Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן לסיאט לאון FR

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול לכל בעלי הסיאט טורבו למניהם איזה שמן הכי יעיל וטוב צריך לשים לFR, כי במוסך מורשה התעלמו ולא אמרו דבר עד שאני מתחיל את הטיפול.

פורסם

בלאון שלי (1.8TSI) ניסיתי כמה שמנים, בינהם VALVOLINE, LM וכרגע קאסטרול. אני לא מרגיש כמעט הבדל, כולם 5W40, בין טיפול לטיפול כמעט אין אכילת שמן (כל חצי שנה טיפול, כ 7000 ק"מ, המפלס יורד מהמקסימום ב 2 מ"מ).

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
בלאון שלי (1.8TSI) ניסיתי כמה שמנים, בינהם VALVOLINE, LM וכרגע קאסטרול. אני לא מרגיש כמעט הבדל, כולם 5W40, בין טיפול לטיפול כמעט אין אכילת שמן (כל חצי שנה טיפול, כ 7000 ק"מ, המפלס יורד מהמקסימום ב 2 מ"מ).

כנ"ל בעל אותה לאון כמו שלך (1.8TSI), לא עושים טיפול כל שנה?

תודה,

פורסם

ע"פ הוראת היצרן עושים כל שנה או 15K ק"מ.

מכוניות משופרות / ספורטיביות - אישית גם אני עושה כל 7.5K. לשיקולך.

במוסך מורשה רצו לשים לי שמן של פז או דלק... לא הסכמתי.

וגם לא הסכימו שאני יביא שמן מהבית. הרכב באחריות אז לא יכלתי להתווכח.

כשהתעקשתי שמו קסרטול אדג' - נחשב לאיכותי ביותר.

בהצלחה

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

בחלק ממוסכי צמפיון עובדים עם שמן יורול שהוא מצויין.

תבדוק את זה לפני, אם אכן משתמשים ביורול 5W40 אין לך מה לדאוג.

אם אתה רוצה לרכוש שמן באופן עצמאי, השמן שגיא המליץ לך עליו מעולה והוא נמכר באוטוסטור.

פורסם
ע"פ הוראת היצרן עושים כל שנה או 15K ק"מ.

מכוניות משופרות / ספורטיביות - אישית גם אני עושה כל 7.5K. לשיקולך.

במוסך מורשה רצו לשים לי שמן של פז או דלק... לא הסכמתי.

וגם לא הסכימו שאני יביא שמן מהבית. הרכב באחריות אז לא יכלתי להתווכח.

כשהתעקשתי שמו קסרטול אדג' - נחשב לאיכותי ביותר.

בהצלחה

טוב מאוד שהתעקשת- אני לא מבין באיזה זכות הם אומרים לך מה לשים ברכב (כל עוד עונה בדרישות יצרן)!

מה גם בדיקה קטנה של שמנים תוצרת הארץ(לא משנה השם :evil: )- תיראו שלכל השמנים במיוחד 5W40 ערך צמיגות ב100 מעלות יש טווח - של 12~16!! WTF?

(אותו הנתון זורקים על כל השמנים!- זה רציני?? בושה) טוב שזה לא עונה על מספ' דרגות צמיגות וגם הTBN רחוק מאוד מלהרשים.

בקיצור- קנית רכב במיטב כספך- אין שום זכות ליבואן/למוסך היבואן להכריח אותך לממן רק את המוצרים שלו!.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

שמן רשאי להיקרא "40" אם הוא נופל בטווח צמיגויות מסויים בטמפ' של 100 מעלות, הטווח הוא באמת סביב המספרים 12-16 (12.5-16.3 למען הדיוק, ראה את הטבלה כאן).

נתון ה TBN הוא אחד המדדים שיכולים להעיד על טיבו של השמן, בעיקר בשימוש לטווח ארוך. הייתי אומר שכל שמן עם TBN 10 ומעלה הוא נתון יפה, אני לא חושב שראיתי שמן עם מספר הגדול מ 12 או 14.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מבין שזה הטווח, מה שמפריע לי שנותנים לך 5 סוגים של שמן 5W40 ובכולם סתם זורקים לך את הטווח הכללי של הנתונים ולא את הנתון המדוייק של השמן המדובר- מה שאתה יכול לקבל מכל יצרן שמן שמכבד את עצמו, והTBN הישראלי נמוך מ10 בנתון- לא רוצה לשער את הנתון במציאות לאחר כ10K שימוש.

אני אתחיל להעריך את השמנים של ישראל רק מיום שיתחילו להיתייחס אלינו ברצינות ויתנו מידע מקצועי על המוצרים שלהם ולא סתם מספרים בכדי לצאת מידי חובה, אם על שוקולד פרה של 5 שקלים יש לי את כל הנתונים אז אני רוצה לקבל גם על שמן של 150~200 שקל שאני קונה- זה המינימום שיצרן שמכבד את עצמו צריך לתת לצרכנים שלו.

פשוט מאוד כואב לי ליראות את תרבות ה"חפיף" והלא מיקצועי שיש בארץ שאומרים לך "עצוב'תי באמא ש'ך- כולה שמן, שים וסע!" מול האתרים המקצועיים מחו"ל.

נוזל קירור- "נוזל קירור כחול" - WTF? תעריכו קצת את הצרכן הממוצע ותירשמו קצת מידע ותיאור שייראה לפחות קצת יותר מקצועי!.

ואני כבר לא רוצה להיתייחסת למוסכים המורשים שמחייבים אותך לשים את המוצרים שלהם!.

חתימה טובה לכולם!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

בזה אתה צודק, חברות השמנים הישראליות לא נוטות לפרסם מפרטים טכניים מלאים ולעיתים מה שמפורסם גובל בבושה. זו הסיבה העיקרית שאני לא משתמש בנוזלים תוצרת הארץ, למרות שאני לא מאמין שיש בעייה אקוטית איתם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...