. עד כמה הוא רגיש? למה צריך לדאוג ברכב כזה?

אם בסופו של דבר אחליט להגדיל את התקציב ל50K כדאי ללכת על ספלאש מהשכרה? או שכדאי לחפש סוויפט בשנתון נמוך יותר? או על רכב אחר שתמליצו?

פורסם

הייתה לי פונטו, מרוצה יותר מידיי לא הייתי, חסכוני נכון, אבל הרכב מאוד עדין כמו שאמרו פה, קצת טיפול לא הכי איכותי או מעט הזנחה ואתה הולך לשלם על זה בגדול, גם הפונטו הכי שמורות שראיתי, שהיו יד 1 וטופלו במוסכים הכי מומלצים ואיכותיים ובחלפים הכי איכותיים עדיין היו בעייתיות, לעומת זאת רכבים אחרים יותר עמידים, אני מאמין שתוכל להגיד זאת הלאנטיס שיש לך.

סתם לידיעה, זה לא שרכבים יפנים הם אמינים מסיבה כזו או אחרת, הם פשוט לפי ראות עיניי פחות רגישים להזנחה או לטיפול פחות מסור, לכול חברה יש מוסכים, זה לא שתיכנס למאזדה/טויוטה ותראה ליפטים ריקים.

אישית הייתי הולך על סיריון מבין האופציות שלך, רכב טוב, היה לנו במשפחה, בדיעבד אחרי שמכרו אותו וקנו פולו דודה שלי מאוד מצטערת, לטענתה הסיריון הייתה יותר טובה ויותר חסכונית מהפולו 1.4 שהיא קנתה

פורסם

שלום.

אין לך הרבה מה להתלבט בכלל.

דייהטסו YRV או סיריון הן המכוניות שאתה חייב לקנות.

קודם ראה את החתימה שלי.

אני מכיר את הYRV והסיריון מנסיון ולא משמועות.

אפשר לקנות YRV עד מודל 2006 ,שהוא מרווח מהסיריון דור 1

או לחפש סיריון עם 0 ק"מ שנקנה מליסינג.

הן הYRV והסיריון חסכוניות בדלק(14 קמ"ל)

אמינות מאוד מאוד כיאה לאבא טויוטה.

נוחות בכניסה וביציאה בגלל גובה של 155 ס"מ .

חסכוניות בטיפולים בגלל שרשרת טיימינג ולא חגורה ,ומסנן דלק לכל החיים.

מרווחות כמו מכונית משפחתית עם חסרון של בגאז' קטן יחסית.

http://www.icar.co.il/%D7%93%D7%99%D7%99%D7%94%D7%98%D7%A1%D7%95/%D7%93%D7%99%D7%99%D7%94%D7%98%D7%A1%D7%95_%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F/

http://www.icar.co.il/דייהטסו/דייהטסו_YRV/דייהטסו_YRV_יד_שניה_ד10/

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

הyrv לא תהיה לי טובה

היא ישנה והבנתי שלא יציבה, וזה רכב שאני אמור לנסוע איתו עם הבנות שלי.

בכל אופן, התקציב עלה לאיזור ה50.

לוקח בחשבון סיריון, סוויפט, מאזדה 2 (55K), ספלאש.

הבעיה היא שחוץ מהסוויפט כולן עם הסטוריה של השכרה.

אני צריך שמישהו ירגיע אותי או יוריד אותי מהעניין - עד כמה זה נורא יד של השכרה?

• תוכן חדש...