Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי מאזדה לנטיס 323F-BA, מנוע 1800, גיר אוטומט. נכון להיום הרכב עבר כ 227500 ק"מ.

בעיה חדשה צצה לה לא מזמן. לפעמים בעת עמידה ברמזור על מצב D ורגל על הברקס, האוטו מתחיל להשמיע רעשים כמו של יריות (דמיינו לעצמך יריה כדור כדור, יש כזה בום ואז רתע, ואז שום בום ורתע), האוטו כמובן רועד, ומד הטורים יורד לאזור ה 500 (אמור להיות ב 750 בסרק), ולפעמים אף נמוך יותר. הבעיה לא נצפתה על מנוע קר, והיו מספר פעמים של כיבוי מוחלט ברמזור.

בשילוב N, מד הטורים עולה ל 1000+ ואז ישר מתיישר על 750, וכמובן שהאוטו לא רועד בכלל. חזרה ל D מחזירה את המצב לקדמותו (מד הטורים נופל, האוטו רועד כאילו מחסיר פעימה או אחד הצלינדרים לא עובד).

דוושאת הגז לפעמים לא מגיבה ישר (אני לוחץ ואין עליה של טורים, ורק לאחר כשניה-שתיים האוטו פתאום מזנק).

להערכתי יש גם צריכת דלק גדולה מידי, אבלב בכל זאת מדובר ברכב ישן ויכול להיות שזה אפקט פסיכולוגי או עצם העובדה שאני לפעמים כבד על הגז ומרבה לנסוע עם מזגן.

התופעה לא קוראת כל הזמן, יכול להיות שאני נוסע 20 דקות והכל מעולה ואז זה נהרס, יכול להיות שזה קורה כבר בהתנעה (שוב רק עם המנוע חם).

קצת היסטוריה:

1. לפני קצת מעל לחצי שנה הוחלף מפלג, נוקה בית המצערת. מאז לא היו בעיות. (שכחתי לציין שהוחלף גם חיישן חמצן)

2. לפני כ 4 חודשים, צצה בעיה של טורים לא יציבים, אך לא הפריע לי ממש ומה גם שמועד בטיפול קרב ובא.

3. לפני 3 חודשים בטיפול שגרתי, הוחלפו הפלאגים לפלאגים של בוש (יש שמועות שהמנוע הנ"ל לא אוהב בוש). הבעיה של הטורים הרוקדים לא נפתרה ועם הזמן החמירה עד כדי כיבוי (מה שביא אותנו לנקודה 4).

4. לפני חודשיים הוחלף מנוע טורים (בגלל בעיה של נפילת טורים), מאז לא היו בעיות.

יש לי חשדות שיכול להיות שזה משאבת הדלק, או חיישן MAF לא בריא במיוחד. סדקים ויניקות אוויר לא מבוקרות להערכתי לא קיימות. מתדקל 95 בתחנת דלק אחת מאז ומתמיד.

אשמח לכל עזרה והכוונה,

תודה רבה מראש! :)

פורסם

במהלך הנסיעה האוטו נוסע רגוע, אין רעידות והסל"ד תקין.

רק שאני עוזב את הגז ומתחיל להאט, יכול להיות מצב שהאו מגיע לעצירה והכל מעולה, הסל"ד מתייצב על 750+- ואז נופל והאוטו מתחיל לגמגם, יכול להיות שכבר המהלך העצירה הסל"ד נופל מתחת ל 750, וכמובן המצב הכי אופטמילי, הכל טוב.

פורסם

כבלי ההצתה אכן לא מקוריים, אך מעולם לא הייתה איתם בעיה. מוזר שזה צץ ככה פתאום. יש דרך לבדוק אותם בתנאים ביתיים?

ניקוי בית מצערת ומנוע צעדים נעשו על ידי איש מקצוע לפני חודשיים וקצת, אני לא חושב שיש שם כל כך הרבה זבל שזה גורם לבעיה של נפילת טורים. אני יודע מה זה נפילת טורים, היה לי את זה ברכב הזה לפחות פעמיים, מה שיש עכשיו זה שונה, הרכב ממש רועד כאילו המנוע נחנק אבל המחשב נלחם ומנסה לעלות טורים. גם הדלקה\כיבוי של המזגן לא עוזר. זה גימגום כזה של דפיקות, בום, בום בום, כאילו אין הצתה לרגע, או תערבות ענייה.

גם מה שמוזר, שאם אני מעביר מ D ל N הטורים פתאום עולים לסביבות 1100-1200, ואז ישר מתיישרים על 750.

אני נוטה יותר לכיוון של חיישן MAF, כי גם דוושאת הגז לפעמים לא מגיבה, ועד כמה שידוע לי, החיישן הנוכחי לא מקורי ויכול להיות שעבר עליו הרבה.

תודה על ההצעה בכל מקרה, אולי אם יהיה לי זמן בסופ"ש, אני אפרק את בית המצערת ואנקה אותה.

אשמח להצעות ודעות נוספות!

פורסם

קח בחשבון שגם יכול להיות מכסה מפלג או רוטור (ואולי הקויל) ולאו דווקא הכבלים. מה בדיוק החליפו במפלג?

בכל מקרה כדאי לחבר לסורק

פורסם

מכסה מפלג והרוטר נמצאים במצב נפלא על פי בדיקה שנערכה לפני חודשיים (פירוק מלא של הרכיב לצורך בדיקה על ידי איש מקצוע).

החליפו את כולו, את המכסה והרוטר (הוחלף לפני יותר מחצי שנה).

פורסם
מכסה מפלג והרוטר נמצאים במצב נפלא על פי בדיקה שנערכה לפני חודשיים (פירוק מלא של הרכיב לצורך בדיקה על ידי איש מקצוע).

החליפו את כולו, את המכסה והרוטר (הוחלף לפני יותר מחצי שנה).

והקויל הראשי?

פורסם
הבעיה לא נצפתה על מנוע קר, והיו מספר פעמים של כיבוי מוחלט ברמזור.

אצלי הייתה אותה בעיה, רק כאשר המנוע מתחמם מתחילים זיופים קשים, בסוף הבעיה הייתה במפלג, לאחר החלפה של המפלג, הכל חזר להיות תקין.

או כניסת אוויר בלתי מבוקרת למערכת ההזרקה (מספיק סדק קטן באחד הצינורות).

בנוסף צריך לבדוק קומפרסיה של הצלינדרים.

פורסם

hagay59

חייב להודות שאין לי מושג :) אני גם לא יודע איפה הוא נמצא ואיך הוא נראה..

Giora

אכן אותה בעיה הייתה לי לפני מעל לחצי שנה, זיופים קשים שבסופם הוחלף המכסה מפלג והרוטר. היום זה שונה להערכתי.

אני משאר שכנסית אוויר וקומפרסיה אין לי דרך לבדוק לבד. אוף כל כך נמאס לי לנסוע למוסך =\

פורסם

אני די בטוח שמכסה מפלג ורוטור לא קשורים לבעיה החריפה שיש לך ברכב,

מדובר על קוויל הצתה פנימי שיושב בתוך המפלג עצמו שסיים את חייו, לאחר התחממות הוא מתחיל לזייף, על מנוע קר הכל בסדר כביכול.

המלצה שלי; או שתסע למוסך מתמחה או ישר לפירוקיה.

במקרה שלי, אחרי שהתייאשתי נסעתי למוסך ולאחר אבחון נמצא מפלג תקול, נסיעה קצרה לפירוקיה ורכישה של מפלג משומש העלימה את התקלה.

פורסם

עידכונים!

אז ככה, כשאני מתחיל נסיעה אחרי ברקס, האוטו מגמגם ולא סוחב, הטורים כן עולים לאזור ה 1200 ואז יש דפיקה כזאת והאוטו מתחיל לנסוע כמו שצריך.

כמו כן, שמתי לב שנראה לי שבלי מזגן זה לא קורה, לא יכול להגיד בוודאות.

אשמח לעוד תגובות והצעות.

תודה רבה!

פורסם

מה שתיארת כרגע מתייחס יותר לכיוון הגיר האוטומטי וממיר מומנט תקול.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אוי ואי, מזה ניסיתי להימנע :(

אכן אני חייב לציין ש ב N ו P זה לא קורה, רק ב D ו R יש גימגומים.

יש הערכת מחיר לתיקון\שפוץ של הגיר\ממיר מומנט?

פורסם

בוא נעשה סדר בתקלות שפירטת.

הגמגום במעבר ל D, אינו קשור לגיר, אלה למנוע ולמערכת ההצתה / הזרקה. גיורא נתן לך כיוון בדמות קוייל תקול בתוך המפלג.

המכה שתיארת במעבר ל D, טורים עולים ל1200, מכה ואז תחילת תנועה מתייחסים אל הגיר.

אגב ישנו קשר ישיר בין פעולת מנוע לא תקינה (חוסר סחיבה, צלצולים, גמגומים, בעיות סל"ד) לבין המכה בגיר (האוטומטי) שאתה חש.

הרי במידה והטורים גבוהים (1200 סל"ד, כפי שציינת) ואתה מעביר לD , הגיר אכן מקבל "מכה".

תתחיל מלבדוק דברים פשוטים, התנגדות חוטי הצתה במנוע, תקינות מפלג (תוכל לפנות לאדמונד קגל- מעבדה למפלגים- מומחה למפלגים של מיצובישי- מה שמותקן לך בפועל במאזדה), החלפת הפלאגים של בוש, וכמובן שאלת השאלות.

האם בוצע איפוס ולמידה מחדש של מחשב המנוע את סל"ד הסרק. (על ידי גישור שקע הדיאגנוסטיקה).??

האם בהדלקת מזגן, התופעה מתמתנת בקצת?

יש לבדוק צינורות ואקום, בדגש על צינור יניקת האוויר מחיישן הMAF אל סעפת היניקה.

המון כיוונים, אבל אלו הבעיות הנפוצות של רכב מסוג זה.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

תודה רבה!

נבהלתי קצת שאמרת גיר, כנראה הייתה אי הבנה.

אני אבדוק את הקויל. מכון הזרקות דלק מתעסק בדברים כאלה?

לגבי המכה, יש מכה כשאני משלב ל D, אבל זה בגלל תושבת מנוע קרוע. פשוט כש D משולב, אני לוחץ גז והאוטו מגמגם ורק אז מתחיל לנסוע.

כן, מחשב מנוע אופס ולמד מחדש את ההגדרות על ידי גישור שקע הדיאגנוסטיקה.

לגבי מזגן, לדעתי דווקא ההפך, בלי מזגן זה יותר טוב, אבל אני לא יכול לקבוע בוודאות.

יש מקום מומלץ לאיבחון? עד היום הייתי אצל "משה זר - קרבורטורים והזרקות דלק".

תודה רבה!

• תוכן חדש...