Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בימים הקרובים אני מחליף שמן לרכב שלי (סוויפט 90 1.3 שנסעה 54K).

באתר פה שמפרט על המנוע שקיים אצלי רשום שצריך שמן 20W50 אבל אני לא יודע אם להשתמש במנירלי או חצי סינטטי , אולי בגלל שהרכב לא נסע הרבה יהיה עדיף סינטטי ?

http://www.suzistore.com.au/shopcontent.asp?type=vehicledata/SJ70

ואם מינלרי איזה כדאי יותר ? LM או קסטרול ? הקסטרול API SL והלקוי מולי API SJ , קסטרול יותר טוב לא ?

הקסטרול

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Castrol-GTX-20W50-4L

LM

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Liqui-Moly-20W50-4L

פורסם

אתה מדבר כאן על רכב משנת 1990, כלומר לפני כמעט 23 שנים. בשנה הזאת היצע השמנים היה דל ביותר. היום מעטים הם המכוניות הפרטיות שנוסעות על 20W-50. זה מיותר ולא ממש מועיל. היום מחיר השמנים ירד דרמטית ולקנות שמן איכותי זה כבר בהישג יד של נחלת הכלל. שמן 20W-50 מומלץ בדרך כלל למכוניות עם טבעות אטימה עייפות, כלומר קומפרסיה נמוכה.

מומלץ לך לעבור לשמן 10W-40 על בסיס סינטטי מה שנקרא ביפי העם "חצי סינטטי". מיכל של 4 ליטר עולה בסביבות ה 60 שקלים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בסוויפט יש להחליף שמן כל 10.000 או חצי שנה.

במרווחי החלפה כאלו כל שמן מינראלי או חצי סינטטי של חברה ידועה יעשה את העבודה.

אפשר להשתמש ב 10/40, 20/50, או 15/40 (שזה מה שאני הייתי ממלא בסוויפט שלי ומחליף כל חצי שנה).

פורסם
בסוויפט יש להחליף שמן כל 10.000 או חצי שנה.

במרווחי החלפה כאלו כל שמן מינראלי או חצי סינטטי של חברה ידועה יעשה את העבודה.

אפשר להשתמש ב 10/40, 20/50, או 15/40 (שזה מה שאני הייתי ממלא בסוויפט שלי ומחליף כל חצי שנה).

סגור אני יקנה חצי סיננטטי 10W40.

מישהו יכול להמליץ לי על דגם ספציפי ? ממה שניראה לי האגיפ ניראה הכי טוב . ד"א באיזה ארץ מיוצר האגיפ?

http://www.autostore.co.il/151426/Agip-i-sint-eni-10W40-4L

ואיפה אני יכול לקנות פילטר שמן מקורי בתל אביב ? רק במורשה ?

פורסם

בוקי, אם הוא לוקח חצי סינטטי מדוע עליו להחליף כל חצי שנה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

כן אני דווקא כן מצטרף למגמה החדשה - לך על שמן דק. לא יודע עד כמה 5W30 יעשה טוב למנוע (פשוט כי הוא ישן) אבל 10W40 במקרה של מנוע כזה לדעתי ייעשה רק טוב ביחס לשמן סמיך כמו ג'לי בנוסח 20W50. גם החלפת השמן פעם בחצי השנה היא מוגזמת אלא אם כן הרכב עובד ממש קשה.

כמובן שעדיף שמן סינתטי-למחצה אם לא סינתטי מלא, ואיכותי ככל הניתן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

במנוע של סוזוקי סוויפט מהמודלים המדוברים אפשר להשתמש בשמן עם צמיגות "חמה" 30 עד טמפרטורות סביבה של 30 מעלות, כלומר בארץ אי אפשר להשתמש בשמן כזה, זה מתכון בטוח לנפילת לחץ שמן במזג אוויר חם.

עם 10/40 אין בעיה, אם המנוע במצב טוב.

ביקרון היצרן קבע תוכנית טיפולים במרווחים של חצי שנה, טיפול חצי שנתי כולל עוד כמה בדיקות, פרט להחלפת שמן.

פורסם

הייתי עכשיו אצל הפרסי יש לו שם ליקוי מולי באריזה זהב 4 ליטר ב80 ש״ח,

הוא הציע והמליץ לי על 10w40 של פרסטון 5 ליטר ב70 (ואני מאמין שאפשר לבקש עוד הנחה) הפרסטון api sn והליקוי sl.

הוא אמר שזה מספיק לאוטו שלי , מה אתם אומרים ? מבחינת הכסף לא אכפת לי לשלם יותר

פורסם

איך זה שכולם אומרים שפרסטון זה חרא שמן ויש לו את הדירוג הכי גבוה (SN)?

ולקנות את הלקוי מולי הזהב או האפור (שיש בו איזה תוסף) ?

פורסם
סלח לי, משהו כאן לא מסתדר לי, מצד אחד אתה טוען שאתה מאמין שאפשר לבקש עוד הנחה מצד שני אתה אומר שמבחינת הכסף לא איכפת לך לשלם יותר. אם לא איכפת לך לשלם יותר (מבחינת הכסף) איך זה שאתה מבקש הנחה?

70 שקל לשמן 10W-40 API SN שמגיע באריזה של 5 ליטר, לא יודע עד כמה אפשר להוריד את הבן אדם לתחתונים.

לא אכפת לי לשלם על שמן שיותר טוב עוד 20 או 30 שקל , זה לא קשור לזה שאני לא יבקש עוד הנחה ... זה שלא אכפת לי לשלם על איכות לא אומר שאני פראייר , כל מחיר ראשוני שיגידו לי (כמו המחיר הראשוני של 70 שקל על הפרסטון) אני יבקש שיעשה עוד משהו עם המחיר.

"להוריד את הבן אדם לתחתונים" אל תעשה אותו מסכן , אני בטוח שגם אם הוא מוכר ב60 הוא מרוויח יפה מאוד.

פורסם

בארה"ב יש תעשייה גדולה של מחזור שמנים. לפי הבנתי, שמן מנוע לא מתקלקל. בתהליך המחזור מנקים אותו מהפיח ושאר המזהמים, מוסיפים לו תוספים והנה, יש לכם שמן חדש, נקי שעומד בתקנים. כמובן שמחירו זול ביחס לשמן חדש "ובתול" שמעולם לא מוחזר כי בשמן הממחוזר יש כבר את כל חומרי הגלם עצמם, צריך רק לנקות אותם. אין שום דעה לפי מה שידוע לי ששמן ממוחזר הוא פחות טוב משמן "בתול". ייתכן מאוד ששמן אמריקן איגל הוא שמן ממוחזר ומן הסתם לכן מחירו יחסית הזול. אבל מצד שני, בלי שום קשר לשם של אמריקן איגל ולתדמית שדבקה בו אני מתייחס אל השמן כמו לכל שמן ברמת הצמיגות שלו ובדרגת הAPI שלו.

לא בטוח אם יש ממש הבדל בין קאסטרול 20W-50 עם API SG מינראלי לבין אמריקן איגל בעל אותו צמיגות ואותה דרגת API SG שנחשבת לדרגה נחותה שהייתה המילה האחרונה בשמנים לפני בערך 20 שנים.

פורסם

פרסטון ראשי תיבות: פרינטד אין ישראעל

או בעברית, המדבקה מיוצרת בישראל.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם
לא אכפת לי לשלם על שמן שיותר טוב עוד 20 או 30 שקל , זה לא קשור לזה שאני לא יבקש עוד הנחה ... זה שלא אכפת לי לשלם על איכות לא אומר שאני פראייר , כל מחיר ראשוני שיגידו לי (כמו המחיר הראשוני של 70 שקל על הפרסטון) אני יבקש שיעשה עוד משהו עם המחיר.

"להוריד את הבן אדם לתחתונים" אל תעשה אותו מסכן , אני בטוח שגם אם הוא מוכר ב60 הוא מרוויח יפה מאוד.

קודם כל, כפי ששמת לב מחקתי את ההודעה הזו עוד לפני שהגבת כי הבנתי שזה בכלל לא רלוונתי לכאן. אבל אם העלת את הנקודה אז אני אתייחס אליה.

אני לא מכיר את "הפרסי", מעולם לא הייתי בחנות שלא, מעולם לא קניתי ממנו ואני אפילו לא גר באותו איזור קידמות שלו.

מה שכן, מהכירות שלי עם אנשים בעולם השמנים ותאמין לי שאני אומר לך שיש לי מושג כמה שמנים עולים לחנות ובכמה מוכרים אותם. אני יכול לומר לך שאם הוא היה צריך להסתמך על הכמה גרושים שהוא מרוויח מלמכור את השמן המדובר ובAPI המדובר במחיר שאמרת אז הוא מזמן היה סוגר את החנות.

• תוכן חדש...